Εξελίξεις σχετικά με την εξεταστική Σεπτεμβρίου (Σχολιασμός)

Πληροφορίες που αφορούν στο σύνολο της εκπαιδευτικής δραστηριότητας της σχολής και δεν εντάσσονται σε κάποιο έτος.

Συντονιστής: University Editors

Re: Εξελίξεις σχετικά με την εξεταστική Σεπτεμβρίου (Σχολιασμός)

Δημοσίευσηαπό sofibo » Πέμ, 22 Σεπ 2011 10:41 pm

Επειδή η λέξη ''τραμπουκισμός΄' είναι πολύ must στα τελευταία ποστ,είπα κι εγώ να δώσω μια ετυμολογία,και προς εξυπηρέτηση της σαφούς-εύστοχης χρήσης της ορολογίας:
Χρησιμοποιείται-εφαρμόζεται σε περιπτώσεις όπως: ιδρύματα που μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2012 δεν έχουν συγκροτήσει σύμφωνα με το νέο νόμο τα Συμβούλια Διοίκησης,για τα αντίστοιχα ιδρύμτα ΔΕΝ θα υπάρχει εγκεκριμένος προυπολογισμός του έτους 2012.(εν ολίγοις,no money honey)
Eπίσης ο όρος χρησιμοποιείται-εφαρμόζεται σε περιπτώσεις όπως: ιδρύματα που εως τις 31 Αυγούστου 2012 δεν έχουν εκλεγεί νέοι πρυτάνεις,δε θα είναι δυνατή η έκδοση ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ πράξης για το ίδρυμα αυτό,όπως πχ έκδοση πτυχίων,μισθοδοσία προσωπικού κ.α.(Ανακοίνωση του ειδικού γραμματέα ανώτατης εκπαίδευσης του Υπ.Παιδείας Βασ.Παπαντζόγλου-είναι πολύ must στα ποστ και η λέξη ''παπάτζα'' btw,τυχαίο?Δε νομίζω.-)
Ανανέωση-επέκταση του όρου έχει, τέλος ,αναλάβει η επίτημη γλωσσολόγος κα Άννα Διαμαντοπούλου,με τελευταία συμβολή της χθεσινή ανακοίνωση που έχει ως εξής:'' Ο νόμος θα εφαρμοστεί,και κάθε αντίθετη πράξη ή παράλειψη περιφρονεί τη δημοκρατία και ΩΣ ΤΕΤΟΙΑ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ.Όπου διαπιστωθεί άρνηση υπογραφής της διαπιστωτικής πράξης θα προβώ στηην έκδοσή της προσωπικά,όπως έχω υποχρέωση σύμφωνα με το νέο νόμο.''
sofibo

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό sofibo » Πέμ, 22 Σεπ 2011 10:47 pm

Ά! Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και απο τα παραπάνω,έχουμε χρόνο να αγωνιστούμε ΜΕΤΑ την εξεταστική βρε, τί αγχώνεστε εαακιτοσυνασπισμενομπχαχαλάκηδες και πιέΖετε για κινητοποιήσεις ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΡΙΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΤΗΡΙΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΔΙΟΙΗΚΗΣΗΣ?Μέχρι και τα Χριστούγεννα μας άφησε ελεύθερα!Οπότε,ας γίνει ΣΩΝΕΙ ΚΑΙ ΝΤΕ η εξεταστική και μετά έχουμε όσο χρόνο θέλουμε στη διάθεσή μας!
sofibo

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό alienson » Πέμ, 22 Σεπ 2011 11:24 pm

