Απόψεις και ερωτήσεις για τις κατευθύνσεις της σχολής μας

Πληροφορίες που αφορούν στο σύνολο της εκπαιδευτικής δραστηριότητας της σχολής και δεν εντάσσονται σε κάποιο έτος.

Συντονιστής: University Editors

Re: Απόψεις και ερωτήσεις για τις κατευθύνσεις της σχολής μας

Δημοσίευσηαπό jackson » Τρί, 08 Σεπ 2009 3:02 pm

stalin έγραψε:Προφανώς δεν έχεις ιδέα τι γίνεται στο χώρο... :sick: Κατ' αρχάς τα περισσότερα γραφεία δεν είναι στατικών μελετών, για την ακρίβεια είναι πολύ λίγα. Επίσης όταν λέω να καθιερωθείς προφανώς δεν εννοώ ως υπάλληλος σε οποιοδήποτε γραφείο... Όσο για το πώς θα καθιερωθεί, ένα παράδειγμα γνωστού μου που είναι εργοταξιάρχης σε μεγάλη εταιρεία. Είναι συγκοινωνιολόγος, και??? Σημασία έχει αν κάνεις για την δουλειά, αν έχεις τα κότσια, αυτό ζητάει η πιάτσα (έκφραση του χώρου...). Βέβαια αν πας για μελετητής (εργολήπτης) ή για έρευνα, τότε αλλάζουν τα πράγματα. Αλλά αυτή είναι η μειοψηφία.

- Μην βιάζεσαι αν δεν ρωτήσεις πρώτα. Από το 2004 μέχρι κ σήμερα (έχω τελειώσει ΤΕΙ Έργων-Υποδομής κ πέρασα στο Πολυτεχνείο με κατατακτήριες) δουλεύω σε γραφεία στατικών μελετών...Είναι πολύ λίγα τα γραφεία στατικών μελετών?????? Κ τι είναι τα περισσότερα? Αν έβλεπες τι γίνεται στο μητρώο μελετητών από γραφεία στατικών μελετών (για ψάξε για οδοποιία κ υδραυλικά...).....Μικρά κ μεγάλα. Οικοδομών κ δημοσίων έργων δηλ. Αν εσύ με το που πάρεις το πτυχίο σου κοτσάρεις ταμπέλα "Οικοδομικές άδειες, στατικές μελέτες κλπ" το ξέρεις ότι έχεις γραφειάκι μελετών? Μην μου πεις ότι μόνο τα γραφεία δημοσίων έργων θεωρείς γραφεία στατικών μελετών. Η μελέτη οικοδομής είναι το πρώτο πράγμα που μπορεί να κάνει κάθε νέος μηχανικός....μόνος του, εξού κ τα πολλά γραφεία στατικών μελετών.
- Ο (καλός) υπάλληλος σε ένα γραφείο έχεις ιδέα πόσα μπορεί να παίρνει??? Κ όχι σε συνθήκες δουλειάς του εργοταξιάρχη...
- Ποιός σου είπε ότι ο μελετητής είναι κ εργολήπτης??? Δηλαδή οι "απλοί υπάλληλοι" σε μελετητικά γραφεία τι είναι? Υπάλληλοι ή Πολιτικοί Μηχανικοί? Τί ρόλο βαράνε μες την εταιρεία? Δεν παίρνουν μέρος σε στατικές μελέτες?
- Ο συγκοινωνιολόγος που πήγε σε αυτή την κατεύθυνση για να τελειώσει γρήγορα (όχι όλοι-το τονίζω) έχει τα κότσια να σταθεί σε γραφεία στατικών/συγκοινωνιακών μελετών? Μόλις αρχίζει κ ξεφυλλίζει βιβλία για να θυμηθεί αυτά που μπορεί να είχε μάθει κάποτε, τότε θα δω τι θα πει η πιάτσα....έχω δει, δεν τα βγάζω από το μυαλό μου.
- Η μειοψηφία είναι οι μελετητές??? Δεν νομίζω.....
- Ο καλός εργοταξιάρχης θέλει κότσια κ μπράβο σε όποιους τα έχουν. Αλλά δεν έχει σχέση με στατικές, μπετά, μεταλλικά κλπ. Κ δεν το λέω καθόλου μειονεκτικά. Ο καθένας όπου έχει κλίση._
jackson

Έτος εισαγωγής: 2006

Δημοσίευσηαπό jackson » Τρί, 08 Σεπ 2009 3:17 pm

bell έγραψε:Ωραίες απόψεις βλέπω για τις κατευθύνσεις,ιδιαίτερα για αυτές των συγκοινωνιολόγων. :lol:
1)Το αν περνιέται ευκολα το μάθημα έχει να κάνει κατα μεγάλο ποσοστό με τον καθηγητή,
μπορεί απλά στα μαθήματα των συγκοινωνιολόγων να βάζουν πιο βατά θέματα,
αυτό όμως δεν σημαίνει οτι η κατεύθυνση είναι γελοία.

2)Νομίζετε δηλαδή οτι αν πας στους δομοστατικούς,επειδή την έχουμε θεοποιήσει, όταν τελειώσεις (για την πλειοψηφία ειδικά) τη σχολή θα ξέρεις στατικά, ο.σκυρόδμεμα,θεμελιώσεις σε τέτοιο βαθμό που θα κάνεις μελέτη από μόνος σου χωρίς επίβλεψη μόλις βγεις για κτίρια.
Μιλάω για αυτούς που θα βγούνε τώρα όχι για την παλιά σειρά.

4)πχ(είναι πραγματικότητα) δομοστατικός του ΕΜΠ που τελείωσε πριν τρία χρονια περίπου με 7,9(πολύ καλος βαθμός) εργαζόταν σε γραφείο ενος πολιτικού-υδραυλικού μηχανικού ΕΜΠ(πολλά χρόνια εμπειρίας).Υστερα από ενάμιση χρόνο που ήταν στο γραφείο του λέει λοιπόν μια μέρα ο δομοστατικός στον κ.Π(υδραυλικός):
''θα ήθελα να αναλάβω απο μόνος μου μια μονοκατοικία(τα πάντα έννοω) ενος γνωστού του πατέρα μου,και εσείς να ελέγξετε αν τα έχω κάνει σωστά
και να υπογράψετε(γιατί ο νέος ήταν στο ΙΚΑ όχι με δελτίο παροχής υπηρεσιών)''.Ο κ.Π δέχτηκε
Μετά απο μια εβδομάδα έρχεται ο νέος και του λέει κ.Π κάπου έχω κάνει λάθος και μου βγαίνει 60cm πλάκα :clap: :clap:
Φυσικά γέλασε ο κ.Π και διόρθωσε τα λάθη.
Συμπεράσματα μόνοι σας.......

1) Κανείς δεν είπε ότι η κατεύθυνση συγκοινωνιολόγου είναι γελοία. Πιστεύω ότι τουλάχιστον η οδοποιία, είναι ένα από τα ωραιότερα κ σημαντικά αντικείμενα του Πολιτικού Μηχανικού. Για μένα η χάραξη ενός δρόμου αποτελεί ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ζητήματα της δουλειάς. Το ότι μπορεί να βάζουν κάποιες φορές εύκολα θέματα δεν σημαίνει κάτι για το αντικείμενο που πραγματεύεται αυτή η κατεύθυνση. Απλά από το να πήξει ό άλλος στις στατικές κ στα εδάφη, προτιμά να γίνει συγκοινωνιολόγος.

4)Θες να βγάλω συμπέρασμα για άνθρωπο που σε μονοκατοικία έβγαλε πάχος πλάκας 60cm. Όχι, δεν θα βγάλω συμπέρασμα για κάτι που ειλικρινά δεν έχει να κάνει με απλή αντίληψη Πολιτικού Μηχανικού (πόσο μάλλον Δομοστατικού).

ΥΓ. Επιφυλλάσσομαι για ειδική περίπτωση πλάκας δοκιδωτής. Όσο για το 7,9 - 60cm πάχος πλάκας...απλά δεν σχολιάζω.
jackson

Δημοσίευσηαπό stalin » Τρί, 08 Σεπ 2009 3:34 pm

Πρώτον, δεν βιάζομαι. Οκ, εχεις δουλέψει σε γραφείο μελετων το τονίζω... Και πάλι συνεχίζεις και αναφέρεσαι στο μητρώο μελετητών... Επειδή όμως λογικό είναι να μην γνωρίζεις αφού έχεις τελειώσει ΤΕΙ οι πολιτικοί μηχανικοί χωρίζονται με βάση το εργοληπτικό σε μελετητές και κατασκευαστές... Και όχι αν ανοίξω ένα γραφείο δεν είναι γραφείο μελετών μόνο. Σε πληροφορώ δε ότι οι περισσότεροι που κάνουν οικοδομές τα στατικά τα δίνουν αλλού γιατί δεν τους συμφέρει να προμηθευθούν προγράμματα και να τα ανανεώνουν πληρώνοντας κάθε φορά...
Δεν ξέρω πόσα μπορεί να παίρνει αλλά επειδή ξέρω πόσα παίρνει ο συγκεκριμένος εργοταξιάρχης σου λέω ότι τόσα δεν θα πάρει ούτε στον ύπνο του...
Εσύ ως μελετητής και όχι ως υπάλληλος όπως λες, είχες δικαίωμα να υπογράψεις τις μελέτες που έκανες στο γραφείο??? Και όσοι δουλεύουν σε μελετητικά γραφεία έχουν συνήθως μελετητικό ΜΕΚ και αυτό τους κατατάσσει στους μελετητές... ο εργολήπτης έχει ΜΕΕΠ ή εργοληπτική εταιρεία 1ης....7ης κατηγορίας...
Ναι φίλε μου έχεις δίκιο ο συγκοινωνιολόγος δεν θα σταθεί σε γραφείο στατικών μελετών, μόνο που δεν θέλει μάλλον να πάει εκεί... Ξέρεις υπάρχουν και κάποιοι που θέλουν να κάνουν άλλα πράγματα...
Και ναι αν συγκρίνεις τα μητρώα θα καταλάβεις πως είναι μειοψηφία......
Είμαστε έτοιμοι να πεθάνουμε για τα ιδανικά μας, αλλά, δόξα τω Θεό, δεν πιστεύουμε πια σε τίποτα.
stalin

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό Epistimonas_ » Τρί, 08 Σεπ 2009 3:55 pm

Αυτός που έβγαλε πάχος πλάκας 60cm προτείνω να επανεξεταστεί στα μαθήματα Ωπλισμένο σκυρόδεμα 1,2 και Στατική 1,2 ...

Στις εξετάσεις θα πρέπει να μετράνε πολύ περισσότερο τα αριθμητικά λάθη από τα λάθη στο σκεπτικό που ακολουθείται. Αυτή τη στιγμή στη σχολή γίνεται ακριβώς το ανάποδο...
Ο λογικός άνθρωπος προσαρμόζεται στον κόσμο. Ο παράλογος προσαρμόζει τον κόσμο στα μέτρα του. Συνεπώς όλη η πρόοδος βασίζεται στον παράλογο άνθρωπο.
Epistimonas_ Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό bell » Τρί, 08 Σεπ 2009 4:04 pm

Epistimonas_ έγραψε:Αυτός που έβγαλε πάχος πλάκας 60cm προτείνω να επανεξεταστεί στα μαθήματα Ωπλισμένο σκυρόδεμα 1,2 και Στατική 1,2 ...

Στις εξετάσεις θα πρέπει να μετράνε πολύ περισσότερο τα αριθμητικά λάθη από τα λάθη στο σκεπτικό που ακολουθείται. Αυτή τη στιγμή στη σχολή γίνεται ακριβώς το ανάποδο...

Εξετέστηκε για να τελείωσε το ΕΜΠ-δομοστατικός πριν καν μπεις εσυ στη σχολή..το θέμα είναι όμως το οτι έκανες ένα μάθημα θα ξέρεις να το
εφαρμόζεις και απόλυτα???????

Δηλαδή εσυ θα τα ήξερες όλα αν πήγαινες δομοστατικός και θα ήσουν έτοιμος να αντιμετωπίσεις οποιοδηποτε προβλημα στατικών,ακόμα και αν ήσουν πολύ καλός στα μαθήματα της σχολής και τα κατείχες...Μπράβο σου μάλλον γι αυτό λέγεσαι επιστήμονας και γω κουδούνι
bell

Έτος εισαγωγής: 2003

Δημοσίευσηαπό lawine » Τρί, 08 Σεπ 2009 4:15 pm

Για χαλαρώστε λίγο ρε παιδιά! Διάβασμα δεν έχετε?
Όλοι οι τομείς έχουν το ρόλο τους και κάτι προσφέρουν. Μακάρι να σας είναι αχρείαστοι οι υπόλοιποι συνάδελφοι μηχανικοί, αλλά δε το νομίζω. Το καλύτερο είναι να έχει κανείς γνώσεις και διαίσθηση μηχανικού πάνω σε πολλούς τομείς και όχι μονομερώς σε ένα τομέα και μόνο.
Και κάτι ακόμα...Τα λάθη στους υπολογισμούς είναι πολύ εύκολο να γίνουν..Πιστεύετε ότι ο εν λόγω μηχανικός (καλά να είναι ο άνθρωπος) δεν κατάλαβε ότι είχε κάνει λάθος και εμείς που είμαστε πιο αλάνια τα καταλάβαμε? Και όποιος δεν έχει ασχοληθεί ακόμη με μελέτη στη ζωή του, ας επιφυλάσσεται, πριν εκφέρει άποψη.
Καλή συνέχεια στην εξεταστική σας.... και λίγη συναδερφική αλληλεγγύη δε θα έβλαπτε!
lawine Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2004

Δημοσίευσηαπό jackson » Τρί, 08 Σεπ 2009 4:16 pm

stalin έγραψε:Επειδή όμως λογικό είναι να μην γνωρίζεις αφού έχεις τελειώσει ΤΕΙ οι πολιτικοί μηχανικοί χωρίζονται με βάση το εργοληπτικό σε μελετητές και κατασκευαστές...

Όπως λες μπήκες το 2007 στο Πολυτεχνείο. Εγώ μπήκα το 2006 κ δουλεύω από το 2004. Άρα έχεις κάτι παραπάνω από μένα ώστε να μην γνωρίζω αυτό που λες? Το ΤΕΙ που κολλάει ώστε να μην γνωρίζω το παραπάνω???

stalin έγραψε:Εσύ ως μελετητής και όχι ως υπάλληλος όπως λες, είχες δικαίωμα να υπογράψεις τις μελέτες που έκανες στο γραφείο???

Eγώ όχι ακόμα καθότι δεν έχω πτυχίο. Οι υπόλοιποι όμως φυσικά κ υπογράφουν μαζί με άλλους κ με τον εργοδότη. Ο εργοδότης από μόνος του δεν μπορεί να πάρει μελέτη χωρίς τη συνεισφορά του πτυχίου σου. Κ έτσι όπως ξέρεις ανεβαίνει κ τάξη το πτυχίο σου.

stalin έγραψε:Ναι φίλε μου έχεις δίκιο ο συγκοινωνιολόγος δεν θα σταθεί σε γραφείο στατικών μελετών, μόνο που δεν θέλει μάλλον να πάει εκεί... Ξέρεις υπάρχουν και κάποιοι που θέλουν να κάνουν άλλα πράγματα...

Νομίζεις ότι έχω κόμπλεξ με τους συγκοινωνιολόγους. Διάβασε προηγούμενο ποστ μου... Αυτό που είπα είναι ότι δεν μπορεί να σταθεί οποιοσδήποτε οπουδήποτε απλά κ μόνο με κότσια. Θέλει κ τις ανάλογες γνώσεις. Ο δομοστατικός στα στατικά, ο υδραυλικός στα υδραυλικά.

stalin έγραψε:Και ναι αν συγκρίνεις τα μητρώα θα καταλάβεις πως είναι μειοψηφία......

Δες περίπου ότι ο αριθμός μελετητικών γραφείων Γ,Δ,Ε τάξης σε στατικά κ συγκοινωνιακά είναι στα ίδια επίπεδα. Με τη διαφορά ότι δεν υπάρχουν εκεί μέσα ένα σωρό μικρά γραφεία που κάνουν αποκλειστικά στατικά οικοδομών. Κ από τέτοια ξεκινάνε πολλοί Πολιτικοί Μηχανικοί.
jackson

Δημοσίευσηαπό bell » Τρί, 08 Σεπ 2009 4:24 pm

lawine έγραψε:Πιστεύετε ότι ο εν λόγω μηχανικός (καλά να είναι ο άνθρωπος) δεν κατάλαβε ότι είχε κάνει λάθος και εμείς που είμαστε πιο αλάνια τα καταλάβαμε? Και όποιος δεν έχει ασχοληθεί ακόμη με μελέτη στη ζωή του, ας επιφυλάσσεται, πριν εκφέρει άποψη.
Καλή συνέχεια στην εξεταστική σας.... και λίγη συναδερφική αλληλεγγύη δε θα έβλαπτε!

Kαλά είναι ο άνθρωπος και επαγγελματικά και σε υγεία και όσο περνάνε τα χρόνια η εμπείρια του κάνει την δουλειά όλο και πιο εύκολη,και κατάλαβε ότι είχε κάνει λάθος γι αυτό και ζήτησε τη γνώμη ενος πιο έμπειρου....

Συμφωνώ με όσα είπες λαβινέ

Επιστήμονα αύτο που σου πα στο τέλος μην το πάρεις στα σοβαρά εννοείται
bell

Έτος εισαγωγής: 2003

Δημοσίευσηαπό jackson » Τρί, 08 Σεπ 2009 4:25 pm

bell έγραψε:Εξετέστηκε για να τελείωσε το ΕΜΠ-δομοστατικός πριν καν μπεις εσυ στη σχολή..το θέμα είναι όμως το οτι έκανες ένα μάθημα θα ξέρεις να το
εφαρμόζεις και απόλυτα???????

Δηλαδή εσυ θα τα ήξερες όλα αν πήγαινες δομοστατικός και θα ήσουν έτοιμος να αντιμετωπίσεις οποιοδηποτε προβλημα στατικών,ακόμα και αν ήσουν πολύ καλός στα μαθήματα της σχολής και τα κατείχες...Μπράβο σου μάλλον γι αυτό λέγεσαι επιστήμονας και γω κουδούνι

Κοίτα συνάδελφε...στη σχολή σε ένα σωρό ασκήσεις οι πλάκες είναι από 15-25cm το πάρα πολύ. Λες ότι τελείωσε με 7,9, λες ότι ήδη δουλεύει 1,5 χρόνο άρα έχει δει κ κάποια πράγματα το μάτι του, σε όποιο βιβλίο κ αν κοιτάξει πλάκα τέτοια δεν θα δει. Αυτό δεν είναι πρόβλημα στατικών, ούτε μαθηματικών. Όσοι το έχουν διδαχτεί ξέρουν ότι είναι ένας απλός τύπος. Τώρα κ πάλι επιφυλλάσσομαι για ειδική περίπτωση πλάκας.

edit: K προφανώς δεν είσαι κουδούνι. Αρκεί να θυμηθείς ότι πέρασες σε αυτή τη σχολή.
jackson

Δημοσίευσηαπό stalin » Τρί, 08 Σεπ 2009 4:34 pm

Βασικά πατέρα μηχανικό, γι'αυτό και γνωρίζω όσα γνωρίζω. Δεν το λέω για να το παίξω κάτι αλλά επειδή ρωτάς τι παραπάνω έχω και ξέρω. Όσο για το ΤΕΙ δεν το είπα ρατσιστικά αλλά θεωρώ απαράδεκτο ότι συμμετείχες σε μελέτες που ο νόμος δεν σου δίνει το δικαίωμα. Για τους άλλους μηχανικούς προφανώς γνωρίζω οτι υπέγραφαν. Και πάλι όμως δεν κατανοείς οτι δεν αναφέρομαι στη μελέτη, όπου οι γνωσεις είναι το βασικότερο εφόδιο. Υπάρχει ξέρεις και η κατασκευή που απασχολεί πολλοί περισσότερους...
Είμαστε έτοιμοι να πεθάνουμε για τα ιδανικά μας, αλλά, δόξα τω Θεό, δεν πιστεύουμε πια σε τίποτα.
stalin

Έτος εισαγωγής: 2007

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Μαθήματα-Γενικά

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες