Δήλωση μαθημάτων

Πληροφορίες που αφορούν στο σύνολο της εκπαιδευτικής δραστηριότητας της σχολής και δεν εντάσσονται σε κάποιο έτος.

Συντονιστής: University Editors

Re: Δήλωση μαθημάτων

Δημοσίευσηαπό ingenieurin26 » Κυρ, 26 Δεκ 2010 10:53 pm

@3gourounakia πώπω κάποιοι ακόμα και μέσα σε γιορτές (χωρίς την πίεση της καθημερινότητας δηλαδή) δεν χάνουν την ευκαιρία να την πουν σε όποιον βρουν μπροστά τους. Βρείτε καμιά γραμμή βοήθειας κι αφήστε ήσυχο το forum!!!
ingenieurin26
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό moroko » Κυρ, 26 Δεκ 2010 11:09 pm

Καλησπερα και πάλι και χρονια πολλά,

προέρχομαι από άλλη σχολή και σκέφτομαι αν μπω με κατατακτήριες να το συνδυάσω με δουλειά.
έχω αρκετές γνώσεις από μαθηματικά και μηχανική από προσωπικό ενδιαφέρον κυρίως αλλά και λόγω της σχολής που έχω βγάλει.
δεν ξέρω βέβαια κατά πόσο θα δυσκολευτώ να προσαρμοστώ σε ομαδικές εργασίες , ούτε γνωρίζω πόσες και ποιά μαθήματα
έχουν.

ευχαριστώ για τις πληροφορίες.
moroko

Έτος εισαγωγής: 2006

Δημοσίευσηαπό merde_conserve » Κυρ, 26 Δεκ 2010 11:12 pm

Άστον μωρέ τον άνθρωπο, να το παίξει ελευθεριακός/μάγκας αριστεριστή(ς) με @@. Νεοελληνικά σύνδρομα είναι αυτά, τα ανεχόμαστε τόσα χρόνια, γιατί όχι και μέσα στο forum? :lol:

Για το ιστορικό κανένα μηνυματάκι δε σβήστηκε. Είπαμε, είμαστε φασίστες ξεπουλημένοι, αλλά όχι και έτσι.

Και στα περί του να πάρεις κάποιο μάθημα, προφανώς και έχουν δίκιο ο manolios, neaoktana. Αν διέβλεπα πως θα μεταβαλλόταν το πρόγραμμα σπουδών, θα χα πάρει τίποτα του 7ου στο 3ο εξάμηνο που είναι καμένο εκ φύσεως για να ξεμπερδεύω πιο εύκολα. Γιατί 3gourounakia μάλλον δεν πολυασχολείσαι με τη σχολή για να καταλάβεις ότι από στο 7ο-8ο εξάμηνο δεν παίζει να περάσεις όλα τα μαθήματα άνετος χωρίς να χρωστάς, και να έχεις μια υποτυπώδη ζωή παράλληλα. Οι ρυθμοί έχουν γίνει εξαντλητικοί από το 6ο εξάμηνο κιόλας και μετά. Κακούργα εντατικοποίηση, που λέτε και σεις.
CSI computer expert έγραψε:I'll create a GUI interface using Visual Basic, see if i can track an IP Address out of this.

http://www.youtube.com/watch?v=ygB0Zviq ... r_embedded
Άβαταρ μέλους
merde_conserve
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2005

Δημοσίευσηαπό airetikos » Κυρ, 26 Δεκ 2010 11:27 pm

Επίσης ένα άλλο Νεοελληνικό σύνδρομο είναι να ρωτάει κάποιος κάτι και να κάνουμε τη συζήτηση ....ρδέλλο ενώ η απάντηση είναι συνήθως ενα Ναι ένα Οχι. Τί να κάνουμε? Όπως λέει και ο Γεωργίου ο κλάσσικός ο Μ..ας ο Έλληνας. Γεωργίου σπίκινγκ. Γούστο του και καπέλο του και μαγκιά του να περάσει τη σχολή στα 3 χρόνια τι σας κόφτει? Εδώ μας ..άνε σε όλα τα άλλα και το αν θα πάρει κάποιος έξτρα μαθήματα μας και σας μάρανε..... Έ ρε τι θέλουνε μερικοί...
Αρχιεπίσκοπος Άρειος ο Α'
airetikos

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό paktomenos » Δευτ, 27 Δεκ 2010 12:14 am

@moroko

Φαντάζομαι πως είσαι λογικά από δομικών.Από αυτήν την οπτική νομίζω πως αν επιλέξεις στατικές (εκτός 4,5, "6") ή κάνα μπετό (εκτός 3,4...n) από μεγαλύτερα εξάμηνα μπορείς να τα παλέψεις μιας και θα τα έχεις ξαναδεί.Αν δεν είσαι από δομικών, τότε άστο.Ειδικά αν δουλεύεις ,πραγματικά δεν μπορώ να φανταστώ πως με 8ωρο στην πλάτη θα την παλέψεις να έρχεσαι και σχολή,μιας και τα μόνα μαθήματα που σηκώνουν solo είναι τα μαθηματικά/φυσική.Τι να πω.Kalo kouragiο που έλεγε και ο Ολι Ρεν :P.
Όταν δίνω τροφή στους φτωχούς, με λένε άγιο. Όταν ρωτάω γιατί οι φτωχοί δεν έχουν τροφή, με λένε κομμουνιστή.
Έλντερ Πεσσόα Κάμαρα, αρχιεπίσκοπος Ολίντα-Ρετσίφε Βραζιλίας
(καλά σου κάνουν! οι φτωχοί είναι χαζοί! Αξιοκρατία ΡΕ!!!!)
paktomenos

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό moroko » Δευτ, 27 Δεκ 2010 3:24 pm

paktomenos έγραψε:@moroko

Φαντάζομαι πως είσαι λογικά από δομικών.Από αυτήν την οπτική νομίζω πως αν επιλέξεις στατικές (εκτός 4,5, "6") ή κάνα μπετό (εκτός 3,4...n) από μεγαλύτερα εξάμηνα μπορείς να τα παλέψεις μιας και θα τα έχεις ξαναδεί.Αν δεν είσαι από δομικών, τότε άστο.Ειδικά αν δουλεύεις ,πραγματικά δεν μπορώ να φανταστώ πως με 8ωρο στην πλάτη θα την παλέψεις να έρχεσαι και σχολή,μιας και τα μόνα μαθήματα που σηκώνουν solo είναι τα μαθηματικά/φυσική.Τι να πω.Kalo kouragiο που έλεγε και ο Ολι Ρεν :P.

Εννοείς ότι όλα τα υπόλοιπα θέλουν ομαδικές εργασίες;

Δεν είμαι από ΤΕΙ δομικών έργων. Τελειώνω σχεδιασμό προιόντων στη Σύρο. Για τη δουλειά σκέφτομαι part time με ελεύθερο ωράριο σε κάποιον γνωστό, πιο πολύ για να αποκτήσω εμπειρία. Έχω κάποια σχετική οικονομική άνεση οπότε θα μπορώ να αφήνω τη δουλειά εάν αυτό χρειάζεται για κάποιο καιρό. Για τη δυσκολία των μαθημάτων στο πολυτεχνείο δεν αμφιβάλω, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα προσπαθήσω γιατί το θέλω πάρα πολύ.
moroko

Δημοσίευσηαπό 3gourounakia » Δευτ, 27 Δεκ 2010 4:38 pm

Παντως τα μαθηματακια πρωτο+δευτερο ετος ειναι απλα γενικα μαθηματικα-φυσικες κλπ. Απο 3ο ετος και πανω εξιδεικευεσαι αρκετα. Μπετο, νερα, στατικες κλπ. οποτε με τις γνωσεις σου τα πρωτα 2 ετη ειναι παιχνιδακι. Τα υπολοιπα εξαρτωνται απο ορεξη-χρονος που ασχολεισαι-διαθεση και παρακολουθησεις καμια φορα...
Α, και επειδη αναφερθηκε εγω δουλευα 3ο και 4ο ετος και ανηκω στη δευτερη κατηγορια που χρωσταω μπολικα τωρα που εφτασα 5ο...
Merde το αν σβηστηκαν μηνυματακια το ειπα επειδη με παραξενεψε οτι οι 2 πρωτοι φαγανε Ban χωρις να εχω δει να γραφουνε τιποτα αξιο για κατι τετοιο. Δεν ειναι λογικη απορια??
3gourounakia

Δημοσίευσηαπό neaoktana » Δευτ, 27 Δεκ 2010 5:40 pm

3gourounakia έγραψε:Παλι σβησαμε μηνυματακια, ε??
Καταρχας να πω συμφωνω με Poum, ασχετα με το οτι ειναι ασχετο ;) ;) , και κατα δευτερο
neaoktana, δεν καταλαβα γιατι συστηνεις αυτη την τακτικη. Προσωπικα τη βρισκω ανοητη-ηλιθια. Γιατι αν εισαι καλος φοιτητης ειτε παρεις το μαθημα ενα χρονο νωριτερα ειτε στην ωρα του διαφορα δεν θα εχει γιατι θα το περασεις μεσα στις πρωτες 1-3 φορες. Απο την αλλη δεν εισαι τοσο καλος φοιτητης θα χρωστας που θα χρωστας μαθηματα. Γιατι να κατσεις να ασχοληθεις και με αλλα μαθηματα που θα τα συναντησεις αργοτερα?? Δεν καταλαβαινω το οτι θα ελαφρυνεις το μελλοντικο φορτιο... Καιγεσαι να την τελειωσεις στα 4 χρονια? Εγω αν την τελειωσω στα 5 χρονια θα νιωθω ικανοποιημενος-ευχαριστημενος...
Τωρα καταλαβα ποιον ακουνε ολοι αυτοι που συνανταω να παρνουν ενα (ακριβως) μαθημα μεγαλυτερου ετους...

1. Θεωρώ απαράδεκτο να τελειώσεις τη Σχολή σε λιγότερο από 5 χρόνια, άψητος θα βγεις...
2. Έχει πολύ μεγάλη σημασία στα μεγαλύτερα εξάμηνα (>5ο), όπου "μπουκώνει" το πρόγραμμα να έχεις "κυλιόμενο αέρα"...
3. Για το γράφοντα οι όροι καλός/κακός Σπουδαστής δεν ορίζονται...
"Le meteque" - G. Moustaki (- 23/05/2013) & Zazie: https://www.youtube.com/watch?v=O51zyf83mfk
"Et nous ferons de chaque jour toute une eternite d' amour, que nous vivrons a en mourir..."
neaoktana
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 1969

Δημοσίευσηαπό 3gourounakia » Δευτ, 27 Δεκ 2010 6:05 pm

1. Θεωρώ απαράδεκτο να τελειώσεις τη Σχολή σε λιγότερο από 5 χρόνια, άψητος θα βγεις...
2. Έχει πολύ μεγάλη σημασία στα μεγαλύτερα εξάμηνα (>5ο), όπου "μπουκώνει" το πρόγραμμα να έχεις "κυλιόμενο αέρα"...
3. Για το γράφοντα οι όροι καλός/κακός Σπουδαστής δεν ορίζονται...

1. Συμφωνω απολυτα.
2. τι ακριβως εννοεις ''κυλιομενο αερα''?? Μιλωντας παντως με ορους 5 ετους τα μαθηματα 1-4 εξαμηνου ειναι της πλακας. Τοτε ομως μου φαινονταν αρκετα απαιτητικα. Δε νομιζω να εχει σημασια ενα μαθημα περισσοτερο η λιγοτερο.
3. Καλος και κακος εχουν σχεση με γενικως και αοριστως με τους σπουδαστες. Καλος και κακος οσον αφορα τα μαθηματα. Αλλη φαση ειναι να ρωτας και να σου λενε χρωσταω 5 παλια, και αλλο να σου λενε 20. Προφανως στην πρωτη περιπτωση θεωρεισαι καλος φοιτητης και στη δευτερη κακος φοιτητης. Βεβαια τα παντα ειναι σχετικα...
3gourounakia

Δημοσίευσηαπό manolios » Τρί, 28 Δεκ 2010 3:24 am

3gourounakia έγραψε:2. τι ακριβως εννοεις ''κυλιομενο αερα''?? Μιλωντας παντως με ορους 5 ετους τα μαθηματα 1-4 εξαμηνου ειναι της πλακας. Τοτε ομως μου φαινονταν αρκετα απαιτητικα. Δε νομιζω να εχει σημασια ενα μαθημα περισσοτερο η λιγοτερο.

Φίλε μου σε βλέπω και επαναλαμβάνεις συνέχεια το ίδιο επιχείρημα και επίτρεψε με μου να σου πω ότι έχεις άδικο.:D
Θες να μου πεις οτι τα ρευστά του 4ου εξάμηνου ειναι μάθημα της πλάκας,διότι στατιστικά εγώ ξέρω πολύ μεγάλο αριθμό φοιτητών
που ζορίστηκαν αφενος μεν να κατανοήσουν κάποιες έννοιες και αφετέρου να γράψουν αξιοπρεπώς.(σε αυτούς ανήκω και εγω)
Ασε δε που είναι γενικά απο τα σημαντικότερα μαθήματα στα πολυτεχνεία παγκοσμίως. :)
Τη στατική Ι την θεωρείς και αυτη μάθημα της πλάκας, που είναι άκρως απαιτητική με τα θέματα που βάζουν(καλα κάνουν κατα την αποψη μ)
Καθώς και με τον αυστηρό τρόπο που κρίνεται το γραπτό?(Μη θεμιτό αυτό).Ασε δε που είναι η βάση όλων των στατικών ειναι η Στατικη Ι.
Μηπως θεωρείς το ίδιο και τις Γεωδαιτικές εφαρμογές και τη γεωδαισία, όπου είχαμε ένα δύσκολο έργο να περατώσουμε και σε επίπεδο γραφείου και σε επίπεδο έξω στην ύπαιθρο.Άσε δε που είναι και πολύ σημαντικό έξω στην πράξη για τον μηχανικό του εργοταξίου.
Παράλληλα, η αντοχή των υλικών ( και η πειραματικη αντοχη...αλλα αστην διοτι ειναι επιλογης) ειναι απο τα σημαντικότερα
μαθήματα για μένα για τον Μηχανικο, ειδικα δε για τον πολιτικο μηχανικο.Μηχανικη ΙΙ και ΙΙΙ ειναι οι σημαντικότερες μηχανικες
και σε βοηθάνε πάρα πολύ να αναπτύξεις αισθητήριο Μηχανικού.
Επιπροσθέτως, η Γεωλογία μηχανικού ειναι πάρα πολύ σημαντικό μάθημα και ήταν πραγματικά εξαιρετικά απαιτητικό και
στην εξέταση του και στις εργασίες του μέσα στην χρονιά.
Τα σχεδιαστικά μαθήματα(Τεχνικό Σχέδιο Ι,Οικοδομική,Αρχιτεκτονική,Γεωμετρια προβ και παρ.)τα θεωρώ εξίσου σημαντικά
για τον Μηχανικό , ειδικά δε για τον πολιτικό Μηχανικό.Ασε δε που ητανε απαιτητικα(ειδικα το Τεχνικο σχεδιο Ι).
Τώρα όσον αφορά τα μαθηματικά για μένα προσωπικά θεωρώ ότι η εξέταση όλων ειναι απαιτητική.Ανούσια θεωρώ την γραμμικη αλγεβρα
τις Μιγαδικες και μερικες διαφορικές , τις διαφορικες εξισωσεις και καποια κομματια της Ανάλυσης ΙΙ.
Ανάλυση Ι και κομματι της ΙΙ (διαφορικος λογισμος,παραγωγοι,ρυθμοι μεταβολης,ακολουθιες κλπ) πιστεψε με ειναι απο τα σημαντικότερα μαθήματα
Παγκοσμίως.Διοτι αν κάνεις ένα μεταπτυχιακό αργότερα στα οικονομικά,θα καταλάβεις πόσο εύκολα θα τα παίζεις στα δάκτυλα με τέτοιες γνώσεις
Αριθμητικη αναλυση ειναι πολυ σημαντικη ειδικα οταν θελεις να δωσεις λυσεις σε προβληματα(Ακομα και οικονομικα και τεχνικα) που δεν μπορει να δωσει η μαθηματικη αναλυση και τελος η Στατιστικη ειναι απαραιτητη για να μπορεις να κατανοείς τις έννοιες ...(Πχ οταν σου λέει ο άλλος ..
κύριε το δείγμα σκυροδέματος μας εχει τοση τυπικη αποκλιση ή τοση διασπορα ή για πυκνοτητα πιθανότητας και να μην αισθανεσαι οτι ακους κινεζικα..και ...όχι μονο αυτα έτσι...?)
Επομένως , συγγνωμη που σε ζάλισα με όλα τα παραπάνω, εύχομαι να τα διάβασες...Τα μαθήματα ειναι απαιτητικά, το οποίο σημαίνει
ότι το παλικάρι(ή η κοπελιά οτι ειναι τέλος παντων) θα χρειαστεί να αφιερώσει ιδιαίτερο χρόνο και σε αυτά , χρόνο όμως τον οποίο
δεν έχει.Σου απάντησα ομως και λίγο πιο εκτεταμένα για τον όρο ΄΄μαθήματα της πλάκας΄΄ για να σου αποδείξω ότι δεν είναι έτσι.
Ευχαριστώ πολύ
Φιλικά manolios :D
manolios Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2007

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Μαθήματα-Γενικά

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 7 επισκέπτες