Απόψεις και ερωτήσεις για τις κατευθύνσεις της σχολής μας

Πληροφορίες που αφορούν στο σύνολο της εκπαιδευτικής δραστηριότητας της σχολής και δεν εντάσσονται σε κάποιο έτος.

Συντονιστής: University Editors

Re: Απόψεις και ερωτήσεις για τις κατευθύνσεις της σχολής μας

Δημοσίευσηαπό neaoktana » Τετ, 09 Σεπ 2009 6:16 pm

Εάν εννοείς ιδιωτικά κτιριακά δεν χρειάζεται κανένα Πτυχίο, αρκεί το Δίπλωμα !
Εάν εννοείς "δημόσια" στατικά δεν θα σου ανατεθεί η Μελέτη!
(συνεχίζεται)
"Le meteque" - G. Moustaki (- 23/05/2013) & Zazie: https://www.youtube.com/watch?v=O51zyf83mfk
"Et nous ferons de chaque jour toute une eternite d' amour, que nous vivrons a en mourir..."
neaoktana
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 1969

Δημοσίευσηαπό SoundOfSilence » Τετ, 09 Σεπ 2009 6:32 pm

Για αυτό το λόγο θεωρω είναι πάρα πολύ σοφή κίνηση που έφυγε το δικαιο απο το 2ο έτος και μπηκε στο 4ο, αν δεν κάνω λάθος, όπου μπορείς πιο ώριμα να μαθεις αυτα και τα νομοθετικά...Μήπως χρειαζόμαστε μάθημα επαγγελματικού προσανατολισμού και μελλοντικής αποκατάστασης όπου να μαθαίνουμε τις αναγκες της αγοράς, αλλά μάλλον η πρόκληση ειναι να το ανακαλύψουμε μονοι μας :lol:
when the violence causes silence, we must be mistaken
SoundOfSilence Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2004

Δημοσίευσηαπό Alexander » Τετ, 09 Σεπ 2009 7:15 pm

Από τον "Επαγγελματικό οδηγό για νέους μηχανικούς" του ΤΕΕ, κατηγορίες μελετών απο τις οποίες επιλέγουμε 2:

1. Χωροταξικές - Ρυθμιστικές.
2. Πολεοδομικές - Ρυμοτομικές
6. Αρχιτεκτονικές Κτιριακών Εργων.
8. Στατικές Μελέτες
10. Μελέτες Συγκοινωνιακών Εργων.
11. Μελέτες Λιμενικών Εργων.
13. Μελέτες Υδραυλικών Εργων.
16. Μελέτες Τοπογραφίας.
21. Γεωτεχνικές Μελέτες & Ερευνες.
27. Περιβαλλοντικές Μελέτες.
Alexander Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό neaoktana » Τετ, 09 Σεπ 2009 7:20 pm

SoundOfSilence έγραψε:Για αυτό το λόγο θεωρω είναι πάρα πολύ σοφή κίνηση που έφυγε το δικαιο απο το 2ο έτος και μπηκε στο 4ο, αν δεν κάνω λάθος, όπου μπορείς πιο ώριμα να μαθεις αυτα και τα νομοθετικά...Μήπως χρειαζόμαστε μάθημα επαγγελματικού προσανατολισμού και μελλοντικής αποκατάστασης όπου να μαθαίνουμε τις αναγκες της αγοράς, αλλά μάλλον η πρόκληση ειναι να το ανακαλύψουμε μονοι μας :lol:

Για το "δίκαιο" δε γνωρίζω λεπτομέρειες εξαμήνων, η γνώμη μου είναι στο 4ο/5ο ! Αυτές οι competencies δεν είναι "στα πρώτα εξάμηνα με όλα του ΣΕΜΦΕ και να ξεμπερδεύουμε"... προϋποθέτουν ωριμότητα !
Μαθήμα "επαγγελματικού προσανατολισμού" είναι κατά τη γνώμη μου απαραίτητο. Να σημειώσω εδώ ότι στο μεταπτυχιακό της κόρης μου (προφανώς και σε προπτυχιακό επίπεδο) υπήρχαν και διαλέξεις - μάθημα "καριέρας" και συνεχής υποστήριξη από το διδάσκοντα, ακόμη και για την "απλή (?)" σύνταξη βιογραφικού... Δημόσιο Πολυτεχνείο τονίζω, μόνο που <εκεί> δεν υπάρχει η αγκύλωση "έξω οι αγορά και οι εταιρίες (και η κοινωνία συμπληρώνω) από το ΕΜΠ"...
Η οποία "αγορά" (και κοινωνία) [u]την τύφλα της γνωρίζει
για τις μεσοπρόθεσμες ανάγκες της (όχι να επιβάλει κιόλας...)
Σχετική αναφορά έγινε σε προ διετίας παρουσίαση του γράφοντος σε Συνέδριο της Ομάδας Μάνατζμεντ Τεχνικών Έργων στα πλαίσια της Ελληνικής Εταιρίας Διοίκησης Επιχειρήσεων (φτου κακά...)
A propos... το επόμενο Συνέδριο έχει δρομολογηθεί για το τέλος του φετινού έτους. Όπως σε όλα αυτά τα Συνέδρια επιλεγμένες/οι Σπουδάστριες/ές του γράφοντος έχουν τη δυνατότητα να τα παρακολουθήσουν χωρίς να πληρώσουν (αλμυρή) συμμετοχή. Το φετινό θέμα παρουσίασης... απόρρητο... ανακοίνωση - πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής λίαν συντόμως... (μόνο για ταλεβάν Μηχανικούς - όχι μόνο υδραυλικούς).
"Le meteque" - G. Moustaki (- 23/05/2013) & Zazie: https://www.youtube.com/watch?v=O51zyf83mfk
"Et nous ferons de chaque jour toute une eternite d' amour, que nous vivrons a en mourir..."
neaoktana
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 1969

Δημοσίευσηαπό PAINTER » Τετ, 09 Σεπ 2009 9:00 pm

san έγραψε:εμφανως λιγότερα απο τα αντιστοιχα των υπολοιπων κατευθύνσεων και αφετερου γιατι εχω δει το προγραμμα μαθηματων γεωτεχνικου τομεα στο απθ και εκει σε 7 - 8 - 9ο εξαμηνο κανουν σιγουρα διπλασσια γεωτεχνικα μαθηματα απο ότι εμεις στα αντιστοιχα εξαμηνα.

χμχμ...κοιτώντας στα γρήγορα τον οδηγό σπουδών, έχω να πω ότι είναι πιο προσδιορισμένα τα μαθήματα στο απθ, πιο σαφή τουλάχιστον ως προς το θέμα που έχουν.σε μας σε περιπτώσεις όπως η αλληλεπίδραση εδάφους κατασκευής είναι ένα μίγμα από ότι βρήκαν εύκαιρο-όπως και η εδαφοδυναμική-διαβασε το αντίστοιχο βιβλίο του Kramer και θα τα κάνεις πάνω σου..!

και δεν είναι λίγα τα παρακάτω:
γεωλογία μηχανικού, τεχνική γεωλογία, οδοστρώματα, ειδικά θέματα οδοστρωμάτων, τεχνική σεισμολογία, εδαφοδυναμική, θεμελιώσεις, ειδικά θέματα θεμελιώσεων. περιβαλλοντική γεωτεχνική, 2 εδαφομηχανικές, υπολογιστική γεωτεχνική, βραχομηχανική, φράγματα, ειδικά γεωτεχνικά έργα, πειραματική εδαφομηχανική (ίσως και τα υπόγεια νερά).Δεν μας φτάνουν ρε γαμώτο;(το γαμώτο δεν είναι για σένα!)

san έγραψε:Όσον αφορα τις δυσκολιες που συναντας στην αγορα για να βρεις δουλεια σχετικα με τα γεωτεχνικα φανταζομαι οτι μεσες ακρες ισχυει (?) και για τα παιδια που τελειωσαν τις υπολοιπες κατευθυνσεις λογω της περιόδου

μεγάλη απάτη.ίσως να ισχύει για άλλους εργαζόμενους, αλλά σε εμάς δεν έχω δει κάτι τέτοιο.μια χαρά τρέχουν οι δουλειές. αλλα είναι το κωλοθέμα της γνωριμίας....
san έγραψε:Και όταν λες οτι "απαιτειται" καποιο σχετικο μεταπτυχιακο εννοεις αυτο στους μεταλλειολόγους η/και κάποιο στο εξωτερικο?

σε αυτό δεν έχω κατασταλάξει ακόμα...στην ελλάδα κάτι φουλ γεωτεχνικό δεν υπάρχει.και αυτό των μεταλλειολόγων δεν ξέρω κατά πόσο έχει νόημα καθώς ουσιαστικά είναι τεχνική γεωλογία...
αυτό το ίδρυμα,εσείς οι ίδιοι το απαξιώνετε κάθε μέρα...με τον να μπαίνετε το πρωί και το να βγαίνετε το βράδυ χωρίς να προσφέρετε τίποτα σ'αυτό,χωρίς να γυρνάτε κάτι σ'αυτό.Εάν κατανοήσετε τη σημασία του να είσαι μέλος του πολυτεχνείου ίσως ανακαλύψετε ότι ο άνθρωπος δεν έχει μόνο έναν ρόλο.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΙΚΙΟΥΝΙΤΕΣ

http://www.youtube.com/watch?v=W3XZqb50SfI
Άβαταρ μέλους
PAINTER
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2002

Δημοσίευσηαπό san » Τετ, 09 Σεπ 2009 9:43 pm

και δεν είναι λίγα τα παρακάτω:
γεωλογία μηχανικού, τεχνική γεωλογία, οδοστρώματα, ειδικά θέματα οδοστρωμάτων, τεχνική σεισμολογία, εδαφοδυναμική, θεμελιώσεις, ειδικά θέματα θεμελιώσεων. περιβαλλοντική γεωτεχνική, 2 εδαφομηχανικές, υπολογιστική γεωτεχνική, βραχομηχανική, φράγματα, ειδικά γεωτεχνικά έργα, πειραματική εδαφομηχανική (ίσως και τα υπόγεια νερά).Δεν μας φτάνουν ρε γαμώτο;(το γαμώτο δεν είναι για σένα!)

καταλαβαινω το γαμωτο σου που αναφερεται. παντως μερικα απο αυτα τα μαθηματα - λεγε με οδοστρωματα και τεχνικη σεισμολογια - εμεις δεν εχουμε δικαιωμα επιλογης τους, και ειδικα για το 2ο οταν διαβαζω το περιεχομενο του σπαω το κεφαλι μου να καταλαβω γιατι...

σε αυτό δεν έχω κατασταλάξει ακόμα...στην ελλάδα κάτι φουλ γεωτεχνικό δεν υπάρχει.και αυτό των μεταλλειολόγων δεν ξέρω κατά πόσο έχει νόημα καθώς ουσιαστικά είναι τεχνική γεωλογία...

νομιζω οτι δεν ειναι μονο τεχνικη γεωλογια αλλα και αυτο. γενικα θα μπορουσα να το προσδιορισω ως 1/3 τεχνικη γεωλογια, 1/3 γεωτεχνικο και 1/3 διαχειριση εργων. το μειονεκτημα του για εμενα ειναι οτι ειναι κεντραρισμενο σχεδον αποκλειστικα στις σηραγγες και νταξει απο δαυτες δεν γινονται και τοσες καθε χρονο.
san

Δημοσίευσηαπό merde_conserve » Τετ, 09 Σεπ 2009 9:52 pm

Να σημειώσω εδώ ότι στο μεταπτυχιακό της κόρης μου (προφανώς και σε προπτυχιακό επίπεδο) υπήρχαν και διαλέξεις - μάθημα "καριέρας" και συνεχής υποστήριξη από το διδάσκοντα, ακόμη και για την "απλή (?)" σύνταξη βιογραφικού... Δημόσιο Πολυτεχνείο τονίζω, μόνο που <εκεί> δεν υπάρχει η αγκύλωση "έξω οι αγορά και οι εταιρίες (και η κοινωνία συμπληρώνω) από το ΕΜΠ"...

Πείτε το ξανά αυτό...μεγάλο δίκιο! :thumbup: :thumbup:

Αντί να έχουμε μαθήματα ουσιαστικής ενημέρωσης και υποστήριξης για την αγορά εργασίας, ώστε να βγαίνουμε "υποψιασμένοι", πλήρως ενημερωμένοι για τις συνθήκες και τα εργασιακά μας δικαιώματα (ωπ, σαν αριστερό μου ακούγεται αυτό :lol: ), βλέπουμε την οποιαδήποτε σύνδεση ως "είσοδο των εταιριών στο ΕΜΠ" (που αυτό μπορεί κάλλιστα το ΕΜΠ να το ελέγξει πλήρως, όχι ό,τι δεν μπορεί να συμβεί), και χτίζουμε με τούβλα τις εισόδους του γραφείου διασυνδέσεως (ωπ, σαν αριστερίστικο μου ακούγεται αυτό :mrgreen: ).

μεγάλη απάτη.ίσως να ισχύει για άλλους εργαζόμενους, αλλά σε εμάς δεν έχω δει κάτι τέτοιο.μια χαρά τρέχουν οι δουλειές. αλλα είναι το κωλοθέμα της γνωριμίας....

Μην το λες φίλε και συνιδρυτή Painter. :mrgreen: Η κρίση έχει χτυπήσει ίσως πιο πολύ από κάθε τομέα την οικοδομή, και τα περισσότερα μικρά γραφεία βασίζονται οικονομικά εκεί, οπότε τα πράγματα είναι πολύ άσχημα για όποιον βγαίνει τώρα. Αυτό το ξέρω τόσο από την οικογενειακή...εμπειρία όσο και από αρκετά παιδιά (εκτός εσένα) που βγήκαν τώρα και δεν βρίσκουν, ανεξαρτήτως κατεύθυνσης.
Το μόνο που βρίσκουν είναι δουλειές είτε με υπερωρίες (απλήρωτες), είτε με ΠΟΛΥ χαμηλό μισθό (700-800 ευρώ, κάτι το οποίο θεωρώ κοροϊδία για κάποιον που έχει κοπιάσει τόσο πολύ να βγει μηχανικός. Αν είναι έτσι να γίνω υδραυλικός (σκέτος :mrgreen: ) ρε παιδιά να παίρνω 40 ευρώ την επίσκεψη. 40 γκαφρά/επίσκεψη * 3 επισκέψεις/ημέρα * 5 εργάσιμες ημέρες /εβδομάδα* 4 εβδομάδες / μήνα= 2400 ευρώπουλα :mrgreen: )
CSI computer expert έγραψε:I'll create a GUI interface using Visual Basic, see if i can track an IP Address out of this.

http://www.youtube.com/watch?v=ygB0Zviq ... r_embedded
Άβαταρ μέλους
merde_conserve
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2005

Δημοσίευσηαπό PAINTER » Τετ, 09 Σεπ 2009 9:53 pm

οδοστρώματα μπορείτε!!!όσο για την σεισμολογία μπορούσαμε όταν ήμουν εγώ...τώρα άλλαξε φαίνεται

μέρδε κονσέρβα, οι εταιρίες ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΜΠ και αυτό το ξέρουμε όλοι.κάποιοι από εμάς θα το δουν κιόλας από κοντά, κάποιοι θα στηριχτούν και σε αυτό για να βρουν δουλειά.

όσο για την οικοδομή, προς το παρόν δεν έχω κυνηγήσει τετοιες δουλειές...αλλά άμα υπάρξουν κωλοσφιξούρες, υπάρχει και το εργοτάξιο-απλά τα λεφτά είναι λίγα
Τελευταία επεξεργασία από PAINTER και Τετ, 09 Σεπ 2009 9:58 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
αυτό το ίδρυμα,εσείς οι ίδιοι το απαξιώνετε κάθε μέρα...με τον να μπαίνετε το πρωί και το να βγαίνετε το βράδυ χωρίς να προσφέρετε τίποτα σ'αυτό,χωρίς να γυρνάτε κάτι σ'αυτό.Εάν κατανοήσετε τη σημασία του να είσαι μέλος του πολυτεχνείου ίσως ανακαλύψετε ότι ο άνθρωπος δεν έχει μόνο έναν ρόλο.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΙΚΙΟΥΝΙΤΕΣ

http://www.youtube.com/watch?v=W3XZqb50SfI
Άβαταρ μέλους
PAINTER
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2002

Δημοσίευσηαπό san » Τετ, 09 Σεπ 2009 9:57 pm

σωστος. περασαν 6 μηνες απο οταν επελεξα μαθηματα και ξεχασα τι επιλογες ειχα... :roll:
san

Δημοσίευσηαπό merde_conserve » Τετ, 09 Σεπ 2009 10:05 pm

μέρδε κονσέρβα, οι εταιρίες ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΜΠ και αυτό το ξέρουμε όλοι.κάποιοι από εμάς θα το δουν κιόλας από κοντά, κάποιοι θα στηριχτούν και σε αυτό για να βρουν δουλειά.

Κάτω από το τραπέζι, είναι σίγουρα. τώρα μας χαλάει τη ρετσινία της "αντίστασης" το "επίσημο", κατάλαβες; Ακόμα και αν δεν έχει τόση σχέση με μπάσιμο εταιριών. Λες και είμαστε όλοι πλασμένοι για το δημόσιο ;) :roll:
CSI computer expert έγραψε:I'll create a GUI interface using Visual Basic, see if i can track an IP Address out of this.

http://www.youtube.com/watch?v=ygB0Zviq ... r_embedded
Άβαταρ μέλους
merde_conserve
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2005

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Μαθήματα-Γενικά

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Bing [Bot] και 1 επισκέπτης