ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΘΕΜΑΤΩΝ 2013-14 (ΚΑΝΟΝΙΚΗ)ΘΕΩΡΙΑ1.) Χάραξη βέλτιστων γραμμών διανομής σε δεδομένο διάγραμμα Bruckner (2 περιπτώσεις), και υπολογισμός των αποθέσεων ή των δανείων.
2.) Σκαρίφημα μεικτής διατομής (όπως στη σελίδα Α4), με αναβαθμούς αγκύρωσης. Λεπτομέρεια Οδοστρώματος (να αναφερθούν οι στρώσεις)
3.) Σχεδιασμός (σκαρίφημα) πλήρους τετράφυλλου με κατανεμητήρια οδοστρώματα-λόγοι ύπαρξής τους- και ρόμβου
4.) Σχεδιασμός νησίδας μορφής μικρής σταγόνας κ στρογγύλευση οριογραμμών (σκαρίφημα,αλλά δινόταν κλίμακα).
5.) α)2 συνδυασμοί οριζοντιογραφιας-μηκοτομης με χαρακτηριστικά προβλήματα στην προοπτική εικόνα της οδού (άλμα, βύθισμα) . Να εξηγήσουμε ποιο πρόβλημα παρουσιαζουν.
b)πλεονεκτήματα όταν ταυτίζονται τα σημεία καμπής οριζοντιογραφίας και μηκοτομής
ΑΣΚΗΣΕΙΣ1.) Σε δεδομένο διάγραμμα Bruckner, χάραξη γραμμής διανομής, συμπλήρωση πίνακα μεταφοράς εκχωμάτων (όπως το παράδειγμα της σελίδας Α-51), υπολογισμός κόστους εκσκαφής και μεταφοράς χωματισμών
2.) Άσκηση παρόμοια με
Άσκηση 5 χωρίς κλωθοειδή-μόνο με κυκλικό τόξο ΩΩ' κ να υπολογιστούν τα μήκη ΩΩ' κ ένα ακόμα μήκος του τριγώνου (από νόμο ημιτόνων)
3) Άσκηση με μηκοτομή βρόχου με 2 τόξα στρογγύλευσης σε ανισόπεδο κόμβο, με 2 κλωθοειδείς με ίδιες παραμέτρους.Ζητούνταν η ενδιάμεση κλίση των 2 τόξων C1C2,καθώς και οι ακτίνες των τόξων στρογγύλευσης.
Αν έχω ξεχάσει κάτι παρακαλώ συμπληρώστε.
Μέρα τη μέρα ζω - πού ξέρεις αύριο τι ξημερώνει.
Το 'να μου χέρι τσαλακώνει τα λεφτά και τ' άλλο μου τα ισιώνει.