Συντονιστής: University Editors
Καλησπερα και απο μενα δεν ξερω αν η ερωτηση μου παιζει καποιο σπουδαιο ρολο αλλα θα ηθελα να ρωτησω αν παιζει ρολο το πως θα βαλουμε τους αξονες..Ο δασκαλος στο βοηθημα του γραφει οτι αυστηρα στην αναλυτικη μεθοδο πρεπει να βαζουμε τον αξονα στο επιπεδο του σχηματος.Στην ασκ 2 του 1 φυλλαδιου αν βαλουμε τον αξονα ψ να ταυτιζεται με την κεκλιμενη επιφανεια ειναι διαφοερετικο απο το αν τον βαλουμε να ταυτιζεται με την κατακορυφη???? ευχαριστω !!
paktomenos έγραψε:Α ξέχασα να ρωτήσω...Στην άσκηση 1.3 στο α) την διάμετρο d την βρήκατε μεγάλο νούμερο βάσει λογικής?:P
paktomenos έγραψε:saveapenguin έγραψε:Στην 1η άσκηση της 1ης σειράς τι εννοεί να βρούμε την πίεση στη βάση του φράγματος; Να πολ/σουμε την υδροστατική δύναμη με το εμβαδό της βάσης;
Για την πίεση το μόνο που έχεις να κάνεις είναι η πράξη γi*t ,t το βάθος (3h δηλαδή) και i=1,2,3 ανάλογα με την περίπτωση.
(γi=ρi*g, i=1,2 και για την 3 περίπτωση είναι λίγο πιο πολύπλοκο.)
Ναι εχω ορισει το κεκλιμενο ως αξονα ψ και για να βρω κεντρο πιεσης εχω βαλει στον τυπο 2Η -D/2 οπου ψ κετνρου βαρους νομιζω οτι ειναι σωστο αλλα εχω μπλεξει με το τι πρεπει να οριζουμε καθε φορα!!! ευχαριστω
εγώ και κάτι φίλοι μου τη βρήκαμε περίπου 53 μετρα. φαίνεται τεράστιο αλλά τελικά αυτό έιναι.
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης