
Zagreus έγραψε:Μπορείς να ονομαστείς βόρειος ή ανω/ορεινός Γκόκου (Γκορναγκόκου) ή ακόμα καλύτερα Νεο-Γκόκου (Νοβαγκόκου) - όλα αμετάφραστα. Επίσης το άβατάρ σου δεν πρέπει να εγείρει ζητήματα αλυτρωτικής προπαγάνδας εις βάρος του scriptame.

Συντονιστής: University Editors
Zagreus έγραψε:Μπορείς να ονομαστείς βόρειος ή ανω/ορεινός Γκόκου (Γκορναγκόκου) ή ακόμα καλύτερα Νεο-Γκόκου (Νοβαγκόκου) - όλα αμετάφραστα. Επίσης το άβατάρ σου δεν πρέπει να εγείρει ζητήματα αλυτρωτικής προπαγάνδας εις βάρος του scriptame.
jimys έγραψε:Θα διαφωνήσω λίγο με το παραπάνω post του/της Anaisia.
Μόλις μπήκα μέσω Κατατακτηρίων στη σχολή χωρίς να κάνω φροντιστήριο και θα συμβούλευα τους επόμενους υποψηφίους των εξετάσεων να κάνουν τα εξής:
1) Μαθηματικά: Ψάξτε για το βιβλίο του Φελλούρη Ανάλυση 2 (διαβάστε τα λυμένα παραδείγματα ) πολλών μεταβλητών και σε συνδυασμό τα παλια θέματα που υπάρχουν εδώ είστε για βαθμό >15. (Χρόνος διαβάσματος 2 μήνες)
2) Μηχανική Παραμορφώσιμου: Πάρτε τους 2 γκαρούτσους του συγκεκριμένου μαθήματος και σε συνδυασμό με τα θέματα εξετάσεων που υπάρχουν εδω. βαθμός >13 (Χρόνος διαβάσματος 2 μήνες)
3) Τεχνικά Υλικά: Εδώ χρειάζεται επιμονή και υπομονή: Πάρτε το βιβλίο του Τριανταφύλλου και σε συνδυασμό με τις διαφάνειες λιώστε το. Είναι το πιο δύσκολο μάθημα,θέλει χρόνο και λεπτομερές διάβασμα. (Χρόνος διαβάσματος 3-4 μήνες) Βαθμός >10.
Αυτά, γενικά στόχος είναι να περάσετε τη βάση και στα 3 μαθήματα. Τυπολόγιο δίνεται μόνο στη φυσική.
Τα παλιά θέματα των προπτυχιακών βοηθούν πάρα πολύ. Εγω προσωπικά θεωρώ το φροντιστήριο την ύστατη και δαπανηρή λύση.
Anaisia έγραψε:Καλώς ήρθες λοιπόν. Συγχαρητήρια για την επιτυχία σου και καλή αρχή.
Δεν λέω πως είναι ακατόρθωτο. Το έχω δει από πολλά παιδιά αυτό. Να μπαίνουν δηλαδή χωρίς να τα έχουν ακουμπήσει ζεστά ζεστά σε κάποιο φροντιστήριο. Και αξίζουν συγχαρητήρια σ' όσους το κατάφεραν. Αλλά επέτρεψε μου να σου επεστησω την προσοχή σε κάτι. Δυστυχώς δεν έχουν όλοι την ικανότητα να τ'οργανωσουν μόνοι τους και να διαβάσουν χωρίς καθοδήγηση. Κι επίσης, όπως θ ανακαλύψεις και στην πορεία της σχολής, η δυσκολία των θεμάτων κυμαίνεται σε διαφορετικά επίπεδα ανά εξέταση/έτος. Εννοώ πως υπήρξαν χρονιές που τα θέματα των κατατακτηριων ήταν πιο εύκολα ή πολύ πιο δύσκολα από άλλες χρονιές. Είναι ρίσκο. Και ας μην ξεχνάμε και τις χρονιές που συνέβησαν λάθη από τη μεριά των εξεταστων (δεν προσάπτω κατηγοριες σε κανέναν, όλοι άνθρωποι είμαστε και λάθη κάνουμε). Γενικά, το τελικό αποτέλεσμα καθορίζεται από πολλούς παράγοντες.
Θα διαφωνήσω όμως στο ότι στόχος είναι απλά να περάσεις την βάση. Αν ίσχυε αυτό δεν θα υπήρχαν επιλαχοντες. Και μακάρι να μην υπήρχαν, γιατί είναι σκληρό να φτάνεις στην πηγή και να μην πίνεις νερό.
Καλά έκανες κι έγραψες την μέθοδο σου καθώς και τα βιβλία που χρησιμοποιησες, για να χουν οδηγό και παιδιά που δεν μπορούν να στηρίξουν την προσπάθεια τους οικονομικά πηγαίνοντας σε κάποιο φροντιστήριο.
Να σου πω πάντως πως κρίνοντας τους χρόνους διαβασματος που περιέγραψες παραπάνω, μάλλον αποτελείς την εξαίρεση στον κανόνα πάρα τον μέσο νεοεισαχθεντα φοιτητή και μελλοντικά συνάδελφο.
Και πάλι συγχαρητήρια.
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης