από Kcr565 » Δευτ, 16 Νοέμ 2020 11:20 pm
Νομίζω και οι δύο πλευρές έχουν εν μέρη δίκιο, αν και τάσσομαι υπέρ του απλά μην κατέβεις εφόσον υπάρχει υγειονομική απαγόρευση, και πολύ απλά μετά την άρση της απαγόρευσης να πας και να υποβάλλεις τα σέβη σου, όπως προτίθεμαι εγώ προσωπικά να κάνω.
Από την άλλη νομίζω μπορούμε όμως να παρατηρήσουμε ότι η αντίδραση της αστυνομίας έχει μια υπερβολή μέσα της να 'πνίξει' έστω και το παραμικρό κούνημα στο να κατέβει κάποιος και όλα τα υπόλοιπα που παρέθεσε ο μουχαλασετοspace.
Μην ξεχνάμε ότι και 28η Οκτωμβρίου, αν και δεν είχαμε λοκνταουν, αλλα απαγόρευση παρελάσεων και συναθροίσεων, δεν είδαμε καμία αντίδραση της αστυνομίας σε υποτυπώδεις μικρές παρελάσεις σε διάφορα μέρη της Ελλάδας.
Οπότε πέρα απο το υγειονομικό υπάρχει και μία πολιτική χρεία σε όλο αυτό.
Μη ξεχνάμε, ότι σιγά σιγά αυτή η κυβέρνηση προσπαθεί έμμεσα να καταργήσει αυτή την επέτειο, π.x. στα σχολεία να αφιερώνεται μία ώρα μόνο και όχι ημερήσια εορτή με εντολή Κεραμέως, καθώς και πληθώρα δηλώσεων από την δεξιά παράταξη.
(Επίσης να θυμηθούμε ότι το, όχι και τόσο μακρινό όσο νομίζουμε, 1980, έγινε προσπάθεια κατάργησης της επετείου, με 2 νεκρόυς απο ξυλοδαρμό αστυνομίας)
“No one gets left behind, remember?”