Οι Στατικές(λέγε και με Μέθοδοι επίλυσης Στατικών προσομοιωμάτων) είναι εργαλεία αριθμητικά(όπως ακριβώς και οι γεωδαισίες) γι'αυτό θα βαράνε και θα συνεχίσουν να βαράνε στην ταχύτητα και ακρίβεια επίλυσης.Παραμορφώσεις μαθαίνουμε στην Μηχανική του Παραμορφώσιμου Ι και ΙΙ(λέγε με Αντοχή Υλικών ή ΠΑΥ),μη παρεξηγείτε το μαθαίνουμε τρόπος του λέγειν.Πρακτικά πάλι στο μπετό τα μαθαίνουμε(Γενικά στα δόμο κορμού τον ήπιαμε,είναι ο τρέζος και οι υπόλοιποι μακριά).Εμένα πάντως νομίζω μου έλλειψε ένα μάθημα όπου θα μαθαιναμε να δημιουργούμε Στατικά προσομοιώματα.Σε αυτή τη φάση πεταγόμαστε από την εσχάρα μεταβλητής διατομής με ανάποδα γαμώτο για στηρίξεις(Στατικές) στο κάντα όλα Αμφιέρειστες/Προβόλους/Συνεχείς δοκούς(Μπετό,Σιδηρές).Ένα μάθημα που να μας μαθαίνει ένα τρόπο σκέψης και πέντε έξι αρχές για την δημιουργία στατικών προσομοιωμάτων σε κατασκευές από Μπετό/Χάλυβα/Ξύλο/Σύνθετα κλπ καλό θα μας έκανε.
υ.γ.Οι στατικές σε προετοιμάζουν για συνθήκες μεσούσης ερήμου χωρίς υπολογίστη,βέβαια την cross που είναι γρήγορη δε την πολυμαθαίνουνε αλλά οι υπολογιστές δε δουλεύουν με cross,wait what?