Προσοχή σε Αλλαγές στη Λίστα Συγγραμμάτων

Συντονιστής: University Editors

Προσοχή σε Αλλαγές στη Λίστα Συγγραμμάτων

Δημοσίευσηαπό merde_conserve » Σάβ, 11 Οκτ 2008 5:10 pm

Επειδή το νέο μέτρο εφαρμόζεται για πρώτη χρονιά υπάρχουν αρκετά προβλήματα όσον αφορά τη λίστα συγγραμμάτων, και έτσι εφιστούμε την προσοχή σε τυχόν αλλαγές που μπορεί να γίνονται σε ορισμένα μαθήματα. Για παράδειγμα, μια περίπτωση είναι να υπάρχουν μαθήματα στα οποία δώθηκαν για επιλογή συγγράμματα που ήταν συμπληρωματικά (!), και ουσιαστικά οι φοιτητές θα επέλεγαν ή το ένα ή το άλλο ενώ για λόγους πληρότητας της ύλης θα έπρεπε να έχουν και τα δύο.

Ένα τέτοιο μάθημα είναι οι Θεμελιώσεις του 7ου εξαμήνου, στο οποίο οι φοιτητές αρχικά επέλεγαν είτε το βιβλίο των Επιφανειακών Θεμελιώσεων, είτε το βιβλίο των Θεμελιώσεων με Πασσάλους (...συμπληρωματικά τμήματα της ύλης :shock: ). Μετά από συνεννόηση με τον (έκπληκτο όπως είναι φυσικό) καθηγητή το θέμα λύθηκε. Πλέον οι φοιτητές μπορούν να πάρουν και τα 2 βιβλία.

Όπου τυχόν δείτε κάτι αντίστοιχο, θα ήταν καλό να ρωτήσετε τους καθηγητές (η συμπλήρωση της λίστας είναι θέμα της Γραμματείας, και οι καθηγητές μπορεί να μην έχουν αντιληφθεί τα λάθη αυτά). Επίσης παρακαλούμε να κατεβάσετε το νέο αρχείο της λίστας συγγραμμάτων, που περιέχει τυχόν αλλαγές.
CSI computer expert έγραψε:I'll create a GUI interface using Visual Basic, see if i can track an IP Address out of this.

http://www.youtube.com/watch?v=ygB0Zviq ... r_embedded
Άβαταρ μέλους
merde_conserve
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2005

Re: Προσοχή σε Αλλαγές στη Λίστα Συγγραμμάτων

Δημοσίευσηαπό gandalf » Σάβ, 11 Οκτ 2008 6:12 pm

Πάντως πρέπει να αναφερθούν κάποια ζητήματα ακόμη καθώς η όποια ""αθωότητα"" του συστήματος με τις λίστες τείνει να εξανεμιστεί...

1) Οι λίστες που μοιράζονται τώρα και απ' τις οποίες καλούμαστε να επιλέξουμε συγγράμματα ΔΕΝ έχουν εγκριθεί ακόμη απ' το υπουργείο! Οπότε είναι πολύ πιθανόν μετά την "έγκριση" να υπάρξουν διάφορες εκπλήξεις...

2) Είναι για παράδειγμα πολύ πιθανό να υπάρχει ζήτημα με βιβλία ή συμπληρωματικές σημειώσεις που είναι εκδόσεων ΕΜΠ. Στην Πληροφορική του ΕΚΠΑ πχ, ότι βιβλίο ήταν εκδόσεις του ιδρύματος και υπήρχε στις λίστες το υπουργείο το απέρριψε γιατί ΔΕΝ κυκλοφορεί στο ελεύθερο εμπόριο, δεν έχει isbn κτλ...

3)
Η ίδια η πρόεδρος της σχολής, στην Τεχνική Υδρολογία που διδάσκει στο 5ο εξάμηνο δίνει πάντα 2 βιβλία, ένα ποιο εκτενές και θεωρητικό (handbook) και ένα ποιο πρακτικό με περισσότερα παραδείγματα κτλ (textbook). Προφανώς και τα δύο βιβλία είναι απαραίτητα για το μάθημα, παρ'ολα αυτά δεν αναφέρονται σε συμπληρωματικά κομμάτια ύλης όπως απαιτεί το υπουργείο! Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε οτι το αν θα πάρουμε και τα δύο "τσάμπα" "παίζει"...

4) Η περικοπή συγγραμμάτων σε σχέση με πέρυσι ήδη έχει αρχίσει. Χαρακτηριστικά αναφέρω, στο μάθημα Αριθμητική Ανάλυση 3ου εξαμήνου, μέχρι πέρυσι δίνονταν 2 συγγράμματα, φέτος οι φοιτητές καλούνται να επιλέξουν ΜΟΝΟ ΕΝΑ, μεταξύ των παλιών δύο και ενός άλλου.

5) Στο μάθημα Πολεοδομία - Χωροταξία, που μέχρι πέρυσι δίνονταν δύο μεγάλα συγγράμματα, το "Πολεοδομικός Σχεδιασμός" του καθηγητή Α. Αραβαντινού, και το "Χωροταξικός Σχεδιασμός και Βιώσιμη ανάπτυξη" του Μηνά Αγγελίδη, φέτος στη λίστα το 2ο βιβλίο δεν υπάρχει πουθενά και οι φοιτητές καλούνται να επιλέξουν ΕΝΑ μεταξύ δυο συγγραμμάτων (του Αραβαντινού και ένα άλλο). Στο μάθημα Πολεοδομία - Χωροταξία, δεν δίνεται σύγγραμμα Χωροταξίας! ή (επειδή δεν ξέρω το περιεχόμενο του δεύτερου) οι φοιτητές καλούνται να διαλέξουν μεταξύ συγγράμματος Πολεοδομίας ή συγγράμματος Χωροταξίας!!!! Να σημειώσω ότι τα συγγράμματα που δίνονταν μέχρι πέρυσι (αυτά που ανέφερα παραπάνω) δεν ήταν τίποτα 5φυλλα της πλάκας, ήταν τόμοι πλήρης, έγχρωμοι κτλ οι οποίοι πέραν της χρήσης τους στο μάθημα, πρέπει να υπάρχουν σαν αποθέματα γνώσης στη βιβλιοθήκη κάθε Πολιτικού Μηχανικού.

6) Υπάρχουν παρόμοια παραδείγματα και ζητήματα σε πολλά ακόμα μαθήματα, ειδικά μεγαλύτερων εξαμήνων για τα οποία δεν έχω πλήρη εικόνα και για τα οποία θα γίνει προσπάθεια για ενημέρωση και αντίδραση και σε συνδικαλιστικό επίπεδο μέσα στη σχολή. Αλλά εγώ επαναλαμβάνω, μας "πούλησαν" μια ανούσια δυνατότητα δήθεν επιλογής, και τώρα μας κόβουν ακόμα και τα διπλά συγγράμματα που παίρναμε μέχρι πέρυσι! Δηλαδή αντί να παλέψουμε και να καταφέρουμε να έχουμε και δύο συγγράμματα σε κάθε μάθημα, τώρα μας παίρνουν και αυτά που είχαμε ήδη! Και αν θεωρείτε πως αυτά που λέω εγώ δεν είναι αντικειμενικά και ακριβώς έτσι, ΨΑΧΤΕΙΤΕ μόνοι σας, δείτε τι γίνεται, αν υπάρχει αδιαφορία για άλλα ζητήματα δεν μπορεί να αδιαφορείτε και όταν σας "κλέβουν" βιβλία...
"Στου Μακρυγιάννη πριν προλάβεις να μιλήσεις,
Εγγλέζου βόλι σε γονάτισε,
μας κοίταζες με βλέμμα μελαγχολικό,
να σκεφτόσουνα -θαρρείς- πόσο λίγο η μέρα κράτησε..."
Άβαταρ μέλους
gandalf
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2006

Δημοσίευσηαπό Elendil » Σάβ, 11 Οκτ 2008 8:08 pm

Πάντως, απ'ότι λέγεται, στη Γεωδαισία (3ου) θα πάρουμε περισσότερα βιβλία από πέρσι - πέρα από τα βιβλία της λίστας θα δοθούν και τευχο-σημειώσεις εκδόσεων Ε.Μ.Π. (Απ' όσο ξέρω τουλάχιστον παλιότερα δίνονταν μόνο σημειώσεις του Πολυτεχνείου - αν κάνω λάθος διορθώστε με)
Όλα αυτά ακούγονται αρκούντως δυσοίωνα. Προβλέπεται θερμός χειμώνας ( ;) όπως θα 'λεγαν και οι δημοσιογράφοι :lol:)
και δε δακρύζεις ποτέ σου μάνα μου Ελλάς
που τα παιδιά σου σκλάβους ξεπουλάς
Νίκος Γκάτσος

If you end up with a boring miserable life because you listened to your mom, your dad, your teacher, your priest, or some guy on television telling you how to do your shit, then you deserve it.
Frank Zappa
Άβαταρ μέλους
Elendil
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό gandalf » Σάβ, 11 Οκτ 2008 8:48 pm

Πάντως, απ'ότι λέγεται, στη Γεωδαισία (3ου) θα πάρουμε περισσότερα βιβλία από πέρσι - πέρα από τα βιβλία της λίστας θα δοθούν και τευχο-σημειώσεις εκδόσεων Ε.Μ.Π. (Απ' όσο ξέρω τουλάχιστον παλιότερα δίνονταν μόνο σημειώσεις του Πολυτεχνείου - αν κάνω λάθος διορθώστε με)

Μέχρι πέρυσι δίνονταν στο 3ο εξάμηνο, 3 βιβλία εκδόσεων ΕΜΠ και ένα τεύχος πάλι εκδόσεων ΕΜΠ που κάλυπταν την ύλη τόσο της Γεωδαισίας όσο και των Γεωδαιτικών Εφαρμογών (4ου). Φέτος στη λίστα επιλογής αυτά δεν υπάρχουν, αλλά νομίζω ότι το 2τομο "" Γεωδαιτικά όργανα και μέθοδοι μέτρησης και υπολογισμών 1ος Τόμος, "Αποτυπώσεις Χαράξεις Τεχνικών Έργων" 2ος Τόμος "" καλύπτει με τον ίδιο τρόπο την ύλη, είναι το αντίστοιχο σύγγραμμα του εμπορίου ας πούμε. Πάντως οι σημειώσεις του ΕΜΠ όπως είπα δεν υπάρχουν στη λίστα (ούτε καν αναφέρονται) όποτε δεν νομίζω πως πρόκειται να τις πάρετε... εκτός αν σας έχουν πει κάτι άλλο οι διδάσκοντες...αν και δεν νομίζω πως είναι στα χέρια τους το θέμα...
"Στου Μακρυγιάννη πριν προλάβεις να μιλήσεις,
Εγγλέζου βόλι σε γονάτισε,
μας κοίταζες με βλέμμα μελαγχολικό,
να σκεφτόσουνα -θαρρείς- πόσο λίγο η μέρα κράτησε..."
Άβαταρ μέλους
gandalf
Ιδρυτικό Μέλος

Δημοσίευσηαπό MaRKiSi0s^ » Σάβ, 11 Οκτ 2008 9:03 pm

Οι σημειώσεις που δίνονταν νομίζω αναφέρονταν στις μεθόδους χωροστάθμισης έτσι δεν είναι? Έχω δώσει τα βιβλία μου οπότε ας απαντήσει κάποιος που ξέρει...
Δυστυχώς πάμε από το ΠΑΣΟΚ στο χειρότερο...
Άβαταρ μέλους
MaRKiSi0s^
Ιδρυτικό Μέλος

Δημοσίευσηαπό Elendil » Σάβ, 11 Οκτ 2008 9:21 pm

Στο πρώτο τμήμα, τουλάχιστον, ο κ. Γεωργόπουλος είπε να μη σημειώνουμε τις διαφάνειες γιατί θα δώσει αργότερα ενημερωμένες σημειώσεις. (αυτό που δε διευκρίνισε είναι αν οι σημειώσεις θα είναι απλές φωτοτυπίες των διαφανειών ή κάτι πληρέστερο).Τώρα αν δε μπορέσει να τις δώσει κ μας ''κάψει''....
και δε δακρύζεις ποτέ σου μάνα μου Ελλάς
που τα παιδιά σου σκλάβους ξεπουλάς
Νίκος Γκάτσος

If you end up with a boring miserable life because you listened to your mom, your dad, your teacher, your priest, or some guy on television telling you how to do your shit, then you deserve it.
Frank Zappa
Άβαταρ μέλους
Elendil
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2007

Επιστροφή στο Ειδήσεις

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες