Mpampis οπως ακριβως για ενα κακο μαθητη να φταιει ΚΑΙ ο δασκαλος του, ετσι και για ενα φοιτητη που απαξιωνει τη φοιτητικη συνελευση και δεν εχει ιδεα τι παιζει, πρεπει να ριξεις ευθυνη και στην ιδια τη συνελευση, η οποια διωχνει τους μετριοπαθεις απολιτικ φοιτητες, οι οποιοι με αυτη τους τη κινηση (λανθασμενη) δειχνουν πως πλεον αντιλαμβανονται τη συνελευση μονο ως κλειστη/ανοιχτη σχολη και μονο αυτο τους νοιαζει. Αυτοι τουλαχιστον δεν ειναι φανατικοι, απλα ειναι λιγο κατευθυνομενοι (αν και δεν ενδιαφερονται για κομματα, μονο ανοιχτη κλειστη σχολη).
Lasa, επετρεψε μου να γνωριζω για δεξια πολωση και να αντιλαμβανομαι πως υπαρχει, αλλα και πως η πολωση γενικα διαβαλει τους αδυναμους και οχι τα ισχυρα πνευματα, μονο που τοτε, ειτε οι αριστερες παραταξεις μαζευουν τους αδυναμους, ειτε κανουν ισχυροτερη προπαγανδα, καθως τα κρουσματα βιαιης διαθεσης μου φαινονται περισσοτερα στις αριστερες παραταξεις.
Τελοσπαντων, προσωπικη μου αποψη ειναι πως τα κομματα δεν βοηθανε το πανεπιστημιο, αντιθετα λογω ιδεολογικων κατευθυνσεων ζημιωνουν το φοιτητικο κινημα. Οπως ακριβως εγινε στο Berkeley (που πλεον ειναι και αγαπημενο επιχειρημα των αριστερων), οι φοιτητες μπορουν να εκφραστουν και να διαμαρτυρηθουν και χωρις κομματα, οταν ο κινδυνος ειναι υπαρχων και σοβαρος, με ειρηνικους και δημοκρατικους τροπους και μεθοδους.