Λοιπόν, θα απαντήσω πιστεύοντας ότι δεν έχουν αλλάξει πολλά στη δομή του μαθήματος από όταν το έκανα εγώ και ήταν μόνο υδροηλεκτρικά έργα(3 χρόνια πριν

).
Σε ότι αφορά τα τυπικά του μαθήματος:-Δεν υπάρχει ένα θέμα εξαμήνου. Υπάρχουν 4-5 ασκήσεις excel-ικές ασκήσεις που παραδίδονται κατά τη διάρκεια του εξαμήνου, χωρίς αυστηρές-τελεσίδικες ημερομηνίες. Υποχρεωτικές με την έννοια ότι δεν μπορείς να δώσεις για παράδειγμα τελική εξέταση (όπως στο μπετό), δεν είναι. Αλλά, αν δεν τις κάνεις, δεν ξέρω κατά πόσο είναι εύκολο να "νιώσεις" το μάθημα
και να ανταπεξέλθεις στην τελική εξέταση. Νομίζω δίνουν και κάποιο μπόνους...
-Διαβάζουμε από σημειώσεις του μαθήματος, είναι επαρκέστατες (όπως σε όλα τα μαθήματα της ιτιάς, αν έχεις κατά νου). Φυσικά, σου μένει και το βιβλίο Μικρά Υδροηλεκτρικά Έργα από Εύδοξο, για πιθανή μελλοντική χρήση
- Η εξέταση είναι με ανοικτές σημειώσεις/λαπτοπ κτλ. Τα θέματα είναι έξυπνες ερωτήσεις ασκησάκια/θεωρία. Διαβαθμισμένης δυσκολίας.
Μπορείς να τσεκάρεις κι εδώ αν θες:
http://users.itia.ntua.gr/dk/courses/ape/ Γενικότερα σχόλια:Ενδιαφέρον μάθημα, απ'το οποίο μαθαίνεις πολλά για το τόσο "in" θέμα των ανανεώσιμων. Προφανώς η υδροηλεκτρική είναι αυτή που δεσπόζει, αλλά παίρνεις μια εικόνα για το πως λειτουργεί η αγορά ενέργειας κτλ. Προφανώς, το μάθημα προσφέρεται για περισυλλογή και αντιπαραθέσεις (το δίπολο "οικολόγοι VS ΔΕΗ με λιγνίτες μέχρι να σβήσει ο ήλιος", κρατάει χρόνια

).
Go for it,λοιπόν!
Προσπάθησα να είμαι αρκετά αντικειμενική...αλλιώς η απάντηση θα ήταν "πάρτο και μη ρωτάς πολλά" <3
...άνθρωπέ μου τι ξεφτίλα,να σου χαλάνε τ'όνειρο κι εσύ να τους αφήνεις...