Γενική Συνέλευση Τρίτη 3/3 στο Αμφ 1/2

Συντονιστής: University Editors

Γενική Συνέλευση Τρίτη 3/3 στο Αμφ 1/2

Δημοσίευσηαπό silver10 » Σάβ, 29 Φεβ 2020 6:04 pm

Το καλοκαίρι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας καταργεί το άσυλο με υποσχέσεις για εξυγίανση του πανεπιστημίου, για προστασία της ακαδημαϊκής ελευθερίας, για απομάκρυνση των "παρασιτικών στοιχείων" εντός των σχολών. Ξέχασε όμως να πει πως η πολιτική της βασίζεται στο να τρομοκρατεί, να στοχοποιεί και να καταστέλλει οποιαδήποτε φωνή αντίστασης που παλεύει για ένα καλύτερο μέλλον. Ξέχασε να μας προειδοποιήσει για τον εγκλεισμό 200 φοιτητ(ρι)ών στο προαύλιο της ΑΣΟΕΕ τον Νοέμβρη, για την εισβολή ομάδων ΔΙΑΣ σε συναυλία αλληλεγγύης στο προαύλιο της Νομικής, για τη χρήση πλαστικών σφαιρών σε εκκενώσεις καταλήψεων και για τόσα άλλα. Ξέχασε να μας πει πως θα πρέπει να ερχόμαστε αντιμέτωποι/ες με μια κάνη όπλου, όπως συνέβη την Τρίτη 25/2 στην ΑΣΟΕΕ, όπου αστυνομικός που βρισκόταν στο προαύλιο της σχολής σήκωσε το όπλο του, απειλώντας φοιτητές/ριες, ενώ αμέσως δυνάμεις ΜΑΤ έσπευσαν να τον φυγαδεύσουν με χρήση χημικών. Ξέχασε επίσης να μας πει πως μία μέρα μετά, μέσα στην σχολή, ότι κρατούνται όμηροι φοιτήτ(ρι)ες, καθηγητ(ρι)ές και μέλη ΔΕΠ από δυνάμεις της αστυνομίας, μέχρι που απεγκλωβίστηκαν από αλληλέγγυο κόσμο που κινητοποιήθηκε έξω από τα κτίρια και με πορεία κατέληξαν στο πολυτεχνείο. Την Τετάρτη 26/2 στην πορεία που ξεκίνησε από την ΑΣΟΕΕ, προς την ΓΑΔΑ , πραγματοποιήθηκε απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ και ΔΕΛΤΑ προς το φοιτητικό μπλοκ. Οι δυνάμεις καταστολής δεν δίστασαν να κάνουν ρήψη χημικών και κρότου λάμψης ακόμα και μέσα στο μετρό της Πανόρμου. Πολλοί/ες φοιτητές/ριες εγκλωβίστηκαν μάλιστα στο μετρό καθώς ο ι αρχές είχαν δώσει εντολή οι συρμοί να μην σταματούν στον σταθμό. Το αποτέλεσμα ήταν να προσαχθούν και να τραυματιστούν αρκετά άτομα τα οποία είχαν κατεβεί και πάλι στον δρόμο για να δείξουν την αντίθεσή τους στην κρατική καταστολή , που παρεμβαίνει με τον πιο έντονο τρόπο στις ζωές μας. Την Παρασκευή 28/2 αφού ολοκληρώθηκε η κατάληψη του Φ.Σ. ΑΣΟΕΕ και κατά τη διάρκεια γλεντιού οικονομικής ενίσχυσης για τους συλληφθέντες της πορείας στις 26/2, δυνάμεις των ΜΑΤ έριξαν αναίτια χημικά και κρότου λάμψης εγκλωβίζοντας για μια ακόμη φορά πάνω από 150 φοιτητές και φοιτήτριες. Οι φοιτητές/ριες κατάφεραν να βγουν από το κτήριο της ΑΣΟΕΕ χάρη στην κινητοποίηση του κόσμου που βρισκόταν απέξω.

Παρόλο που ο αγώνας για τη παιδεία έχει δείξει κάτι εντελώς διαφορετικό, ακούγονται ακόμα όμως φωνές που λένε πως η υπεράσπιση του ασύλου στις μέρες μας είναι αναχρονιστικό αίτημα. Τότε ήταν διαφορετικά, τότε χρησιμοποιούσαν όπλα απέναντι στους φοιτητές λένε. Εμάς αυτή η εικόνα από το παρελθόν μας γίνεται βίωμα στο παρόν. Τα όπλα δεν βρίσκονται στα πολιτικά στέκια στις σχολές όπως ευαγγελίζεται η κυβέρνηση, αλλά στα χέρια ανθρώπων που βρίσκονται στην υπηρεσία του κράτους. Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν πως η κατάργηση του ασύλου κάθε άλλο παρά αποσκοπούσε στην προστασία των φοιτητ(ρι)ών και στην ελεύθερη διακίνηση ιδεών. Αποσκοπούσε στην ελεύθερη πρόσβαση της αστυνομίας μέσα στο πανεπιστήμιο κατά το δοκούν, αποσκοπούσε στη φίμωση και την άγρια καταστολή κάθε φωνής που αντιστέκεται και διαμαρτύρεται. Το άσυλο εξασφάλιζε τις εστίες αμφισβήτησης μέσα στο πανεπιστήμιο και προάσπιζε τους φοιτητικούς αγώνες. Για αυτόν τον λόγο και η κυβέρνηση προχώρησε στην κατάργηση του, εν μέσω καλοκαιριού, γιατί γνώριζε πως θα υπάρχουν αντιδράσεις απέναντι στα μέτρα που αφορούν την παιδεία.
Παρόλο που η στρατηγική της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση αντιδράσεων είναι η τρομοκρατία, κατηγορεί τους/τις εξεγερμένους/ες. Και για να ξεκαθαρίσουμε. Τρομοκρατία δεν είναι οι μπογιές, τα τρικακια, οι πορείες και οι καταλήψεις που τόσο εκφοβίζουν τις δημόσιες αρχές. Τρομοκρατία είναι να κυκλοφορείς στη γειτονιά σου και να βλέπεις ένστολους που αν δεν τους αρέσει η εικόνα σου, έχεις σαφή λόγο να φοβάσαι. Τρομοκρατία είναι το άγχος, κόπος, έξοδα των πανελληνίων, των σπουδών που δίνει το ταπεινωμένο από τη κρίση ελληνικό σπίτι και ο μόχθος των εξεταστικών να εξισώνονται με πτυχία που κάποιοι είχαν χρήματα και τα πλήρωσαν. Τρομοκρατία είναι η υπονόμευση του άρθρου 16, αλλά και η καταστρατήγηση της δημόσιας παιδείας λόγο υποχρηματοδότησης. Τρομοκρατία είναι τα ανοιγμένα κεφάλια των φοιτητών μετά από τις πορείες ενάντια στο φιλελεύθερο νομοσχέδιο για τη παιδεία. Τρομοκρατία είναι η καταστολή κάθε εξέγερσης, βαπτίζοντας τους/ις εξεγερμένους/ες "τραμπούκους" και "μπαχαλάκηδες" προκειμένου να επιβληθούν αντιλαϊκές πολιτικές. Εμείς όμως δεν έχουμε καμία διάθεση για υποταγή σε ένα αυταρχικό καθεστώς που τάσσεται ενάντια στα συμφέροντα μας. Αντιθέτως θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για ένα καλύτερο αύριο με κατευθυντήρια οδό τις ανάγκες μας.
Όσον αφορά το σύλλογο Πολ. Μηχ., την Τριτη 25/2 όταν κλήθηκε το διοικητικό συμβούλιο να πάρει απόφαση για τα γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ, ο εκπρόσωπος της "υπεύθυνης δύναμης" δεν υπέγραφε προφασιζόμενος ότι ο αστυνομικός βρίσκονταν στο χώρο για προσωπικούς λόγους και βρέθηκε "υπό την απειλή των φοιτητών", δικαιολογώντας έτσι τη πράξη του. Η ΔΑΠ περιορίστηκε στο να αναφέρει το γραφικό οτι "καταδικάζει τη βία από όπου κι αν προέρχεται" καταλήγοντας έτσι ο σύλλογος να μη καταδικάζει το γεγονός που αστυνομικός σημάδευε στο κεφάλι των φοιτητ(ρι)ων στον ίδιο το κοινωνικό τους χώρο.
Καλούμε όλες και όλους στην Γενική Συνέλευση την Τρίτη 3/3 στο Αμφιθεάτρο ½ για να μην γίνει ο φόβος συνήθεια μας!!
Εγκέλαδος Πολιτικών Μηχανικών
silver10
 
Δημοσιεύσεις: 39
Εγγραφή: Τετ, 24 Οκτ 2018 9:06 pm
Έτος εισαγωγής: 2016

Re: Γενική Συνέλευση Τρίτη 3/3 στο Αμφ 1/2

Δημοσίευσηαπό Daniel son » Τρί, 03 Μαρ 2020 6:22 pm

Κανένα νεότερο;
Carpe Diem
Άβαταρ μέλους
Daniel son
 
Δημοσιεύσεις: 10
Εγγραφή: Κυρ, 11 Δεκ 2016 2:35 pm
Έτος εισαγωγής: 2013

Re: Γενική Συνέλευση Τρίτη 3/3 στο Αμφ 1/2

Δημοσίευσηαπό jk1397 » Τρί, 10 Μαρ 2020 2:24 am

Αισθάνομαι ανασφαλής μπορει κάποιος δημοκράτης ακροαριστερός να με σώσει απο την κακιά αστυνομία. Δεν αντέχω άλλη μπατσοκρατία
jk1397
 
Δημοσιεύσεις: 8
Εγγραφή: Κυρ, 09 Οκτ 2016 9:31 pm
Έτος εισαγωγής: 2016


Επιστροφή στο Ειδήσεις

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες

cron