Τεχνική Μηχανική ΙΙΙ (2009-10)

Συντονιστής: University Editors

Re: Τεχνική Μηχανική ΙΙΙ (2009-10)

Δημοσίευσηαπό airetikos » Κυρ, 10 Ιαν 2010 3:24 pm

Καλό θα ταν να ερωτηθούν οι καθηγητές αυτή την τετάρτη για τις ταλαντώσεις (μέσω Lagrange) αν θα ναι εντός ύλης. Το λέω γιατί ο Κ. Κυτόπουλος μας έλεγε ότι θα κάνει μάθημα την Τετάρτη πρίν τα Χριστούγεννα οπότε για τον φόβο των Ιουδαίων για αυτό λέω....
Αρχιεπίσκοπος Άρειος ο Α'
airetikos

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό ingenieurin26 » Κυρ, 10 Ιαν 2010 4:05 pm

Πάντως ακόμα αν κι οι ταλαντώσεις είναι εκτός χρειαζονται κάποιες βασικές γνώσεις λυκείου για τα ελατήρια όπως θα δείτε στα παλιά θέματα. Το μάθημα περνιέται με βαθμό μόνο με λύση πολλών ασκήσεων από τον γκαρούτσο γιατί οι σημειώσεις από την τάξη δεν αξίζουν μία ( είναι από τα ελάχιστα μαθήματα για τα οποία λέω κάτι τέτοιο).
ingenieurin26
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό Lost.in.Athens » Τετ, 13 Ιαν 2010 5:38 pm

Πάντως πρέπει να τονίσουμε ότι το μάθημα φέτος είναι διαφορετικό από τα προηγούμενα έτη, με την έννοια ότι κάνουμε πολύ πιο αναλυτικά τη θεωρία από αυτά που γράφει ο Γκαρούτσος (δεν περιέχει αρκετά σημεία της θεωρίας που κάνουμε στο μάθημα) αλλά και η ύλη που έχουμε κάνει είναι κάπως διαφορετική (πχ δεν έχουμε κάνει Αρχή Δυνατών Έργων, όπως τα προηγούμενα έτη).
Παρακαλούνται όσοι έχουν ήδη αρχίσει να ανακοινώνουν "ανιδιοτελώς" την ύλη του μαθήματος χωρίς να ξέρουν τι συμβαίνει στο μάθημα, να την ενημερώσουν, για να μην πάρουν στο λαιμό τους ανυποψίαστους φοιτητές... :lol:

Σήμερα 13/1 λύσαμε δύο ασκήσεις πάνω στις εξισώσεις Lagrange και αρχίσαμε την επανάληψη, λύνοντας μία άσκηση κινηματικής.
Lost.in.Athens
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό akis » Τετ, 13 Ιαν 2010 5:48 pm

Lost.in.Athens έγραψε:Παρακαλούνται όσοι έχουν ήδη αρχίσει να ανακοινώνουν "ανιδιοτελώς" την ύλη του μαθήματος χωρίς να ξέρουν τι συμβαίνει στο μάθημα, να την ενημερώσουν, για να μην πάρουν στο λαιμό τους ανυποψίαστους φοιτητές... :lol:

Respect!!! :clap:

Έχει δίκιο ο lost... Το μάθημα γίνεται (τουλάχιστον στο 1ο τμήμα όσες φορές πήγα) με βάση κυρίως το βιβλίο των σημειώσεων που δόθηκαν από τον κ.Μπαρτζώκα στη διάρκεια του εξαμήνου μαζί με την επίλυση ασκήσεων στα αντίστοιχα κεφάλαια. Τώρα δεν ξέρω αν θα ζητηθούν αυτά τα θεωρητικά (δεν νομίζω βέβαια)...
akis:-Πάμε για καφέ;
lybe:-Περιμένεις λίγο να πάω τα δίδακτρα στη Γραμματεία;
akis:-ΟΚ. Εγώ τα πλήρωσα χτες. Έμαθα θα σε πάρουν στο πρόγραμμα του ΑΚΤΩΡΑ.
lybe:-Ναι ισχύει. Καλός ο Μπόμπολας. Δίνει πολλά λεφτά στο ΕΜΠ. Δουλεύει κι η αδερφή μου εκεί. Πληρώνεται 500ευρώ το μήνα. Καλά είναι κι αν είναι καλή δεν θα την απολύσουν του χρόνου όπως μπορούν να κάνουν αλλά θα την κρατήσουν με 700ευρώ.
akis
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό sofibo » Πέμ, 14 Ιαν 2010 11:10 pm

Καλησπέρα παιδιά!!! Τελικά η Αρχή των Δυνατών Έργων είναι στην ύλη? Γενικά αν είναι εύκολο θα μπορούσε κάποιος να αναρτήσει την ακριβή ύλη απο Γκαρούτσο? Ευχαριστώ! :D
sofibo

Δημοσίευσηαπό akis » Παρ, 15 Ιαν 2010 9:13 pm

Η ακριβής ύλη από Γκαρούτσο:

Κεφάλαιο 2
Κεφάλαιο 3 [εκτός το 3.4]
Κεφάλαιο 4
Κεφάλαιο 6
Κεφάλαιο 7 [μόνο το 7.1]
Κεφάλαιο 9

Η Αρχή Δυνατών Έργων είναι εκτός όπως και οι Ταλαντώσεις (ρωτήσαμε το κ.Μπαρτζώκα και ήταν ξεκάθαρος και για τα δύο).

Επίσης στο σημερινο μάθημα έγιναν 3 ασκήσεις στις οποίες είπε να δώσουμε ιδιαίτερη βάση:
1. Επίλυση προβλήματος επίπεδου μηχανισμού
2. Εύρεση ταχυτήτων και επιταχύνσεων στη σχετική κίνηση
3. Σύστημα με τροχαλίες και νήματα (Γενική Μέθοδος Lagrange)...

Καλό διάβασμα!!!
akis:-Πάμε για καφέ;
lybe:-Περιμένεις λίγο να πάω τα δίδακτρα στη Γραμματεία;
akis:-ΟΚ. Εγώ τα πλήρωσα χτες. Έμαθα θα σε πάρουν στο πρόγραμμα του ΑΚΤΩΡΑ.
lybe:-Ναι ισχύει. Καλός ο Μπόμπολας. Δίνει πολλά λεφτά στο ΕΜΠ. Δουλεύει κι η αδερφή μου εκεί. Πληρώνεται 500ευρώ το μήνα. Καλά είναι κι αν είναι καλή δεν θα την απολύσουν του χρόνου όπως μπορούν να κάνουν αλλά θα την κρατήσουν με 700ευρώ.
akis
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό sofibo » Παρ, 15 Ιαν 2010 9:18 pm

Eυχαριστώ πάρα πολύ!!!!!!!!!!!!! Καλό διάβασμα και καλό κουράγιο σε όλους!!!
sofibo

Δημοσίευσηαπό venus » Παρ, 15 Ιαν 2010 11:08 pm

παίζει ΄κάποιος καλος ανθρωπος να δώσει και τους τίτλους των κεφαλαίων για να μην ψαχνομαστε? :roll:
venus

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό Lost.in.Athens » Σάβ, 16 Ιαν 2010 12:40 am

Τα κεφάλαια από τον Γκαρούτσο που λέει ο Άκης είναι:

Κεφάλαιο 2: Κινηματική και δυναμική του υλικού σημείου
Κεφάλαιο 3: Κινηματική στερεού σώματος (εκτός της κινηματικής του απόλυτα στερεού σώματος στο χώρο)
Κεφάλαιο 4: Η σχετική κίνηση
Κεφάλαιο 6: Επίπεδη δυναμική στερεού σώματος
Κεφάλαιο 7: Ορμή-Στροφορμή
Κεφάλαιο 9: Μέθοδος Lagrange
(Νομίζω ότι έχουμε κάνει και το 10.4: Οι γωνίες Euler στη θεωρία, αλλά είναι μόλις 2,5 σελίδες στον Γκαρούτσο...)

Εγώ πάντως θα συνιστούσα και το διάβασμα των δύο πρώτων κεφαλαίων (Κινηματική, Δυναμική) από τις σημειώσεις του κ. Μπαρτζώκα για τη θεωρία, οι οποίες περιέχουν πολλά πράγματα που δεν έχει ο Γκαρούτσος και μπορεί να ζητηθούν και σε ασκήσεις (πχ πολικές τροχιές).
Lost.in.Athens
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό venus » Σάβ, 16 Ιαν 2010 12:57 am

thx lost! :D
φφφφφφφφφφφφφφφανταστικε ειδησεογραφε....

κανε φρρρ να σε ακουσω
http://www.youtube.com/watch?v=DTHXY3Yho1g
venus

Έτος εισαγωγής: 0

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο 2ο Έτος

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης