Εξελίξεις σχετικά με την εξεταστική Σεπτεμβρίου (Σχολιασμός)

Πληροφορίες που αφορούν στο σύνολο της εκπαιδευτικής δραστηριότητας της σχολής και δεν εντάσσονται σε κάποιο έτος.

Συντονιστής: University Editors

Re: Εξελίξεις σχετικά με την εξεταστική Σεπτεμβρίου (Σχολιασμός)

Δημοσίευσηαπό lnFam0uS » Κυρ, 02 Οκτ 2011 11:18 pm

nysta, αν το ετος εισαγωγης σου ειναι 2009 σημαινει οτι το '06-'07 εισουν 15 χρονων... Που ξερεις τι περασαμε αυτοι που ειμασταν στο Πολυτεχνειο τοτε. Γιατι εγω προσωπικα εχασα 5 μηνες χ 350 ευρω νοικι, αλλα 1000 ευρω σε μεταφορικα πανω κατω ολη την ωρα και εχασα 1δις ευρω σε ψυχικη οδυνη (ετσι επειδη το μοναδικο επιχειρημα που εχω δει απο σενα ηταν : ρε φιλε θα μου πληρωσεις εσυ τα διδακτρα και οτι αλλο μας ζητησουν? μερικες σελιδες πριν, βαριεμαι να βρω το κουοτ)
lnFam0uS

Έτος εισαγωγής: 2003

Δημοσίευσηαπό Nysta » Κυρ, 02 Οκτ 2011 11:20 pm

εγγυάμαι ότι όποιος έχει εμπιστοσύνη στο κίνημα δικαιώνεται... το τμήμα της σχολής μας δεν αποφασίζει δημοκρατικά, το θέμα είναι ο σύλλογος να είναι ανένδοτος στο αίτημα κατάργησης του νόμου και τότε θα καταλάβουμε την σημασία της συλλογικής διεκδίκησης...
αιρετικός, αλήθεια πιστεύεις ότι ο λαός αυτή τη στιγμή έχει αυταπάτες ότι το ΠΑΣΟΚ είναι μια κυβέρνηση δίκαιη και αξιόλογη, αν είναι έτσι είτε δε σε επηρεάζουν τα οικονομικά μέτρα, εν ολιγοις είσαι οικονομικά επιφανής και δε έχεις πρόβλημα είτε δεν αναζητάς την κοινή γνώμη. Σε κάθε περίπτωση είναι αναισθητος κάποιος ο οποίος δεν κοιτά παρά μόνο το συμφέρον του.
@Infamous διάβασα ρώτησα είδα δοκίμασα
Η πληρότητα του μπλε κάδου είναι ευθέως ανάλογη με το επίπεδο του διαλόγου στο forum..
Άβαταρ μέλους
Nysta

Έτος εισαγωγής: 2009

Δημοσίευσηαπό airetikos » Κυρ, 02 Οκτ 2011 11:26 pm

3 για να τελειωνουμε με το θεμα γιατι κουραζει
Από τη μια για το μνημονιο εχεις 160 (περιπου δεν ειμαι σιγουρος ) βουλευτες να το ψηφιζουν και συμφωνει με την πολιτικη του σχεδον κανενας πολιτης.....
Και απο την άλλη για το νομο αυτό εχει 250 βουλευτες που το ψηφισαν αλλα αμα ρωτησεις την κοινωνια πολλοι θα σου πουνε οτι συμφωνουνε ξαναλεω για να μην παρεξηγηθω με το ΣΥΝΟΛΟ των αλλαγων αλλα οχι με τις αλλαγες ολες μια προς μια...... Τι λες το ιδιο ειναι και τα βαζεις στο ιδιο καζανι? Ασε που πια οπως εκβιαζετε τους συμφοιτητες σας με τις καταληψεις ακομα και οταν δεν μας συμφερει θα τους κανετε να απυηδυσουν πολυ και να πουνε μακαρι να εφαρμοστει ο νομος να ησυχασουμε πιστευουν δεν πιστευουν στο νομο... Αυτό δεν το νιωθετε οτι ειναι εναντια σας? Αυτο θελει και η Κυρια Αννούλα να εφαρμοστει ο κοινωνικος αυτοματισμος και να νικησει. Προτεινω εντελως φιλικα να σταματησει η κοντρα και να ενωθουμε με ανοιχτες σχολες και πολεμο σε ολα τα δικαστηρια που μπορουμε να προσφυγουμε εντος και εκτος Ελλαδας. Αυτα.
Nysta έγραψε:αιρετικός, αλήθεια πιστεύεις ότι ο λαός αυτή τη στιγμή έχει αυταπάτες ότι το ΠΑΣΟΚ είναι μια κυβέρνηση δίκαιη και αξιόλογη, αν είναι έτσι είτε δε σε επηρεάζουν τα οικονομικά μέτρα, εν ολιγοις είσαι οικονομικά επιφανής και δε έχεις πρόβλημα είτε δεν αναζητάς την κοινή γνώμη. Σε κάθε περίπτωση είναι αναισθητος κάποιος ο οποίος δεν κοιτά παρά μόνο το συμφέρον του.

ΓΙα το πρωτο σκελος ακριβως απο πανω απαντησα για το δευτερο σου το επιστρεφω παραυτα και σου λεω να μην μιλας για μενα χωρις να ξερεις..... Εγω να δεις ποσο μισω το ΠΑΣΟΚ αλλα δεν θα συνουσιασω τον συμφοιτητη μου κλεινοντας τη σχολη του.. Χαιρεται.
Τελευταία επεξεργασία από ingenieurin26 και Κυρ, 02 Οκτ 2011 11:35 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Αιτία: συγχώνευση δημοσιεύσεων
Αρχιεπίσκοπος Άρειος ο Α'
airetikos

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό 3 » Κυρ, 02 Οκτ 2011 11:38 pm

airetike, δεν τα συγκρινω, αλλα και εσυ φιλε, την εχεις φαει ολη την προκαταληψη. Ακουγεται, ψυθιριζεται, συζητιεται, πως στο συνολο της αλλαγης συμφωνουνε ολοι με το Νομο. Ατοπο για μενα. ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ο κοσμος τι ΟΝΤΩΣ λεει ο νομος (σαν τις προτασεις παιδειας της ΔΑΠ - συμφωνεις για αυτα που περιπου σου ειπανε τι λεει, αλλα ουτε που ξερεις τι ΑΚΡΙΒΩΣ λεει, απλα κανεις μονος σου το make-believe οτι ειναι "θετικες"). Απλα τελευταια εχουν πλυθηνει οι πνευματωδεις, κριτικοι, αντιιδεολογικοι, αντισυμβατικοι αρθρογραφοι - δημοσιογραφοι τυπου Πρετεντερης, Μανδραβελης, Πορτοσαλτε, Athens Voice, Σωτη Τριανταφυλλου, κλπ κλπ, και οργανωνεται με εναν πολυ συνεκτικο τροπο η προπαγανδα των αλλων.

Δεν μπορω να καταλαβω εμεις αυτο γιατι υποκρινομαστε οτι δεν το ξεραμε ή οτι ειναι ανυπερβλητο οριο. Ποτε δεν ειχαμε ΜΜΕ στην Ελλαδα; Παντα. Ποτε αυτα δεν ηταν πουλήμενα;;; ΠΟΤΕ! Κι ομως καποιοι αγωνες νικησανε. Πως; Γιατι το ΠΙΣΤΕΨΑΝΕ οι απο κατω. Απλα εχει γινει πια συνειδηση οτι "σκληραινει το πολιτικο σκηνικο", τα εχουν πουλησει ολοι ολα, πλεον δεν υπαρχει μελλον κλπ και ολα τα αλλα συναφη απαισιοδοξα newage theories. Και το '89 τα ιδια ειχαμε στη χωρα. Αλλα και πιο παλια ΓΙΑ ΤΟΝ Π$%ΤΣΟ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΜΕ ΤΗ ΔΕΞΙΑ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ. Σκληροτερα χρονια (να θυμισω τη χουντα, το παλατι παλαιοτερα;). Ε κι ομως, καναμε το μπαμ.

Ρε εγω θυμαμαι κι οταν ηταν ο Καραμανλης το 05-06 οταν μπηκα στη σχολη, ειχανε χεστει ολοι απανω τους γιατι ξαναηρθε η δεξια στην εξουσια μετα απο 8 χρονια και θα μας γ#$5σει, δεν θα κολωσει σαν το ΠΑΣΟΚ κλπ, η Γιαννακου ηταν μεγαλη κ#$%ιολα, ο Βερεμης ακραιος αντιεκπαιδευτικος νεοφιλελευθερος. Ιδια τρομοκρατια. Δεν λεω πως δεν υπαρχει escalation, αλλα δεν ειμαστε και για κλαμματα πια.

Οσο για τα παρανομα μεσα κλπ και το ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ στα διοδια απο νομικο παραθυρακι ξεκινησε, πετυχε, το κλειδωσανε τα δικαστηρια και ο νεος ΚΟΚ, και ακομα συνεχιζει.. ΠΑΡΑΝΟΜΑ! Ειπε κανεις οτι τα κινηματα δεν φλερταρουνε με τα ορια του νομου; Αφου θελουν να τον καταργησουν!

Εμεις, οσο βρισιδι και να τρωμε απο συμφοιτητες μας, σε αυτο καλουμε, να ξεκοψουμε απο τη μοιρολατρεια. Εχουμε ελπιδα. Οποιος δεν το καταλαβαινει, εκεινος θα τρεχει και δεν θα φτανει, οχι εγω.
Εικόνα
3

Έτος εισαγωγής: 2005

Δημοσίευσηαπό airetikos » Κυρ, 02 Οκτ 2011 11:46 pm

Εγώ μπορει να χω φαει προπαγανδα αλλα εγω μιλαω με πολυ κοσμο εκτος αει και εχω την αποψη αυτη και δεν μου τη δειχνει κανενας πρετεντερης σκαι κλπ κλπ. Και να σου πω και κατι αλλο ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ. Μπορουμε να κανουμε μια κινηση που θα διωξει το ΔΝΤ? Οποια και αν ειναι αυτη αλλα κινηση που θα τους διωξει? Εδω σε θελω καβουρα..... Ολα τα αλλα ειναι οδοντοκρεμες. Και πια σου λεω οτι ο κοσμος βλεποντας αυτα που κανετε μονο εναντιον σας κινειται και φανταζομαι να το βλεπεις.... Αυτο ειναι η καλυτερη υπηρεσια στην Διαμαντω. Το να πηγαιναμε με ανοιχτες σχολες ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ στο ΥΠΕΠΘ να τα καναμε της Ποπης δεν μας βολευει ε? Αλλα ξεχασα η σχολη ειναι ανοιχτή ΑΙΣΧΟΣ :raspberry: :raspberry: :raspberry: :raspberry: :raspberry:
Αρχιεπίσκοπος Άρειος ο Α'
airetikos

Δημοσίευσηαπό 3 » Δευτ, 03 Οκτ 2011 12:01 am

Μωρε βολευει. Εσυ θα μου μαζεψεις τους συμφοιτητες μας για ντου στο Υπουργειο - γιατι εγω θα το κανω. Γιατι τα εναλλακτικα κινηματα ωραια ειναι, αλλα αμα δεν ξεκινανε και αποφασιστικα, δεν θα κρατησουν. Απο εκει και περα οι καταληψεις (+ πορειες παντα) μπορει να φανταζουν σαν να παιρνουμε μονοι μας το ξυραφι και να κοβουμε τις φλεβες μας, και φαινεται να δημιουργειται ενα αρνητικο σπειραλ καθοδου, απο την αλλη ομως, οι καταληψεις ταυτοχρονα α) εμποδιζουν την εφαρμογη του νομου και "παγωνουν τον πολιτικο χρονο" και β)καταλαμβανουν τα κτηρια μεχρι ο νομος να φυγει - που εξυπονοει οτι το κρατος, οση υπομονη και αν εχει, λειτουργει και με χρονοδιαγραμμα για την συνολικη αξιοποιηση του μορφωτικου και νομικου κεφαλαιου, που θα δημιουργησει ΝΕΑ προστιθεμενη αξια στο παραγωγικο κεφαλαιο - και ολοι ξερουμε πως η παραγωγη εχει συγκεκριμενους και απαιτητικους χρονους αυτοαξιοποιησης και πως αμα δεν προστεθει η νεα αξια, σταματαει η κινηση του κεφαλαιου, και το κεφαλαιο γινεται λημναζον. Για αυτο στο τελος, ολα τα μεγαλα κινηματα, βρηκανε τα ΜΑΤ να τους περιμενουν συνεχομενα, για να λειτουργησει η αλυσιδα ενσωματωσης της νεας αξιας.

Εγω συνεχιζω να πιστευω πως το κινημα των καταληψεων αντιμετωπιζει την καμπη λογω του διλλειματος των εξεταστικων, αλλα οταν λυθει αυτο το διλλειμμα, τοτε ειμαστε ελευθεροι για οποιαδηποτε πραξη. Και να θυμισω οτι ειμαστε ηδη πισω στον πολιτικο χρονο: μπορουσε ανετα να ειχε γινει ολοκληρο κινημα και απο περσυ, πριν την ψηφιση του, αλλα στην Ελλαδα, αμα δεν ψηφιστει ο νομος και εφαρμοστει, αργουμε να παρουμε μπρος..
Εικόνα
3

Έτος εισαγωγής: 2005

Δημοσίευσηαπό cvilian » Δευτ, 03 Οκτ 2011 1:36 am

το σκεπτικό είναι ως εξής, η δαπ τα ίδια που λέει τώρα τα έλεγε και το 06'-07', θα χάσουμε εξεταστική, εξάμηνο και θα περάσει και ο νόμος παρά τις καταλήψεις που το μόνο που κάνουν είναι να καταχράζονται το χρήμα των γονιών μας. Το θέμα είναι ότι τότε παρά τις ανάλογες δηλώσεις της υπουργού η σχολή μας έκανε 139 μέρες κατάληψης και δε χάθηκε ούτε το ένα ούτε το άλλο.

Το 2006-07 είναι αρκετά πριν μπεις στη σχολή, δεν έχει νόημα να εκφέρεις άποψη λες και ήσουν μέσα στις εξελίξεις –κουράζεις και εκτίθεσαι. Άποψη προφανώς και μπορείς να έχεις, αλλά τουλάχιστον κράτα τις αναγκαίες αποστάσεις και επιφυλάξεις για κάτι που δεν έζησες.

Επίσης σχετικά με το
διάβασα ρώτησα είδα δοκίμασα
,
καλά έκανες αλλά:
1) Θα στοιχημάτιζα πολλά λεφτά ότι η ενημέρωση σου είναι μάααλλον μονόπλευρη
2) «δοκίμασα»; Πως το εννοείς;;

Όσον αφορά τις εγγυητικές σου και το τι χάθηκε-δεν χάθηκε το 2006-07.

Ναι, δεν χάθηκε καμία εξεταστική.

(και μιας και σου αρέσει να μαθαίνεις την ιστορία της Σχολής και του Συλλόγου, οι εξεταστικές διασφαλίστηκαν σε ΓΣ Τμήματος τη Μεγάλη Τρίτη του 2007, στην οποία μόνο η ΔΑΠ είχε το σύνολο των εκπροσώπων της, 6, όταν οι 2 –λογικά αδήλωτοι κιόλας- σύντροφοί σου είχαν πάει για πασχαλινές διακοπές αφού είχαν βεβαίως εγγυηθεί τη εξεταστική μπλα μπλα. Να σημειωθεί ότι η ψηφοφορία τελικά ήταν οριακά υπέρ της διασφάλισης των εξεταστικών.)

Όμως:

Οι 4 εβδομάδες χειμερινής εξεταστικής έγιναν 3

Οι 4 εβδομάδες εαρινής εξεταστικής έγιναν 3

Οι 5 εβδομάδες επαναληπτικής εξεταστικής έγιναν 4

Και το σύνολο αυτών των 10 εβδομάδων το δώσαμε συνεχόμενα από τέλη Αυγούστου-αρχές Σεπτέμβρη μέχρι σχεδόν αρχές Νοεμβρίου.

Το προηγούμενο καλοκαίρι (2007) επίσης, είχαμε τελειώσει μαθήματα (!) τέλη Ιουλίου.

Εκτός αυτού και του προηγούμενου (2006, με διπλή εξεταστική), και τα επόμενα 2 ακαδημαϊκά έτη τελείωσαν μέσα-τέλη Ιουλίου, και μάλιστα με πολλή πίεση όσον αφορά τις εξεταστικές ορισμένα.

Τα παραπάνω δεν είναι κινδυνολογίες και θεωρίες αλλά δυστυχώς για εσάς είναι αδιάψευστα γεγονότα, τα οποία και θυμούνται όλοι.

Αν όλα τα παραπάνω εσύ τα θεωρείς «όλα φυσιολογικά, όλα καλά, όλα ανθηρά και δεν συνέβη τίποτα», όχι, κάνεις λάθος! :wtf: :wtf:

Δεν είναι φυσιολογικό να συμπιέζεις 3 εξεταστικές σε 2-2.5 μήνες, δεν είναι φυσιολογικό να «ξεμπουρδελεύεις» 2-3 ακαδημαϊκά έτη ακόμα. Το ότι στα πλαίσια της γενικότερης κατάντιας του ελληνικού πανεπιστημίου έχει υιοθετηθεί σαν λύση κάποιες φορές προκειμένου να πεταχτεί η σκόνη κάτω από το χαλί, δεν σημαίνει πως είναι κάτι φυσιολογικό, πόσο μάλλον κάτι που πρέπει να επιδιώκουμε!

Τέλος, η προσωπική σου εγγύηση ότι δεν θα χαθεί η εξεταστική, μετά από όλο αυτό το θέατρο του παραλόγου στο οποίο πρωταγωνιστείς, ειλικρινά, πόση αξία πιστεύεις ότι μπορεί να έχει;

ΥΓ Άσχετο,
250/300..... πόσο έχουν συνολικά 15% στη κοινωνία;

Όταν προμοτάρεις την αποχή ως “in” πολιτική επιλογή συνείδησης, μην έχεις και απαιτήσεις!
cvilian

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό ingenieurin26 » Δευτ, 03 Οκτ 2011 1:58 am

Για τη δημοσίευση που μεταφέρθηκε εδώ
Απάντησε με επιχειρήματα και βγάλε απέξω οτι έχει σχέση με γκόμενες και την ανατροφή του καθενός. Αυτά δεν έχουν θεση σε ένα forum αφου τα γραπτά μενουν. Είναι η τελευταία φορά που προειδοποιούμε. Διάβασε τους κανόνες εδώ
ingenieurin26
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό Lost.in.Athens » Δευτ, 03 Οκτ 2011 8:25 am

Επειδή κάποιοι μπορεί να το ξέχασαν ή να μην είδαν καν την ανακοίνωση στο άλλο θέμα:
destiny έγραψε:ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΧΟΛΗ

Όλοι εσείς που είστε υπέρ ή κατά του νόμου και ο κοινός σας στόχος είναι ανοιχτή σχολή ελάτε τη Δευτέρα στη συνέλευση να μας στηρίξετε!(έχουν συλλεχθεί οι απαραίτητες υπογραφές)
Θεωρούμε ότι οποιεσδήποτε συζητήσεις σχετικά με το νόμο πρέπει να γίνουν με ενεργή ανοιχτή σχολή.

Ζητάμε:
-Άμεση συνέχιση της εξεταστικής με το ισχύον πρόγραμμα την Τρίτη 4/10, εκτός αν η διοίκηση της σχολής αποφασίσει διαφορετικά, το οποίο θα γίνει σεβαστό.
-Ορισμός επόμενης γενικής συνέλευσης με το πέρας της εξεταστικής.
-Το αποτέλεσμα της γενικής συνέλευσης να γίνει σεβαστό(το αυτονόητο).

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Λόγω στάσης εργασίας των λεωφορείων 11:00-17:00 η συνέλευση θα ξεκινήσει στις 11:00 (αυστηρά)
Lost.in.Athens
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό honeybeez » Δευτ, 03 Οκτ 2011 10:09 am

lnFam0uS έγραψε:Φατιχ Ακιελ
Κοιτα προσωπικη μου αποψη ειναι οτι τελικα ο καθενας κοιταει το συμφερον και αν αυτο συμπιπτει με την πλειοψηφια "κερδιζει".
Απο εκει και περα ειναι αληθεια ολα αυτα αλλα υπαρχει και ενα ηθικο θεμα εδω. Ο αλλος μπορει να θελει να φυγει για μεταπτυχιακο η στρατο η να περασει ενα μαθημα για διπλωματικη η οτιδηποτε. Παλι προσωπικη αποψη προφανως αλλα εγω θα του εδινα προτεραιοτητα. Βεβαια ο καθενας ψηφιζει οτι θελει, δημοκρατια εχουμε και ναι πραγματι καποιος μπορει να παθει μεγαλη ζημια αλλα ειναι ενας. Τωρα βεβαια με την λογικη που επικρατει στην Ελλαδα ειναι να παμε να φυγουμε αποτι εχω καταλαβει και ολοι εχουν ξενερωσει οποτε το να χασουν χρονο χανοντας την εξεταστικη τους μαλλον τους πειραζει.
Βεβαια ανοιχτη σχολη σημαινει οτι καποια στιγμη θα ξεκινησει και το εξαμηνο, ενω κλειστη σχολη αν συνεχισουμε λιγο ακομα δεν θα υπαρχει λογος να ανοιξει εφ`οσον θα εχει χαθει οτι εχει χαθει (δεν κινδυνολογω απλα ετσι φανταζομαι οτι ειναι, προσωπικη αποψη).
Τελος καποιοι κανανε μαθηματα 13 βδομαδες και θελουν την 2η ευκαιρια τους για να τα περασουν... Η μηπως πρεπει να ξαναπαρακολουθησουν?
Και το κερασακι στην τουρτα του τελους ειναι οτι η αποφαση που βγηκε απο πρυτανεια η οτιδηποτε, ειναι οτι πρεπει να εφαρμοσθει κανονικα η εξεταστικη για να ξεκινησουν μαθηματα... Τωρα βεβαια αν δεν χρωστας κανενα μαθημα και δεν σε πειραζει να κανεις λιγες διακοπουλες ακομα, και πιστευεις οτι δεν υπαρχει περιπτωση να χασεις αυτο που θες (πχ μαθηματα εξαμηνου), μπορεις να ζεις με την ελπιδα οτι θα γινει αυτο που αναφερες και θα παρακαμφθουν οι οποιες ανακοινωσεις πρυτανειας κλπ. Προφανως στο γραπτο λογο καποια πραγματα φαινονται διαφορετικα και ελπιζω να μην φανηκα επικριτικος η αδιακριτος η βαλτος.

lnFam0uS δε θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο με την απάντηση που έδωσες στον Φατιχ Ακιελ!! Επίσης Jason_ab όσον αφορά την έκβαση της εξεταστικής και εγώ την ίδια εντύπωση με εσένα έχω.
Πέραν τούτων θα ήθελα να μοιραστώ και εγώ μαζί σας τους προβληματισμούς μου για τα πρόσφατα γεγονότα,ξεκαθαρίζοντας όμως πρώτα ότι ουδεμία σχέση έχω με κάποια πολιτική παράταξη αλλά αποτελώ απλώς μέρος των φοιτητών που έχουν την πολυτέλεια (δηλαδή δεν εργάζονται όπως πιθανώς κάποιοι άλλοι συνάδελφοι μου) αλλά και την τύχη να παρακολουθούν συνήθως τις 12 απο τις 13 εβδομάδες κάθε εξαμήνου.
Κατ΄αρχάς παρατηρώ στην συγκεκριμένη συζήτηση ότι μία κατηγορείτε τα ΕΑΑΚ και τον Εγκέλαδο για το μπάχαλο στην σχολή και μία την ΔΑΠ και τους καθηγητές οτι κινδυνολογούν και εξυπηρετούν συμφέροντα άλλων. Αδιαμφισβήτητα, στην πολιτική και σε όλα τα κόμματα γίνονταν,γίνονται και θα γίνονται πράγματα "κάτω απο το τραπέζι" τα οποία όλοι εμείς που είμαστε απ'έξω δεν μπορούμε να τα γνωρίζουμε,και αυτό δεν χρειάζεται να σας τα πώ εγώ που είμαι άσχετος σε αυτά τα θέματα. Σε αυτήν όμως την κρίσιμη στιγμή καθόμαστε στο mqn και αναλλωνόμαστε σε αλληλοκατηγορίες,καχυποψίες και στην προσπάθεια εντοπισμού των συμφερόντων των πολιτικών κομμάτων και ξεχνάμε το σημαντικότερο, δηλ.:
"Ποιό είναι το δικό μας συμφέρον,των τωρινών φοιτητών και των μελλοντικών;; "
Στην αρχή που ξέσπασε η φασαρία με το νόμο πλαίσιο και έχοντας διαβάσει αναλυτικά όλες τις αλλαγές που θεσπίζει (το μεγαλύτερο ποσοστό των οποίων θεωρώ οτι είναι σε λάθος κατεύθυνση),κατέβηκα στην πρώτη γενική συνέλευση και ακούγοντας τους παθιασμένους συναδέλφους της αριστεράς να υποστηρίζουν οτι το κλείσιμο της σχολής και ο αγώνας στους δρόμους είναι η μόνη λύση,παρά το γεγονός οτι πάντα ήμουν κατά των καταλήψεων αναρωτήθηκα και είπα μέσα μου οτι ίσως έχουν δίκιο αυτήν την φορά! Μετά όμως απο 2-3 εβδομάδες περίπου κατάληψης χωρίς αποτέλεσμα σε συνδυασμό με τις διάφορες εγκυκλίους της κ.Υπουργού αλλα και τις ανακοινώσεις του Πρύτανη,είδα οτι ίσως η πολιτική της κατάληψης δεν είναι η καλύτερη και γι'αυτό στην γενική συνέλευση όπου η ΔΑΠ κέρδισε με 300 κάτι ψήφους τάχθηκα υπέρ της ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ.Τα τελευταία γεγονότα όμως δικαιώνουν πλήρως την άποψη που θέλει την κατάληψη ώς μη αποδεκτή πλέον λύση για τους εξής λόγους:

1.Παρά το γεγονός οτι δεν είμαι σε θέση να κρίνω αν η τελευταία συνέλευση της Πέμπτης που αποφάσισε κλείσιμο της σχολής ήταν νόμιμη ή όχι, οφείλω να πώ οτι μου φαίνεται τελείως παράλογο να γίνεται συνέλευση την ώρα που εγώ δίνω εξετάσεις!!Όποιος οργανώνει τέτοια συνέλευση σημαίνει οτι δεν το ενδιαφέρει η γνώμη μου και κατ'επέκταση δεν χρειάζεται και την ψήφο εμπιστοσύνης μου.

2.Την επομένη ημέρα,Παρασκευή που ανέβηκα στην σχολή με άλλους ανεξάρτητους συναδέλφους (ενώ δεν δίναμε κάποιο μάθημα) για να συζητήσουμε και να ακούσουμε τους συναδέλφους αγωνιστές και να δούμε τι θα γίνει,διαπίστωσα με λύπη οτι παρά το γεγονός οτι συνομιλούσαμε αρκετή ώρα (οι υπόλοιποι συνάδελφοι περισσότερο..εγώ λιγότερο) τα παιδιά δεν άκουγαν τίποτα απο όσα λέγαμε αλλά ήταν απόλυτοι και κάθετοι στις απόψεις τους. Σε κάποιον απο αυτούς μάλιστα έτσι όπως είχε πάρει φόρα του ξέφυγε κατά την διάρκεια του διαλόγου,οτι θεωρούν αναγκαίο να παραμείνει κλειστή η σχολή όχι μόνο μέχρι να ακυρωθεί ο νόμος αλλά μέχρι να πέσει η κυβέρνηση γι'αυτό όσοι απο σας θεωρείτε καλύτερο να χαθεί η εξεταστική και να ξεκινήσουν τα μαθήματα ,καλύτερα να το ξεχάσετε γιατί αυτό δεν βρίσκεται στα σχέδιά τους!(εκτός και αν αύριο το αποτέλεσμα της συνέλευσης τους δώσει ξεκάθαρο μήνυμα για ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΧΟΛΗ).

3.Οι συνάδελφοι αυτοί είναι τόσο βέβαιοι για την ορθότητα της άποψής τους που κατα την διάρκεια του διαλόγου μας μαζί τους υποστήριζαν οτι έχουν εκτιμήσει περισσότερο απο εμάς (που παρακολουθούμε τα μαθήματα ή/και όλοι όσοι ανέβηκαμε να δώσουμε εξετάσεις) τα εφόδια που προσφέρει το Πολυτεχνείο και γι'αυτό ξέρουν καλύτερα τι πρέπει να γίνει.Και επειδή ο κύριος ομιλητής τους παραδέχτηκε και μόνος οτι κάνει τον αγώνα του έξω απο τις αίθουσες χωρίς να παρακολουθεί αναρωτιέμαι εγώ τώρα,πώς γίνεται να εκτιμήσεις το ΕΜΠ όταν δεν εκτιμάς κανεναν καθηγητή αλλά θεωρείς πώς όλοι εξυπηρετούν συμφέροντα,δεν έχεις παρακολουθήσει τα μαθήματα και δεν έχεις γνωρίσει την γνώση που σου χαρίζει,την δυσκολία του να κατανοήσεις έννοιες και αντικείμενα υψηλού επιπέδου,τις αρχές που πρεσβεύει το ΕΜΠ,όπως το να μάθεις να σέβεσαι τις απόψεις των άλλων,να τις ακούς και με την λογική σου στο τέλος να αποφασίζεις ;;Αυτά δεν είναι αναπόσπαστα στοιχεία του Πολυτεχνείου;

4.και τελευταίο αυτό που με εκνεύρισε περισσότερο απο όλα και το οποίο ανέφεραν ήδη και άλλοι: Οι συνάδελφοι αγωνιστές που έκλεισαν την σχολή για να “αγωνιστούν”, κατέληξαν να παίζουν τίτσου!!!!!!!Και ρωτάω εγώ τώρα:Οι 60 φοιτητές που ανέβηκαν το πρωί να δώσουν εξετάσεις θυσίασαν την εξέτασή τους, οι συνάδελφοι αγωνιστές τι ακριβώς θυσίασαν;;;

Με βάση όλα τα παραπάνω παιδιά εγώ έβγαλα το συμπέρασμα μου! Κάποιοι προσβάλλουν την νοημοσύνη μας και εμείς καθόμαστε απαθείς βλέποντας τις εξελίξεις μέσω του mqn!Ισχυρίζονται οτι αυτοί κάνουν τις θυσίες για τους αγώνες αλλά στο τέλος ο απλός φοιτητής που θέλει να μάθει 2 πράγματα και να πάρει το πτυχίο του είναι που θα ζημιωθεί!!Και η απλή λογική λέει οτι αύριο είναι η τελευταία ευκαιρία να ανοίξει η σχολή μας!ΓΙ'ΑΥΤΟ ΤΕΡΜΑ Η ΑΠΑΘΕΙΑ! ΑΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΜΑΣ! ΚΑΙ ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΜΑΣ ΤΟΤΕ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΧΟΛΗ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ!!

Ευχαριστώ αυτούς που είχαν την υπομονή να διαβάσουν αυτο το κείμενο και ζητώ συγγνώμη για την έλειψη αντικειμενικότητας του κειμένου.
honeybeez

Έτος εισαγωγής: 2007

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Μαθήματα-Γενικά

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες