Ανακοινώσεις Σ.Ε.Μ.Φ.Ε. & Πρυτανείας για την απώλεια του Καθηγητή Δ. Μπαρτζώκα

Συντονιστής: University Editors

Ανακοινώσεις Σ.Ε.Μ.Φ.Ε. & Πρυτανείας για την απώλεια του Καθηγητή Δ. Μπαρτζώκα

Δημοσίευσηαπό ingenieurin26 » Παρ, 28 Μάιος 2010 9:59 pm

Με μεγάλη μας λύπη, ενημερώνουμε τα μέλη της Σχολής ότι σήμερα 28-5-2010, λόγω της ξαφνικής απώλειας του Καθηγητή Δ. Μπαρτζώκα, δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα στη Σχολή.
Η κηδεία θα γίνει αύριο Σάββατο στις 11.00 π.μ. στο Νεκροταφείο Ζωγράφου.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

Κ.ΚΥΡΙΑΚΗ

001_2010-05-28_710130_apoleia_mpartzoka.pdf
(68.64 KiB) Έχει μεταφορτωθεί 302 φορές

Συλλυπητήρια για την απώλεια του Καθηγητή Δ. Μπαρτζώκα

H Πολυτεχνειακή κοινότητα θρηνεί την απροσδόκητη και πρόωρη εκδημία του αείμνηστου συναδέλφου, διακεκριμένου επιστήμονα, ανθρώπου, δημοκράτη, αγωνιστή, ρέκτη Δημοσθένη Μπαρτζώκα.

Κ.Ι.ΜΟΥΤΖΟΥΡΗΣ

Spoiler: show
Βιογραφικό
Γεννήθηκα το 1952 στην Τασκένδη από οικογένεια πολιτικών προσφύγων. Το 1970 μετά από εισαγωγικές εξετάσεις μπήκα στην Μηχανικό-Μαθηματική Σχολή του Κρατικού Πανεπιστημίου της Τασκένδης. Στο τρίτο έτος των σπουδών μου διάλεξα ως ειδικότητα την Μηχανική με ειδίκευση στην Θεωρία Ελαστικότητας. Το 1975 μαζί με το πτυχίο μου από το παραπάνω Ίδρυμα, μου απονεμήθηκε και ο τίτλος του «Master of Sciences» (Physics and Mathematics). Την ίδια χρονιά επαναπατρίσθηκα με την οικογένειά μου στην Ελλάδα.
Το Νοέμβριο του 1976 διορίστηκα ως έμμισθος βοηθός στην πρώην Έδρα Μηχανικής Α’ του Ε.Μ. Πολυτεχνείου. Κατά τα έτη 1981-1984 εκπόνησα υπό την επίβλεψη του Καθηγητή Π.Σ. Θεοχάρη την διδακτορική μου διατριβή με θέμα: «Μελέτη επίπεδων προβλημάτων ενισχύσεως και οπλισμού ρηγματωμένων πλακών, και προβλημάτων επαφής δύο ελαστικών σωμάτων χωρίς τριβή». Μετά την παρουσίαση, όπου αναπτύχθηκε το θέμα της διδακτορικής μου διατριβής, αναγορεύθηκα σε Διδάκτορα στην Επιστήμη της Μηχανικής με βαθμό «Άριστα». Την ίδια χρονιά, 1984, εκλέχθηκα στην βαθμίδα του Λέκτορα. Από το 1989 μέχρι το 1997 υπηρέτησα ως Επίκουρος Καθηγητής στον Τομέα Μηχανικής του τότε Γενικού Τμήματος του Ε.Μ. Πολυτεχνείου. Από το 1997 έως το 2003 κατείχα την θέση του Αναπληρωτή Καθηγητή του Ε.Μ.Π.. Από τον Φεβρουάριο του 2003 μέχρι σήμερα υπηρετώ από την θέση του Καθηγητή στον Τομέα Μηχανικής της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του Ε.Μ. Πολυτεχνείου.
Από το εαρινό εξάμηνο του 1977 έως το 1984 είχα ασχοληθεί με την διδασκαλία φροντιστηριακών ασκήσεων στα μαθήματα της Θεωρητικής Μηχανικής (Στατική, Κινηματική και Δυναμική Απολύτως Στερεού Σώματος), Αντοχής των Υλικών (Μηχανική του Παραμορφώσιμου Σώματος) και Πειραματικής Αντοχής Υλικών. Δίδαξα τα παρακάτω μαθήματα στις Σχολές των Πολιτικών Μηχανικών, Μηχανολόγων – Ναυπηγών, Ηλεκτρολόγων. Από το εαρινό εξάμηνο του 1984 έως σήμερα δίδασκα και διδάσκω τα μαθήματα Μηχανικής Ι, ΙΙ, ΙΙΙ και IV (Στατική, Μηχανική του Παραμορφώσιμου Σώματος, Κινηματική, Δυναμική του Α.Σ.Σ.) στις Σχολές του Ε.Μ. Πολυτεχνείου, όπως επίσης τα τελευταία χρόνια , από το 2003 έως σήμερα, διδάσκω στην Σ.Ε.Μ.Φ.Ε. τα μαθήματα: Ολοκληρωτικές Εξισώσεις και Εφαρμογές, Μηχανική Συζευγμένων Πεδίων και Θεωρία Κυμάτων και Εφαρμογές στην Σεισμολογία. Από το 1996 διδάσκω το μεταπτυχιακό μάθημα «Μαθηματικές Μέθοδοι στην Μηχανική» και από το 2006 την «Μηχανική Συζευγμένων Πεδίων».
Κατά την διάρκεια της παραμονής μου στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο εργάζομαι στις παρακάτω ερευνητικές περιοχές: Μαθηματική Θεωρία Ελαστικότητας, Θερμοελαστικότητα, Ηλεκτροελαστικότητα, Μηχανική Συζευγμένων Πεδίων, Μηχανική Θραύσης, Σύνθετα Υλικά, Μηχανική των Επαφών, Υπολογιστικές Μέθοδοι στην Μηχανική, Διάδοση Κυμάτων και Μηχανική των Σεισμών. Σ’ αυτές τις περιοχές έχω συνεργαστεί και με πολλούς γνωστούς επιστήμονες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Ο συνολικός αριθμός των πρωτότυπων εργασιών ξεπερνά τις 110, που φαίνεται και από τον πίνακα δημοσιεύσεων.
Επίσης κατά τα 30 χρόνια υπηρεσίας μου στο Ε.Μ. Πολυτεχνείο ήμουν και είμαι μέλος διαφόρων επιτροπών της Συγκλήτου, της Σχολής μας και του Τομέα, μέλος της Συγκλήτου (1983-1984,2000-2001), μέλος της Γενικής Συνέλευσης του Γενικού Τμήματος , Τ.Ε.Μ.Φ.Ε. και στην συνέχεια Σ.Ε.Μ.Φ.Ε., μέλος της Γενικής Γραμματείας της ΠΟΣΔΕΠ (2002-2004), Διοικούσης της ΠΟΣΔΕΠ έως σήμερα εκ μέρους της ΔΗΠΑΚ, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Δ.Ε.Π. του Ε.Μ. Πολυτεχνείου. Έχω διεκδικήσει δύο φορές (2003) και (2006) την Πρυτανική Αρχή.

Πηγή: εδώ
ingenieurin26
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2007

Επιστροφή στο Ειδήσεις

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες