Μαθηματικά εργαλεία και προγράμματα

Πληροφορίες που αφορούν στο σύνολο της εκπαιδευτικής δραστηριότητας της σχολής και δεν εντάσσονται σε κάποιο έτος.

Συντονιστής: University Editors

Μαθηματικά εργαλεία και προγράμματα

Δημοσίευσηαπό eX-mc » Δευτ, 10 Οκτ 2011 11:29 pm

Διαβάζοντας μαθηματική ανάλυση ΙΙ καθώς και σε άλλα μαθήματα μου χρειάστηκαν είτε τυχαία σχήματα είτε γραφικές παραστάσεις εξισώσεων στον χώρο των τριών διαστάσεων. Ρωτώ λοιπόν, έχετε κάποιο εργαλείο για την εν λόγω διαδικασία;
Απ'όσο γνωρίζω η matlab κάνει μια τέτοια δουλειά αλλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι εύκολο να ασχοληθείς με αυτό το πρόγραμμα.. και γενικά μήπως έχετε κάτι άλλο να προτείνετε;
Απ'όσο έψαξα στο ίντερνετ κάτι βρήκα αλλά οι δυνατότητες είναι περιορισμένες. (online 3D gparhers κ.λ.π)
Ευχαριστώ εκ των προτέρων! :D

Υ.Γ. αν έχει ξανασυζητηθεί κάτι τέτοιο τότε ας γίνει μια συγχώνευση και ζητώ ταπεινά συγγνώμη. :oops:
c'est en faisant n'importe quoi
qu'on devient n'importe qui

Spoiler: show
δεν είναι πτήση, είναι πτώση με στυλ.
Άβαταρ μέλους
eX-mc
Site Admin

Έτος εισαγωγής: 2010

Re: Μαθηματικά εργαλεία και προγράμματα

Δημοσίευσηαπό dimos » Τρί, 11 Οκτ 2011 12:03 am

Υπάρχει ήδη σχετική συζήτηση εδώ. (Αν και είχαμε βγει λίγο off-topic).
Πρόταση μου είναι η εξής: Αν θέλεις open-source με πολλές εφαρμογές διαθέσιμες δωρεάν στο ίντερνετ, τότε επιλέγεις την R.
Αν θέλεις να ακολουθήσεις την πεπατημένη με ένα πραγματικά πανίσχυρο πρόγραμμα, τότε επιλέγεις Matlab.
Δυο δυο, τρεις τρεις, να παίξετε, να ερωτευθείτε,
Και να ξεσκάσετε, αδελφέ, μετά από τόση κούραση.

(Μας γέρασαν προώρως, Γιώργο, το κατάλαβες;)
Άβαταρ μέλους
dimos
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2006

Re: Μαθηματικά εργαλεία και προγράμματα

Δημοσίευσηαπό MakisH » Τρί, 11 Οκτ 2011 12:15 am

Υπάρχει και το GNU Octave και μπορείς να βρεις πολλές συζητήσεις περί "Octave VS R" (χωρίς καμία να καταλήγει σε κάποιο συμπέρασμα).

Δεν έχω δοκιμάσει το R. Έχω δοκιμάσει όμως το Octave και μπορώ να πω ότι είναι ιδιαιτέρως συμβατό με το Matlab (δοκίμασα όσες εντολές βρήκα σε ένα φυλλάδιο για Matlab που μας δίνουν στη σχολή μου και όλες εκτελούνταν κανονικότατα).

Τρέχει μέσω κονσόλας σε όποιο λειτουργικό το βάλεις (χωρίς να έχει κάποια διαφορά επί της ουσίας από το Matlab, κι εκεί την κονσόλα του χρησιμοποιείς κυρίως). Αν θέλεις υπάρχουν και αρκετά γραφικά περιβάλλοντα. Έχω δοκιμάσει λίγο το Xoctave και μου φάνηκε αρκετά βολικό (θυμίζει πολύ Matlab). Θυμάμαι οτι ήθελα να κατεβάσω κάποιο άλλο πιο γνωστό που βρήκα, αλλά το σχετικό project σταμάτησε πρόσφατα. Οπότε προτείνω Xoctave. Φυσικά πρέπει να εγκαταστήσεις πρώτα το Octave, καθώς το Xoctave είναι απλώς ένα γραφικό περιβάλλον για το πρώτο. Και τα δυο εγκαθίστανται πολύ εύκολα.
Ζητούνται βιβλία στο Αναγνωστήριο Χημικών Μηχανικών! Στείλτε μου αν θέλετε να δώσετε.
MakisH Οικονομική ενίσχυση στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2008

Επιστροφή στο Μαθήματα-Γενικά

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης