Poll: Ρουφιάνος στη Γραμματεία ή δουλειά και μεράκι;

Συντονιστής: University Editors

Re: Poll: Ρουφιάνος στη Γραμματεία ή δουλειά και μεράκι;

Δημοσίευσηαπό Zagreus » Τρί, 09 Μάιος 2017 11:32 pm

TEL9021 έγραψε:Ωστόσο, δεν είμαι σίγουρος τι σκοπεύεις να πετύχεις με το τόπικ OxYdO.

Κι εγώ δεν καταλαβαίνω. Το θέμα είναι να θίξουμε το ότι κάποιοι εργαζόμενοι στη σχολή πιθανά κάνουν μικροαυθαιρεσίες και δεν είναι συνεπείς στη δουλειά τους ή τώρα που πλησιάζουν εκλογές ευκαιριακά να υπενθυμίσουμε στον κόσμο της σχολής πόσο τσατσωμένη είναι η ΔΑΠ;

TEL9021 έγραψε:Προφανώς είναι ακραίως ανήθικο το φακέλωμα αυτό, αλλά δεν νομίζω να νοιάζονται οι φοιτητές για αυτό.

Είμαι τέρμα αντι-ΔΑΠ αλλά δεν χωρίζουν όλοι οι πολιτικοί φορείς τον κόσμο της σχολής σε "πυρήνα", "περιφέρεια", "ψηφοφόρους άλλων", "ΔΓ-ΔΑ" έστω και άτυπα; Δηλαδή δεν τα βάζουν κάτω (όχι απαραίτητα σε μιά κόλλα χαρτί) να κάνουν μια εκτίμηση τι περιμένουν από τις εκλογές; Γιατί τότε παίζει το "θα μας στηρίξεις;" τόσο πολύ εκείνες τις μέρες; Το ότι η ΔΑΠ το έχει κάνει "επιστήμη" μας πείραξε; Την ανάλυση της ηθικής διάστασης του προβλήματος την αφήνω στον ΤΕΛ που εξελίσσεται σε μεγάλο καφενειοφιλόσοφο τώρα στα μικιουνικά στερνά του. :thumbup:
TEL9021 έγραψε:Από τη στιγμή που η ΔΑΠ προσφέρει στον κόσμο αυτό που πραγματικά θέλει και νοιάζεται για να πάρει το κωλόχαρτο πέντε λεπτά νωρίτερα, δηλαδή:

-Σημειώσεις
-Ανοιχτή σχολή

όλα τα άλλα είναι περιττά.

+κοινωνικοποίηση (γκομενικά/φιλικά) + την "ανάγκη" του φοιτητή να ανοίκει σε μια ομάδα πολύ βασικό και αυτό.
Νομίζω πως δεν θα πρέπει να παραβλέψουμε το ότι το αριστερός, φιλελές κτλ έχουν για κάποιους στη φοιτητική περίοδο της ζωής τους και όχι μόνο και μια πολιτισμική διάσταση πχ είμαι μαλλιάς-πινω μπυρόνια στη πλατεία-ακούω Χατζηφραγκέτα-κατεβαίνω πορείες-κράζω Κουτσογιάννη αλλά μετά κανω μεταπτυχιακό στο ETH/Imperial και βαράω προσοχες και στον επιστάτη ή αντίστοιχα είμαι πουκαμισάτος "γιάπης"-πηγαίνω σε σταρτ απς-ο κόσμος πάει μπροστά με επιστήμη-η πολιτική είναι για τα 60's-η μαμά μου λέει ότι είμαι όμορφος αλλά καμία άλλη. Το θέμα για μένα είναι ότι σε αντίθεση με τους υπόλοιπους η ΔΑΠ προβάλλει την απόλυτη χυδαιότητα ως τρόπο ζωής (μπουζούκια, λάηφσταηλ, αντιγραφές, τσατσώματα, παρτακισμός).

TEL9021 έγραψε:Δε θέλω να έχω δίκιο σε αυτά που λέω, αλλά αν υπάρχει έστω και ένας άνθρωπος που δεν τα ήξερε αυτά και πέφτει από τα σύννεφα, ας το δηλώσει.

+1 E αφού έχεις δίκιο τι να κάνουμε τώρα.

Α για την ιστορία ψηφίζω "Ρουφιάνος στη Γραμματεία"
Άβαταρ μέλους
Zagreus Σημαντική βοήθεια & οικονομική ενίσχυση στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2014

Δημοσίευσηαπό TEL9021 » Τετ, 10 Μάιος 2017 12:47 am

Zagreus έγραψε:Είμαι τέρμα αντι-ΔΑΠ αλλά

Μια στιγμή να βράσω καφέ

Εικόνα

Έτοιμος, πάμε.

Zagreus έγραψε:Είμαι τέρμα αντι-ΔΑΠ αλλά δεν χωρίζουν όλοι οι πολιτικοί φορείς τον κόσμο της σχολής σε "πυρήνα", "περιφέρεια", "ψηφοφόρους άλλων", "ΔΓ-ΔΑ" έστω και άτυπα; [...] Την ανάλυση της ηθικής διάστασης του προβλήματος την αφήνω στον ΤΕΛ που εξελίσσεται σε μεγάλο καφενειοφιλόσοφο τώρα στα μικιουνικά στερνά του. :thumbup:

Και εγώ βάζω ταμπέλες στους γύρω μου, έστω άθελα. Αλλά δεν τις έχω περάσει σε Excel.
Η ηθική διάσταση του θέματος βρίσκεται και σε αυτό που λες και στο τέλος.

Zagreus έγραψε:Το θέμα για μένα είναι ότι σε αντίθεση με τους υπόλοιπους η ΔΑΠ προβάλλει την απόλυτη χυδαιότητα ως τρόπο ζωής (μπουζούκια, λάηφσταηλ, αντιγραφές, τσατσώματα, παρτακισμός)

Εν τέλει, γίνεται "επιστήμη" μόνο ως εκλογικός αυτοσκοπός και προβάλλεται ως αγοραπωλησία η διαδικασία της ψήφου.
Π.χ.: "Σου έδωσα υλικά αγαθά, ζητώ ψήφο", και 3 τηλεφωνήματα ανά άτομο να κατέβει να στηρίξει.

Εκεί είναι που χαλάει η υπόθεση. Είναι ωστόσο εξαιρετικά επιτυχημένη, να τα λέμε κι αυτά. *τζούρα καφέ*

Zagreus έγραψε:+κοινωνικοποίηση (γκομενικά/φιλικά) + την "ανάγκη" του φοιτητή να ανοίκει σε μια ομάδα πολύ βασικό και αυτό.

Δεν τα ανέφερα αυτά επίτηδες, καθώς γίνονται τουλάχιστον εν μέρει και σε άλλα σχήματα-παρατάξεις-ομάδες κοινωνικής αναπαραγωγής.
Μόνο οι σημειώσεις και η ανοιχτή σχολή φέρουν τη σφραγίδα ΠΟΠ.

Spoiler: show
Εικόνα

Εντάξει, υπάρχει και αυτό. *τζούρα καφέ* *τζούρα καφέ*

Zagreus έγραψε:Νομίζω πως δεν θα πρέπει να παραβλέψουμε το ότι το αριστερός, φιλελές κτλ έχουν για κάποιους στη φοιτητική περίοδο της ζωής τους και όχι μόνο και μια πολιτισμική διάσταση πχ είμαι μαλλιάς-πινω μπυρόνια στη πλατεία-ακούω Χατζηφραγκέτα-κατεβαίνω πορείες-κράζω Κουτσογιάννη

τσεκ-τσεκ-ΠΟΤΕ-τσεκ-λογοκρίθηκε

Zagreus έγραψε:αλλά μετά κανω μεταπτυχιακό στο ETH/Imperial και βαράω προσοχες και στον επιστάτη ή αντίστοιχα είμαι πουκαμισάτος "γιάπης"-πηγαίνω σε σταρτ απς-ο κόσμος πάει μπροστά με επιστήμη-η πολιτική είναι για τα 60's-η μαμά μου λέει ότι είμαι όμορφος αλλά καμία άλλη.

Don't hate the player, hate the game. *τζούρα καφέ*
Άβαταρ μέλους
TEL9021 Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2012

Δημοσίευσηαπό OxYdO » Τετ, 10 Μάιος 2017 1:02 am

Zagreus έγραψε:
TEL9021 έγραψε:Ωστόσο, δεν είμαι σίγουρος τι σκοπεύεις να πετύχεις με το τόπικ OxYdO.

Κι εγώ δεν καταλαβαίνω. Το θέμα είναι να θίξουμε το ότι κάποιοι εργαζόμενοι στη σχολή πιθανά κάνουν μικροαυθαιρεσίες και δεν είναι συνεπείς στη δουλειά τους ή τώρα που πλησιάζουν εκλογές ευκαιριακά να υπενθυμίσουμε στον κόσμο της σχολής πόσο τσατσωμένη είναι η ΔΑΠ;

Το ότι είμαι γνωστός προβοκάτορας είναι δεδομένο.
Το ότι οι δαπίτσες είναι ό,τι πιο βρωμερό υπάρχει είναι επίσης δεδομένο.
Το ότι δεν προκύπτουν καθημερινά τόσο "ενδιαφέροντα" ευρήματα - άλλο να το λες και άλλο να αποδεικνύεται- είναι επίσης δεδομένο.
Το ότι δεν πρέπει να συνηθίζουμε τη βρωμιά των δαπιτών και να την αποδεχόμαστε είναι επίσης δεδομένο, άρα και η υπενθύμιση όποτε δίνεται η ευκαιρία, επιβάλλεται.
Το ότι θα έφτιαχνα το ίδιο τόπικ ανεξάρτητα από το αν πλησίαζαν ή όχι οι εκλογές θα έπρεπε επίσης να το θεωρείτε δεδομένο, όσοι ξέρετε την "πορεία" μου στο φόρουμ :lol:

Το ότι οι εκλογές είναι μία αφορμή να ανοίγει μια ευρεία πολιτική συζήτηση στη σχολή είναι επίσης δεδομένο. Η ερώτηση "θα μας στηρίξεις;" πιο πολύ έχει να κάνει με το ότι αποτελεί την αφορμή για μία αρκετά ειλικρινή πολιτική συζήτηση, παρά από την ερώτηση αυτή καθ΄αυτή. Και λέω ειλικρινή, γιατί σε ευθείες ερωτήσεις (που δεν είναι εύκολο να τις κάνεις) θα πάρεις και ευθείες απαντήσεις (που δεν παίρνεις συχνά) και το κλίμα των εκλογών ευνοεί κάτι τέτοιο.

Για την ιστορία:
Δεν είμαι μαλλιάς, δεν πίνω μπυρόνια πλατεία, δεν ακούω Χατζηφραγκέτα και δεν έχω λεφτά να κάνω μεταπτυχιακό στα ETH/Imperial παρότι ο βαθμός μου θεωρητικά θα μου το επέτρεπε.

Επίσης, για να μην τσουβαλιάζουμε και κάνουμε καρρικατούρα τα πάντα, υπάρχουν τύποι και τύποι που μπορεί να πίνουν μπυρόνια πλατεία. Άλλοι μπορεί να είναι άεργοι υπερεπαναστάτες που κάνουν τη φοιτητική τους καυλάντα και άλλοι μπορεί να είνια οι πιο τίμιοι εργατικοί τύποι που μπορείς να γνωρίσεις. Το να πίνεις δηλαδή μπυρόνια πλατεία δεν συνιστά πολιτική πράξη από μόνο του ούτε δηλώνει απαραίτητα κάτι το βαθύτερα πολιτικό που σε κάνει λιγότερο ή περισσότερο τίμιο.
Η φάση όμως TEDx, Best, σταρταπς, λινκντιν, συνέδρια της πλάκας, πέιπερς της πλάκας και όλη αυτή βεντάλια της ηλιθιότητας συγκροτούν ξεκάθαρα και σχεδόν μονοσήμαντα μια πολιτική τοποθέτηση με πολύ βαθιές προεκτάσεις που οριακά έχουν να κάνουν με ζητήματα στρατηγικής/οράματος για την κοινωνία. "Ο καλός επιβιώνει. Αν δεν επιβιώσω εγώ θα φταίω. Πληρώνομαι όσα αξίζω / Αξίζω όσα πληρώνομαι.Οι επιχειρήσεις που κλείνουν κλείνουν επειδή δεν ήταν αρκετά innovative" κ.ο.κ.
Οπότε ο παραλληλισμός είναι λίγο ατυχής.

Πλας, παρότι εγώ ο ίδιος δεν μπορώ να πάω, δεν θεωρώ ότι ένας αριστερός έχει λιγότερο δικαίωμα να πάει στο ETH από έναν δεξιό. Αν θέλεις μπορώ να στο αναλύσω.
Προσωπικά βρίζω πάρα μα πάρα πολλούς αριστερούς, για πολλούς και διαφορετικούς λόγους, αλλά το ΕΤΗ από μόνο του δεν λέει κάτι. Σε συνδυασμό με άλλα πράγματα, βέβαια, ενδεχομένως να λέει πολλά.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
OxYdO Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2011

Δημοσίευσηαπό Zagreus » Τετ, 10 Μάιος 2017 7:11 am

OxYdO έγραψε:Επίσης, για να μην τσουβαλιάζουμε και κάνουμε καρρικατούρα τα πάντα, Το να πίνεις δηλαδή μπυρόνια πλατεία δεν συνιστά πολιτική πράξη από μόνο του ούτε δηλώνει απαραίτητα κάτι το βαθύτερα πολιτικό που σε κάνει λιγότερο ή περισσότερο τίμιο.

Καταρχάς δεν τσουβάλιασα κανέναν. Θεώρησα γραφικό να αναφέρω τη διαδρομή "είμαι μαλλιάς-πίνω μπυρόνια στη πλατεία-ακούω Χατζηφραγκέτα(των 90's δεν ξέρω ποιοι είναι)-κατεβαίνω πορείες-κράζω (τον αντίστοιχο) Κουτσογιάννη (της εποχής) αλλά μετά γίνομαι πρωθυπουργός και ψηφίζω ό,τι μνημόνιο μου φέρουν στο τραπέζι και διαλύω τη χώρα" αλλά με αναγκάζεις να το κάνω. Αυτό είναι ο ορισμός του πολιτισμικού αριστερισμού χωρίς ουσία και περιεχόμενο και είναι χειρότερος από τον ράντομ ψευτογιάπι που πήγε σε 2 στάρταπς και πήραν τα μυαλά του αέρα (ο οποίος αν θες είναι και πιο ειλικρινής βλέπε κοιτάω τη πάρτη μου).
OxYdO έγραψε:Πλας, παρότι εγώ ο ίδιος δεν μπορώ να πάω, δεν θεωρώ ότι ένας αριστερός έχει λιγότερο δικαίωμα να πάει στο ETH από έναν δεξιό.

Πάλι εστιάζεις στο άκυρο σημείο. Η ουσία είναι το "βαράω προσοχές και στον επιστάτη". Θα μπορούσα να αναφέρω το κράζω το χώσιμο εταιρειών στα εργαστήρια του ΕΜΠ αλλά μετά το μάστερ (που προαναφέραμε) μου τρέχουν τα σάλια για ερευνητικά σε κλάστερς πανεπιστημίων του εξωτερικού και πολλά ακόμη. Μακάρι να μπορούσαν όλοι/ες να κάνουν μεταπτυχιακό στα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου και μπράβο σε όσους τελικά το καταφέρνουν (αριστερούς, δεξιούς, κεντρώους).
Άβαταρ μέλους
Zagreus Σημαντική βοήθεια & οικονομική ενίσχυση στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2014

Δημοσίευσηαπό OxYdO » Τετ, 10 Μάιος 2017 12:58 pm

Ρε Ζαγκ, μπαίνεις και απαντάς στις 7 το πρωί; Είσαι με τα καλά σου;
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
OxYdO Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2011

Δημοσίευσηαπό Ramrod » Τετ, 10 Μάιος 2017 3:39 pm

Ίσως το συγκεκριμένο σχετίζεται και με αυτό το thread που είχα ξεκινήσει πριν λίγο καιρό
Άβαταρ μέλους
Ramrod

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό morisson » Τετ, 10 Μάιος 2017 5:21 pm

δουλειά και μεράκι
...brothers and sisters of the pale forest
children of night
who among you will run with the hunt?
Άβαταρ μέλους
morisson
Επίτιμο μέλος