
Αγαπητοί σπουδαστές,
Σας ενημερώνω ότι διοργανώνεται εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα "Εισαγωγή στο Matlab" την Πέμπτη, 5 Μαρτίου 2009 και ώρα 15:00 το μεσημέρι. Το σεμινάριο θα γίνει online στα ελληνικά (απαιτείται σύνδεση internet) και έχει διάρκεια 1 ώρας. Για την παρακολούθησή του απαιτείται (δωρεάν) εγγραφή η οποία από όσο γνωρίζω δεν είναι δεσμευτική, με την έννοια ότι αν τύχει κάτι έκτακτο μπορεί κάποιος και να μην το παρακολουθήσει (βλ. attachment).
Για όσους δεν έχουν εμπειρία από παρόμοια web-based online σεμινάρια, η διαδικασία έχει περίπου ως εξής:
1. Γίνεται η εγγραφή από τον ενδιαφερόμενο ο οποίος λαμβάνει ενδεχομένως κάποιο password για να μπορεί να μπει στο σύστημα κατά το σεμινάριο αργότερα
2. Λίγο πριν αρχίσει το σεμινάριο (πχ 15 λεπτά πριν) ο ενδιαφερόμενος επισκέπτεται κάποια κατάλληλη σελίδα στο internet, δίνει το password και μπαίνει στο σύστημα. Πιθανό να του ζητηθεί να τρέξει κάποια web-based εφαρμογή, χωρίς εγκατάσταση από ότι θυμάμαι.
3. Ο ενδιαφερόμενος παρακολουθεί την παρουσίαση στον υπολογιστή του και από το σπίτι του (ή όπου αλλού θέλει), αρκεί φυσικά να είναι online, με εικόνα και ήχο. Υπόψη ότι απαιτείται γρήγορη σύνδεση στο internet (όχι dial-up!)
4. Από ότι γνωρίζω, η παρουσίαση αυτή μπορεί να είναι είτε "ζωντανή" δηλαδή να γίνεται κάπου εκείνη την ώρα και να προβάλλεται στους εκπαιδευόμενους είτε να είναι "μαγνητοσκοπημένη" - να έχει γίνει στο παρελθόν και να αναμεταδίδεται απλώς. Δεν ξέρω τι από τα δύο θα είναι η συγκεκριμένη. Το σύστημα δίνει διάφορες δυνατότητες στους online χρήστες, όπως να σηκώσουν το χέρι τους (για κάποια πιθανή ερώτηση) και διάφορα άλλα. Η συνομιλία με τον παρουσιαστή μπορεί να γίνει είτε με κάποιο μικρόφωνο αν είναι διαθέσιμο είτε με chat, όπου κανείς μπορεί να υποβάλει γραπτό ερώτημα. Αυτές οι δυνατότητες ελέγχονται από τον διοργανωτή του σεμιναρίου. Στο εν λόγω σεμινάριο βλέπω ότι προβλέπονται ερωτήσεις στο τέλος του, άρα θα υπάρχει κάποιου είδους αμφίδρομη επικοινωνία του κοινού με τον παρουσιαστή.
Νομίζω ότι θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αν το επιτρέπει το πρόγραμμα των εξετάσεών σας, θα ήταν πολύ καλό να το παρακολουθήσετε, έστω και μία μέρα πριν την εξέταση του μαθήματος. Εκτός απροόπτου θα είμαι κι εγώ στο κοινό, οπότε ίσως τα πούμε εκεί online.
Για εγγραφή πατήστε εδώ:
https://mathworksevents.webex.com/mw030 ... s%26%26%26
και κάντε register.
Βαγγέλης Πλεύρης