10-11/02: Απεργίες ΜΜΜ

Συντονιστής: University Editors

Θα παραστείτε στις εξετάσεις της Παρασκευής 10 Φεβρουαρίου δεδομένης της απεργίας όλων των ΜΜΜ;

Το δημοψήφισμα λήγει στις Τετ, 08 Φεβ 2012 4:51 pm

Ναι
72
17%
Όχι
360
83%

Σύνολο ψήφων : 432

Re: 10-11/02: Απεργίες ΜΜΜ

Δημοσίευσηαπό merde_conserve » Παρ, 10 Φεβ 2012 2:31 pm

Για μένα πάντως δεν αλλάζει κάτι. Από τη στιγμή που υπάρχει ένα τέτοιο ποσοστό (~15%, όπως φαίνεται και στη δημοσίευση), το οποίο φάνηκε και στις Μιγαδικές το Σεπτέμβρη, που μπαίνει στις εξετάσεις βρέξει-χιονίσει, χωρίς να αμφισβητεί τίποτα ποτέ, είναι αδύνατο να ληφθεί καμία συλλογική δράση εκ μέρους των φοιτητών. Ο παρτακισμός στη σχολή είναι μεγάλη δύναμη. May the partakian force be with you, μελλοντικέ μου γιάπη.

Και επί του συντονιστικού σκέλους.

Το topic καθαρίστηκε για δεύτερη φορά. Η τρίτη είναι και φαρμακερή. Επίσης, sorry DimaCivil που έπρεπε να μεταφέρω το post σου, ήταν εξαιρετικό, αλλά βοηθούσε στο να τρολάρουν οι άλλοι. :D

CSI computer expert έγραψε:I'll create a GUI interface using Visual Basic, see if i can track an IP Address out of this.

http://www.youtube.com/watch?v=ygB0Zviq ... r_embedded
Άβαταρ μέλους
merde_conserve
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2005

Εξέταση Τεχνικής Υδρολογίας

Δημοσίευσηαπό mamassis » Παρ, 10 Φεβ 2012 6:37 pm

Δεδομένου ότι είναι πρακτικά αδύνατον να απαντήσω στα δεκάδες e-mail και αναρτήσεις σε forum σχετικά με τη διεξαγωγή της εξέτασης στην Τεχνική Υδρολογία γράφω αυτό το κείμενο στο οποίο ελπίζω να βρείτε τις απαντήσεις που ζητάτε σε λιγότερες από 1000 λέξεις.
Η διδασκαλία του μαθήματος ανταποκρίνεται στον αγγλικό όρο course (πορεία, χρονική διαδρομή). Η πορεία αυτή γίνεται από τους φοιτητές οι οποίοι με ‘ξεναγούς’ τους καθηγητές γνωρίζουν την Υδρολογία μέσα από τις διαλέξεις, την καθημερινή επικοινωνία, την επίλυση ασκήσεων, την εκδρομή σε τεχνικά έργα, την πρόοδο και τις εξετάσεις. Όλα γίνονται με συγκεκριμένες διαδικασίες σε συγκεκριμένους χώρους και χρόνους. Η οργάνωση αυτή είναι σημαντική όχι μόνο γιατί είμαστε όλοι πολυάσχολοι αλλά και γιατί συμβάλλει στην εκπαίδευση του μηχανικού. Ακόμη, είναι σημαντικό να αντιστεκόμαστε στη διάλυση που υπάρχει γύρω μας και κάποια πράγματα να συνεχίσουν να λειτουργούν. Εκτός λοιπόν από τον ΔΕΗτζή και τον ΕΥΔΑΠίτη που φρόντισαν να έχετε ρεύμα και νερό σήμερα παρά την απεργία στα ΜΜΜ, υπάρχει και ο παπάς που άνοιξε την εκκλησία, ο ηθοποιός που έκανε την παράσταση και ο καθηγητής που προσπάθησε να κάνει εξετάσεις.
Είμαι σχεδόν 25 χρόνια στη Σχολή και παρότι ποτέ η ‘πορεία’ δεν έγινε όπως είχε σχεδιαστεί πάντα προσπαθούμε για το καλύτερο. Το μάθημα φέτος πήγε άψογα η συμμετοχή σας στα μαθήματα ήταν συγκινητική, η εκδρομή ήταν καταπληκτική και νομίζω ότι περάσατε ωραία όσοι αποδεχτήκατε την πρόκληση της Προόδου. Η εντροπία όμως της χώρας μας δεν επέτρεψε την διεξαγωγή της εξέτασης.

Ποιο ήταν το πρόβλημα;
Η συντριπτική πλειοψηφία συμφωνεί ότι ήταν η πρόσβαση στου Γκίνη. Είναι χαρακτηριστικό ότι (σχεδόν) κανένας δεν επικαλέστηκε πολιτικούς ή κοινωνικούς λόγους.
Πως θα πηγαίνατε λοιπόν στο Γκίνη άμα είχατε κανονίσει να ρίξετε πλάκα, εργασία που αν την αναβάλατε θα χάνατε μερικές χιλιάδες EYRO. Εγώ λοιπόν πήγα με το μηχανάκι μου αλλά δεν σας το συνιστώ γιατί ψιλόβρεχε (πάντως σημειώνω ότι ένας φοιτητής δανείστηκε το μηχανάκι του πατέρα του). Εσείς θα μπορούσατε να πάτε με taxi, τραίνο, αυτοκίνητο (δικό σας ή car pooling) ακόμη και με τα πόδια. Οι πιο πολλοί από εσάς δεν έχετε συνειδητοποιήσει ότι είσαστε κάτω από μια ώρα με τα πόδια από το Γκίνη αλλά πολύωρη πεζοπορία σε βουνό ή σε κάποια πόλη που επισκέπτεστε έχετε κάνει πολλές φορές. Ένας μέσος Αιθίοπας θα γέλαγε μαζί σας γιατί σε όλη τη μαθητική του ζωή κάνει κάθε μέρα 10 χιλιόμετρα με τα πόδια για να πάει σχολείο. Βέβαια εμείς δεν είμαστε Αιθίοπες, έχουμε το νερό σπίτι μας και δεν το κουβαλάει η μάνα μας και η αδελφή μας, ενώ έχουμε και πολλά υλικά και πνευματικά αγαθά που τρέφουν την ματαιοδοξία μας.
Σιχαίνομαι τα σχόλια περί γενιών γιατί κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός, αλλά δεν μπορώ να μην πω αυτό. Οι γονείς μας πέρασαν την Κατοχή της πείνας και μας μεγάλωσαν με μπούκωμα τροφής και εμείς περάσαμε τη Χούντα της πνευματικής στέρησης και σας μεγαλώσαμε με την παροχή όλων των υλικών και πνευματικών αγαθών που νομίζαμε ότι μας είχαν λείψει (μόνο που όπως πρόσφατα ανακαλύψατε τα είχαμε αγοράσει με δανεικά).
Είσαστε πιο έξυπνοι και μορφωμένοι απ’ ότι εμείς στην ηλικία σας αλλά δεν είστε προετοιμασμένοι για τη διαχείριση των κρίσεων και των δυσκολιών που φέρνει η ζωή. Σας εύχομαι να μην σηκωθείτε ένα πρωί χωρίς ρεύμα και νερό (αυτό δεν λύνεται ούτε με το μυαλό σας ούτε με τη μόρφωσή σας) και να συνεχίσετε να μέμφεστε τους ‘απεργοσπάστες’ που φροντίζουν να έχετε αυτά που εσείς θεωρείτε αυτονόητα.

Ποιοι την πλήρωσαν
Ο φοιτητής που είχε πάρει άδεια από το Στρατό και που θα χάσει την εξέταση γιατί το επόμενο χρονικό διάστημα έχει μια σοβαρή δουλειά στα μαγειρεία του Στρατοπέδου.
Η φοιτήτρια που πήρε άδεια από τη δουλειά της και το αφεντικό δε θα της δώσει άλλη γιατί οι εποχές είναι δύσκολες
Οι 6 φοιτητές και ο ένας επιτηρητής που δεν άνοιξαν τον υπολογιστή τους πριν ξεκινήσουν για την εξέταση και ταλαιπωρήθηκαν για να έρθουν.
Ορισμένοι φοιτητές που έχασαν την ευκαιρία για επαναστατική γυμναστική διαλύοντας τις εξετάσεις

Τι θα κάνουμε
Οι εξετάσεις αναβλήθηκαν γιατί σημαντικό ποσοστό (συνεπών κατά τα άλλα) φοιτητών είχε αποφασίσει και μας είχε κοινοποιήσει την μη συμμετοχή του. Την Δευτέρα θα ανακοινωθεί κάποια άλλη ημερομηνία. Εσείς μπορείτε; Ρωτάω γιατί ο στρατιώτης δεν μπορεί και αναγκαστικά θα έρθει το Σεπτέμβριο, ενώ η εργαζόμενη φοιτήτρια θα προσπαθήσει να πείσει το αφεντικό της να της δώσει μία ακόμη άδεια. Είσαστε λοιπόν σίγουροι ότι την ημέρα που θα οριστεί δεν θα υπάρχει απεργία στα ΜΜΜ, ότι δεν θα έχει καταληφθεί το Πολυτεχνείο ή ότι δεν θα αγωνίζεστε ενάντια στην Τρόϊκα; Επειδή θέλω να προλάβω αυτούς που θα με κατηγορήσουν για αντεπαναστάτη, λέω ότι η επανάσταση ξεκινάει όταν ο καθένας από μας γίνει καλύτερος επιστήμονας και άνθρωπος. Όταν γίνετε ικανοί να πάτε στο Γκίνη με κάποιο τρόπο τότε θα μπορείτε και να ανατρέψετε εξουσίες και κατεστημένα.

Κλείνοντας θέλω αντιπαρέλθω τα ευτυχώς λίγα προσβλητικά σχόλια για το πρόσωπό μου και για τη δουλειά μου γιατί η πλειοψηφία των φοιτητών, που με γνωρίζουν έστω και λίγο, ξέρει ότι είναι άδικα και ότι δεν θα κρατήσω κακία σε κανέναν. Οι συνεχείς προσπάθειες μου για μια ποιοτική εκπαίδευση (μέσα σε ένα χαώδες περιβάλλον) συνδέονται περισσότερο με το ενδιαφέρον μου για τόσο σημαντικούς νέους ανθρώπους και την αλληλεπίδραση που έχω μαζί τους διδάσκοντάς τους αλλά και διδασκόμενος από αυτούς. Οι προσπάθειες αυτές σίγουρα δεν ευνοούν την αύξηση των αστείων αποδοχών μου ή την επαγγελματική και επιστημονική μου ανέλιξη.
Τέλος, δεσμεύομαι να αποζημιώσω χρηματικά την μεταπτυχιακή φοιτήτρια που όπως λέει έχασε χρόνο και χρήμα και θεωρεί ότι ο μόνος υπεύθυνος ήμουν εγώ.

Καλό και δημιουργικό Σαββατοκύριακο
mamassis

Δημοσίευσηαπό amazing_happens » Παρ, 10 Φεβ 2012 6:48 pm

Η αληθεια ειναι παντα καπου στη μεση! Ωραιο κειμενο.
amazing_happens

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό txc » Παρ, 10 Φεβ 2012 7:07 pm

Κυριε Μαμασση δεν εχω καποιο προβλημα μαζι σας και ειναι πολυ θετικο το οτι απαντατε στους φοιτητες και δεν κρυβεστε.

Ομως θεωρω τελειως παραλογο να λετε οτι ειναι τοσο απλο να φτασεις στο Γκινη με τοσες απεργιες μεσων και κινητοποιησεις.Γιατι ουτε μηχανακι εχει ο πατερας μου ουτε εγω εχω αυτοκινητο.Το τραινο δεν βολευει τους περισσοτερους και δουλευε μετα τις 10 ενω η εξεταση ηταν πριν τις 10.Το ταξι κοστιζει αλλα οπως κ το car pooling ειναι ανουσια με το κυκλοφοριακο χαος στο κεντρο! και ΝΑΙ πηγαινω πεζοποριες αλλα σαββατοκυριακα οταν δεν εχω σχολη ή καλοκαιρι που δεν εχω αλλες υποχρεωσεις ΟΧΙ εν μεσω εξεταστικης 3 και 4 ωρες περπατημα μεσα στο κρυο(που για να εισαι στην ωρα σου πρεπει να φυγεις απο τα χαραματα!!)
Αμα τωρα ειχα επαγγελματικη δουλεια στο μελλον οπως υποθετουμε θα ειχα βγαλει καποια χρηματα και τουλαχιστον για ταξι θα εδινα αν δεν ειχα ηδη αγορασει δικο μου μηχανακι!Μιλαμε για φοιτητες που κυριως επιβαρυνουν τις οικογενειες τους και οχι παπαδες καθηγητες ηθοποιους που εχουν εισοδημα γι αυτο που κανουν!Οι εξετασεις γινοντε για τους φοιτητες και αμα γινονται μ αυτες τις συνθηκες να μετραει κ ο βαθμος δυσκολιας προσελευσης στην εξεταση στον συνολικο βαθμο του γραπτου!
Και μετα λετε οτι οι 6 φοιτητες κ ο 1 επιτηρητης ταλαιπωρηθηκαν για να ερθουν!!????(μα πως ειναι δυνατον τοσες επιλογες ειχαν)
Τωρα το παιδι που πηρε αδεια απο τον στρατο και η κοπελα εχουν οντως προβλημα.Αλλα γι αυτο δεν τους φταινε οι αλλοι φοιτητες που δεν μπορουσαν να ερθουν λογω της απεργιας και ζητουσαν αναβολη της εξετασης.1 μερα πριν ειχε ανακοινωθει η απεργια!Και Ζωγραφου που λενε καποιοι να γινοταν η εξεταση δεν θα διακοπτονταν οι απεργιες,απλα εκει μενουν και αρκετοι φοιτητες οποτε σου λεει οριστε καμποσοι ηρθαν εγινε εξεταση δεν εχει επανεξεταση!
Στο κατω κατω και οι ιδιοι οι φοιτητες να δινουν να τελειωνουν θελουν και οχι να διαβαζουν τζαμπα.

Οποτε μαλλον καλυτερα σε τετοιες περιστασεις που η προσελευση ειναι αδυνατη να αναβαλετε απο την αρχη για να μην γινεται γνωστο 7μιση το πρωι! ωστε να γλιτωνουμε και το σκοτωμα μεταξυ μας!
txc

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό manolios » Παρ, 10 Φεβ 2012 7:12 pm

Κύριε Μαμάσση,είναι η πρώτη φορά που απευθύνομαι δημόσια σε καθηγητή μέσα σε φόρουμ.
Αν και στο παρελθόν με είχατε αδικήσει βαθμολογικά (μπορώ να το αποδείξω οποιαδήποτε στιγμή) στο μάθημα της Τεχνικής
Υδρολογίας , διότι δεν μου προσμετρήσατε στο βαθμό (όλες)τις ασκήσεις που με ευλάβεια έκανα και παρέδινα στην ώρα τους,
οφείλω να ομολογήσω ότι το παραπάνω γράμμα προς τους φοιτητές με συγκίνησε και με άγγιξε σε μεγάλο βαθμό διότι λέει
μεγάλες αλήθειες για όλους τους φοιτητές της γενιάς μας
.
Να είστε σίγουρος πως όλοι οι φοιτητές που παρακολουθούν το μάθημα και είναι τακτικοί σε θεωρία και ασκήσεις
αναγνωρίζουν την ποιότητα των σπουδών που τους παρέχεται μέσα από αυτήν την διαδικασία ακόμα και αν δεν το
καταλαβαίνετε άμεσα αυτό
.
Για αυτό μην αποθαρρύνεστε και σας εύχομαι να συνεχίσετε το δύσκολο και σκληρό έργο που κάνετε,ακόμα και αν η αναγνώριση
από την κοινωνία και τους δημόσιους φορείς είναι μηδενική.(Όχι μόνο σας ανταμοίβουν πενιχρά αλλά σας έχουν δώσει
και ένα γραφείο μαζί με άλλους συναδέλφους,σε ένα κτήριο με μειωμένες αντοχές έναντι σεισμού στο οποίο γίνονται και μαθήματα.
Καλή δύναμη καλή συνέχεια , υπομονή και καλή τύχη ....
Με αγάπη Μανολιός.

Υ.Γ. Για τους κακόβουλους , οποιαδήποτε φιλοφρόνηση που έγινε σε αυτό το δημοσίευμα είναι απαλαγμένη απο
προσωπικό συμφέρον και ιδιοτέλειες...
Διατηρώ πιστά την ανωνυμία μου εδώ μέσα.
Ότι γράφω το γράφω μέσα απο την καρδιά μου γιατί το πιστεύω και γιατι με αγγίζει βαθιά μέσα μου.
Καλή δύναμη σε όλους με την εξεταστική και υπομονή εύχομαι.
:)
manolios Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Δημοσίευσηαπό tsiou » Παρ, 10 Φεβ 2012 7:36 pm

manolios έγραψε:Κύριε Μαμάσση, [...] οφείλω να ομολογήσω ότι το παραπάνω γράμμα προς τους φοιτητές με συγκίνησε και με άγγιξε σε μεγάλο βαθμό διότι λέει
μεγάλες αλήθειες για όλους τους φοιτητές της γενιάς μας[/u][/i][/b].
Να είστε σίγουρος πως όλοι οι φοιτητές που παρακολουθούν το μάθημα και είναι τακτικοί σε θεωρία και ασκήσεις
αναγνωρίζουν την ποιότητα των σπουδών που τους παρέχεται μέσα από αυτήν την διαδικασία ακόμα και αν δεν το
καταλαβαίνετε άμεσα αυτό
.
Για αυτό μην αποθαρρύνεστε και σας εύχομαι να συνεχίσετε το δύσκολο και σκληρό έργο που κάνετε,ακόμα και αν η αναγνώριση
από την κοινωνία και τους δημόσιους φορείς είναι μηδενική. [...]
Καλή δύναμη καλή συνέχεια , υπομονή και καλή τύχη ....
Με αγάπη Μανολιός.

+1
Give me a place to stand, and I will move the Earth.
tsiou Σημαντική βοήθεια & οικονομική ενίσχυση στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2006

Δημοσίευσηαπό Alucard » Παρ, 10 Φεβ 2012 7:40 pm

+1 και από εμένα.
Γιατί είναι καιρός να καταλάβουμε ότι δημιουργώντας μόνο θα σωθούμε, και όχι καταστρέφοντας... ο νοών νοείτω.
Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.
Alucard Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Δημοσίευσηαπό nikos147 » Παρ, 10 Φεβ 2012 7:46 pm

Kαι εμενα με "αγγιξε" η δημοσιευση του Κου Καθηγητη μιας και όλα στις μερες μας μας φαινονται τοσο αυτονοητα...δεν λέω πως έπρεπε να γινει η εξεταστκή πάση θυσία και όσοι προσπαθούσαν αρκετά να ηταν εκει, αλλά θα έπρεπε να γινει καπως καλύτερη οργανωση για να βρεθει η βελτιστη λύση!
Καποιοι από εμας δουλευουμε και δεν εχουμε την δυνατοτητα να λειπουμε καθε 3 και λίγο από την δουλεια μας...
nikos147

Έτος εισαγωγής: 2006

Δημοσίευσηαπό m.q.n.i.n.a » Παρ, 10 Φεβ 2012 8:27 pm

Η φοιτήτρια που πήρε άδεια από τη δουλειά της και το αφεντικό δε θα της δώσει άλλη
γιατί οι εποχές είναι δύσκολες

Επειδή ανήκω σε αυτήν την κατηγορία θα ήθελα να απαντήσω τα εξής:
Είναι πραγματικά μεγάλο πρόβλημα η μεταφορά μιας εξέτασης όταν για να παραβρεθείς πρέπει να έχεις κανονίσει 15 και 20 μέρες πιο πριν και να εξαρτάσαι από το αν θα σε αφήσει τελικά το αφεντικό σου. Εμένα πολύ θα με βόλευε να έδινα σήμερα ώστε να μην έχω να ανησυχώ αν θα μπορώ να ξαναπάρω άδεια όταν εξεταστεί τελικά το μάθημα. Καταλαβαίνω όμως ότι αυτό θα δημιουργούσε πρόβλημα στους περισσότερους συμφοιτητές μου και γι'αυτό θεωρώ σωστή την αναβολή. Ακόμα σωστότερο θα ήταν να την είχατε ανακοινώσει από χθες (αφού ήταν γνωστή η απεργία και υπήρχε αντίστοιχη απόφαση από το ΔΣ φοιτητών) ώστε και εμείς που δουλεύουμε να γλυτώναμε τις σημερινές άδειες που πήγαν χαμένες και φυσικά να μπορούσε ο καθένας να προγραμματίσει λίγο καλύτερα στα πλαίσια του εφικτού εν μέσω «έκτακτων» συνθηκών. (Όπως για παράδειγμα έχει γίνει παλιότερα με αντίστοιχες αναβολές πχ από τον κ.Κανελλαϊδη).
Μεταφέροντας όμως εμπειρία από την προσπάθεια συνδυασμού σχολής+full time εργασίας θέλω να πω ότι είναι υποκριτικό να μας επικαλείστε τώρα ως «θύματα» των αναβολών ενώ μας έχετε ΕΝΤΕΛΩΣ γραμμένους και δεν δείχνετε ΠΟΤΕ την παραμικρή κατανόηση απέναντι στα παιδιά που εργάζονται (δεν απευθύνομαι σε εσάς προσωπικά αλλά έχω πολλά παραδείγματα συμπεριφοράς διδασκόντων που μάλλον νομίζουν ότι το να μην μπορείς να έρθεις στη σχολή αναγκαστικά επειδή δουλεύεις είναι ίδιας σοβαρότητας με το να μην έρχεσαι στη σχολή επειδή προτιμάς να παίξεις προ με τον κολλητό σου).
Παρεμπιπτόντως το ότι έχουμε σήμερα ρεύμα και νερό οφείλεται στο ότι στις απεργίες οργανώνεται γι' αυτό το λόγο προσωπικό ασφαλείας από τους ίδιους τους απεργούς, επομένως η σύγκριση αυτού με την εξέταση μαθήματος είναι λίγο άκυρη.
Άβαταρ μέλους
m.q.n.i.n.a Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό christi87 » Παρ, 10 Φεβ 2012 8:44 pm

Η συντριπτική πλειοψηφία συμφωνεί ότι ήταν η πρόσβαση στου Γκίνη. Είναι χαρακτηριστικό ότι (σχεδόν) κανένας δεν επικαλέστηκε πολιτικούς ή κοινωνικούς λόγους.

Είναι που ζούμε σε μια κοινωνία που δεν έχουμε μάθει να λειτουργούμε συλλογικά, φοβόμαστε, και άρα αρκούμαστε στα όσα μας δίνουν οι άλλοι, δεν έχουμε κριτική σκέψη δεν σκεπτόμαστε το γιατί αυτό να είναι έτσι και όχι αλλιώς ή μάλλον καλύτερα προβληματιζόμαστε μόνο για τη βέλτιστη διατομή, διαδρομή, υλικό κλπ.

Πως θα πηγαίνατε λοιπόν στο Γκίνη άμα είχατε κανονίσει να ρίξετε πλάκα, εργασία που αν την αναβάλατε θα χάνατε μερικές χιλιάδες EYRO.

Αν για εσάς η αναβολή σημαίνει ότι χάσατε μερικές χιλιάδες ευρώ ή κάτι άλλο να μας ενημερώσετε και τότε ίσως να καταλάβουμε καλύτερα τους λόγους που δεν θέλατε να αναβληθεί. Πολύ ωραίος ο προγραμματισμός αλλά υπάρχουν και οι αστάθμητοι παράγοντες που θα πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη μας όπως και οι εναλλακτικές λύσεις!(ένας σωστός προγραμματισμός πάντα έχει και plan b)

Ένας μέσος Αιθίοπας θα γέλαγε μαζί σας γιατί σε όλη τη μαθητική του ζωή κάνει κάθε μέρα 10 χιλιόμετρα με τα πόδια για να πάει σχολείο. Βέβαια εμείς δεν είμαστε Αιθίοπες, έχουμε το νερό σπίτι μας και δεν το κουβαλάει η μάνα μας και η αδελφή μας, ενώ έχουμε και πολλά υλικά και πνευματικά αγαθά που τρέφουν την ματαιοδοξία μας.

Νόμιζα πως η πρόοδος είναι κάτι θεμιτό όπως και η πληθώρα των πνευματικών αγαθών...Για τα υλικά το συζητάμε..(σε καμία περίπτωση ωστόσο δεν πιστεύω πως πρέπει να θεωρείτε πολυτέλεια το να πας κάπου με τα ΜΜΜ)

Είσαστε πιο έξυπνοι και μορφωμένοι απ’ ότι εμείς στην ηλικία σας αλλά δεν είστε προετοιμασμένοι για τη διαχείριση των κρίσεων και των δυσκολιών που φέρνει η ζωή.

Δεν τα φέρνει η ζωή..Εμείς τα φέρνουμε..Με τη στάση και τη συμπεριφορά μας..Με όσα κάνουμε και όσα δεν κάνουμε!

Ποιοι την πλήρωσαν
Ο φοιτητής που είχε πάρει άδεια από το Στρατό και που θα χάσει την εξέταση γιατί το επόμενο χρονικό διάστημα έχει μια σοβαρή δουλειά στα μαγειρεία του Στρατοπέδου.Η φοιτήτρια που πήρε άδεια από τη δουλειά της και το αφεντικό δε θα της δώσει άλλη γιατί οι εποχές είναι δύσκολες.Οι 6 φοιτητές και ο ένας επιτηρητής που δεν άνοιξαν τον υπολογιστή τους πριν ξεκινήσουν για την εξέταση και ταλαιπωρήθηκαν για να έρθουν.Ορισμένοι φοιτητές που έχασαν την ευκαιρία για επαναστατική γυμναστική διαλύοντας τις εξετάσεις

Μια έγκαιρη ενημέρωση θα γλίτωνε σίγουρα τις 3 τελευταίες κατηγορίες... Με τον έναν φοιτητή του στρατού σίγουρα θα μπορείτε να συνεννοηθείτε και να βρείτε τρόπο για να εξεταστεί...Ένας είναι ,όχι 300.

Είσαστε λοιπόν σίγουροι ότι την ημέρα που θα οριστεί δεν θα υπάρχει απεργία στα ΜΜΜ, ότι δεν θα έχει καταληφθεί το Πολυτεχνείο ή ότι δεν θα αγωνίζεστε ενάντια στην Τρόϊκα;

Οχι..

Επειδή θέλω να προλάβω αυτούς που θα με κατηγορήσουν για αντεπαναστάτη, λέω ότι η επανάσταση ξεκινάει όταν ο καθένας από μας γίνει καλύτερος επιστήμονας και άνθρωπος.

Συμφωνώ! Με το άνθρωπος βασικά. Μάλλον με τον συνδυασμό! Αν και πιστεύω πως τότε δεν θα χρειαζόταν επανάσταση!

Όταν γίνετε ικανοί να πάτε στο Γκίνη με κάποιο τρόπο τότε θα μπορείτε και να ανατρέψετε εξουσίες και κατεστημένα.

Προσωπικά αν ήξερα ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να έρθω και πως είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να αναβληθεί(αλλά να μου εξηγούσε κάποιος τους λόγους και να είχαν και βάση )θα ερχόμουν και με τα πόδια. Είναι κακό να προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό? Γιατί θεωρείται γαϊδουριά και ΄κακομαθησιά΄η προσπάθεια εύρεσης της βέλτιστης λύσης?
christi87

Έτος εισαγωγής: 0

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Ειδήσεις

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες