Αριθμητική Ανάλυση (2009-10)

Συντονιστής: University Editors

Re: Αριθμητική Ανάλυση (2009-10)

Δημοσίευσηαπό morisson » Σάβ, 06 Φεβ 2010 4:26 pm

ingenieurin26 έγραψε: :wtf: :wtf: :wtf: Μια φορά φιλοτιμήθηκε απλός φοιτητής να πάρει τηλέφωνο καθηγητή αντί να ρωτάει ανούσια σε ένα φορουμ τι θα γίνει και τα βάζεις μαζί του ?

Δεν τα βάζω με αυτόν.Καλά έκανε και πήρε τηλέφωνο.Τα βάζω με την ιδέα του ''κάτσε να περιμένουμε και βλέπουμε πότε θα μπει το μάθημα'' .Εννοώ ότι ένας μόνους του δεν εισακούγεται.

Spoiler: show
Μην με βάζεις σε αντιπαράθεση με το φίλο μου...δεν εννοούσα αυτό... :D :D
...brothers and sisters of the pale forest
children of night
who among you will run with the hunt?
Άβαταρ μέλους
morisson
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό pettit » Σάβ, 06 Φεβ 2010 4:27 pm

Συμφωνώ απόλυτα με τον Μορισον!!! Και να πω ότι αυτό είχε ανακοινωθεί την ώρα που έπρεπε, οκ!!! Και μη ξεχνάμε ότι η απεργία ήταν προγραμματισμένη από καιρό και τον γνώριζαν όλοι..
The direction of the eye, so misleading
The defection of the soul, nauseously quick
I dont question, our existence
I just question, our modern needs...
pettit

Δημοσίευσηαπό airetikos » Σάβ, 06 Φεβ 2010 4:34 pm

morisson έγραψε:
airetikos έγραψε:Για αυτό φίλτατε gregoire θα τηλεφωνήσω αύριο τον Κ Χρυσοβέργη στο κινητό ώστε να λάβω την πιο τελεσίδικη απόφαση πέρι διεξαγωγής ή όχι του μαθήματος

Συγγνώμη λίγο αλλα αυτά μου ακούγονται λίγο περίεργα.Αναγνωρίζω την ανάγκη αναβολής του μαθήματος λόγω της απεργίας,αλλα δεν υπάρχει φοιτητικός σύλλογος στον οποιο μπορούν να απευθυνθούν οι καθηγητές?Εκτός αιρετικέ και αν θέτεις τον εαυτό σου αυτόκλητο διαμεσολαβητη.Και ακόμα και αν γίνεται αυτό, αφού είχες την απορία και τηλεφώνησες ,δεν θα πρέπει κάποιος να πιέσει διδάσκοντες και γραμματεία να μεταφερθεί το μάθημα την Πέμπτη η την Παρασκευή, ώστε να μην τρενάρουμε μια εξεταστική και μετά την αρχή τον μαθημάτων?

Φίλτατε morisson
Λοιπόν, αναγνωρίζω αυτό που λές για το φοιτητικό σύλλογο, αλλά γνωρίζεις ότι οι καθηγητές δεν είχανε πάρει χαμπάρι τη σοβαρότητα της κατάστασης ότι δηλαδή την Τετάρτη θα έχει πραγματικά πρόβλημα η εξέταση? Και πιθανώς δεν γνωρίζεις,γιατί δεν σου καταλογίζω κακή πρόθεση εναντίον μου, ότι πίεσα,όσο μου επιτρέπεται τον Κ Χρυσοβέργη ώστε να γίνει η εξέταση την Πέμπτη ή την Παρασκευή , η όλη ευθύνη της ημερομηνίας διεξαγωγής είναι της γραμματείας και κανενός άλλου και η γραμματεία τώρα είναι κλειστή ώστε να ρωτήσει όποιος το επιθυμεί για το τί θα γίνει. Αυτά.
Spoiler: show
εννοείται ότι δεν μπαίνουμε σε αντιπαράθεση. και το έβαλα μόνο για να ξέρουμε όλα όσα πρέπει να ξέρουμε δεν φταίω που δεν μου δωσε ακριβή ημερομηνία αλλά να μην γράψω τη σίγουρη αναβολη?
Αρχιεπίσκοπος Άρειος ο Α'
airetikos

Δημοσίευσηαπό lybe33 » Σάβ, 06 Φεβ 2010 4:47 pm

Χωρίς να αμφισβητώ τις προθέσεις σου που είναι 100% αγαθές νομίζω η ''αγανάκτηση'' του morisson (και η δική μου επίσης) έχει να κάνει με τη θλιβερότητα του φαινομένου:ένα ολόκληρο έτος να επαφίεται στην πρωτοβουλία ενός φοιτητή και όχι στον έγκαιρο προγραμματισμό καθηγητών-γραμματείας.
Άβαταρ μέλους
lybe33
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό airetikos » Σάβ, 06 Φεβ 2010 4:56 pm

οκ Λύμπε και μόρισον Ζητώ για ένα πράγμα συγνώμη γιατί είναι λάθος να γράψω ανακοινώνεται λες και είναι επίσημο. Επισημαίνω ότι το τηλεφώνημα ΔΕΝ άσκησε πίεση σε κάνενα για αναβολή (δεν μου επιτρέπεται άλλωστε) αλλά ζήτησε όσο το δυνατόν νωρίτερα να είναι η νέα ημερομηνία εφόσον γινόταν η αναβολή. Για το ύφος μου λοιπόν ζητώ συγνώμη. Τώρα το τηλεφώνημα πιστεύω να είναι μια πράξη που να μην τη θεωρείτε εκπροσώπηση κανενός γιατί απλά ρώτησα τι θα γίνει την Τετάρτη γιατί πραγματικά υπάρχει πρόβλημα (ΜΜΜ ειδικά). Και δεν ξέρω αν την γνωρίζανε καιρό, όμως έπρεπε να υπάρχει ένα plan b αφού μάθανε για την απεργία εδώ και λίγες μέρες (γιατί δεν είναι και σημερινό φρούτο). Αυτά. Έτσι και αλλιώς η γραμματεία ήταν κλειστή και δεν μπορούσαμε να επικοινωνήσουμε και να θέλαμε.
Αρχιεπίσκοπος Άρειος ο Α'
airetikos

Δημοσίευσηαπό gregoire » Σάβ, 06 Φεβ 2010 5:07 pm

Απλά για σύγκριση και μόνο να αναφέρω ότι στη Νομική Σχολή οι νέες ημερομηνίες διεξαγωγής των αναβληθέντων μαθημάτων έχουν ανακοινωθεί εδώ και 10 -άκουσον άκουσον- μέρες!!! Η ευθύνη είναι αποκλειστικά της γραμματείας και ίσως και των διδασκόντων(με την έννοια ότι δεν υπάρχει επίσημη στάση της ΠΟΣΔΕΠ). Και εκτός των άλλων έχουμε τη γραμματεία που την Πέμπτη ανακοίνωσε τις ημερομηνίες έναρξης του εαρινού εξαμήνου σα να βαίνουν όλα ομαλώς. Φαντάζομαι θα υπάρξουν μετακυλιόμενες καθυστερήσεις αν ισχύουν οι συγκεκριμένες ημερομηνίες( Δευτέρα 22 Φλεβάρη έχουμε κανονικό μάθημα του 4ου εξαμήνου!!!!!!!!!).
gregoire

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό lybe33 » Κυρ, 07 Φεβ 2010 2:57 pm

Λοιπόν,κάποια λάθη που έχω εντοπίσει στο Γκαρούτσο σε αντιστοιχία με το βιβλίο του κ.Τυχόπουλου:
    σελ.13 ο τύπος (1.1.1) είναι \small \mid x_{n}-\varrho\mid\leq\frac{b-a}{2^{n}} για n=1,2,...
    σελ.15 ο τύπος (1.2.5) είναι \small \mid x_{n} - \varrho\mid\leq\kappa^{n} \mid x_0 - \varrho \mid
    σελ.18 ο τύπος \small \mid\frac{f(\gamma )}{f'(\gamma )}\mid\leq b-a δεν έχει αναφερθεί (νομίζω) στο μάθημα.
    σελ.48 το σφάλμα παρεμβολής Newton είναι \small E =\frac{f^{(n)}(\xi )}{n!}\prod_{i=1}^{n-1}(x -x_{i})
    σελ.157 το σφάλμα είναι \small \varepsilon =\frac{-h^{4}}{180}(b-a)f^{(4)}(\mu ) και \small \mid E(f) \mid\leq \frac{h^{4}}{180}(b-a)M όπου \small M το άνω φράγμα της \small \mid f^{(4)}(\mu ) \mid
    σελ.167 το σφάλμα είναι \small \varepsilon =\frac{-3h^{5}}{80}f^{(4)}(\mu)
Τέλος η μέθοδος των ελαχίστων τετραγώνων δεν καλύπτεται σε καμία περίπτωση απ'το Γκαρούτσο, οπότε συνιστώνται οι αντίστοιχες σημειώσεις απ'το mycourses
Άβαταρ μέλους
lybe33
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό gregoire » Κυρ, 07 Φεβ 2010 3:20 pm

Lybe ετοίμασε χαρτί με παροράματα και επισύναψε το σε κάθε Γκαρούτσο... :D Ετοιμάσου από τώρα για δημοσιεύσεις!!!
Πάντως ευχαριστούμε πολύ για τις επισημάνσεις, κάποιος που δεν παρακολούθουσε παραδόσεις(όπως ο υποφαινόμενος) θα χρησιμοποιούσε λάθος τύπους!!!! Και ούτε όλοι αυτοί υπάρχουν στο σύγγραμα, πολλούς τους είπε μόνο στο μάθημα...
gregoire

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό lybe33 » Κυρ, 07 Φεβ 2010 3:32 pm

Προτείνω πριν γράψουμε (αμάν και πότε :lol: ) να συγκρίνεις τους τύπους από το σύγγραμμα με εκείνους απ'το Γκαρούτσο γιατί ελλοχεύουν κίνδυνοι...
Άβαταρ μέλους
lybe33
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό alkar » Κυρ, 07 Φεβ 2010 4:09 pm

αχ ρε λυμπε!!!τελειως απροσεκτος εισαι!!!στη σελ.13 ο τυπος ειναι ο ιδιος απλα στ βιβλιο ξεκιναει με ν=1!!!κ στν παραδοση οπως τν εχει ο γκαρουτσος τν εχει πει!!!γιατι οπως ξερεις παρακολουθουσα ανελλειπως!!!τωρα οσον αφορα τους υπολοιπους δν εχω ιδεα γιατι απλα δν εχω διαβασει ακομα :D !αφου ουτε ποτε γραφουμε δν ξερω!!!
alkar

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο 2ο Έτος

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες