Ανεβάζω εδώ την ανακοίνωση για τη δίμηνη απασχόληση φοιτητών στην ΕΥΔΑΠ. Προσφέρονται 400 θέσεις. Πριν παραθέσω το Link με την ανακοίνωση να αναφέρω ορισμένα πολύ σημαντικά σημεία:
Μέχρι και πρόπερσι υπήρχε ένα τεράστιο καθεστώς βολεψίματος στο παρόν πρόγραμμα, σε βαθμό που, σε περίπτωση που οι αιτούντες ήταν περισσότεροι από τις προσφερόμενες θέσεις γινόταν "επιλογή"... δηλαδή, το κλασικό ελληνικό "τα δικά μας παιδιά".
Ύστερα από παρέμβαση και πιέσεις του ΣΕΚΕΣ (παράταξη της ριζοσπαστικής/αντικαπιταλιστικής αριστεράς στην ΕΥΔΑΠ), πλέον καθιερώθηκε η ΚΛΗΡΩΣΗ.
Ποια είναι, βέβαια, η απάντηση της ΕΥΔΑΠ;
Την Παρασκευή 10/06 ανέβηκε η ανακοίνωση στο site της ΕΥΔΑΠ, για το πρόγραμμα. Οι αιτήσεις μπορούν να κατατεθούν μόλις από Τρίτη 14 έως Παρασκευή 17 Ιούνη, μόλις 15 μέρες πριν την έναρξη της απασχόλησης, εν μέσω εξεταστικής φυσικά, ο φοιτητής πρέπει να πάει αυτοπροσώπως στο Γαλάτσι (!) και να έχει και βεβαίωση σπουδών (που έχει εκδοθεί εντός διμήνου (!))..... Δεν συζητάμε, φυσικά, για έγκαιρη κοινοποίηση του προγράμματος σε σχολές (π.χ. στη σχολή Πολ.Μηχ.)... αμφιβάλλω πολύ εάν θα κοινοποιηθεί στη σχολή, έστω και την τελευταία στιγμή.
Είναι προφανές ότι οι ΠΑΣΚΕίτες και οι ΔΑΚΕίτες που λυμαίνονται τόσα χρόνια αυτή την έρμη την ΕΥΔΑΠ, κάνουν ό,τι μπορούν για να μη διαδοθεί το πρόγραμμα και να τσεπώσουν τα παιδάκια τους τα λεφτά...
Εγώ, φυσικά, ενημερώθηκα από σύντροφο συνδικαλιστή (ΦΤΟΥ ΚΑΚΑ) της ΕΥΔΑΠ, που μου ζήτησε να το κοινοποιήσω στους συμφοιτητές μου Πολ.Μηχ., ΣΑ ΔΕ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ!!!!
Βουαλά:
ΕΥΔΑΠ: ΔΙΜΗΝΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ 2016
Θα στείλω μέιλ και στον κ. Κουτσογιάννη, ώστε να το αναρτήσει στο site της σχολής.