Γενική Συνέλευση ΦΣ Τρίτη 8/10 στις 13:30

Συντονιστής: University Editors

Γενική Συνέλευση ΦΣ Τρίτη 8/10 στις 13:30

Δημοσίευσηαπό Kat_cem » Κυρ, 06 Οκτ 2019 3:28 pm

Σε μία εποχή όπου η επίθεση στα πανεπιστήμια έχει φτάσει στο ζενίθ της,η κυβέρνηση ΝΔ δείχνει ότι οι σκληρές νεοφιλελεύθερες πολιτικές της επεκτείνονται και στην παιδεία. Βαδίζοντας στον δρόμο που χάραξε ο ΣΥΡΙΖΑ με το πόρισμα Παρασκευόπουλου ικανοποιώντας τις προεκλογικές της εξαγγελίες προχώρησε στην κατάργηση του ασύλου και μάλιστα εν μέσω καλοκαιριού, έχοντας χτίσει στα ΜΜΕ ένα αφήγημα περί ασύλου ανομίας και εγκληματικότητας. Κάτι το οποίο δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα που αντιλαμβανόμαστε εμείς ως φοιτητές και φοιτήτριες. Αυτό όμως δεν έγινε σε κενό χρόνο. Η Νέα Δημοκρατία ήλπιζε ότι αν περνούσε το συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα έβρισκε το φοιτητικό κίνημα αποδυναμωμένο. Αντιθέτως οι αντιδράσεις των φοιτητ(ρι)ών και όχι μόνο, ήταν έντονες και στις δύο μαζικές πορείες που πραγματοποιήθηκαν. Η αλήθεια είναι ότι η επιμονή της απέναντι στο άσυλο και στην άμεση ψήφιση της κατάργησης του οφείλεται να εφαρμόσει το πρόγραμμα της με όσο το δυνατό λιγότερη αντίσταση από τους φοιτητές και τις φοιτήτριες.

Συγκεκριμένα ήδη η υπουργός παιδείας έχει εξαγγείλει πως μέχρι τον Δεκέμβρη θα έχει κατατεθεί το νέο νομοσχέδιο που αφορά γενικότερα την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση. Πιο συγκεκριμένα, μια από τις πιο επικίνδυνες εξαγγελίες αφορά την διαγραφή φοιτητ(ρι)ών αφού διεκπεραιώσουν τα ν+2 χρόνια. Το φαινόμενο των αιώνιων φοιτητ(ρι)ών που θέλει να εξαλείψει η ΝΔ δεν είναι ένα φαινόμενο που ανταποκρίνεται στη πραγματικότητα καθώς οι φοιτητές/τριες μετά τα ν+2 χρόνια δεν αποτελούν βάρος στην πανεπιστημιακή κοινότητα. Αυτό το μέτρο προωθεί ένα μοντέλο πειθάρχησης και εντατικοποιημένης καθημερινότητας που δεν αφήνει περιθώρια για ενασχόληση πέρα από τα μαθήματα. Η μεταρρύθμιση αυτή, επίσης, αφήνει στο περιθώριο φοιτητές και φοιτήτριες που εργάζονται στερώντας τους την δυνατότητα να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, θέτοντας έτσι ταξικούς φραγμούς στην εκπαίδευση.

Η επίθεση στο πανεπιστήμιο δεν σταματά εδώ. Μια από τις λέξεις κλειδιά του νέου νομοσχεδίου είναι και η λέξη «επιχειρηματικότητα». Επικαλούμενη την υποχρηματοδότηση, η ΝΔ αναγκάζει τα πανεπιστήμια να στραφούν προς την εύρεση εξωτερικών πόρων για την κάλυψη των αναγκών τους. Στα βήματα της περεταίρω σύνδεσης του πανεπιστημίου με την αγορά εργασίας, μεταφέρει το κέντρο έρευνας από το Υπουργείο Παιδείας στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Κάτι το οποίο αποσκοπεί στην δημιουργία ερευνητικών προγραμμάτων, τα οποία θα παράγουν έργο για ιδιωτικές επιχειρήσεις και ο χαρακτήρας τους θα είναι διαμορφωμένος με βάση τις ανάγκες της αγοράς και όχι με βάση τις ανάγκες της κοινωνίας, όπως θα ήταν λογικό. Πράγμα που δείχνει εξόφθαλμα την αντίληψη της κυβέρνησης ότι η γνώση μπορεί να αποτελέσει αγαθό οικονομικής εκμετάλλευσης. Η αντίληψη αυτή βρίσκει κάθετο ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας που σε αντίθεση με τη κυβέρνηση θεωρεί τη γνώση ως ένα δημόσιο και δωρεάν αγαθό που πρέπει να διανέμεται σε όλα τα κοινωνικά στρώματα χωρίς διακρίσεις, πάντα με γνώμονα τις ανάγκες της κοινωνίας. Κινούμενη στο ίδιο πλαίσιο της υποχρηματοδότησης βρίσκει σαν εύφορο πεδίο κερδοφορίας τις φοιτητικές ανάγκες, όπως είναι η σίτιση και η στέγαση. Πάγια θέση της ΝΔ για το εν λόγω ζήτημα είναι η εισχώρηση εργολαβιών στο πανεπιστημίων. Πιο συγκεκριμένα γίνεται λόγος για ανέγερση ιδιωτικών εστιών με ένα χαμηλό αντίτιμο, πρόταση που σε καμία περίπτωση, δεν συμμορφώνεται στα πλαίσια της δημόσιας και δωρεάν παιδείας.

Άλλο ένα κομβικό στοιχείο του νομοσχεδίου είναι αυτό της αξιολόγησης των ιδρυμάτων. Πλέον η ΝΔ εισάγει ένα νέο θεσμικό πλαίσιο που θα κατηγοριοποιεί τα πανεπιστήμια με βάση την «ανταποδοτικότητα» τους. Αυτό σημαίνει ότι ιδρύματα, τα οποία κρίνονται ως χρήσιμα για την αγορά θα πριμοδοτούνται με μεγαλύτερη χρηματοδότηση, ενώ αντίστοιχα τα πανεπιστήμια που κρίνονται ως μη κερδοφόρα θα έχουν μειωμένη χρηματοδότηση. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα σχολές που σχετίζονται με την ανθρωπιστική παιδεία και τις κοινωνικές ανάγκες να υποβαθμίζονται μέχρι να φτάνουν σε σημείο κατάργησης.

Η Νέα Δημοκρατία οραματίζεται πανεπιστήμια για λίγους/ες, που θα απαρτίζονται από πειθήνιους/ες «μαθητές/μαθήτριες» όπου η γνώση που θα προσλαμβάνουν και θα παράγουν θα είναι υπό τις επιταγές του ιδιωτικού συμφέροντος. Η κυβέρνηση προβλέποντας ότι θα δημιουργηθούν εστίες αντίστασης κόντρα στις νεοφιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις της, προχώρησε στην κατάργηση του ασύλου.

Απέναντι σ' αυτή τη πολιτική, εμείς παλεύουμε για ένα δημόσιο και δωρεάν πανεπιστήμιο ανοιχτό για όλους/ες, όπου η έρευνα και η γνώση έχουν ως γνώμονα τις κοινωνικές ανάγκες, και όχι τις ανάγκες της αγοράς και των επιχειρήσεων. Οραματιζόμαστε ένα Πανεπιστήμιο όπου θα μεριμνεί σοβαρά για τις ανάγκες των φοιτητών και του ιδρύματος και δε θα είναι απλά ένα πεδίο κερδοφορίας για τους επιχειρηματίες.

Σας καλούμε όλες και όλους στη Γενική Συνέλευση του Φοιτητικού μας Συλλόγου την Τρίτη 8/10 στις 13:30 στο Αμφιθέατρο 1/2.


Εγκέλαδος Πολιτικών Μηχανικών
Άβαταρ μέλους
Kat_cem
 
Δημοσιεύσεις: 54
Εγγραφή: Παρ, 16 Οκτ 2015 11:25 am
Έτος εισαγωγής: 2015

Re: Γενική Συνέλευση ΦΣ Τρίτη 8/10 στις 13:30

Δημοσίευσηαπό RaR-RiP » Τρί, 08 Οκτ 2019 10:24 pm

Ο Φ.Σ. Πολιτικών Μηχανικών πήρε αγωνιστική απόφαση έπειτα από μαζική Γενική Συνέλευση.

Ενωτικό Αγωνιστικό Πλαίσιο: 61
ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: 41
Επιτροπή Αγώνα: 37
Λευκά: 7

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ:
•Κινητοποίηση την Παρασκευή στις 11/10 στις 12.30, καθώς και την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, και κλειστή σχολή ώστε να μπορέσουν να συμμετέχουν οι φοιτητές
•Συμμετοχή σε συντονιστικό Γενικών Συνελεύσεων στις 11/10 μετά την κινητοποίηση
•Διοργάνωση Φεστιβάλ Φοιτητικών Συλλόγων στο κάτω Πολυτεχνείο
•Κινητοποίηση την Τετάρτη 9/10 στις 12:30 στον κοσμήτορα για τα ζητήματα της σχολής και παρέμβαση στο επόμενο τμήμα καθηγητών
•Επόμενη Γενική Συνέλευση την Τρίτη, 15/10 στη 13:30 στο Αμφ ½

ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΖΙΚΟΣ, ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ‘ΔΩ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣ
RaR-RiP
 
Δημοσιεύσεις: 127
Εγγραφή: Δευτ, 16 Φεβ 2015 3:50 pm
Έτος εισαγωγής: 2014

Re: Γενική Συνέλευση ΦΣ Τρίτη 8/10 στις 13:30

Δημοσίευσηαπό Parakratikos » Τρί, 08 Οκτ 2019 10:31 pm

Μαζική συνέλευση με 109 άτομα & 37 υμνητές του ολοκληρωτισμού;
Parakratikos
 
Δημοσιεύσεις: 16
Εγγραφή: Τρί, 08 Οκτ 2019 10:28 pm
Έτος εισαγωγής: 0

Re: Γενική Συνέλευση ΦΣ Τρίτη 8/10 στις 13:30

Δημοσίευσηαπό Anaisia » Τετ, 09 Οκτ 2019 2:02 am

Parakratikos έγραψε:Μαζική συνέλευση με 109 άτομα & 37 υμνητές του ολοκληρωτισμού;


Δεν θα πάρω μέρος στην κουβέντα για να σου πω αν συμφωνώ με την απόφαση της συνέλευσης ή όχι, αλλά συνάδελφε θα σε ρωτήσω κάτι βασικό.
Εσυ που διαφωνείς με την απόφαση αυτη μιας και κρίνεις πως το δείγμα όσων έλαβαν μέρος ήταν πολύ μικρό για να ληφθούν αποφάσεις για το σύνολο των φοιτητών, που ήσουν εκείνη την ώρα;
Γιατί εγώ θα σου πω καθαρά πως απουσίαζα. Και εφόσον είχα ενημερωθεί για την συνέλευση αλλά αποφάσισα να μην παρουσιαστώ, είναι σαν να έδειξα τυφλή εμπιστοσύνη σε όσους πήγαν και ν αποδέχτηκα εκ των προτερων το όποιο αποτέλεσμα ερήμην μου.
To become a monster like me, is to admit you were too weak to remain a human.
Άβαταρ μέλους
Anaisia
 
Δημοσιεύσεις: 48
Εγγραφή: Τετ, 22 Φεβ 2017 3:39 pm
Έτος εισαγωγής: 2016

Re: Γενική Συνέλευση ΦΣ Τρίτη 8/10 στις 13:30

Δημοσίευσηαπό RaR-RiP » Τετ, 09 Οκτ 2019 10:11 am

Parakratikos έγραψε:Μαζική συνέλευση με 109 άτομα & 37 υμνητές του ολοκληρωτισμού;


Έλα την άλλη εβδομάδα να είμαστε περισσότεροι. Κοίτα όμως να βρεις μέχρι τότε ένα πλαίσιο να σε καλύπτει για να το ψηφίσεις. Σε μια χώρα που οι κυβερνήσεις εκλέγονται από μειοψηφίες, ένα κράτος που αντιμετωπίζει τους μετανάστες και τους πρόσφυγες σαν ζωα, με τόση ανεργία και φτώχεια, με μια αστυνομία που επιτίθεται συνεχώς στους καταπιεσμένους....αν σε αυτή την κατάσταση, "ολοκληρωτισμός" για σένα είναι μια αριστερή παράταξη, τότε φίλε/η μου δε νομίζω να υπάρχει κάποιο πλαίσιο αρκετά ακροδεξιό να σε καλύπτει...
RaR-RiP
 
Δημοσιεύσεις: 127
Εγγραφή: Δευτ, 16 Φεβ 2015 3:50 pm
Έτος εισαγωγής: 2014

Re: Γενική Συνέλευση ΦΣ Τρίτη 8/10 στις 13:30

Δημοσίευσηαπό thenightking » Τετ, 09 Οκτ 2019 3:01 pm

Να έρθει πού ακριβώς το παιδι? Σε συνέλευση τραμπουκισμών και ξυλοδαρμών? Γιατι δεν μιλάει κανείς για όσα έγιναν? Αστυνομία που σας χρειάζεται. (και θα την έχετε, να είστε σίγουροι)
Άβαταρ μέλους
thenightking
 
Δημοσιεύσεις: 47
Εγγραφή: Σάβ, 15 Ιουν 2019 11:34 pm
Έτος εισαγωγής: 2014

Re: Γενική Συνέλευση ΦΣ Τρίτη 8/10 στις 13:30

Δημοσίευσηαπό _Christos_ » Τετ, 09 Οκτ 2019 4:24 pm

Nightking, θέλετε να μας μιλήσετε συγκεκριμένα για ''όσα έγιναν'' γιατί δεν έχω υπόψιν προσωπικά περίπτωση ξυλοδαρμού σε συνέλευση μας (τις σπάνιες περιπτώσεις που αυτή πραγματοποιείται);
Την εμμονή ορισμένων να υποβαθμίζουν την συνέλευση δεν τη καταλαβαίνω.
Έχουμε όλοι ατομικά την ευθύνη για την όποια απόφαση και πολιτισμό παράγει η συνέλευση μας, και ειδικά όσοι δεν συμμετέχουμε, δεδομένου ότι οι 150 συνάδελφοι που αποφάσισαν (και για εμάς), αποτελούν μειοψηφία.
Όσοι είναι δυσαρεστημένοι από την λειτουργία, τους όρους διεξαγωγής και το περιεχόμενο των συνελεύσεων, και είναι η πλειοψηφία αυτοί, ας οργανωθούν, ας λάβουν μέρος επιτέλους σε μία, και ας δώσουν το στίγμα τους σχετικά με τον προσανατολισμό και τις θεματικές που κρίνουν ότι μας αφορούν και πρέπει να συζητούνται.
Εμένα αυτό λέει η λογική μου.
Δεν πήγες συνέλευση; Σώπασε και άσε την κριτική κατά μέρος (κυρίως μέσα από το mqn, με την άνεση που σου παρέχει το ανώνυμο πληκτρολόγιο).
Όλα τα ''αλλά'' που θέτονται λοιπόν είναι ένα ωραίο περιτύλιγμα για τις ανασφάλειες όσων φοβούνται να παίρνουν ευθύνες, όσων είναι (με το δικαίωμα τους) αδιάφοροι και όσων έχουν συμφέρον να μην υπάρχει ένα συλλογικό όργανο με λόγο, που θα φρενάρει τυχόν αυθαιρεσίες κοσμητείας, γραμματείας και θα συνδιαμορφώνει μαζί τους τα όσα μας αφορούν.
Άβαταρ μέλους
_Christos_
 
Δημοσιεύσεις: 24
Εγγραφή: Τρί, 09 Οκτ 2012 6:41 pm
Έτος εισαγωγής: 2012

Re: Γενική Συνέλευση ΦΣ Τρίτη 8/10 στις 13:30

Δημοσίευσηαπό Ramrod » Τετ, 09 Οκτ 2019 5:39 pm

Συλλογικό όργανο δεν υφίσταται, διότι δεν υφίσταται καταστατικό. Στο μιλητό γίνεται μόνο να πας με την παρέα σου στην ταβέρνα και να αποφασίσετε αν θα πάρετε 2 ή 3 πατάτες.

Προσωπικά δεν έχω γνώση ούτε προσωπικό παράδειγμα για τραμπουκισμούς εντός της ΓΣ. Τις 2-3 φορές που έχω πάει, μίλησα άνετα με εκπροσώπους όλων των χώρων (άσχετα που αν μεταξύ τους δεν κοιτάζονταν καν αυτοί - lulw ρε φίλε, να μην κοιτιούνται καν!) και έχω τοποθετηθεί χωρίς να δεχτώ τραμπουκισμούς. Γενικά βέβαια σωματική βία έχει ασκηθεί διαπαραταξιακά στη σχολή μας. Θυμάμαι ζωντανά περιστατικό με εκπρόσωπο του ΜΑΣ να πετάει έξω ωρυόμενος το τραπεζάκι της ΠΑΣΠ καθώς και διάφορες καταδρομικές επιθέσεις στα τραπεζάκια της ΔΑΠ.

Αλλά ξανά στο θέμα της αστείας ΓΣ, όσο δεν υπάρχει ένας συμφωνημένος τρόπος για το πώς αυτή θα γίνεται, που να είναι κάθε φορά ο ίδιος και απαράλλαχτος και θα είναι γραμμένος σε χαρτί και όχι αποφασιζόμενος on the spot, τί περιμένουμε να γίνει; Πάει ο άλλος εκεί στις 2, βλέπει "καμιά 20αριά τεμπελχανάδες ξαπλωμένοι από `ξω, 2 παίζουν τάβλι, 10 μιλάν", για συνέλευση ούτε λόγος (ώρα έναρξης 13:30 είπαμε). Κάθεται περιμένει πάει 3, ωπ ας ξεκινήσουμε. Κάθεται λοιπόν ο φίλος μας και παρακολουθεί τους φωστήρες που εξέλεξε να τοποθετούνται. Και ακούει για, ΝΑΤΟ, Ελληνικό, Εξάρχεια, την υποβάθμιση του Πλούτωνα σε dwarf planet (αυτές οι ρουβίτσες του NDT πολύ σπαστικές ρε παιδί μου) σκέφτεται "μα καλά, για τα σχεδιαστικά πότε θα πούμε". Η ώρα πήγε 6, διάλειμμα για στρίψιμο τσιγάρου (όχι κάπνισμα, αυτό γίνεται καθ'όλη τη διάρκεια). Λέει λοιπόν ο φίλος μας "καλά μαλακίες, πάω σπίτι να πλέξω". Την επόμενη φορά μάντεψε τί θα κάνει ο φίλος μας
Άβαταρ μέλους
Ramrod
 
Δημοσιεύσεις: 404
Εγγραφή: Παρ, 09 Οκτ 2015 4:53 pm
Τοποθεσία: Μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας
Έτος εισαγωγής: 0

Re: Γενική Συνέλευση ΦΣ Τρίτη 8/10 στις 13:30

Δημοσίευσηαπό Timmy » Τετ, 09 Οκτ 2019 9:05 pm

Κάνετε λόγο για έλλειψη συμμετοχικότητας και για το γεγονός πως δεν μπορεί να κάνει κριτική/σχολιασμό κάποιος που δεν ήρθε στη συνέλευση. Παραβλέπω το γεγονός πως η συνέλευση είναι μια δημόσια διαδικασία και όσα λέγονται επίσης δημόσια, όπως και οι αποφάσεις της και συνεπώς ο καθένας μπορεί να κάνει κριτική και έχει αναφαίρετο δικαίωμα να λέει την άποψή του.

Δεν έχετε σκεφτεί μάλλον ότι ο λόγος που έχει μικρή συμμετοχή μια συνέλευση είναι το γεγονός πως ο περισσότερος κόσμος θέλει να σπουδάσει και να πάρει το πτυχίο του και δεν τον ενδιαφέρει να φάει 5 ώρες να ακούσει τα ίδια και τα ίδια για άσχετες με τη σχολή κινητοποιήσεις. Ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται να γίνει συνδικαλιστής ή να ψηφίσει ένα πλαίσιο για συμπαράσταση διαμαρτυρίας σε ένα δικαστήριο , ούτε ενδιαφέρεται για ένα θέμα που έγινε στην Αλεξανδρόπουλη, ούτε θέλει να δει να προπηλακίζουν μέλη του συλλόγου, ασχέτως ιδεολογικής προέλευσης.

Πολύ απλά αν το θέμα για το οποίο καλέσατε το σύλλογο σε συνέλευση ήταν χρήσιμο και θεωρούσαν πως τους επηρεάζει θα έρχονταν περισσότερα άτομα και δε θα ήταν μια συνέλευση που αποφάσισαν 61 άτομα σε ένα σύνολο 1000 φοιτητών.
Timmy
 
Δημοσιεύσεις: 58
Εγγραφή: Τετ, 30 Οκτ 2013 6:57 pm
Έτος εισαγωγής: 2013

Re: Γενική Συνέλευση ΦΣ Τρίτη 8/10 στις 13:30

Δημοσίευσηαπό _Christos_ » Τετ, 09 Οκτ 2019 9:35 pm

Ρε παιδια μηπως κανουμε επιτηδες οτι δεν καταλαβαινουμε? Γινομαι λιγο πιο συγκεκριμενος και θετω το εξης: τα 61 ατομα που αποφασισαν και εθεσαν την ατζεντα αυτη την ασχετη με τα θελω του τιμιου φοιτητη οπως τον περιγραφεις, μηπως τελικα μας ανακουφιζει που υπαρχουν? Αν δεν υπηρχαν αυτοι και οι 5ωρες συζητησεις τους, και εστω οτι εξαφανιζονταν μηπως οι υπολοιποι 929 φοιτητες θα επρεπε να αντιμετωπισουμε την πραγματικοτητα; Οτι δηλαδη εχουμε κολλησει στην νοοτροπια του σχολειου και δεν θελουμε να εχουμε λογο για το τιποτα? Ασχετα που θεωρω οτι φυσικα ειμαστε και πολιτικα οντα και χωρανε πολιτικα ζητηματα στις κουβεντες μας, ας μην το μπλεξω αυτο αλλα πρεπει να τονισω οτι πολλα θεματα στο πλαισιο της λειτουργιας της σχολης μας αφορουν. Μια γραμματεια που εργαζεται 3 μερες την εβδομαδα με φοιτητες να κανουν ουρες για να εξυπηρετηθουν και που περιμεναν για αναλυτικη εως και 3 μηνες περυσι, ενα προγραμμα σπουδων με απειρες προβληματικες μεταβατικες διαταξεις, καθηγητες που δεν τηρουν προθεσμιες εκδοσης αποτελεσματων, το γεγονος οτι περυσι ολο το χειμωνα οι συγκοινωνιολογοι την βγαλαμε μες το κρυο χωρις θερμανση στο αμφιθεατρο και πολλα αλλα: Αυτα δηλαδη δεν μας θιγουν? Δεν θα πρεπε κατα την γνωμη σου οπως τοποθετεισαι, με τους αλλους 929 φοιτητες να εκτοπισεις (πλειοψηφικα στην διαδικασια μιας συνελευσης) τα πλαισια των τεμπεληδων ταβλαδορων πασης φυσεως ''συνδικαλισταραδων'' και να οργανωσεις ενα συλλογο που θα αντιμετωπισει αυτα τα ζητηματακαι θα διεκδικησει λυσεις? Κρυβομαστε πισω απο το δαχτυλο μας και δεν βλεπουμε την καμπουρα μας, παγιδευμενοι σε μια νοοτροπια παθητικη εως και φοβικη. Εκτος και εχουμε συμπερανει οτι ολα η σχολη, κοσμητεια κτλ τα καμει καλως καμωμενα και προς οφελος παντα του φοιτητη. Γινονται παντως καποιες φορες διαχειριση αντιθετη προς τα συμφεροντα του φοιτητη, βλεπε ανωτερω οσα ανεφερα. Τα συμπερασματα δικα μας.
Άβαταρ μέλους
_Christos_
 
Δημοσιεύσεις: 24
Εγγραφή: Τρί, 09 Οκτ 2012 6:41 pm
Έτος εισαγωγής: 2012

Επόμενο

Επιστροφή στο Ειδήσεις

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Bing [Bot] και 3 επισκέπτες

cron