Οδοποιία ΙΙ (2009-10)

Συντονιστής: University Editors

Re: Οδοποιία ΙΙ (2009-10)

Δημοσίευσηαπό mesol2009 » Παρ, 14 Μάιος 2010 8:53 pm

ingenieurin26 έγραψε:Ναι. Αναλυτικά οι πίνακες που θα πρέπει να υπάρχουν στο τεύχος υπολογισμών είναι:

Πίνακας 1: Στοιχεία Διατομών (Όπως δίνεται στην εκφώνηση)
Πίνακας 2: Πίνακας Χωματισμών
Πίνακας 3: Πίνακας Φυτικών Γαιών και Επένδυσης Πρανών
Πίνακας 4: Πίνακας Τάφρων
Πίνακας 5: Τιμές Μονάδος (Όπως δίνεται στην εκφώνηση)
Πίνακας 6: Μέσες Αποστάσεις Μεταφοράς Υλικών Οδοποιίας (Όπως δίνεται στην εκφώνηση)
Πίνακας 7: Κόστος Μεταφοράς Υλικών Οδοποιίας (Όπως δίνεται στην εκφώνηση)
Πίνακας 8: Συνοπτική Προμέτρηση Εργασιών
Πίνακας 9: Αναλυτικός Προϋπολογισμός Δαπάνης

Υπόδειγμα για Πίνακα Τάφρων και Πίνακα Φυτικών Γαιών και Επένδυσης Πρανών εδώ

καλησπερα!!θα ηθελα αρχικα να σας ρωτησω αν στο θεμα χρειαζομαστε πινακα ογκου ακαταλληλων καθως στον πινακα 1 του θεματος γινεται λογος για επιφανεια εκσκαφης ακαταλληλων υλικων??επισης θα ηθελα μια τελευταια διευκρινηση,οσον αφορα το τευχος υπολογισμων που πρεπει να παρασουσιασουμε τι θα περιλαμβανει ακριβως αυτο??ολες τις πραξεις που κανουμε για να συμπληρωσουμε τους πινακες ουσιαστικα δηλαδη οχι χρηση excel??ευχαριστω!!
mesol2009

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό ingenieurin26 » Σάβ, 15 Μάιος 2010 12:51 am

O πίνακας όγκων ακαταλλήλων που αναφέρεις είναι ουσιαστικά ο πίνακας φυτικών γαιών, δηλ. εδώ ακατάλληλα= φυτικές γαίες, πες τον όπως θες .
Τι εννοείς όχι χρήση excel? Δεν μπορώ να το διανοηθώ καν πως θα ήταν η εκπόνηση του θέματος χωρίς excel. To τεύχος υπολογισμών είναι ακριβώς αυτοί οι πίνακες που αναφέρω με την σειρά που τους αναφέρω.

Επίσης αν είσαι στο τμήμα Μ-Ω θα πρέπει να κάνεις τεχνική έκθεση.Επαναλαμβάνω και τις ερωτήσεις που εκκρεμούν για να μην θαφτούν:
verde έγραψε:Γνωρίζει κανείς πόσο είναι το εμβαδόν του ρείθρου?
ingenieurin26 έγραψε:Να ρωτήσω κι εγω κάτι...Δίνονται κάπου στο βιβλίο συντελεστές υπολογισμού για μήκος ερεισμάτων; Θα κάνουμε για το θέμα πίνακα ερεισμάτων;
ingenieurin26
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό geomar » Σάβ, 15 Μάιος 2010 10:25 pm

μήπως δεν χρειάζεται να υπολογίσουμε τις 2 τελευταίες στήλες από τον πινακα όγκου ακαταλληλων? γιατί στο υπάρχον υπόδειγμα έχει φτιάξει πινακα έως και το μήκος τάφρων!

Μήπως ξέρει κανείς πως υπολογίζουμε τις τιμές μονάδος του πίνακα 2?Μήπως είναι η
(τιμή της Δαπάνης μεταφοράς χωματουργικών)x(A-1) κλπ?
Τελευταία επεξεργασία από ingenieurin26 και Κυρ, 16 Μάιος 2010 12:03 am, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
Αιτία: Τα greeklish απαγορεύονται
geomar

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό vaggelio » Σάβ, 15 Μάιος 2010 11:59 pm

Γεια σας παιδια!
verde:Το εμβαδο του ρειθρου πρεπει να το βρουμε συμφωνα με τη διατομη που μας εχουν μοιρασει στην ταξη...Εγω χωρισα το σχηματακι σε 3 τμηματα κι αφου βρηκα το εμβαδο του καθενος,βρηκα και το ολικο,που αν δεν εχω κανει λαθος στις πραξεις,ειναι 0,3545...
ingenieurin26: Εννοεις το μηκος που πρεπει να πολλαπλασιασουμε με τα διαφορα εμβαδα της διατομης?Μηπως πρεπει να βαλουμε το μηκος των ταφρων?
geomar: Νομιζω οτι οντως στον πινακα των ταφρων δεν χρειαζονται οι 2 τελευταιες στηλες,αλλα μεχρι και το μηκος των ταφρων(οπως στο υποδειγμα που μας μοιρασαν). Οσο για τις τιμες μοναδας, προσθετεις στην τιμη μοναδας που δινεται στον πινακα 2 της εκφωνησης το γινομενο (κοστος μεταφορας υλικων οδοποιιας * μεση αποσταση μεταφορας)... :wave:
vaggelio

Δημοσίευσηαπό ingenieurin26 » Κυρ, 16 Μάιος 2010 12:08 am

vaggelio έγραψε:Γεια σας παιδια!
ingenieurin26: Εννοεις το μηκος που πρεπει να πολλαπλασιασουμε με τα διαφορα εμβαδα της διατομης?Μηπως πρεπει να βαλουμε το μηκος των ταφρων?
geomar: Νομιζω οτι οντως στον πινακα των ταφρων δεν χρειαζονται οι 2 τελευταιες στηλες,αλλα μεχρι και το μηκος των ταφρων(οπως στο υποδειγμα που μας μοιρασαν). Οσο για τις τιμες μοναδας, προσθετεις στην τιμη μοναδας που δινεται στον πινακα 2 της εκφωνησης το γινομενο (κοστος μεταφορας υλικων οδοποιιας * μεση αποσταση μεταφορας)... :wave:

Εννοώ νομίζω το ίδιο με τον/την geomar, δηλ τις 2 τελευταίες στήλες του πίνακα ταφρων στο περσινό θεμα που είναι ανεβασμένο στο mqn

geomar τα greeklish απαγορεύονται, διότι η αναζήτηση του site δεν λειτουργεί για greeklish!
ingenieurin26
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό civil_emp » Κυρ, 16 Μάιος 2010 6:39 pm

1ον) Όλα τα φυλλάδια-ασκήσεις που έχουν μοιραστεί μέχρι και την Τετάρτη που μας πέρασε, έχουν ανέβει στο mqn? Γιατί προσπαθώ να δω τι έχω και τι μου λείπει.

2ον) Όταν ο Γλαρός λέει, ότι θέλει να φαίνονται αναλυτικά οι υπολογισμοί, εννοεί να φαίνονται και οι 9 πίνακες που αναφέρει παραπάνω η ingenieurin26? (δλδ όχι κατευθείαν οι πίνακες συνοπτικής προμέτρησης και αναλυτικού προϋπολογισμού)
ή
θέλει για κάθε έναν από τους 9 πίνακες να φαίνονται αναλυτικά όλοι οι υπολογισμοί-πράξεις? (λίγο δύσκολο μου φαίνεται)
civil_emp

Έτος εισαγωγής: 2006

Δημοσίευσηαπό ingenieurin26 » Κυρ, 16 Μάιος 2010 8:20 pm

civil_emp έγραψε:1ον) Όλα τα φυλλάδια-ασκήσεις που έχουν μοιραστεί μέχρι και την Τετάρτη που μας πέρασε, έχουν ανέβει στο mqn? Γιατί προσπαθώ να δω τι έχω και τι μου λείπει.

Νομίζω ότι έχουν ανέβει όλα εκτός από ένα φυλλάδιο με γεωμετρικά προβλήματα του κ. Κανελλαίδη. Αυτό :
# 2008-09 Άσκηση Σχεδίασης Διαγραμμάτων Επιφανειών & Κίνησης Γαιών
μοιράστηκε και φέτος ίδιο για αυτό δεν το ανέβασα ξανά.

civil_emp έγραψε:2ον) Όταν ο Γλαρός λέει, ότι θέλει να φαίνονται αναλυτικά οι υπολογισμοί, εννοεί
α)να φαίνονται και οι 9 πίνακες που αναφέρει παραπάνω η ingenieurin26? (δλδ όχι κατευθείαν οι πίνακες συνοπτικής προμέτρησης και αναλυτικού προϋπολογισμού)
ή
β) θέλει για κάθε έναν από τους 9 πίνακες να φαίνονται αναλυτικά όλοι οι υπολογισμοί-πράξεις? (λίγο δύσκολο μου φαίνεται)

Ο κ. Γλαρός είπε ότι στο τεύχος υπολογισμών θα παρουσιασουμε με τη σειρά
1)Αναλυτική Προμέτρηση
2)Συνοπτική Προμέτρηση
3)Αναλυτικός Προυπολογισμός

Η Αναλυτική Προμέτρηση είναι οι 7 πρώτοι πίνακες. Όταν έλεγε αναλυτικά εννοούσε το α). Κι όποιος θέλει ας το επιβεβαιώσει .
ingenieurin26
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό strava » Δευτ, 17 Μάιος 2010 12:10 pm

Καλημερα! Προσπαθω να κανω και εγω το θεμα της οδοποιιας με τη βοηθεια του περυσινου που βρηκα εδω, αλλα εχω καποιες αποριες! Μηπως μπορει λοιπον καποιος να μου εξηγησει γιατι στο πινακα της συνοπτικης προμετρισης στο Γ-1.2 πολλαπλασιαζει το ημιπλατος της δευτερης υποβασης επι 1.5???????
strava

Δημοσίευσηαπό lol » Τρί, 18 Μάιος 2010 5:23 pm

strava έγραψε:Καλημερα! Προσπαθω να κανω και εγω το θεμα της οδοποιιας με τη βοηθεια του περυσινου που βρηκα εδω, αλλα εχω καποιες αποριες! Μηπως μπορει λοιπον καποιος να μου εξηγησει γιατι στο πινακα της συνοπτικης προμετρισης στο Γ-1.2 πολλαπλασιαζει το ημιπλατος της δευτερης υποβασης επι 1.5???????

Κανεις δεν ξερει???Την εχω και εγω αυτην την απορια...
lol

Δημοσίευσηαπό m.q.n.i.n.a » Τρί, 18 Μάιος 2010 9:20 pm

lol έγραψε:
strava έγραψε:Καλημερα! Προσπαθω να κανω και εγω το θεμα της οδοποιιας με τη βοηθεια του περυσινου που βρηκα εδω, αλλα εχω καποιες αποριες! Μηπως μπορει λοιπον καποιος να μου εξηγησει γιατι στο πινακα της συνοπτικης προμετρισης στο Γ-1.2 πολλαπλασιαζει το ημιπλατος της δευτερης υποβασης επι 1.5???????

Κανεις δεν ξερει???Την εχω και εγω αυτην την απορια...

Αν θυμάμαι καλά, πολλαπλασιάζεις με 1,5 γιατί η τιμή του πίνακα Γ-1.2 αναφέρεται σε υπόβαση πάχους 0,10m, ενώ στο υπόμνημα του θέματος δίνεται μέσο πάχος υπόβασης 0,15m (δηλαδή βασικά μια απλή μέθοδος των τριών είναι!).
Άβαταρ μέλους
m.q.n.i.n.a Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο 3ο Έτος

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης