Συντονιστής: University Editors
xvantsik έγραψε:neaoktana έγραψε:Όχι ότι τη ΜτΡ την χρωστάνε λίγοι... έχω αναφερθεί πολλές φορές "γιατί" και έχω προσπαθήσει χρόνια να στρώσω την κατάσταση, όπως και στην ΕφΥδρ... αλλά ιδεοληψίες και μέτρα χωρίς στόχο και ΜΕΤΡΗΣΗ αποτελεσμάτων μας έφεραν 10 (ΔΕΚΑ) χρόνια πίσω!..
Αλλά, το νούμερο αυτό προκύπτει από τους ΠΡΩΤΟΕΓΓΕΓΡΑΜΕΝΟΥΣ φέτος!.. είναι το τσουνάμι των μετεγγραφών όπου η κάθε "κουτσή μαρία" και ο κάθε "τυφλός τοτός" βρέθηκαν στο ΕΜΠ... από το ΠΟΥΘΕΝΑ...
Δείτε προσεκτικά το πρόγραμμα μαθημάτων και θα διαπιστώσετε ότι εξ' αυτού προβλέπονται φέτος 3 (ΤΡΙΑ) τμήματα!.. όχι ότι θα πατήσει και κανένας... όσο μπορείς να εγγράφεσαι "υδραυλικός" στο 7ο και το 40% (ΣΑΡΑΝΤΑ) να μην έχει περάσει ΕφΥδρ!.. και το 60% (ΕΞΗΝΤΑ) να μην έχει περάσει ΜτΡ!..
Σημείωση 1: όταν γράφω "περάσει", εννοώ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΕΞΩ από τα μαθήματα...
Σημείωση 2: κατά τα άλλα προτείνονται ΑΤΟΛΜΑ και ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ μέτρα του στυλ "όριο δήλωσης μαθημάτων"... όπου θα εξακολουθείς να εγγράφεσαι "υδραυλικός" ως ανωτέρω με ΜΗΔΕΝΙΚΟ υπόβαθρο, αλλά δεν θα μπορείς αν έχεις μάθει και περάσει... αλλά χρωστάς (ενδεικτικώς) Γεωδαισία, Τεχνικά Υλικά ή Δομικές Μηχανές
Off topic:
Για μένα η παραπάνω τοποθέτηση που μιλάει για κουτσούς και τυφλούς μόνο ντροπιαστική μπορεί να χαρακτηριστεί για το διδακτικό προσωπικό της σχολής. Και φυσικά είναι και άτοπη καθότι αν δούμε τα στατιστικά η συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών από μεταγραφή αποδίδει ισότιμα η ακόμα και καλύτερα από τους "κανονικούς (?) δίχως κινητικά προβλήματα (?)"σπουδαστές της σχολής. Μάλιστα μιλάω με στατιστικά τα οποία μου έγιναν γνωστά κατά την διάρκεια της τελευταίας συζήτησης της επιτροπής προπτυχιακών σπουδών και αφορούσαν ακριβώς τα μαθήματά ΜτΡ και ΕφΥδρ.
Είναι πάρα πολύ εύκολο κ. Κατσαρέλη να τα ρίχνουμε όλα στους κακούς φοιτητές, αλλά όταν ήσαστε διδάσκων επί σειρά ετών σε αυτά τα μαθήματα και υπάρχει αυτό το χάος και αυτό το όνομα κάτι έχετε κάνει πολύ λάθος, Η στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε που λένε στο χωριό μου. Μάλιστα άμα θέλετε να συζητήσουμε τι κατά την γνώμη μου πάντα, πάει λάθος να τα πούμε δημόσια στο τόπικ του μαθήματος.
Και για να μην μπαίνουν υπόνοιες ότι κρύβομαι πίσω από την ανωνυμία του φόρουμ, Πουλιάσης Γιώργος
lost body έγραψε:Ψυχραιμία με τον ελιτισμό των Διδασκόντων εδώ μέσα.Η βάση της σχολής έχει πέσει στο 16,7 και στις <<ομόσταβλες>> σχολές στην υπόλοιπη Ελλάδα κυμαίνονται στην γειτονιά του 14.Πάνε τα μεγαλεία και τα ρετιρέ.Και έχει και πιο κάτω φυσικά στα χρόνια που έρχονται.
mamassis έγραψε:lost body έγραψε:Ψυχραιμία με τον ελιτισμό των Διδασκόντων εδώ μέσα.Η βάση της σχολής έχει πέσει στο 16,7 και στις <<ομόσταβλες>> σχολές στην υπόλοιπη Ελλάδα κυμαίνονται στην γειτονιά του 14.Πάνε τα μεγαλεία και τα ρετιρέ.Και έχει και πιο κάτω φυσικά στα χρόνια που έρχονται.
Πρέπει να κοιτάς και τη βαθμολογία των πρώτων όχι μόνο τη βάση. Παρακάτω δίνω μερικά στοιχεία του 2015
[...]
johnny tiptis έγραψε:Επιστρεφοντας στο θεμα του προγραμματος λοιπον
εχει πεσει προταση που συζητιεται απο τα παιδια του ετους μου (4ο) για το δικο μας ετος του προγραμματος κατα μια βδομαδα γιατι οποιαδηποτε αλλαγη πανω κατω χαλαει το προγραμμα των υπολοιπων...πανω σε αυτο το πλανο και εαν και εφοσον πουμε οτι παιζει οντως να γινει, η αλλαγη που προτεινω ειναι η εξης...(αναφερομαι ΜΟΝΟ στο 8ο εξαμηνο)
Τα μαθηματα της Τριτης 31/5 να μεταφερθουν Δευτερα 27/6
Τα μαθηματα της Τεταρτης 22/6 να μεταφερθουν Παρασκευη 1/7
Επιπλεον τα Υπογεια Νερα να μπουν 2 μερες μετα...
Δε μπορω να πω οτι μελετησα εξονυχιστικα το προγραμμα ομως οι δομοστατικοι ξερω εχουν σιγουρα θεμα με τα πεπερασμενα αναμεσα σε θεμελια και σιδερα με 2 μερες περιθωριο...Το ιδιο συμβαινει και με την αλληλεπιδραση και τους γεωτεχνικους...
ολα αυτα εαααν παντα περασει το πλανο της επεκτασης...
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες