Απόψεις και ερωτήσεις για τις κατευθύνσεις της σχολής μας

Πληροφορίες που αφορούν στο σύνολο της εκπαιδευτικής δραστηριότητας της σχολής και δεν εντάσσονται σε κάποιο έτος.

Συντονιστής: University Editors

Re: Απόψεις και ερωτήσεις για τις κατευθύνσεις της σχολής μας

Δημοσίευσηαπό xvantsik » Πέμ, 09 Ιουν 2016 6:55 pm

Δες εδώ τις παρουσιάσεις από τη σχετική ημερίδα, σε περίπτωση που δεν πήγες. Θα γράψω το βράδυ (Αφού τελειώσω μπετό :sick: ) για τα υπόλοιπα.
Ενημέρωση Κατευθύνσεων
Άβαταρ μέλους
xvantsik Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2012

Δημοσίευσηαπό trauma » Παρ, 10 Ιουν 2016 12:15 am

ευχαριστώ πολύ , για την ώρα με καλύπτουν :D
Άβαταρ μέλους
trauma

Έτος εισαγωγής: 2014

Δημοσίευσηαπό xvantsik » Παρ, 10 Ιουν 2016 1:06 am

Πάντως μία συμβουλή, μην πας να παίξεις με υβρίδιο κατεύθυνσης. Πρώτο και σημαντικό θα χάσεις πράγματα και από τις 2 κατευθύνσεις (όχι ότι δεν μπορείς να τα μάθεις μετά αλλά θα χρειαστεί περισσότερος κόπος ενδεχομένως αλλά χρόνος σίγουρα) και 2ο και πρακτικό σύμφωνα με την εμπειρία μου από το 4ο έτος θα σε κουράσει. Ίδη το 4ο είναι σκότωμα, τρέχεις για τα πάντα, δεν νομίζω ότι βγαίνει να ανοίξεις κι άλλο την βεντάλια. Αν δεις ότι δεν σου κάνει η κατεύθυνση άλλαξε μην το φοβηθείς. Ψάξε, ρώτα και καθηγητές, δες τα θέματα πτυχιακών, εμένα αυτό με βοήθησε πολύ.
Άβαταρ μέλους

Δημοσίευσηαπό trauma » Παρ, 10 Ιουν 2016 1:38 am

Τί ακριβώς εννοείς; Tο να παίρνει κανείς επιλογής μαθήματα απο άλλους τομείς ;
Άβαταρ μέλους
trauma

Δημοσίευσηαπό xvantsik » Παρ, 10 Ιουν 2016 1:59 am

ναι, τουλάχιστον εμένα με ότι δεν είχε να κάνει με κατεύθυνση με κούρασε πάρα πολύ (4ο έτος)
Άβαταρ μέλους

Δημοσίευσηαπό Jiggly » Παρ, 10 Ιουν 2016 12:08 pm

xvantsik έγραψε:Πάντως μία συμβουλή, μην πας να παίξεις με υβρίδιο κατεύθυνσης. Πρώτο και σημαντικό θα χάσεις πράγματα και από τις 2 κατευθύνσεις (όχι ότι δεν μπορείς να τα μάθεις μετά αλλά θα χρειαστεί περισσότερος κόπος ενδεχομένως αλλά χρόνος σίγουρα) και 2ο και πρακτικό σύμφωνα με την εμπειρία μου από το 4ο έτος θα σε κουράσει. Ίδη το 4ο είναι σκότωμα, τρέχεις για τα πάντα, δεν νομίζω ότι βγαίνει να ανοίξεις κι άλλο την βεντάλια. Αν δεις ότι δεν σου κάνει η κατεύθυνση άλλαξε μην το φοβηθείς. Ψάξε, ρώτα και καθηγητές, δες τα θέματα πτυχιακών, εμένα αυτό με βοήθησε πολύ.

Επειδή ήμουν κι εγώ υπό σκέψη για υβρίδιο κατεύθυνσης και μου έλεγαν κι εμένα τα ίδια,παρόλο που επέλεξα ''καθαρή'' κατεύθυνση (υδραυλικού), εγώ δε θα συμφωνήσω απόλυτα σε αυτό που λέει ο xvantsik. Πάει καθαρά ανάλογα με τα ενδιαφέροντα του καθενός.

Εκ των πραγμάτων ένας γεωτεχνικός θα κληθεί να έχει ένα μάθημα επιλογής στο 7ο εξάμηνο από άλλη κατεύθυνση (ποτάμια,στατική IV ή κυκλοφοριακή ροή) ,άρα τη βεντάλια την ανοίγεις. Οι υπόλοιπες κατευθύνσεις δεν έχουν ούτως ή άλλως επιλογές μαθημάτων για αρχή.
Από εκεί και πέρα στο 8ο εξάμηνο μπορείς όντως να επιλέξεις κάτι πιο κοντά στην κατεύθυνση σου ως επιλογής,ή και όχι τόσο.Αλλά και πάλι,με τη νέα διάρθρωση του προγράμματος σπουδών τα επιλογής είναι ''μικρότερης'' σημασίας για τη συνέχεια της πορείας σου στην όποια κατεύθυνση.

Εξάλλου,το 4ο έτος είναι όντως σκότωμα, είτε έχεις κλειστή,είτε λίγο πιο ανοιχτή βεντάλια!(μπετά και σίδερα θα'χεις πάντα)

Προτείνω όμως τέτοιες σκέψεις για κατεύθυνση να μη γίνονται εν μέσω εξεταστικής,που μπορεί κάποιες επιτυχίες/αποτυχίες να σε οδηγήσουν σε παρακινδυνευμένες επιλογές.
Όπως και να'χει,η επιλογή κατεύθυνσης, αν και φαντάζει κάπως ''ουάου'' ,στην τελική δεν είναι τόσο μεγάλο πράγμα...και δε χρειάζεται να σε πανικοβάλει. (κι εγώ που στα λέω ως 3ο-ετής με προβλημάτιζε απίστευτα,κι έφερνα την καταστροφή -ως συνήθως- )
Τελείωνε με την εξεταστική και μετά σκέψου,ψάξου και καταλήγεις...ότι χρειαστείς εμείς εδώ θα είμαστε! :)
Κι ακόμη κι αν κάνεις μια ''λάθος'' επιλογή για αρχή,εύκολα διορθώνεται...και χωρίς μεγάλο κόστος (1-2 επιπλέον μαθήματα για Σεπτέμβρη)

Spoiler: show
Εδώ άλλοι κάνουν λάθος επιλογή σχολής κι ακόμη επιβιώνουν! :lol: :lol: :lol:
...άνθρωπέ μου τι ξεφτίλα,να σου χαλάνε τ'όνειρο κι εσύ να τους αφήνεις...
Άβαταρ μέλους
Jiggly
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό tsimento_lagneia » Παρ, 10 Ιουν 2016 12:43 pm

Επιπλέον προσωπική άποψη ειναι ότι η κατεύθυνση δεν φαίνεται τόσο πολύ στο 7ο εξάμηνο όσο στο 8ο , που ουσιαστικά έχεις λιγότερα κοινά μαθήματα όπως είπε η jiggly τα σίδερα και τα μπετά δεν τα γλυτώνεις. Επίσης θα το διάβασες λογικά , δεν υπάρχει εύκολη και δύσκολη κατεύθυνση κάποιοι έχουν παραπάνω διάβασμα στην εξεταστική ενώ άλλες κατευθύνσεις τρέχουν για θέματα και εργασίες εξαμήνου .

Καθαρά προσωπική νοοτροπία ενώ τα μπετά και τα σίδερα σαν μαθήματα μου άρεσαν αρκετά και έχουν πολύ ενδιαφέρον περιεχόμενο μαθήματος , στο 8ο ολοι μας κάποια στιγμή πήζουμε (ειναι και λίγο πιεσμένο εξάμηνο από άποψη χρόνου ) εκεί λοιπών κάποια μαθήματα κατεύθυνσης με διαφορετικό αντικείμενο από (μπετά ,σιδερά ,στατικές , μηχανικές κλπ ) σε ξελαφρώνουν και πραγματικά φαίνονται όαση ,καθώς σου ανοίγουν λίγο τους ορίζοντες σχετικά με το επάγγελμα του πολιτικού και τις δυνατότητες του .

Τέλος μην ξεχνάς ότι όταν βγεις έξω τουλάχιστον μέχρι τώρα δεν υπάρχει διαχωρισμός δικαιωμάτων ανάλογα με την κατεύθυνση παρόλα αυτά , η ίδια η κατεύθυνση θα σε βάλει σε έναν τρόπο σκέψεις και σε οδηγήσει σε ένα αντικείμενο μελέτης και ενασχόλησης που θα τα γουστάρεις περισσότερο.

Off topic:
το αστείο ειναι και οι τρεις που έχουμε απαντήσει είμαστε υδραυλικοί χαχαχα μια ειναι η κατεύθυνση τελικά :lol: :D
ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ: Αισιόδοξος με εμπειρία.
Άβαταρ μέλους
tsimento_lagneia

Δημοσίευσηαπό OxYdO » Παρ, 10 Ιουν 2016 1:29 pm

Αδερφέ/αδερφή,

Σου απαντάω, όντας Υδραυλικός 5οετής και οδεύοντας προς το πτυχίο (πάντα ήθελα να το γράψω αυτό 8-) )

1.Ποια είναι η πιο δύσκολη κατεύθυνση;

Για να απαντήσουμε στην ερώτηση, αρχικά πρέπει να ορίσουμε τι σημαίνει "δυσκολία". Δεν πιστεύω ότι στη σχολή υπάρχουν μαθήματα "ακαταλαβίστικα", σε καμία κατεύθυνση και σε κανένα έτος. Άρα η ερώτηση αυτή δεν επιδέχεται απάντηση και, αντ΄αυτού, πρέπει να μιλήσουμε για τον απαιτούμενο χρόνο.

2.Ποια είναι η πιο απαιτητική κατεύθυνση;

Πιστεύω ότι εφόσον γουστάρει κανείς να μάθει, πρέπει να είναι διατεθειμένος να αφιερώσει περισσότερο χρόνο, από τον ελάχιστα απαιτούμενο. Επομένως, θα απαντήσω στην ερώτηση μόνο με βάση τον ελάχιστα απαιτούμενο χρόνο.
Αναμφίβολα τον μεγαλύτερο ελάχιστα απαιτούμενο χρόνο ενασχόλησης έχουν οι δομοστατικοί και οι γεωτεχνικοί, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι, αν έχεις όρεξη να ασχοληθείς στις υπόλοιπες κατευθύνσεις και να έχεις καλό αποτέλεσμα (γνωσιακά μιλάω), δεν θα πρέπει να στρώσεις κώλο πολύ περισσότερο από ότι ένας δομοστατικός.

3.Γιατί είναι μεγαλύτερες οι ελάχιστες απαιτήσεις στους δομοστατικούς και στους γεωτεχνικούς;

Όπως έγραψα και πριν, δεν τίθεται θέμα μεγαλύτερης δυσκολίας. Η απάντηση, επομένως, εδώ, είναι απλή:
Επειδή οι καθηγητές εκεί είναι περισσότερο υστερικοί, έχουν μεγαλύτερη ιδέα για τον εαυτό τους και είναι λιγότερο συνεργάσιμοι, συγκριτικά με τις άλλες κατευθύνσεις.

4.Πού είναι καλύτερο το "μαθησιακό περιβάλλον";

(ερώτηση ξεκάθαρα προβοκατόρικη για να παινέψω το σπίτι μου :D )
Φυσικά στους υδραυλικούς!!
Αφενός, λίγα άτομα σημαίνει και μεγαλύτερη αμεσότητα με το διδάσκοντα, πιο οικείο (οικογενειακό) κλίμα.
Αφετέρου, η πλειοψηφία των καθηγητών του τομέα είναι αρκετά καλοί στη δουλειά τους, ορισμένοι είναι εξαιρετικοί (ονόματα δεν λέμε, τους ξέρετε ποιοι είναι). Πάντα διαθέσιμοι για απορίες και βοήθεια, χωρίς να το παίζουν ντιβάρες. Με απαιτήσεις, φυσικά, αλλά χωρίς ανούσιες (δηλαδή υπερβολικές) απαιτήσεις, όπως στις άλλες κατευθύνσεις.

5.Θέλω να μάθω λίγο από όλα, γίνεται;

Το αντικείμενο του πολιτικού μηχανικού είναι τόσο χαώδες και ευρύ, που, δυστυχώς, δεν μπορεί κανένας να ξέρει τα πάντα σε βάθος. Όταν φτάσεις στα μεγαλύτερα εξάμηνα, θα καταλάβεις για τι εύρος μιλάμε.
Με τις επιλογές της κατεύθυνσης και των μαθημάτων που θα πάρεις εντός αυτής, είναι δεδομένο ότι θα εμβαθύνεις σε ένα συγκεκριμένο κομμάτι της γνώσης. Ακόμα περισσότερο, αυτό θα γίνει με την εκπόνηση της διπλωματικής σου εργασίας.
Είναι δεδομένο ότι η γνώση που θα πάρεις στα φοιτητικά σου χρόνια είναι περιορισμένη. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν έχεις πάρει τα εργαλεία, ώστε, εαν το θελήσεις ή σου χρειαστεί να μην μπορείς να ανταπεξέλθεις. Π.Χ. όντας συγκοινωνιολόγος, αν έχεις ασχοληθεί σοβαρά με τα μπετά, τις στατικές και τα σίδερα και τα έχεις κατανοήσει, δεν θα έχεις ιδιαίτερο πρόβλημα να καταλάβεις τι γίνεται με τις σύμμικτες.
Επίσης δεδομένο είναι, ότι αν ασχοληθείς σοβαρά με τα μαθήματα της κατεύθυνσης και βρεις κάτι που σε ιντριγκάρει και το ψάξεις και κάνεις και μια διπλωματική πάνω σε αυτό, δύσκολα ξεφεύγεις μετά. Και όχι επειδή "δεν γίνεται", αλλά επειδή δεν θα θέλεις, δεν θα σε ενδιαφέρει να ασχοληθείς με το οτιδήποτε άλλο. Εμένα που μου αρέσουν π.χ. τα υδρολογικά, δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα, πλέον, να μάθω σίδερα :oops:

6.Άρα να διαλέγω μαθήματα τουρλού από όλες τις κατευθύνσεις, όταν μπορώ;

(εδώ η απάντηση είναι εντελώς υποκειμενική, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες που διεκδικώ κάποια αντικειμενικότητα :ugeek: )
Εγώ είμαι κάθετος σε αυτό. Και στηρίζω (όπως και τον Ιούλη) το ΌΧΙ. Μπορείς με τις επιλογές σου να φτιάξεις πολύ ωραίες γνωστικές αλληλουχίες από τα μαθήματα που διαλέγεις. Π.Χ. στους υδραυλικούς πάρε Υδροηλεκτρικά, Στοχαστικές και Φράγματα, το ένα συμπληρώνει το άλλο και στήνεις ένα πακέτο γνώσεων από τα τεχνικά του φράγματος μέχρι την υδρολογία για τη διαστασιολόγησή του. Αν σπάσεις την αλληλουχία (που μπορείς να το κάνεις) και πάρεις π.χ. Οδοστρώματα, κατά τη γνώμη μου χάνεις περισσότερα από ότι κερδίζεις μαθαίνοντας λίγα πράγματα για τα Οδοστρώματα.

7. Ο πατέρας μου έχει γραφείο και χτίζει οικοδομές. Πρέπει να πάω δόμο;

Συναρτάται με το παραπάνω, αλλά το βάζω ως ξεχωριστή ερώτηση για να φαίνεται.
Αν ο πατέρας σου χτίζει οικοδομές, σίγουρα θα σε βοηθήσει περισσότερο να πας δομοστατικός, αλλά, σε περίπτωση που δεν χτίζει τίποτα ουρανοξύστες, θεωρώ ότι τα μπετά της σχολής σου αρκούν, για να ανταπεξέλθεις μια χαρά. (και δόμο να πας, πάλι θα χρειαστεί κάποια περίοδος για να μάθεις πώς εφαρμόζονται αυτά που έμαθες στη σχολή και πώς να χρησιμοποιείς τα υπολογιστικά εργαλεία). Το ίδιο ισχύει και για τα υπόλοιπα μη-εξειδικευμένα έργα στις υπόλοιπες κατευθύνσεις (π.χ. ένα δίκτυο ομβρίων δεν είναι πυρηνική φυσική).

8.Ποιο είναι το κριτήριο για την επιλογή;

Θα ακουστεί γάμα τα κλισέ, αλλά δεν μπορώ να το αποφύγω. Δεν στο λέω επειδή "έτσι πρέπει", αλλά αυτό είναι η βιωματική εμπειρία ενός ανθρώπου που βρήκε ουσιαστικό ενδιαφέρον για τη σχολή μόλις στο 4ο έτος (στα υδροηλεκτρικά), ούτως ή άλλως, όσοι με έχετε "γνωρίσει" στο φόρουμ ξέρετε ότι λέω πάντα αυτό που πιστεύω, όσο αιρετικό κι αν είναι :lol: Να τσεκάρεις τα μαθήματα της κατεύθυνσης (κυρίως του 9ου εξαμήνου) και να πας εκεί που εικάζεις ότι θα γουστάρεις περισσότερο. Θα αφιερώσεις πάρα πολύ χρόνο (σίγουρα περισσότερο από όσο μέχρι τώρα είχες συνηθίσει) και αν δεν το γουστάρεις θα πρόκειται για μια πολύ ψυχοφθόρα διαδικασία. Σε κάθε περίπτωση, αν δεν αγαπήσεις αυτό που κάνεις, έστω και λίγο, δεν πρόκειται ποτέ να γίνεις ουσιαστικά καλός/ή σε αυτό. Επίσης, έχε πάντα στο νου σου ότι δεν πρόκειται να σου αρέσουν όλα τα μαθήματα της κατεύθυνσης που θα επιλέξεις.

9.Ποια κατεύθυνση ανοίγει τις περισσότερες πόρτες;

Όποιος σου απαντήσει το τάδε ή το δείνα, σου λέει παπαριές. Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι εξίσου δύσκολη για όλους. Σε καμία περίπτωση μη διαλέξεις με βάση το τι "πουλάει" σήμερα, πολλώ δε μάλλον αν η βαρύτητα του κριτηρίου αυτού υπερσκελίζει το "τι σου αρέσει". Αυτό που μπορεί να απορροφά σήμερα, είναι πολύ πιθανό να μην απορροφά αύριο.
Πολύ σημαντικό!!! : ΜΗΝ ακούς τους καθηγητές. Όταν έχει να κάνει με την απορροφητικότητα του αντικειμένου τους (αλλά και σε μια πλειάδα άλλων περιπτώσεων και ζητημάτων :twisted: ), λένε μόνο μαλακίες.

10.Ποιον να ρωτήσω;

Είτε είσαι καλός φοιτητής είτε όχι, να ρωτήσεις συμφοιτητές σου που έχουν ασχοληθεί με το αντικείμενο και μπορούν να σου ξεδιπλώσουν κάπως αναλυτικά τη γνωστική βεντάλια της κάθε κατεύθυνσης, προκειμένου να εικάσεις τι μπορεί να σου αρέσει στο μέλλον.

Σημαντική παρατήρηση: Όλα αυτά έχουν ένα νόημα στην περίπτωση που θες να ασχοληθείς με τη σχολή και να βρεις κάποιο ενδιαφέρον στο αντικείμενο. Αν σε ενδιαφέρει απλά να πάρεις το πτυχίο, πήγαινε random σε μία.

Αυτά, ελπίζω να βοήθησα :thumbup:

Βάλτε το τώρα (μου πήρε κανα 40λεπτο) στην κεντρική σελίδα του MQN με χρυσά γράμματα :raspberry:

Υ.Γ. Όπως βλέπετε οι υδραυλικοί είναι η μόνη αλληλέγγυα κατεύθυνση :thumbup:
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
OxYdO Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2011

Δημοσίευσηαπό epicas » Παρ, 10 Ιουν 2016 4:22 pm

Να πάρεις και μια άποψη γεωτεχνικού , να μην λενε πως μονο οι υδραυλικοι <<μοιράζονται >> .

Η αποψη μου θα ειναι λιτή και λαϊκή .

Αν κρίνω απο το ονομα σου θεωρώ πως η κατευθυνσή σου είναι οι γεωτεχνικοί .
Αλλα ας μην προτρέχω .

Η κάθε κατεύθυνση εχει την χάρη της . Προφανώς και δεν επιλέγεις κατεύθυνση βάση της δυσκολίας της ( Αφού και καποια πιο δυσκολη να είναι , δεν σημαίνει πως θα έχεις περισσότερο κύρος ) Και οι 4 ροες εχουν μεσα καλα ονόματα , αρα αν θες να επιλέξεις ροή με βάση το ποια είναι πιο δυσκολη προκειμένου να εισαι πιο<< καλος-η>> δεν ισχύει .Αν θες να <<0ανοίξεις>> πορτες , υπάρχουν σε όλες τις κατευθύνσεις αυτα .( Αν και τείνω να πιστεύω πως οι υδραυλικοί νοιάζονται περισσότερο για τα ατομα τις κατευθυνσης . )

Τώρα στα βασικά :

1.Δομοστατικός. Εισαι ο τύπος που γουστάρει με ιδεες οπως μπετα - στατικες - σιδερα , σπιτια , κτήρια , καλούπια . Τοτε αυτη ειναι η κατευθυνση σου .

2.Γεωτεχνικός . Σ'αρεσουν τα προηγούμενα , αλλα θες να μπορείς να ασχοληθείς και με αλλα πραγματα περα απο την ανωδομή ; Πχ πως στο διαλο θα στηριχτεί το σπιτι - η πλαγία στην οποία στηρίζεται το σπιτι - - - Σ'αρεσει το εδαφος ρε παιδι μου ;; Ε τοτε γεωτενιχκός εισαι

3. Υδραυλικοι . Δεν λεω κατι μίλησαν οι πιο πανω φανταζομαι ,χωρις να τα διάβασα , πως θα είπαν οτι ηταν δυνατό προκειμένου να φανεί η κατευθυνση γαμάτη . (Γενικά αν θες να αλλαζεις καζανακια ειναι η κατεύθυνσή σου )

4. Συγκοινωνιολόγοι . Εδω ειναι μια ιδιάζουσα περίπτωση . Γενικά θεωρείτε η εύκολη κατευθυνση αλλα εγω πιστεύω πως αμα σ'αρεσει το αντικείμενο , ειναι ισως η πιο ωραια κατευθυνση .

Ενδείξεις πως πρεπει να πας εκει ειναι οι εξής : Εισαι στον δρομο και προσπαθείς να λύσεις το κυκλοφοριακό χαος - Σκέφτεσαι γιατι το 608 ακολουθεί αυτην την γαμω ρουτίνα και οχι καποια αλλη πιο αποδοτική διαδρόμη ; Γουστάρεις εθνικές οδούς ;
+Αν θες να ξεφύγεις απο ολα αυτα τα μαθήματα της σχολής μπετο σιδερα στατικες εδαφη , τοτε είναι η καλυτερη λύση . Καθώς είναι μια κατεύθυνση που ασχολείται πολύ (εκτος απο τον σχεδιασμό του δρόμου ) με πιθανοτικά μοντέλα για την εκτίμηση φόρτου στους δρόμους και γενικά με ολη την συγκοινωνία και κατ'επέκταση μπαίνουν και αλλοι όροι μέσα πιο κοινωνιολογικοί ( εκτος απο μπετο σιδερα χαλυβας )
+Aν σ'αρεσε το Simcity
Θα καταλάβεις εαν σ'αρεσει η κατευθυνση οταν κανεις Σμσ , αρα δώσε βάση εκει ( αναφέρομαι σε διαβασμα που θα κανεις μονος σου με το βιβλιο ) .

Αυτά απο εναν γεωτεχνικό , καυλάντα μεν , αλλα και αυτος παει για το πτυχίο του .
“Δε με ενδιαφέρει τι δουλειά κάνεις. Θέλω να μάθω τι λαχταράς- και αν τολμάς να ονειρευτείς ότι συναντάς αυτό που επιθυμεί η καρδιά σου. Δε με ενδιαφέρει πόσων χρονών είσαι. Θέλω να μάθω αν θα κινδυνεύσεις να φανείς σαν χαζός- για την αγάπη- για τα όνειρά σου- για την περιπέτεια που είναι η ζωή.”
Oriah Mountain Dreamer
Άβαταρ μέλους
epicas Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2011

Δημοσίευσηαπό trauma » Παρ, 10 Ιουν 2016 4:58 pm

Παιδιά μπράβο φοβερή δουλειά πιστεύω θα βοηθηθούν αρκετοί απο αυτά που γράψατε. Αν και για μένα η απάντηση βρίσκεται στα λόγια της Jiggly. Δεν το σκέφτομαι άλλο τώρα, αλλά όταν έρθει η ώρα.
Άβαταρ μέλους
trauma

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Μαθήματα-Γενικά

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες