Μια ακαδημαϊκή ανάλυση πάνω στο έντεχνο τραγούδι

Εδώ μεταφέρονται κάποια "προβληματικά" μηνύματα-θέματα για να μην διαγραφούν τελείως.

Μια ακαδημαϊκή ανάλυση πάνω στο έντεχνο τραγούδι

Δημοσίευσηαπό apo7 » Τετ, 09 Φεβ 2011 6:56 pm

Οι 4000 μεριδες φαγητου απ'την αρχιεπισκοπη συνεχιζουν να'ρχονται;
apo7

Έτος εισαγωγής: 2008

Re: Ειδήσεις & Κείμενα

Δημοσίευσηαπό akis » Τετ, 09 Φεβ 2011 7:36 pm

@apo7: Έχεις πάει να τους δεις και έχεις διαπιστώσει κάτι τέτοιο; Γιατί εγώ έχω πάει και η απεργία πείνας που διεξάγουν όσο κι αν σε ενοχλεί είναι κάτι παραπάνω από αληθινή...

Απαξιώ να το το οτιδήποτε παραπάνω απλά θα παραθέσω τη δήλωση του καλλιτέχνη Στάθη Δρογώση για τη συμμετοχή του στη σημερινή συναυλία:

"Δέχτηκα να παίξω με την μπάντα μου στη συναυλία αλληλεγγύης για τους απεργούς πείνας στην αρχή για να δείξω τη συμπαράστασή μου σε αυτούς τους ταλαιπωρημένους ανθρώπους.Όταν όμως διάβασα τα κείμενά τους και είδα την αξιοπρεπή στάση τους κατάλαβα ότι δεν έχουν ανάγκη τη δική μου συμπαράσταση.Εμείς έχουμε ανάγκη αυτούς τους ανθρώπους.Τους έβρισαν , τους συκοφάντησαν, τους απείλησαν και τους έστειλαν να πεθάνουν σε ένα άλλο κτήριο για να μην λερώσουν τη Νομική.Εισαγγελείς υπουργοί δημοσιογράφοι θεώρησαν επιθετική την κίνηση της απεργίας πείνας.¨Επαιζαν με τις λέξεις όπως στο 1984 του Orwell και βάφτισαν τα θύματα θύτες.Και όμως αυτοί οι τριακόσιοι άνθρωποι δεν λύγισαν.Και συνεχίζουν την απεργία πείνας με ένα κουράγιο και με μια αξιοπρέπεια που θα έπρεπε να κάνει όλη την ξενοφοβική και συντηρητική ελληνική κοινωνία να ντρέπεται.Την ελληνική κοινωνία που ενώ δέχεται τη μεγαλύτερη επίθεση στην ιστορία της από τον νεοφιλευθεθισμό του ΔΝΤ αράζει στους καναπέδες της και ηδονίζεται να βλέπει γελοίους δημοσιογράφους και πολιτικούς να κάνουν το μάγκα σε ανυπεράσπιστους εργάτες.Τζάμπα μάγκες .Στην τρόικα κάθονται προσοχή και όλο τους το μένος το βγάζουν στους αδύνατους.Θα παίξω λοιπόν στη συναυλία για να πάρω εγώ κουράγιο από αυτούς τους ανθρώπους.Θα παίξω για να σώσω κι εγώ ένα κομμάτι του εαυτού μου.Θα παίξω για να το πω στο παιδί μου όταν με ρωτήσει «τι έκανες τότε που οι φασίστες μας κουνούσαν το δάχτυλο από την τηλεόραση;»Θα παίξω για να μου δώσουν δύναμη αυτοί οι βασανισμένοι άνθρωποι.Προσκυνώ…."
akis:-Πάμε για καφέ;
lybe:-Περιμένεις λίγο να πάω τα δίδακτρα στη Γραμματεία;
akis:-ΟΚ. Εγώ τα πλήρωσα χτες. Έμαθα θα σε πάρουν στο πρόγραμμα του ΑΚΤΩΡΑ.
lybe:-Ναι ισχύει. Καλός ο Μπόμπολας. Δίνει πολλά λεφτά στο ΕΜΠ. Δουλεύει κι η αδερφή μου εκεί. Πληρώνεται 500ευρώ το μήνα. Καλά είναι κι αν είναι καλή δεν θα την απολύσουν του χρόνου όπως μπορούν να κάνουν αλλά θα την κρατήσουν με 700ευρώ.
akis
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό PAINTER » Τετ, 09 Φεβ 2011 7:49 pm

Θα έπαιρνε κουράγιο ο καθε δρογώσης αν δεν ηταν τραγουδισταρας;
Γιατι οι τραγουδισταραδες κ οι καθε λογης καλλιτέχνες, άνθρωποι που πάντα ταιζοντουσαν απο το περισσευμα των εχώντων, ουδέποτε επηρεάστηκαν αρνητικά από το μπάχαλο που έχει μπει η ελλάδα τα τελευταία 20 χρόνια. Ολα μα όλα τα κακά της σύγχρονης νεοελληνικής κουλτούρας, δάνεια και κάρτες, υπερκαταναλωτισμός, επιδειξιομανία, μίζες και λαδώματα, υπερκοστολογήσεις, και υπερκερδη απο την εκμεταλλευση ανθρώπων, ελλήνων και μη απο τα αφεντικά, βοήθησαν στο να πέσουν περισσοτερα λουλούδια, να ανοίξουν περισσότερα μπουκάλια, να γίνουν πιο μεγαλοπρεπή "πολιτιστικά δρώμενα", μέσα από τα οποία λίγδωσε το αντεράκι του ο κάθε τραγουδολιγούρης. Βασιζόμενοι σε ένα σύστημα ζωής και παραγωγής χτισμένο στην κενότητα και την εκμετάλλευση.
Τωρα θυμήθηκαν λοιπόν να ξυπνήσουν όλοι αυτοί...όσο έτρωγαν καλά ήταν...
αυτό το ίδρυμα,εσείς οι ίδιοι το απαξιώνετε κάθε μέρα...με τον να μπαίνετε το πρωί και το να βγαίνετε το βράδυ χωρίς να προσφέρετε τίποτα σ'αυτό,χωρίς να γυρνάτε κάτι σ'αυτό.Εάν κατανοήσετε τη σημασία του να είσαι μέλος του πολυτεχνείου ίσως ανακαλύψετε ότι ο άνθρωπος δεν έχει μόνο έναν ρόλο.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΙΚΙΟΥΝΙΤΕΣ

http://www.youtube.com/watch?v=W3XZqb50SfI
Άβαταρ μέλους
PAINTER
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2002

Δημοσίευσηαπό lybe33 » Τετ, 09 Φεβ 2011 8:12 pm

Αν ο Δρογώσης εμπίπτει στην παραπάνω κατηγορία τότε μάλλον δεν είσαι καλά πληροφορημένος...
Αφενός δεν αναδείχτηκε από καμιά τεράστια δισκογραφική ούτε από σαχλά πανηγυράκια τύπου Eurovision, αφετέρου έγινε γνωστός από το φεστιβάλ τραγουδιού Θεσσαλονίκης...
Από την άλλη διαθέτει δωρεάν τη μουσική του από εδώ: http://www.stathisdrogosis.gr και συνήθως στήνει δικές του-ανεξάρτητες-παραγωγές.
Αν δε σ'αρέσει άλλο θέμα...
Άβαταρ μέλους
lybe33
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό PAINTER » Τετ, 09 Φεβ 2011 8:17 pm

ελα ρε λυμπε αφηστε τις αρλουμπες!ολοι οι καλλιτεχνες που βασιζονται στο καλλιτεχνιλικι για να ζησουν, βασιζονται στο ιδιο πραγμα. αλλο ερασιτεχνης αλλο επαγγελματιας.
αυτό το ίδρυμα,εσείς οι ίδιοι το απαξιώνετε κάθε μέρα...με τον να μπαίνετε το πρωί και το να βγαίνετε το βράδυ χωρίς να προσφέρετε τίποτα σ'αυτό,χωρίς να γυρνάτε κάτι σ'αυτό.Εάν κατανοήσετε τη σημασία του να είσαι μέλος του πολυτεχνείου ίσως ανακαλύψετε ότι ο άνθρωπος δεν έχει μόνο έναν ρόλο.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΙΚΙΟΥΝΙΤΕΣ

Άβαταρ μέλους
PAINTER
Ιδρυτικό Μέλος

Δημοσίευσηαπό lybe33 » Τετ, 09 Φεβ 2011 8:23 pm

Δηλαδή λες ότι η τέχνη είναι το αποκούμπι του μικροαστού?
Να αφήσουμε οτιδήποτε καλλιτεχνικό (παραβλέποντας ότι η τέχνη ενίοτε πυροδοτεί και κινήματα) και να ασχοληθούμε μόνο με την καθημερινότητά μας και το στενό πεδίο ενασχόλησής μας?
Ο Δρογώσης τραγουδάει στα μπουζούκια (που έχουν ορθώς συνδεθεί με το μοντέλο άκρατης ανάπτυξης και υπερχρέωσης των προηγούμενων δεκαετιών)?
Δεν καταλαβαίνω το μένος...
Άβαταρ μέλους
lybe33
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό PAINTER » Τετ, 09 Φεβ 2011 8:30 pm

γιατι δεν καταλαβαινεις τι διαβαζεις.διαβασε ξανα τα ποστ μου και τα ξαναλεμε

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΙΚΙΟΥΝΙΤΕΣ

Άβαταρ μέλους
PAINTER
Ιδρυτικό Μέλος

Δημοσίευσηαπό lybe33 » Τετ, 09 Φεβ 2011 8:36 pm

Το έχω διαβάσει και γενικά καταλαβαίνω συγκροτημένες και με νοηματική συνάφεια προτάσεις...
Αν θες να επιχειρηματολογήσεις για κάτι κάντο,αλλά με αφορισμούς και απαντήσεις του στυλ ''αφήστε τις αρλούμπες'' μάλλον κάτι σε -δικαιολογημένη μεν,αναίτια δε- οργή μου κάνει.
Άβαταρ μέλους
lybe33
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό PAINTER » Τετ, 09 Φεβ 2011 8:42 pm

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ=ΣΥΝΕΡΓΟΣ ΣΤΑ ΧΑΛΙΑ γκεγκε?

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΙΚΙΟΥΝΙΤΕΣ

Άβαταρ μέλους
PAINTER
Ιδρυτικό Μέλος

Δημοσίευσηαπό lybe33 » Τετ, 09 Φεβ 2011 8:51 pm

Ναι,ευχαριστώ,δεν είμαι ηλίθιος...
''Τα σκατά είναι πιο χρήσιμα από ένα δόγμα,τουλάχιστον μ'αυτά φτιάχνεις κοπριά'' Μάο
Επίσης,ως συντονιστής,σου συστήνω να μην γράφεις κεφαλαία...
Άβαταρ μέλους
lybe33
Επίτιμο μέλος

Επόμενο

Επιστροφή στο Μπλε κάδος

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης