Πιθανή αναβολή εξεταστικής για Σεπτέμβρη

Πληροφορίες που αφορούν στο σύνολο της εκπαιδευτικής δραστηριότητας της σχολής και δεν εντάσσονται σε κάποιο έτος.

Συντονιστής: University Editors

Re: Πιθανή αναβολή εξεταστικής για Σεπτέμβρη

Δημοσίευσηαπό airetikos » Σάβ, 08 Ιαν 2011 10:26 pm

efpalinos +10^23. Μetraghon έχει γίνει κατάληψη (λίγες μέρες αλλά έχει γίνει) μην υπερβάλλουμε. Τώρα για να μαστε ρεαλιστές τέτοιο πράγμα δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει είτε γίνει κατάληψη την Τετάρτη είτε όχι γιατί δεν μπορεί να λένε τέτοια πράγματα για το εαρινό και καλά αυτά είναι χαζομάρες και δεν βγαίνει. Τώρα αυτό είναι έτσι για να γίνεται ανησυχία από όλους οκ. Αλλά ελπίζω σε σοβαρότητα από όσους διαδίδουν τέτοια πράγματα ιδιαίτερα αν είναι καθηγητές και ο πρόεδρος με τον πρύτανη, ας ασχοληθούν με την κατάληψη στο Γκίνη και το πώς θα ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους να φύγουν οι καταληψίες και ας αφήσουν τους λαϊκισμούς. Και κατάληψη να γίνει αλλά γιατί? Και μην μου πει κανείς για τα νομοσχέδια γιατί δεν προκειται να σταματήσουν όχι κατάληψη ούτε καταστροφή του ΕΜΠ να γίνει. Και μην πάτε μακριά έχουμε δείγματα της αποφασιστικότητας τους.
Αρχιεπίσκοπος Άρειος ο Α'
airetikos

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό sepsis » Κυρ, 09 Ιαν 2011 12:50 am

efp@linos έγραψε:
3 έγραψε:Κι εγω ερχομαι και ρωταω: Που θα το τρυπωσουν το προσχεδιο ρε παιδια; Αμα ησασταν υπουργος ποτε θα περιμενατε να περασετε το νομο, μεσα ή μετα την εξεταστικη; Καντε μια εκτιμηση. Εγω εχω κανει τη δικη μου.

Ναι ρε ο υπουργός περνάει τα νομοσχέδια με βάση την κατάληψη της σχολής Πολιτικών μηχανικών :lol: :lol: :lol:
Καλά ναι .... είναι προφανές , παίρνει τηλ το πρωί και ρωτάει : " Είστε ανοιχτά ή κλειστά ? " Ο Πρόεδρος του λέει Κλειστά και οπότε πάει το νομοσχέδιο ένα μήνα μετά !!!!!!

Ρε Λίγη σοβαρότητα .............

Δεν νομίζω ότι είπε αυτό ο συνάδελφος παραπάνω. Είπε ότι το νομοσχέδιο θα περάσει στη Βουλή όταν οι σχολές έχουν εξεταστική και πρακτικά δεν λειτουργούν και αυτό είναι απολύτως λογικό και αληθινό. Οι σχολές έχουν εξεταστική συνήθως τέλη Γενάρη μέχρι τέλη Φλεβάρη, οπότε τέτοια περίοδο περνάνε οι νόμοι αυτοί. Εάν οι σχολές -όλες- συνεχίζαν την κατάληψη θα παρατεινόταν παράλληλα και η ψήφιση του νομοσχεδίου.

Επίσης, η σχολή μας έχει μεγάλο κύρος και επηρεάζει τα δρώμενα και τις κινήσεις και των άλλων σχολών.
sepsis

Έτος εισαγωγής: 2006

Δημοσίευσηαπό Alucard » Κυρ, 09 Ιαν 2011 3:35 pm

Το ότι η σχολή μας έχει μεγάλο κύρος και επηρεάζει δρώμενα δεν θα το έλεγα ιδαίτερα, γιατί πολλές φορές έχουμε βρεθεί πίσω από τις εξελίξεις... μάλλον μας επηρεάζουν.
Εάν οι σχολές -όλες- συνεχίζαν την κατάληψη θα παρατεινόταν παράλληλα και η ψήφιση του νομοσχεδίου.

Ωραία, και? Τι σημασία έχει να πάει και εναν και δύο μήνες μετά. Τελικά θα περάσει, γιατί με τις καταλήψεις δεν γίνεται ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ. Και μην μου πει κανείς ότι νοιάζομαι μόνο για εξεταστική κλπ, γιατί αφ'ενός είμαι πλέον 4ο έτος και το έχω δει αρκετές φορές το παραμύθι, και αφ' ετέρου, παρ' ότι σε κάποιες ήμουν υπέρ, είδα τελικά ότι εκτός από διακοπές δεν κάναμε τίποτα άλλο. Παιδιά πάρτε το απόφαση, εάν δεν είναι μαζικό το κίνημα δεν γίνεται τίποτα.

έχει γίνει κατάληψη (λίγες μέρες αλλά έχει γίνει) μην υπερβάλλουμε

Νομίζω ότι σε σχέση με άλλες χρονιές αυτά δεν είναι τίποτα (γύρω στις 11-12 μέρες?) . Δεν ξέρω για άλλα εξάμηνα, αλλά εμάς στο 7ο μας έχουν :shock:μήσει στις αναπληρώσεις, μη σου πω ότι κάναμε και περισσότερες ώρες από τις προβλεπόμενες. Και μάλλον θα αποφασιστεί και την Τρίτη παράταση, με λίγο απίθανη την απόφαση για κατάληψη την Τετάρτη (δεν ξέρω καν αν θα κατέβει σχετικό πλαίσιο)... (Δικό μου) Συμπέρασμα? Όλα κανονικά θα γίνουν...
Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.
Alucard Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό kiraine » Κυρ, 09 Ιαν 2011 4:17 pm

Χαχα!!!Σεπτέμβρη?Γελάσαμε παλι!!! Παιδιά...εγώ άκουσα πως ένας σκύλος έφαγε το τυχερό στυλό του προέδρου και χωρίς αυτό δεν υπογράφει για εξεταστική!!!! :lol: :lol: :lol:
Επι της ευκαιρίας...Κ.Ροή τη τρίτη έχουμε το τελευταίο επαναληπτικό μάθημα της χρονιάς,τελείωσε η ύλη!!! :raspberry:
:ellinofreneia:
kiraine

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό 3 » Κυρ, 09 Ιαν 2011 8:03 pm

@ efpalinos, airetikos: Ακριβως οτι ειπε ο sepsis. Μην κανετε τους χαζους, οι εξεταστικες συμπεφτουν περιπου σε ολες τις σχολες και προσπαθουν να βρουν ενα διαστημα μεσα στο 3μηνο Γεναρη - Μαρτη για να το κατεβασουν. Πως κατεβαζουν νομοσχεδια στη θερινη βουλη επειδη ειναι... καλοκαιρι(!), καπως ετσι. Και αυτο που ξεχνατε ολοι ειναι οτι το υπουργειο πιεζεται υπερβολικα, ακομα δεν εχει καταθεσει το προσχεδιο νομου, οπως ελεγε οτι θα το κανει μεχρι Δεκεμβρη. Συνεπως οι κατειλλημενες σχολες και οι πορειες το ΠΙΕΖΟΥΝ, οπως επισης και η μηδενικη συμμετοχη στο διαλογο απο οποιονδηποτε εκπαιδευτικο φορεα.. Το Σαββατο ειναι ημερα σταθμος, μπορει να ανακοινωθουν πολλα. Αλλα χαζοι δεν ειμαστε να αφησουμε την κατασταση "να τρεχει απο μονη της", θα παμε μεχρι το Σαββατο με καταληψεις μεχρι το υπουργειο να το αποσυρει ή εστω να το μετακινησει εξω απο την εξεταστικη, να εχουμε τα χερια μας ελευθερα!

alucard έγραψε:Ωραία, και? Τι σημασία έχει να πάει και εναν και δύο μήνες μετά. Τελικά θα περάσει, γιατί με τις καταλήψεις δεν γίνεται ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ
Αμα το προσχεδιο βγει και 2 εβδομαδες ακομα, τουλαχιστον μετα την εξεταστικη, τοτε ειμαστε ενταξει, γιατι μπορουμε να δρασουμε. Εγω θελω ομως να ρωτησω τι θα γινει αν οντως ψηφιστει μεσα στην εξεταστικη. Ποιος θα παρει την ευθυνη τελικα; Εγω φανταζομαι οχι, γιατι εχω την πιο καθαρη στρατηγικη για την περιοδο: "βαραμε τωρα που νικαμε, τωρα που κοντευουμε να τελειωσει η περιοδος του διαλογου χωρις συναινεση απο κανεναν". Οι υπολοιπες πολιτικες αποψεις, οι ΔΑΠ-ΠΑΣΠ, αλλα και ολος ο κοσμος της αντικαταληψης, θα απολογηθει στον εαυτο του και στους επομενους που δεν θα εχει πανεπιστημιο δημοσιο και δωρεαν, που δεν θα εχει πτυχιο;

Εγω μια φορα ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ δεν εχω παντως (το γνωστο συνδρομο που κατατρεχει τους Ελληνες χρονια τωρα με καθε κυβερνηση). Χρειαζεται αγωνας εδω και τωρα.
Εικόνα
3

Έτος εισαγωγής: 2005

Δημοσίευσηαπό Alucard » Κυρ, 09 Ιαν 2011 8:12 pm

Δύο ερωτήσεις, πιθανώς off-topic:
1) Θα γίνει η συνέλευση την Τετάρτη? Εννοώ έχει αναγνωριστεί από όλες τις παρατάξεις, ή θα αναβληθεί επειδή μόνο κάποιοι θα κατέβουν?
2) Θα υπάρχει πλαίσιο κατάληψης? Και παράστασης διαμαρτυρίας/πίεσης ενδεχομένως ?
Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.
Alucard Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό 3 » Κυρ, 09 Ιαν 2011 8:25 pm

Και στα δυο ναι. Εχει γινει ΔΣ που εχει εγκρινει τη συνελευση της Τεταρτης. Τωρα τι ωρα θα αρχισει και αν θα ερθουν ολες οι παραταξεις.. ειναι αλλο θεμα. Και η καταληψη θα προταθει μεχρι το Σαββατο, που θα ληξει ο διαλογος, μεχρις οτου να γινουν εμφανεις δηλωσεις απο μεριας του υπουργειου. Προσεξτε: δεν σημαινει οτι θα μπλεξουμε σονυ και ντε με την εξεταστικη, και θα παει σεπτεμβρη σιγουρα, ακομα και να ψηφισουμε καταληψη. Κι αυτο γιατι τα καλα νεα μπορει να ερθουν πολυ συντομα, αλλα αμα παμε αμαχητι εως και την επομενη εβδομαδα (αμα δεν γραψουμε δηλαδη τουλαχιστον ενα ικανοποιητικο νουμερο σε καταληψεις και πορειες πανελλαδικα, ιδιο με το προηγουμενο διαστημα).. τοτε οντως θα ακουσουμε το καμπανακι του προσχεδιου νομου. Αλλα κατα τη γνωμη μου, οταν βγει το προσχεδιο νομου.. τσεκουρι και φωτια. Κι αυτο γιατι οταν βγει, θα παει με διαδικασιες εξπρες και να το ψηφισει οπως εχει κανει και με αλλους νομους.

Δεν προκειται να παραδωσουμε το πανεπιστημιο που εχουμε.
Εικόνα
3

Δημοσίευσηαπό 3 » Κυρ, 09 Ιαν 2011 8:28 pm

Σε αυτο που ελεγα οτι ΟΝΤΩΣ προπορευομαστε και τους πιεζουμε, δειτε εδω δηλωσεις του υπουργειου 30 Ιουνη 2010, ποτε σκοπευανε να κατεβασουν το προσχεδιο νομου: Το φθινοπωρο. Δειτε τι μηνα εχουμε παει!

http://filiatranews.blogspot.com/2010/0 ... _7767.html
Εικόνα
3

Δημοσίευσηαπό 3 » Κυρ, 09 Ιαν 2011 8:49 pm

Δειτε και εδω τι λεει η καθημερινη: http://www.alfavita.gr/artro.php?id=17194

"«Θα προχωρήσουμε και σε δεύτερο και τρίτο κείμενο διαβούλευσης έως ότου καταλήξουμε στο προσχέδιο νόμου», ανέφερε η υπουργός κ. Αννα Διαμαντοπούλου, μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας σε εκδήλωση του ΙΣΤΑΜΕ. «Εάν δεν ξεκινήσει διάλογος με γοργούς ρυθμούς μέσα στα πανεπιστήμια, τα ΤΕΙ και τα ερευνητικά κέντρα θα χαθεί μία ακόμη ευκαιρία», πρόσθεσε, αναφέροντας ότι τον Φεβρουάριο θα παρουσιαστεί το προσχέδιο νόμου για να οδεύσει στη Βουλή τον Μάρτιο."

Και δειτε κι αυτο...

"Εντύπωση προκάλεσε η τοποθέτηση μέλους της ΠΑΣΠ στο Οικονομικό Παν. Αθηνών, που ζήτησε οι φοιτητές –μέσω των παρατάξεων– να μείνουν στην συνδιοίκηση των ΑΕΙ, τονίζοντας ότι οι θέσεις του υπουργείου δεν συνάδουν με την ιδεολογία του ΠΑΣΟΚ και την παρακαταθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου. Ο φοιτητής, ερωτηθείς για δημοσίευμα της «Κ» (στις 10/12) σχετικά με 40χρονο «φοιτητοπατέρα» της ΠΑΣΠ που έχει καθοριστικό λόγο στην επιλογή φοιτητών για μεταπτυχιακά προγράμματα του ΟΠΑ, είπε ότι το πρόσωπο είναι υπαρκτό."
Εικόνα
3

Δημοσίευσηαπό mertaghon » Δευτ, 10 Ιαν 2011 2:04 pm

καλα άμα δε φωνάξουμε σίγουρα θα τα περάσουνε όλα σε χρόνο dt.

δεν κεφάρω να αργήσει η έναρξη εξεταστικής..,αλλα μια βδομάδα κατάληψη

μήπως κ ακουστούμε τώρα που καίει το πράμα δεν επιβάλλεται :?: εγώ αύριο κατάληψη λέω να ψηφίσω..
mertaghon

Έτος εισαγωγής: 0

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Μαθήματα-Γενικά

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες