kanonis έγραψε:Μπορει να που πει κανεις πως λυνεται η εφαρμογη 2 από μετατροπή ισόπεδης σε ανισόπεδη?
Ακολουθώ τη λύση απο σελίδα Β-42 μόνο που βάζω τα στοιχεία του Ω στον πίνακα αντι του Α...και μετά με τα μήκη?πραγματικά έχω μπερδευτεί.....και τα fr=0.14 και q=6% που δίνει που παίζουν ρόλο γιατί δε βρίσκω τέτοιες τιμές στους πίνακες μήκους λωριδών επιτάχυνσης και επιβράδυνσης....
please help γιατι έχω κολλήσει
Για το α ερώτημα, χρησιμοποιείς τους τύπους της κλωθοειδούς από το προηγούμενο εξάμηνο (η πιο απλή περίπτωση, συμμετρικά)
Για το β ερώτημα, για την s1, έχεις υψόμετρα του Α1, Ω1, (Α1Ω1)=L, ομοίως για s3, έχεις ερυθρά υψόμετρα Α΄1, Ω΄1 και (Α΄1Ω΄1)=L. Για την s2, υπολογίζεις ερυθρά υψόμετρα για τα c1 (hc1=hΩ1+s1*50), και c2 (hc2=hΩ'1+s3*50) μετά υπολογίζεις C1C2=A1Ω1Ω'1Α'1-2L-2*50, οπότε οκ και η s3.
Για το ερώτημα γ, υπολογίζεις την ταχύτητα μελέτης στη ράμπα, με τύπο από το προηγούμενο εξάμηνο R=V^2/[127*(fr=q)], τη βγ'αλαμε 80km/h. Τώρα για μήκη επιτάχυσης και επιβράδυνσης, δες σελ Β51, Β54 τις αντίστοιχες εφαρμογές, γιατί δεν έχω σημειώση λύση στο τετράδιο. Μήπως δεν την κάναμε? (Ασ πει κάποιος άλλος)
Για το ερώτημα δ, ξέρεις τα Τ (ίσα με 50) βρίσκεις και τα Δs, οπότε βγαίνουν οι ακτίνες. (Η=2Τ/Δs)