Μηχανική των Ρευστών (2009-10)

Συντονιστής: University Editors

Re: Μηχανική των Ρευστών (2009-10)

Δημοσίευσηαπό sergis » Δευτ, 15 Μαρ 2010 9:53 pm

Καλησπερα και απο μενα δεν ξερω αν η ερωτηση μου παιζει καποιο σπουδαιο ρολο αλλα θα ηθελα να ρωτησω αν παιζει ρολο το πως θα βαλουμε τους αξονες..Ο δασκαλος στο βοηθημα του γραφει οτι αυστηρα στην αναλυτικη μεθοδο πρεπει να βαζουμε τον αξονα στο επιπεδο του σχηματος.Στην ασκ 2 του 1 φυλλαδιου αν βαλουμε τον αξονα ψ να ταυτιζεται με την κεκλιμενη επιφανεια ειναι διαφοερετικο απο το αν τον βαλουμε να ταυτιζεται με την κατακορυφη???? ευχαριστω !!
sergis

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό paktomenos » Δευτ, 15 Μαρ 2010 10:03 pm

Α ξέχασα να ρωτήσω...Στην άσκηση 1.3 στο α) την διάμετρο d την βρήκατε μεγάλο νούμερο βάσει λογικής?:P

Καλησπερα και απο μενα δεν ξερω αν η ερωτηση μου παιζει καποιο σπουδαιο ρολο αλλα θα ηθελα να ρωτησω αν παιζει ρολο το πως θα βαλουμε τους αξονες..Ο δασκαλος στο βοηθημα του γραφει οτι αυστηρα στην αναλυτικη μεθοδο πρεπει να βαζουμε τον αξονα στο επιπεδο του σχηματος.Στην ασκ 2 του 1 φυλλαδιου αν βαλουμε τον αξονα ψ να ταυτιζεται με την κεκλιμενη επιφανεια ειναι διαφοερετικο απο το αν τον βαλουμε να ταυτιζεται με την κατακορυφη???? ευχαριστω !!

Θα ταλαιπωρηθείς άδικα.Όρισε σύστημα συντεταγμένων τέτοιο ώστε το θυρόφραγμα να ανήκει στο επίπεδο xy και ο άξονας y να ταυτίζεται με το κεκλιμένο αλλά και το κέντρο του θυροφράγματος να συμπίπτει με το (0,0,z).Με αυτόν τον τρόπο, από την συμμετρία μηδενίζεται η φυγόκεντρος ροπή αδρανείας Jxy=0.Ελπίζω να βοήθησα.
Όταν δίνω τροφή στους φτωχούς, με λένε άγιο. Όταν ρωτάω γιατί οι φτωχοί δεν έχουν τροφή, με λένε κομμουνιστή.
Έλντερ Πεσσόα Κάμαρα, αρχιεπίσκοπος Ολίντα-Ρετσίφε Βραζιλίας
(καλά σου κάνουν! οι φτωχοί είναι χαζοί! Αξιοκρατία ΡΕ!!!!)
paktomenos

Δημοσίευσηαπό kavourdista-amugdala » Δευτ, 15 Μαρ 2010 10:04 pm

καποιο λαθος κανεις sergis.. οποιο αξονα και να παρεις θα σου δωσει ιδια θεση για το κεντρο πιεσης (προφανως βεβαια αλλα νουμερα). Απλα διαλεγουμε παντα αυτον που μας συμφερει...
Ήμουν αντάμης, δε θα πεθάνω κιότης κι αναδρομάρης χορτασμένος και προδότης
kavourdista-amugdala

Δημοσίευσηαπό sergis » Δευτ, 15 Μαρ 2010 10:10 pm

Ναι εχω ορισει το κεκλιμενο ως αξονα ψ και για να βρω κεντρο πιεσης εχω βαλει στον τυπο 2Η -D/2 οπου ψ κετνρου βαρους νομιζω οτι ειναι σωστο αλλα εχω μπλεξει με το τι πρεπει να οριζουμε καθε φορα!!! ευχαριστω
sergis

Δημοσίευσηαπό Alexander » Δευτ, 15 Μαρ 2010 10:14 pm

paktomenos έγραψε:Α ξέχασα να ρωτήσω...Στην άσκηση 1.3 στο α) την διάμετρο d την βρήκατε μεγάλο νούμερο βάσει λογικής?:P

7 και κάτι τη βρήκα εγώ. Η διαίσθησή μου λέει οτι πιθανόν να είναι μεγάλη, δεν το πολυ-φιλοσόφησα όμως :shifty:
Alexander Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό airetikos » Δευτ, 15 Μαρ 2010 10:24 pm

εγώ και κάτι φίλοι μου τη βρήκαμε περίπου 53 μετρα. φαίνεται τεράστιο αλλά τελικά αυτό έιναι.
Αρχιεπίσκοπος Άρειος ο Α'
airetikos

Δημοσίευσηαπό saveapenguin » Δευτ, 15 Μαρ 2010 10:27 pm

paktomenos έγραψε:
saveapenguin έγραψε:Στην 1η άσκηση της 1ης σειράς τι εννοεί να βρούμε την πίεση στη βάση του φράγματος; Να πολ/σουμε την υδροστατική δύναμη με το εμβαδό της βάσης;

Για την πίεση το μόνο που έχεις να κάνεις είναι η πράξη γi*t ,t το βάθος (3h δηλαδή) και i=1,2,3 ανάλογα με την περίπτωση.
(γi=ρi*g, i=1,2 και για την 3 περίπτωση είναι λίγο πιο πολύπλοκο.)

έχεις δίκιο, τώρα κοίταξα τις σημειώσεις μου και το βρήκα, αλλά νομίζω πως στη 2η περίπτωση είναι γ1*2*h+γ2*h και όχι γ2*3*h.
saveapenguin Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2006

Δημοσίευσηαπό neaoktana » Δευτ, 15 Μαρ 2010 10:29 pm

Πολλές απαντήσεις θα έχετε αύριο!
"Le meteque" - G. Moustaki (- 23/05/2013) & Zazie: https://www.youtube.com/watch?v=O51zyf83mfk
"Et nous ferons de chaque jour toute une eternite d' amour, que nous vivrons a en mourir..."
neaoktana
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 1969

Δημοσίευσηαπό airetikos » Δευτ, 15 Μαρ 2010 10:31 pm

θα δωθούν και υποδειγματικές λύσεις ή τις αριθμητικές απαντήσεις μόνο?
Αρχιεπίσκοπος Άρειος ο Α'
airetikos

Δημοσίευσηαπό paktomenos » Δευτ, 15 Μαρ 2010 10:47 pm

@sergis
Ναι εχω ορισει το κεκλιμενο ως αξονα ψ και για να βρω κεντρο πιεσης εχω βαλει στον τυπο 2Η -D/2 οπου ψ κετνρου βαρους νομιζω οτι ειναι σωστο αλλα εχω μπλεξει με το τι πρεπει να οριζουμε καθε φορα!!! ευχαριστω

Αν θυμάμαι καλά το Xo είναι 0 λόγω της συμμετρίας και για Υπ θα πάρεις τον τύπο από σημειώσεις.Απλά τις αποστάσεις που θα βάλεις στον τύπο της μετράς στον άξονα Υ.Η τεταγμένη του κ.β του θυροφράγματος αν θυμάμαι καλά είναι Υο=(D+D/2).Πρόσεξε γιατί δεν πρέπει να προβάλεις τις αποστάσεις στον άξονα y πάνω στον κατακόρυφο γιατί τότε παίρνεις βάθος και θα σου βγάλει λάθος.

@airetikos
εγώ και κάτι φίλοι μου τη βρήκαμε περίπου 53 μετρα. φαίνεται τεράστιο αλλά τελικά αυτό έιναι.

Και εγώ 53 και κάτι την βρήκα και από χθες προσπαθώ να βρω ντε και καλά λάθος να βγει "λογικό" νούμερο, αλλά σκέφτηκα ότι ο Δάσκαλος θα το έκανε επίτηδες για να διορθώσουμε το σωστό νομίζοντας ότι είναι λάθος και έτσι τελικά θα κάνουμε το λάθος.:P

@saveapenguin

Εγώ σου είπα τι κάνεις στην γενική περίπτωση.Προφανώς στην 2η κατανομή πυκνότητας η πίεση στην βάση θα είναι συνάρτηση και των 2 ειδικών βαρών γ1 και γ2.Τα ευκόλως ενοούμενα παραλείπονται! :D

@all

Κάτι είχε ακουστεί για αναπλήρωση την παρασκευή.Μήπως ξέρει κανείς τίποτα?
Όταν δίνω τροφή στους φτωχούς, με λένε άγιο. Όταν ρωτάω γιατί οι φτωχοί δεν έχουν τροφή, με λένε κομμουνιστή.
Έλντερ Πεσσόα Κάμαρα, αρχιεπίσκοπος Ολίντα-Ρετσίφε Βραζιλίας
(καλά σου κάνουν! οι φτωχοί είναι χαζοί! Αξιοκρατία ΡΕ!!!!)
paktomenos

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο 2ο Έτος

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης