Ρε μαγκες πολυ κλειδωμα επεσε!!! ( @ morrison )
@ Morrison - Να τα παρουμε ενα-ενα τα πραγματα. Δεν ξερω για εσενα, αλλα ας μιλησω για εμενα και για αρκετο κοσμο που ξερω οτι σκεφτεται αναλογα. Ξεφευγω απο το κομματι της διδασκαλιας και της παρουσιας σε αυτη, γιατι δεν ειναι εκει το ζητημα! Η διδασκαλια και η οργανωση σπουδων εχει επιπεδο και αναγνωριζεται απο ολους και ειναι αξιοσεβαστη απο εμενα τουλαχιστον!
Παμε στα
"πιτουρα": Ειπα οτι εχουμε και εμεις ευθυνη που εχουμε επιλεξει να μην ασχοληθουμε με τα πιτουρα! Οση ευθυνη εχεις ενας καθηγητης που βλεπει τα κακως κειμενα, στον τομεα του και κανει την παπια, αλλη τοση εχω και εγω που δεν βρισκομαι σε καθε συνελευση, να εκφρασω τις αντιθεσεις μου (με ολες τις παραταξεις) και να επικροτησω τα θετικα (ολων των παραταξεων). Αλλη τοση ευθυνη εχουμε και εγω και "εσυ" που εχουμε διαλεξει το δρομο της αποχης και αποστροφης απ ολα αυτα! Οσο για τις πολιτικες αποψεις, με συγχωρεις πολυ, αλλα υπαρχουν και οι νεολαιες εξω απο τα πανεπιστημια και αλλες τοσες ΜΚΟ που μπορει ο καθενας να κανει το κομματι του! Ο συνδικαλισμος στα πανεπιστημια πρεπει να υπαρχει, αλλα οχι με τη μορφη που υπαρχει σημερα! Η ΓΣ εχει καταντησει να ειναι ενα αντιγραφο του ελληνικου κοινοβουλιου! Ο ορος πιτουρα χρησιμοποιηθηκε για αιτιολογησω εν μερει τη σταση μου λεγοντας τη γνωστη παροιμια: " Οποιος ασχολειτε με τα πιτουρα, τον τρωνε και οι κοτες"...
(αυτα αναφορικα με τα αιτια της μπουρδ..λοποιησης, σε εξω-διδακτικο πλαισιο για να ειμαστε πιο ακριβεις. Στο διδακτικο κομματι με εξαιρεση 2-3 καθηγητες-τριες που θα επρεπε να τους απογορευοταν να διδασκουν σε νεους ανθρωπους λογω απειρων κομπλεξ, ολα τα υπολοιπα ειναι σε καλο επιπεδο. ) - Τροποι δρασης?? Μακαρι να ξερα και να ειχα διαθεση και κουραγιο να μπω σε τετοιες διαδικασιες! Οταν υπαρχουν σκουπιδια, μαζευεις δεκα ανθρωπους και πηγαινετε και κανετε καθαριοτητα και μετα ολα ειναι κομπλε! Εδω τα πραγματα ειναι πολυ συνθετα! Η φωνη μου, η φωνη σου και οι φωνες αλλων 10 (δεν ειναι παραπανω (!) ) αντιστοιχουν στο μισο ποσοστο που πρεπει ο Βασιλης Λεβεντης σε καθε βουλευτικες εκλογες!

Αποτελουν σταγονα στον ωκεανο! Ασε που απο τη μια θες να ασχοληθεις και να αλλαξει κατι, αλλα απο την μου ξαναερχεται στο μυαλο η φραση με τα πιτουρα και τις κοτες! Ισως μια ιδεα, θα ηταν ναι να δουμε αυτο το καινουριο νομοσχεδιο, να χασουν δια ροπαλου πια, τις δυναμεις τους οι κινητηριοι μοχλοι της διαπλοκης τοσο σε φοιτητικο, οσο και σε διοικητικο επιπεδο και βλεπουμε!! Μαλακια που πειραξαν το ασυλο και τους αιωνιους φοιτητες (που δεν ζημιωνουν κανενα στην τελικη) .... αλλα οκ, προσωπικη μου αποψη ειναι οτι τα πραγματα δεν μπορει να γινουν χειροτερα! Το αλαλουμ που επικρατει απο χθες μεχρι και τωρα στη σχολη μας.. δικαιωνει τη σκεψη μου οτι
"ποσο χειροτερα να γινουν τα πραγματα!" -Ο
πατριωτισμος που ανεφερα ειχε να κανει με κατι μεταναστες και κατι τετοια που ανεφερες! Η αποψη μου ειναι οτι τελευταιο πραγμα που φταιει για το χαλι της Ελλαδας ειναι οι μεταναστες- το παραεμποριο κ.τ.λ.... Φταινε και αυτοι, αλλα ελαχιστα!
morisson έγραψε:Το αποδεικνύουν καθημερινά μονάδες που "κάνουν καλά την δουλειά τους" σε μια χώρα που κανένας δεν την κάνει.Καθηγητές που ανεβάζουν σημειώσεις και είναι δεκτικοί σε ερωτήσεις κτλ,άλλοι που βρίσκουν φωνή στα τμήματα παρόλα αυτά μένουν μόνοι τους,φοιτητές που αναζητούν το μέλλον τους και "αναγνωρίζονται" με καθολική αποδοχή στο εξωτερικό,άλλοι που συμμετέχουν σε κάθε κοινωνικό αγώνα και δεν τους στεγάζει καμία "αγέλη".Τώρα αν καταφέρουν αυτές οι μονάδες να αποκτήσουν έναν συλλογικό χαρακτήρα δράσης εκεί μένει η εκρεμμότητα,αφού άλλοι καπηλεύονται τις συλλογικότητες ως τώρα.(γιατί για μένα πάντα ο ατομικός δρόμος θα είναι αδιέξοδος).Οπότε για αυτούς και μόνο τους "αφανείς", ο χαρακτηρισμός αυτός είναι το λιγότερο άδικος.
Σωστοτατος! Αλλα ποσοι ειναι τελικα αυτοι? Μηπως ειναι η
συντριπτικη μειονοτητα?? Και τι να το κανω να εχω 2 καθηγητες φοβερους, που ειναι ωραιοι τυποι κοντα στο φοιτητη και ετοιμοι να τον βοηθησουν ανα πασα ωρα και στιγμη, οταν η πλειονοητα σφυριζει αδιαφορα και ψαχνει απο που θα τα αρπαξει.... Τι να τους κανω αυτους τους λιγους, που ενας τους τοσα χρονια δεν εχει κανει μια καταγγελια για κατι... για το οτιδηποτε! Μηπως, τελικα και αυτοι δεν θελουν να πανε κοντρα στη συντεχνια τους? Κοντρα στο κυκλωμα? Τι να τους αυτους που ακομα και τωρα που τα συμφεροντα τους θιγονται περισσοτερο απο καθε αλλη φορα, αφησαν τον ερημο φοιτητη να βγαλει τα καστανα απο τη φωτια? (μια βδομαδα αναβολη, να ενημερωθει ο ΦΣ και παπαριες εις το τετραγωνο! "Κλειστε παιδακια τη σχολη, εις το ονομα της δημοσιας δωρεαν παιδειας και των δικαιωματων σας, να πληρωνομαι εγω κανονικα και πηγαινουμε ολοι καθε Πεμπτη πορεια!)
Για να αποκτησουν αυτες οι μοναδες συλλογικο χαρακτηρα θα πρεπει να εχουν μεγαλο "ογκο" και δυστυχως κατι τετοιο δεν φαινεται να υπαρχει... Πιο πολλοι οι βολεμενοι και οι διαπλεκομενοι απο τους υγιεις... οχι μονο στα πανεπιστημια αλλα γενικοτερα στη χωρα μας...(εξου και ο οικος ανοχης)