stalin έγραψε:Προφανώς δεν έχεις ιδέα τι γίνεται στο χώρο...Κατ' αρχάς τα περισσότερα γραφεία δεν είναι στατικών μελετών, για την ακρίβεια είναι πολύ λίγα. Επίσης όταν λέω να καθιερωθείς προφανώς δεν εννοώ ως υπάλληλος σε οποιοδήποτε γραφείο... Όσο για το πώς θα καθιερωθεί, ένα παράδειγμα γνωστού μου που είναι εργοταξιάρχης σε μεγάλη εταιρεία. Είναι συγκοινωνιολόγος, και??? Σημασία έχει αν κάνεις για την δουλειά, αν έχεις τα κότσια, αυτό ζητάει η πιάτσα (έκφραση του χώρου...). Βέβαια αν πας για μελετητής (εργολήπτης) ή για έρευνα, τότε αλλάζουν τα πράγματα. Αλλά αυτή είναι η μειοψηφία.
- Μην βιάζεσαι αν δεν ρωτήσεις πρώτα. Από το 2004 μέχρι κ σήμερα (έχω τελειώσει ΤΕΙ Έργων-Υποδομής κ πέρασα στο Πολυτεχνείο με κατατακτήριες) δουλεύω σε γραφεία στατικών μελετών...Είναι πολύ λίγα τα γραφεία στατικών μελετών?????? Κ τι είναι τα περισσότερα? Αν έβλεπες τι γίνεται στο μητρώο μελετητών από γραφεία στατικών μελετών (για ψάξε για οδοποιία κ υδραυλικά...).....Μικρά κ μεγάλα. Οικοδομών κ δημοσίων έργων δηλ. Αν εσύ με το που πάρεις το πτυχίο σου κοτσάρεις ταμπέλα "Οικοδομικές άδειες, στατικές μελέτες κλπ" το ξέρεις ότι έχεις γραφειάκι μελετών? Μην μου πεις ότι μόνο τα γραφεία δημοσίων έργων θεωρείς γραφεία στατικών μελετών. Η μελέτη οικοδομής είναι το πρώτο πράγμα που μπορεί να κάνει κάθε νέος μηχανικός....μόνος του, εξού κ τα πολλά γραφεία στατικών μελετών.
- Ο (καλός) υπάλληλος σε ένα γραφείο έχεις ιδέα πόσα μπορεί να παίρνει??? Κ όχι σε συνθήκες δουλειάς του εργοταξιάρχη...
- Ποιός σου είπε ότι ο μελετητής είναι κ εργολήπτης??? Δηλαδή οι "απλοί υπάλληλοι" σε μελετητικά γραφεία τι είναι? Υπάλληλοι ή Πολιτικοί Μηχανικοί? Τί ρόλο βαράνε μες την εταιρεία? Δεν παίρνουν μέρος σε στατικές μελέτες?
- Ο συγκοινωνιολόγος που πήγε σε αυτή την κατεύθυνση για να τελειώσει γρήγορα (όχι όλοι-το τονίζω) έχει τα κότσια να σταθεί σε γραφεία στατικών/συγκοινωνιακών μελετών? Μόλις αρχίζει κ ξεφυλλίζει βιβλία για να θυμηθεί αυτά που μπορεί να είχε μάθει κάποτε, τότε θα δω τι θα πει η πιάτσα....έχω δει, δεν τα βγάζω από το μυαλό μου.
- Η μειοψηφία είναι οι μελετητές??? Δεν νομίζω.....
- Ο καλός εργοταξιάρχης θέλει κότσια κ μπράβο σε όποιους τα έχουν. Αλλά δεν έχει σχέση με στατικές, μπετά, μεταλλικά κλπ. Κ δεν το λέω καθόλου μειονεκτικά. Ο καθένας όπου έχει κλίση._