pokerman έγραψε:cvilian έγραψε:Tο χειρότερο που μπορεί να γίνει αυτή τη στιγμή είναι να αρχίσουμε να τρωγόμαστε αν βοήθησε περισσότερο η ΔΑΠ ή οι ανεξάρτητοι στην επικράτηση του Πλαισίου Ανοιχτής Σχολής.
Πολλοί σκοπίμως ανακινούν τη συγκεκριμένη κουβέντα στα πλαίσια της απαρχαιωμένης λογικής «διαίρει και βασίλευε».
Νομίζω ότι εν τέλει το αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει. Το ότι η ΔΑΠ συγκέντρωσε μεγάλο αριθμό υπογραφών προκειμένου να διεξαχθεί η σημερινή ΓΣ ή ότι η ΔΑΠ εμφανώς κινητοποιήθηκε για τη σημερινή ΓΣ νομίζω δεν αμφισβητούνται όπως προφανώς και δεν αμφισβητείται το γεγονός ότι οι ανεξάρτητοι φοιτητές που «οργανώθηκαν» (ας μου επιτραπεί η έκφραση) για τη συγκεκριμένη ΓΣ έδωσαν σίγουρα μια διαφορετική δυναμική στη κίνηση και έφεραν επιπλέον κόσμο που ζητούσε ανοιχτή σχολή και πιθανώς δεν εκφραζόταν από το πολιτικό μας πλαίσιο. Συνεπώς ας σταθούμε στο καλό αποτέλεσμα και στο ότι για πρώτη φορά όσο θυμάμαι τις Συνελεύσεις του ΣΦΠΜ φοιτητές με τελείως διαφορετικές πολιτικές τοποθετήσεις, παραμέρισαν τις διαφορές για ένα κοινό διακύβευμα.
Σχετικά με το αν το πλαίσιο που υπερψηφίστηκε χάνει την ανεξαρτησία του επειδή το στήριξε και η ΔΑΠ.
Ας καταλάβουμε κάτι όλοι: Οι φοιτητές που επιλέγουν να γίνουν μέλη της χ,ψ παράταξης, παραμένουν φοιτητές. Το ότι είμαι στη ΔΑΠ δεν σημαίνει ότι απαγορεύεται να ψηφίσω κάτι που με καλύπτει, με εκφράζει κι ας το κατεβάζει όποιος θέλει. Όπως επίσης, όταν ο στόχος μας ως ΔΑΠ στη συγκεκριμένη ΓΣ είναι να ανοίξει η Σχολή και μόνο, προφανώς και θα στηρίξουμε ένα πλαίσιο που μας καλύπτει –θα ήταν ηλίθιο να κατεβάζαμε το ίδιο πλαίσιο Ανοιχτής Σχολής αντιπαραθετικά σε ένα πλαίσιο που έλεγε τα ίδια απλά είχε μπροστά τη λέξη «ανεξάρτητο». Δεν έχουμε κανένα κόμπλεξ να βάζουμε παντού τη ταμπέλα μας και δεν αντιμετωπίζουμε τις ΓΣ ως ένα γήπεδο που καταμετράμε τις δυνάμεις μας. Όποιος σκέφτεται έτσι, είναι απλά ο ορισμός του κολλημένου μυαλού.
![]()
Σημερα εγινε ενα μεγαλο βημα. Μια παραταξη δεχτηκε να βαλει σε δευτερη μοιρα την πολιτικη της ταμπελα και να στηριξει ενα ψηφισμα για το κοινο καλο της σχολης. Ξαναδινω συγχαρητηρια στα παιδια του Ανεξαρτητου Πλαισιου αλλα οφειλουμε να πουμε και ενα μπραβο στη δαπ διοτι συνεργαστηκε για την ανοιχτη σχολη χωρις να βαλει καν το ονομα δαπ στο πλαισιο που κατεβηκε
Σόρυ αλλά με αυτά που λες θες να με πείσεις πόσο χέστηκες για τη ΔΑΠ όπως λες παραπάνω???