πρωτη φορά μετά από δυο χρόνια στη σχολή βλέπω τόσο χαοτική συζήτηση στο φόρουμ...νομίζω πλέον δεν έχει κανένα νόημα να λέει ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του για παρατάξεις και σχήματα. η κουβέντα για το ποιος προπυλάκισε ποιον και αν οι ΕΑΑΚίτες είναι άπλυτοι δεν οδηγεί πουθενά!
τα δεδομένα είναι ότι ο σύλλογος της σχολής την τρίτη αποφάσισε η εξεταστική να ξεκινήσει την δευτέρα. παρ όλα αυτά ο πρόεδρος έκανε τα δικά του (σε συννενόηση 100%με τη ΔΑΠ μιας και το σενάριο για έναρξη της εξεταστικής την παρασκευή το είχα ακούσει από ΔΑΠίτη 4 μέρες πριν).
Η δικιά μου άποψη είναι ότι η έναρξη της εξεταστικής ισοδυναμεί και με άμεση εφαρμογή του νόμου από αύριο κιόλας. Είναι παρανοικό να λέει κάποιος οτι διαφωνεί με το νόμο αλλά θέλει να πάμε για εξετ;στική...αν αύριο αρχίσει η εξεταστική θα αρχίσει και η εφαρμογήτου νόμου. Εδά που φτάσαμε δεν υπάρχουν ενδιάμεσες καταστάσεις.
Για να υλοποιηθεί η απόφαση των φοιτητών προφανώς δεν ΠΡΕΠΕΙ να χρειάζεται η έγκριση και του γραφειοκρατικού οργάνου των καθηγητών...αλλιώς δεν θα είχε νόημα ύπαρξης σαν όργανο η γενική συνέλευση του συλλόγου
Αυτό που πιστεύω εγώ είναι ότι η εξεταστική είναι αδιανόητο να ξεκινήσει αύριο αλλά το σηματνικότερο είναι να πραγματοποιηθεί και η γενική συνέλευση στο Γκίνη αύριο στις 12...και με βάση τα νέα δεδομένα, όποιες διαφωνίες να συζητηθούν εκεί μέσα.
alienson

Έτος εισαγωγής: 2009

Δημοσίευσηαπό talk_of_the_town » Πέμ, 22 Σεπ 2011 11:34 pm

τα εχουμε συζητησει 100 φορες....η σχολη ανοιξε καταλαβετε το και αφηστε μας να σπουδασουμε!!!
Δεν είναι κακό να βασανίζεσαι. Κακό είναι να βαριέσαι
talk_of_the_town

Δημοσίευσηαπό lnFam0uS » Πέμ, 22 Σεπ 2011 11:36 pm

Taliampes δεν ξερω τι σκεφτεσαι αλλα μπορω να υποθεσω καποια πραγματα πιθανοτικα. Στο πρωτο ποστ που δεν διαβασες ολοκληρο αλλα απαντησες στο μισο λεω οτι ελπιζω να μην θιξω κανεναν και πραγματικα ηθελα να μην θιξω κανεναν. Με αισθημα αγανακτησης και συντροφισμου , χωρις κανενα κινητρο δινω μια συμβουλη η οποια αν καποιος δεν ειναι κομματικος πιστευω την ακουει, δεν την κατακρινει (και σε λιγες περιπτωσεις ισως να την εγκρινει). Το πνευμα μου ειναι πραγματικα ομαδικο και κριμα που δεν μπορω καπως να το αποδειξω (Ετσι κι αλλιως εκει που εχουμε φτασει σημερα, γενικα μιλαω, δεν μπορουμε να αποδειξουμε τιποτα). Οσο για το τι σκεφτεσαι, συγνωμη αλλα βγαινει εκτος τοπικ και επισης τι σημασια εχει το αν ενα ποστ σου μου φανηκε ασχημο με τι πραγματικα εισαι και τι σκεφτεσαι? Εσυ με αποκαλεσες παρτακια και εγω σε αποκαλεσα κομματικο με το ποστ μου. Αν αυτο σε ενοχλει η αν κανω λαθος, ζηταω συγνωμη απλα και ομορφα.

Υ.Γ Εσενα σου περασε απτο μυαλο μηπως υπαρχει η περιπτωση να μην ειμαι παρτακιας, απλα αγανακτισμενος με μια χωρα που αγαπαω τους παντες και τα παντα (και τα κοαλα) μεσα σε αυτη και πλεον δεν αντεχω να την βλεπω να εξευτιλιζεται τοσο?
lnFam0uS

Έτος εισαγωγής: 2003

Δημοσίευσηαπό stalin » Πέμ, 22 Σεπ 2011 11:37 pm

sofibo έγραψε:Ά! Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και απο τα παραπάνω,έχουμε χρόνο να αγωνιστούμε ΜΕΤΑ την εξεταστική βρε, τί αγχώνεστε εαακιτοσυνασπισμενομπχαχαλάκηδες και πιέΖετε για κινητοποιήσεις ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΡΙΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΤΗΡΙΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΔΙΟΙΗΚΗΣΗΣ?Μέχρι και τα Χριστούγεννα μας άφησε ελεύθερα!Οπότε,ας γίνει ΣΩΝΕΙ ΚΑΙ ΝΤΕ η εξεταστική και μετά έχουμε όσο χρόνο θέλουμε στη διάθεσή μας!

Άλλο πιέζω και άλλο εκβιάζω επειδή έχασα την συνέλευση. Πως να το κάνουμε 303 άλλα αποφάσισαν, αλλά έτσι είναι όταν δεν μας συμφέρει η απόφαση δεν την σεβόμαστε ορίζουμε παράτυπα νεα ΓΣ την οποία κάνουμε μεταξύ μας και κανείς δεν αναγνωρίζει ρίχνουμε και έναν τραμπουκισμό στους καθηγητές μην και πάρουν απόφαση για Δευτέρα. Δεν ξέρω τι σου είπαν οι <<αμεσοδημοκράτες>> με τα καδρόνια αλλά ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα και οι θεσμοί εξευτελίζονται και χάνουν την αξία τους όταν τους χειρίζεσαι έτσι. Δεν θα μπώ στον κόπο να σας πείσω γιατί είναι προφανές πως γνωρίζετε οτι αυτό που κάνετε είναι απαράδεκτο αλλά λέτε ας είναι μια θυσία για να πετύχει ο αγώνας. Αλλά ο αγώνας δεν θα πετύχει με ψευτοσυνελεύσεις στα καπάκια, θα πετύχει όταν πείσεις τον κόσμο πως εσύ έχεις δίκιο και όχι εγώ, θα πετύχει όταν ψηφίσουν εσένα 303 στην συνέλευση, όταν εσύ φέρεις 45% στις εκλογές. Έχετε στα χέρια σας μια ιδεολογία ριζοσπαστική, νεολεϊστική, εναλλακτική πολύ κοντά στην φιλοσοφία ενός νέου ανθρώπου και λογικά θα έπρεπε να κάνει θραύση στο πανεπιστήμιο αλλά δεν κάνει. Γιατί την <<στολίσατε>> με περιθωριακές πρακτικές, καδρόνια, βρυσίδια, ιδιαίτερη ενδυματολογία. Κοινώς την πνίξατε, την περιθωριοποιήσατε. Μόνοι σας χύνεται την καρδάρα με το γάλα. Εσάς βρίζει ο κόσμος με αυτά τα καραγκιοζιλίκια. Για αυτό ακόμη και σε χρονιές κινητοποιήσεων δεν ρευστοποίησατε εκλογικά το κίνημα. Γιατί μπορεί ο κόσμος να πάει την ιδεολογία σου αλλά τον χαλάει το <<πακετάκι>>.
ΥΓ1 Συγνώμη για το offtopic
ΥΓ2 Δεν ξαναγράφω στο τόπικ
ΥΓ3 Αν όντως οι σύντροφοι σου sofibo πιστεύουν οτι είναι δίκαιο αυτό που κάνουν, που είναι να το υποστηρίξουν με σεντόνια επιχειρημάτων, όπως συνήθως; Που είναι ο 3 και οι λοιποί; Κάνουν την πάπια για να μην τραβήξει ένα θέμα που καταδεικνύει ποιοι πραγματικά είναι.
Φιλικά...
Είμαστε έτοιμοι να πεθάνουμε για τα ιδανικά μας, αλλά, δόξα τω Θεό, δεν πιστεύουμε πια σε τίποτα.
stalin

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό intelx86 » Παρ, 23 Σεπ 2011 12:32 am

Τα off-topic μεταφέρθηκαν στον κάδο των αχρήστων.

Για κάποιους είναι πολύ δύσκολο να κρατήσουν κάποιο επίπεδο αλλά και να δεχθούν οποιασδήποτε μορφής εξουσία.
Ποιος είδε τον ικανοτικό και δεν τον φοβήθηκε

I used to be an adventurer like you.
Then I took a longitudinal reinforcement in the knee.

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
Απολαύστε υπεύθυνα...
Άβαταρ μέλους
intelx86
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2006

Δημοσίευσηαπό stratos.sfets » Παρ, 23 Σεπ 2011 12:40 am

Παρακολουθώ το topic από την αρχή του σχεδόν,αυτό που παρατηρώ είναι ενας διαπληκτισμός ,μια διαρκή ένταση και ανησυχία ,στοιχεία που βλέπω για πρώτη φορά στο mqn και στη σχολή γενικότερα.Κάποια παιδιά μιλάνε πραγματικά σωστά και ώριμα,άλλοι βέβαια φροντίζουν να ρίξουν το επίπεδο της κουβέντας για να μη ξεχνάμε ότι είμαστε σε ελληνικό πανεπιστήμιο και όχι σε κάποιο σοβαρό ίδρυμα.Δεν καταλαβαίνω γιατί όλοι όσοι γράφουν εδώ μέσα,δεν μιλάνε στις συνελεύσεις των φοιτητών,γιατί, παρά το αναμφίβολο ενδιαφέρον τους για τη σχολή και για τα τεκτενόμενα στον χώρο αυτό,δεν συμμετέχουν ενεργά στις συνελεύσεις,οι οποίες όσο παρωχημένες και αν θεωρούνται πλέον για μεγάλη μάζα των φοιτητών,δεν παύουν να είναι τελικά το όργανο που αποφασίζει ή τουλάχιστον αποφάσιζε μέχρι σήμερα για την ομαλή λειτουργία της σχολής-κάτι το οποίο επηρεάζει άμεσα τις ζωές μας!Κάποτε πρέπει να πάψουμε να έχουμε εκπροσώπους,ο καθένας μας έχει λόγο και φωνή!Αν οι παρατάξεις θέλουν να έχουν λόγο ύπαρξης και μετά το πέρας αυτής της ιστορίας(αργά ή γρήγορα η παράσταση θα τελειώσει τόσο για τους διθυραμβικούς Δαπίτες,όσο και για τους επαναστάτες ΕΑΑΚιτες,α ξέχασα και τους άφαντους ΠΑΣΠιτες) οφείλουν να αλλάξουν τον τρόπο διεξαγωγής των γενικών συνελεύσεων.Δεν μπορεί η κάθε παράταξη να θεωρεί σαν απαρτία τον αριθμό φοιτητών που βολεύει εκείνη,γιατί ούτε οι 250 είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα,ούτε οι 610.Επειδή ήταν και η πρώτη φορά που παρακολουθούσα τις γσ,πραγματικά απόρησα πως αντέχουν οι υπεύθυνοι των παρατάξεων.Όντως πρέπει να έχει καλά λεφτά η θέση(μη πέσετε και με φάτε :crazy: ) Μα ρε παιδιά ,είναι αυτό διάλογος?Ο ένας βρίζει τον άλλον,τα ντεσιμπέλ σπάνε τα αυτιά όσων φοιτητών αντέχουν και κάθονται,οι μισοί είναι έτοιμοι να πιαστούν στα χέρια ,η κάθε παράταξη διατυπώνει και θα κορνιζώσει το "ξύλινο" πλαίσιο της,στο οποίο θα πρέπει απαραίτητα να περνάνε και την πολιτική τους γραμμή,γιατί είμαστε και συνδικαλιστές ξέχασα,και αφού έχουν καταιδρώσει όλοι,κατά τις 6 μετά από 5-6 ώρες ζητούν από τον απλό φοιτητή να ψηφίσει ένα πλαίσιο το οποίο μπορεί να μην τον εκφράζει,όμως θα κρίνει αν η σχολή είναι ανοικτή ή όχι!Θα μου πεις,ρε φίλε αν γουστάρεις κατέβασε δικό σου ανεξάρτητο πλαίσιο,και γράψε ό,τι θες,μα ρε φίλε δεν γίνεται να κατεβάσω ανεξάρτητο πλαίσιο γιατί θα πάρω τα @@ μου ,γιατί θα κόψω 30-40 ψήφους του χ ψ πλαισίου ενισχύοντας έμμεσα το αντίθετο αποτέλεσμα.Έτσι με αναγκάζεις να ψηφίσω κάτι το οποίο εγώ δεν πρεσβεύω.Τα τελευταία αφορούν κυρίως συνελεύσεις οι οποίες πραγματεύονται προβλήματα σχολής είτε αποφάσεις που πλήττουν και εξασθενούν το κύρος της ίδιας και του επαγγέλματος μας,οι οποίες όντως απαιτούν αναστολή λειτουργίας σχολής ωστέ να μπορέσουν οι φοιτητές ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ και όχι μέσω παρατάξεων να δράσουν .Τώρα τι κάνετε ρε ΕΑΑΚιτες και λοιποι?Έχουν εναντιωθεί οι μισοί ίσως και περισσότεροι στις αποφάσεις σας,παρ όλο που έπρεπε να υπήρχε σύμπνοια πάνω στο θέμα ,γιατί όντως παρά τα καλά του νόμου που πέρασε,ΠΑΝΤΟΤΕ υπάρχει και το καλύτερο και το οποίο οφείλαμε,οφείλουμε να διεκδικήσουμε.Σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές ο φοιτητικός σύλλογος έπρεπε να δρα συλλογικά.Αυτό είναι το μόνο σίγουρο και ελπίζω να συμφωνούν και οι παρατάξεις.

Δεν με νοιάζει αν η ΔΑΠ συμφώνησε με τον πρόεδρο της σχολής να ανοίξει η σχολή την Παρασκευή για να μήν κάνει την ΣΕΚ συνέλευση,και εγώ αν ήμουν στη θέση τους και οι ίδιοι οι ΕΑΑΚίτες να ήταν το ίδιο θα έκαναν,καθώς η κάθε παράταξη οφείλει να διασφαλίσει τις θέσεις κα τις επιτυχίες της.Μου φαίνεται λογικό,όχι όμως και τίμιο να εμποδίζει με κάθε παγαποντιά τη συνέλευση της ΣΕΚ και δεν έκανε κάτι παράνομο,κανείς δεν απαγορευεί σε μένα άρα και σε μια παράταξη να έχει επικοινωνία με τον Πρόεδρο της σχολής.Άλλωστε όσοι ψήφισαν ΔΑΠ θα ψήφιζαν ακόμα και Παρασκευή να άνοιγε.Γιατί θέλουν να ανοίξει βλέποντας ότι η κατάληψη δεν οδηγεί και δεν θα οδηγήσει πουθενά.Αυτή είναι η αλήθεια,φυσικά τα μιντια κάνουν τις πάπιες υπηρετώντας πιστά τη γραμμή των κομμάτων,μη προβάλλοντας τις όποιες αντιδράσεις των φοιτητών,αλλά και οι φοιτητές δεν τους είδα ποτέ ,ενωμένους να έχουν κοινή γραμμή αγώνα προτείνοντας ρυθμίσεις και βελτιώσεις στον ήδη θεσπισμένο νόμο.Προτίμησαν να διασπαστούν για άλλη μια φορά ο καθένας στη δική του παράταξη,με την ΣΕΚ να προτείνει τη μη εφαρμογή και ακύρωση του νόμου,πράγμα αδύνατο παρά να επιχειρήσει την βελτίωση και διασφάλιση των δικαιωμάτων μας!Γι αυτό και δεν είχατε την υποστήριξη των φοιτητών.

Από εδώ και πέρα,νομίζω όπως έχει η κατάσταση εφικτό σα σενάριο είναι η αναβολή της εξεταστικής για Φλεβάρη,με ταυτόχρονη έναρξη μαθημάτων όσο πιο νωρίς γίνεται,αν μπορούσαν και απ την επόμενη βδομάδα.Σίγουρα όμως πρέπει να δοθεί προτεραιότητα και άμεση λύση στους εν πτυχίω,οι οποίοι δεν φταίνε σε τίποτα να χάσουν 5 μήνες απ την ζωή τους,στη καλύτερη και στην χειρότερη ένα μεταπτυχιακό ,γιατί τους έτυχε ο λαχνός φέτος να περάσουν νύχτα ένα νομοσχέδιο!Κρίνω αρνητικά τη ΔΑΠ για ένα πράγμα,που έγραψε για την έναρξη και διάρκεια της εξεταστικής αυθαίρετα,χωρίς να είναι απόλυτα σίγουρη.Κανείς μα κανείς δεν θα κατηγορούσε τη ΔΑΠ ή δεν θα την ψήφιζε γιατί το πότε και πόσο θα κρατήσει η εξεταστική με τις τρέχουσες συνθήκες δεν το ξέρει κανείς.Καλύτερα να ονόμαζε το πλαίσιο της ομαλή λειτουργία σχολής ,η οποία θα κρίνει τι είναι εφικτό σε συνεργασία με εμάς τους φοιτητές,παρά αυτό που έγινε.Τελοσπάντων,ελπίζω να ηρεμήσουν τα πνεύματα,και οι κυβερνήσεις να λάβουν τα μέτρα τους και να διασφαλίσουν το μόνο ακριβό αγαθό που μας έμεινε σ αυτό το τόπο,την παιδεία, ωστέ να μη κατήγορούμε τους εαυτούς μας που κάποτε αντί να τους σταματήσουμε ,πράξαμε βάσει των ονείρων και στόχων μας θέλοντας ανοικτή τη σχολή μας! Συγγνώμη για το κατεβατό .. :crazy2:
stratos.sfets

Έτος εισαγωγής: 2010

Δημοσίευσηαπό I_love_peace_206 » Παρ, 23 Σεπ 2011 1:21 am

stalin, ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΟΜΑΙ απο τα λόγια σου:

<<Αλλά ο αγώνας δεν θα πετύχει με ψευτοσυνελεύσεις στα καπάκια, θα πετύχει όταν πείσεις τον κόσμο πως εσύ έχεις δίκιο και όχι εγώ, θα πετύχει όταν ψηφίσουν εσένα 303 στην συνέλευση, όταν εσύ φέρεις 45% στις εκλογές. Έχετε στα χέρια σας μια ιδεολογία ριζοσπαστική, νεολεϊστική, εναλλακτική πολύ κοντά στην φιλοσοφία ενός νέου ανθρώπου και λογικά θα έπρεπε να κάνει θραύση στο πανεπιστήμιο αλλά δεν κάνει. Γιατί την <<στολίσατε>> με περιθωριακές πρακτικές, καδρόνια, βρυσίδια, ιδιαίτερη ενδυματολογία. Κοινώς την πνίξατε, την περιθωριοποιήσατε. Μόνοι σας χύνεται την καρδάρα με το γάλα. Εσάς βρίζει ο κόσμος με αυτά τα καραγκιοζιλίκια. Για αυτό ακόμη και σε χρονιές κινητοποιήσεων δεν ρευστοποίησατε εκλογικά το κίνημα. Γιατί μπορεί ο κόσμος να πάει την ιδεολογία σου αλλά τον χαλάει το <<πακετάκι>>.>>

Δεν είχα σκεφτεί ποτέ ότι μπορεί μέσα στη δαπ (έτσι δε φαίνεται;) να παράγεται πολιτική σκέψη! Αυτά που λες έχουν ένα point. Ισχύει ότι η αριστερά φέρεται ηλίθια, άκριτα, επαναστατικά χωρίς τον αντίστοιχο προβληματισμό και σύνεση, δημοκρατικά όποτε τη βολεύει. Φέρεται πολύ χειρότερα απ' ότι θα μπορούσε, απ' ότι έκανε παλιότερα(;). Πραγματικά οι πρακτικές αυτών που, ίσως καθόλου να μην είναι η πλειοψηφία αλλά πάντως είναι πολλές φορές σήμα κατατεθέν των σχημάτων τους και πάντως είναι ΜΟΝΟ αριστεροί και ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟΝΤΕς ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ και ΟΧΙ ΚΑΛΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ, ΒΟΛΕΨΑΚΗΔΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ[/size] έχουν για μένα προσωπικά κατά πολύ βλάψει το κύρος και την αξιοπιστία του φοιτητικού κινήματος.
ΠΡΟΣΦΙΛΗΣ ΜΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ: Ξέρετε για τι απορούμε πολλοί από μας εδώ μέσα; Πώς αξιώνετε την εμπιστοσύνη μας όταν αρκετοί από σας συγκεντρώνετε τα παραπάνω με κοκκινο χαρακτηριστικά; Για τα θέματα του πανεπιστημίου αλλά ακόμη και για τα θέματα της κοινωνίας; Φυσικά και μπορούμε να φανταστούμε πόσο πολύ χρόνο απαιτεί η έντονη πολιτικοποίηση. Κάποιοι από μας τουλάχιστον. Επίσης η πολύπλευρη καλλιέργεια και εμβάθυνση σε πολλά άλλα θέματα. Καλά κάνετε και τα κάνετε. Μακάρι όλοι να ήταν έτσι. Όμως απαντήστε μου. Πώς γίνεται;

Όσο για τον stalin,
Κοίτα τι πήγε και σκέφτηκε! Μη σε προσβάλει η έκπληξή μου... Ο σκεφτόμενος κόσμος ποτέ δε θεώρησε τη δαπ πολιτικοποιημένη με την υγιή κοινωνική έννοια του όρου. Η προσβολή πηγαίνει σ' αυτή, όχι σε σένα, αυτή την τελείως χωρίς λόγο ύπαρξης κοιτίδα της όλης νοοτροπία άλλου τύπου ΒΟΛΕΨΑΚΗΔΩΝ φοιτητών, που περνάνε τα μαθήματα τσάκα τσάκα για να τελειώνουν, να πάνε να βγάλουνε φράγκα, που ούτε καν που είναι καλλιεργημένοι, που πάνε εκδρομές εκεί που είναι το glitter και που μπαίνουν και στη συνέλευση στο τέλος!!! αυτής
... Μόνο παράπονα είμαι... Τι να γίνει. :?
"i'm the lizard king_ I can do anything"
I_love_peace_206

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό El_Pablo » Παρ, 23 Σεπ 2011 1:27 am

Ρε παιδια,να σας ρωτησω κατι εντελως φιλικα (Προς οποιονδηποτε ανηκει στα εαακ η στην αρεν). Πες οτι ξεκιναγαμε εξεταστικη Δευτερα. Αυριο πηγαινατε και κανατε μονοι σας προφανως συνελευση, παιρνατε 300 ψηφους απο 100 παρευρισκομενους (δεν θα ειναι και κανενας μαρτυρας) και υποστηριζατε οτι εχουμε καταληψη. Δευτερα, οταν εγω θα πηγαινα να δωσω, τι θα γινοτανε? Ποιος μου λεει εμενα οτι η συνελευση ειναι νομιμη? Μηπως για αυτο υπαρχει το δ.σ.? Μηπως απο την αποφαση των συμφοιτητων μας την Τριτη δεν εχει αλλαξει τιποτα προς το χειροτερο?(καλα προφανως δν εχει αλλαξει ουτε προς το καλυτερο!) , ωστε να απαιτειται γ.σ.? Μηπως δεν εχει γινει ΠΟΤΕ 2η συνελευση στην ιδια βδομαδα στη σχολη μας? Μηπως δεν τη σεβεσαι την τελευταια συνελευση επειδη δεν σ'αρεσε το αποτελεσμα (Ουτε εμενα μου αρεσε αλλα 303 ατομα οφειλω να τα σεβαστω στο υποτιθεμενο δημοκρατικο μας πολιτευμα)? Μηπως το οτι η εξεταστικη ξεκιναει αυριο και οχι τη δευτερα που ελεγε η δαπαρα ειναι προσχημα? Μηπως στην τελικη ο σωτηρας του ελληνικου πανεπιστημιου στην πραγματικοτητα ειναι ο νταβατζης του? Ως φοιτητης που ευτυχως δεν δινει αυριο να χασει τη μερα του σε μπαχαλα αλλα θελει να διαβασει γιατι δινει την δευτερα, περιμενω μια σοβαρη και παρακαλω οχι ειρωνικη (το ξερω οτι την εχετε ευκολα την ειρωνια και οι μεν και οι δε εδω μεσα, αλλα δεν νομιζω να γελαει και κανενας πλεον) απαντηση. Ευχαριστω
El_Pablo

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Μαθήματα-Γενικά

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες