Kατατακτήριες Εξετάσεις 2017-2018

Πληροφορίες που αφορούν στο σύνολο της εκπαιδευτικής δραστηριότητας της σχολής και δεν εντάσσονται σε κάποιο έτος.

Συντονιστής: University Editors

Re: Kατατακτήριες Εξετάσεις 2017-2018

Δημοσίευσηαπό jimys » Τρί, 06 Φεβ 2018 10:37 pm

Zagreus έγραψε:Μπορείς να ονομαστείς βόρειος ή ανω/ορεινός Γκόκου (Γκορναγκόκου) ή ακόμα καλύτερα Νεο-Γκόκου (Νοβαγκόκου) - όλα αμετάφραστα. Επίσης το άβατάρ σου δεν πρέπει να εγείρει ζητήματα αλυτρωτικής προπαγάνδας εις βάρος του scriptame.
:ellinofreneia:
Αν ο Θεός Δημιουργεί, ο άνθρωπος κατασκευάζει..
Άβαταρ μέλους
jimys

Έτος εισαγωγής: 2018

Δημοσίευσηαπό fapan » Τετ, 07 Φεβ 2018 1:48 pm

Καλησπερα!Διαβάζω γενικα για τις κατατακτηριες οτι ειναι δυσκολο ,επειδή κι εγώ έχω πετύχει με κατατακτηριες εξετάσεις θα ήθελα να πω ότι οι περισσότεροι επιτυχόντες αρκετά χρόνια τώρα έχουν πάει σε φροντιστήριο .Έχοντας εξαντλήσει το προσωπικό διάβασμα κατεληξα οτι δεν ειναι εφικτο δυστυχως χωρις φροντιστηριο ,γιατι σε οργανωνουν και σε κατευθυνουν σε σχεση με το μεγεθος της υλης και ειδικα και αν η προηγουμενη σχολη δεν ειναι αντιστοιχη.Επίσης ειναι ιδιαίτερες εξετάσεις και ανταγωνιστικες άρα κάποιες φορές δεν μετράει απλά ο προβιβασιμος βαθμός, επομενως είναι κάπως απαραίτητο τουλάχιστον για τη συγκεκριμένη σχολή. Το οικονομικό είναι κάτι που επηρεάζει τους περισσότερους από εμας ωστόσο μπροστά στους στόχους κρίνει ο καθένας αντίστοιχα.
fapan

Έτος εισαγωγής: 2016

Δημοσίευσηαπό Anaisia » Τετ, 07 Φεβ 2018 6:01 pm

jimys έγραψε:Θα διαφωνήσω λίγο με το παραπάνω post του/της Anaisia.
Μόλις μπήκα μέσω Κατατακτηρίων στη σχολή χωρίς να κάνω φροντιστήριο και θα συμβούλευα τους επόμενους υποψηφίους των εξετάσεων να κάνουν τα εξής:
1) Μαθηματικά: Ψάξτε για το βιβλίο του Φελλούρη Ανάλυση 2 (διαβάστε τα λυμένα παραδείγματα ) πολλών μεταβλητών και σε συνδυασμό τα παλια θέματα που υπάρχουν εδώ είστε για βαθμό >15. (Χρόνος διαβάσματος 2 μήνες)
2) Μηχανική Παραμορφώσιμου: Πάρτε τους 2 γκαρούτσους του συγκεκριμένου μαθήματος και σε συνδυασμό με τα θέματα εξετάσεων που υπάρχουν εδω. βαθμός >13 (Χρόνος διαβάσματος 2 μήνες)
3) Τεχνικά Υλικά: Εδώ χρειάζεται επιμονή και υπομονή: Πάρτε το βιβλίο του Τριανταφύλλου και σε συνδυασμό με τις διαφάνειες λιώστε το. Είναι το πιο δύσκολο μάθημα,θέλει χρόνο και λεπτομερές διάβασμα. (Χρόνος διαβάσματος 3-4 μήνες) Βαθμός >10.

Αυτά, γενικά στόχος είναι να περάσετε τη βάση και στα 3 μαθήματα. Τυπολόγιο δίνεται μόνο στη φυσική.
Τα παλιά θέματα των προπτυχιακών βοηθούν πάρα πολύ. Εγω προσωπικά θεωρώ το φροντιστήριο την ύστατη και δαπανηρή λύση.

Καλώς ήρθες λοιπόν. Συγχαρητήρια για την επιτυχία σου και καλή αρχή.

Δεν λέω πως είναι ακατόρθωτο. Το έχω δει από πολλά παιδιά αυτό. Να μπαίνουν δηλαδή χωρίς να τα έχουν ακουμπήσει ζεστά ζεστά σε κάποιο φροντιστήριο. Και αξίζουν συγχαρητήρια σ' όσους το κατάφεραν. Αλλά επέτρεψε μου να σου επεστησω την προσοχή σε κάτι. Δυστυχώς δεν έχουν όλοι την ικανότητα να τ'οργανωσουν μόνοι τους και να διαβάσουν χωρίς καθοδήγηση. Κι επίσης, όπως θ ανακαλύψεις και στην πορεία της σχολής, η δυσκολία των θεμάτων κυμαίνεται σε διαφορετικά επίπεδα ανά εξέταση/έτος. Εννοώ πως υπήρξαν χρονιές που τα θέματα των κατατακτηριων ήταν πιο εύκολα ή πολύ πιο δύσκολα από άλλες χρονιές. Είναι ρίσκο. Και ας μην ξεχνάμε και τις χρονιές που συνέβησαν λάθη από τη μεριά των εξεταστων (δεν προσάπτω κατηγοριες σε κανέναν, όλοι άνθρωποι είμαστε και λάθη κάνουμε). Γενικά, το τελικό αποτέλεσμα καθορίζεται από πολλούς παράγοντες.

Θα διαφωνήσω όμως στο ότι στόχος είναι απλά να περάσεις την βάση. Αν ίσχυε αυτό δεν θα υπήρχαν επιλαχοντες. Και μακάρι να μην υπήρχαν, γιατί είναι σκληρό να φτάνεις στην πηγή και να μην πίνεις νερό.

Καλά έκανες κι έγραψες την μέθοδο σου καθώς και τα βιβλία που χρησιμοποιησες, για να χουν οδηγό και παιδιά που δεν μπορούν να στηρίξουν την προσπάθεια τους οικονομικά πηγαίνοντας σε κάποιο φροντιστήριο.
Να σου πω πάντως πως κρίνοντας τους χρόνους διαβασματος που περιέγραψες παραπάνω, μάλλον αποτελείς την εξαίρεση στον κανόνα πάρα τον μέσο νεοεισαχθεντα φοιτητή και μελλοντικά συνάδελφο.

Και πάλι συγχαρητήρια.
To become a monster like me, is to admit you were too weak to remain a human.
Άβαταρ μέλους
Anaisia

Έτος εισαγωγής: 2016

Δημοσίευσηαπό jimys » Πέμ, 08 Φεβ 2018 1:49 pm

Anaisia έγραψε:Καλώς ήρθες λοιπόν. Συγχαρητήρια για την επιτυχία σου και καλή αρχή.

Δεν λέω πως είναι ακατόρθωτο. Το έχω δει από πολλά παιδιά αυτό. Να μπαίνουν δηλαδή χωρίς να τα έχουν ακουμπήσει ζεστά ζεστά σε κάποιο φροντιστήριο. Και αξίζουν συγχαρητήρια σ' όσους το κατάφεραν. Αλλά επέτρεψε μου να σου επεστησω την προσοχή σε κάτι. Δυστυχώς δεν έχουν όλοι την ικανότητα να τ'οργανωσουν μόνοι τους και να διαβάσουν χωρίς καθοδήγηση. Κι επίσης, όπως θ ανακαλύψεις και στην πορεία της σχολής, η δυσκολία των θεμάτων κυμαίνεται σε διαφορετικά επίπεδα ανά εξέταση/έτος. Εννοώ πως υπήρξαν χρονιές που τα θέματα των κατατακτηριων ήταν πιο εύκολα ή πολύ πιο δύσκολα από άλλες χρονιές. Είναι ρίσκο. Και ας μην ξεχνάμε και τις χρονιές που συνέβησαν λάθη από τη μεριά των εξεταστων (δεν προσάπτω κατηγοριες σε κανέναν, όλοι άνθρωποι είμαστε και λάθη κάνουμε). Γενικά, το τελικό αποτέλεσμα καθορίζεται από πολλούς παράγοντες.

Θα διαφωνήσω όμως στο ότι στόχος είναι απλά να περάσεις την βάση. Αν ίσχυε αυτό δεν θα υπήρχαν επιλαχοντες. Και μακάρι να μην υπήρχαν, γιατί είναι σκληρό να φτάνεις στην πηγή και να μην πίνεις νερό.

Καλά έκανες κι έγραψες την μέθοδο σου καθώς και τα βιβλία που χρησιμοποιησες, για να χουν οδηγό και παιδιά που δεν μπορούν να στηρίξουν την προσπάθεια τους οικονομικά πηγαίνοντας σε κάποιο φροντιστήριο.
Να σου πω πάντως πως κρίνοντας τους χρόνους διαβασματος που περιέγραψες παραπάνω, μάλλον αποτελείς την εξαίρεση στον κανόνα πάρα τον μέσο νεοεισαχθεντα φοιτητή και μελλοντικά συνάδελφο.

Και πάλι συγχαρητήρια.

Αρχικά ευχαριστώ για τις ευχές :D :D

Κοίτα όταν 18 άτομα περνούν τη βάση κατά μέσο όρο κάθε χρόνο και από αυτούς 16 ή 15/18 εισάγονται τότε πρακτικά αν περάσεις τη βάση και στα 3 μαθήματα έχεις σοβαρές πιθανότητες να εισαχθείς. Υπό αυτή την έννοια το αναφέρω.

Προφανώς και δεν μπορούν όλοι να οργανώσουν το διάβασμα τους να πειθαρχήσουν και να υλοποιήσουν όλη την προετοιμασία μόνοι τους, αυτό που ανέφερα στο αρχικό ποστ ουσιαστικά είναι ότι το φροντιστήριο δεν είναι αναγκαία συνθήκη! Είναι ικανή αλλά δεν θεωρώ ότι είναι αναγκαία. Μέσα από το ποστ μου προσπάθησα να ενθαρρύνω άτομα που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα ή την πρακτική ευκαιρία (όπως εγώ που διέμενα στην επαρχία) να παρακολουθήσουν φροντιστήριο. Είναι πολύ κρίμα γι αυτά τα παιδιά να μπαίνουν σε αυτό το φόρουμ (όπως έκανα κι εγώ τότε) και να βλέπουν πρώτο ποστ πηγαίνετε όλοι φροντιστήριο μόνο έτσι περνάτε.

Ας δίνουμε ελπίδα και ρεαλιστικά κίνητρα σε όλους. Όλα αυτά φιλικά δεν έχω θέμα με τα φροντιστήρια. Απλά καλό είναι να ακούγονται και οι απόψεις και προσωπικές ιστορίες και εκείνων (που είναι σε ποσοστό ~10-20% κάθε χρόνο) που τα κατάφεραν χωρίς φροντιστήριο. :)
Αν ο Θεός Δημιουργεί, ο άνθρωπος κατασκευάζει..
Άβαταρ μέλους
jimys

Έτος εισαγωγής: 2018

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Μαθήματα-Γενικά

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης