Στατική ΙΙΙ (2016-17)

Συντονιστής: University Editors

Re: Στατική ΙΙΙ (2016-17)

Δημοσίευσηαπό GiannisRad » Τρί, 26 Σεπ 2017 9:26 pm

Δεν νομιζω πως ειναι ετσι οπως το λεει ακριβως ο τσιμεντος, γιατι τοτε πως γινεται να κανεις στατικη συμπυκνωση και να πεταξεις τελειως βαθμους ελευθεριας; Μια χαρα βρισκεις εκ των υστερων τις μετατοπισεις των κομβων που εδιωξες. Νομιζω οι ελαχιστοι βαθμοι ελευθεριας ειναι μονο οι στηριξεις στο εδαφος; Δεν εχω ιδεα.

Πιθανως ομως να εννοει τους ελαχιστους 3 ανα κομβο, να βγαλεις τις ελευθερωσεις δλδ. (edit)
Άβαταρ μέλους
GiannisRad

Έτος εισαγωγής: 2011

Δημοσίευσηαπό tsimento_lagneia » Τρί, 26 Σεπ 2017 9:37 pm

GiannisRad έγραψε:Δεν νομιζω πως ειναι ετσι οπως το λεει ακριβως ο τσιμεντος, γιατι τοτε πως γινεται να κανεις στατικη συμπυκνωση και να πεταξεις τελειως βαθμους ελευθεριας; Μια χαρα βρισκεις εκ των υστερων τις μετατοπισεις των κομβων που εδιωξες. Νομιζω οι ελαχιστοι βαθμοι ελευθεριας ειναι μονο οι στηριξεις στο εδαφος; Δεν εχω ιδεα.

Πιθανως ομως να εννοει τους ελαχιστους 3 ανα κομβο, να βγαλεις τις ελευθερωσεις δλδ. (edit)

Εγώ αναφέρομαι στους βαθμούς ελευθερίας ανά κόμβο για επίπεδο πλαίσιο (2D) και γενικά πως διαχωρίζονται σε δεσμευμένους και ενεργούς αυτό που αναφέρεις με στατική συμπύκνωση ειναι άλλο θέμα...
ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ: Αισιόδοξος με εμπειρία.
Άβαταρ μέλους
tsimento_lagneia

Έτος εισαγωγής: 2012

Δημοσίευσηαπό GiannisRad » Τρί, 26 Σεπ 2017 9:58 pm

Οτι ειναι 3 συμφωνουμε, σε εναν φορεα με 4 κομβους ομως οι ελαχιστοι δεν ειναι 12 αλλα 3, μπορεις να απαλειψεις βαθμους μεχρι ο τελικος φορεας να ειναι ισοστατικος. Οποτε εκει υπαρχει ενα μικρο μπερδεματακι.

Υστερα απο σκεψη ομως, η απαντηση στην ερωτηση ειναι 3/(κομβο), γιατι το τελικο υπερστοιχειο με τους 3 β.ε. θα εχει εναν κομβο, οποτε η αναλογια παραμενει 1 κομβος-3 β.ε.

Εγω πηγα να απαντησω στην ερωτηση ψυλλιασμενος απο το θεμα που ειχε βαλει ο Σαπ και ζηταγε να βγει η τελικη εξισωση με τους ελαχιστους βαθμους, οπου μαλλον δεν εννοει να απαλειψει ο φοιτητης κομβους αλλα να απαλειψει απλα τις εσωτερικες ελευθερωσεις/ελαστικους κομβους.
Άβαταρ μέλους
GiannisRad

Δημοσίευσηαπό Cipher » Τρί, 26 Σεπ 2017 10:10 pm

GiannisRad έγραψε:Οτι ειναι 3 συμφωνουμε, σε εναν φορεα με 4 κομβους ομως οι ελαχιστοι δεν ειναι 12 αλλα 3, μπορεις να απαλειψεις βαθμους μεχρι ο τελικος φορεας να ειναι ισοστατικος. Οποτε εκει υπαρχει ενα μικρο μπερδεματακι.

Υστερα απο σκεψη ομως, η απαντηση στην ερωτηση ειναι 3/(κομβο), γιατι το τελικο υπερστοιχειο με τους 3 β.ε. θα εχει εναν κομβο, οποτε η αναλογια παραμενει 1 κομβος-3 β.ε.

Εγω πηγα να απαντησω στην ερωτηση ψυλλιασμενος απο το θεμα που ειχε βαλει ο Σαπ και ζηταγε να βγει η τελικη εξισωση με τους ελαχιστους βαθμους, οπου μαλλον δεν εννοει να απαλειψει ο φοιτητης κομβους αλλα να απαλειψει απλα τις εσωτερικες ελευθερωσεις/ελαστικους κομβους.
ναι εγώ νομίζω πως σε αυτό το θέμα ο σαπουντζάκης ήθελε να δημιουργήσουμε ένα υπερστοιχείο που απλά θα στηριζόταν στα άκρα με μία πάκτωση κι μία άρθωση ( αυτές τις στηρίξεις είχε πριν το κάνεις ένα υπερστοιχείο ) και να μην συμπεριλάβεις τους β.ε σε εσωτερικούς κόμβους. Παρ'όλα αυτά υπάρχει κάποιος που ξέρει ξεκάθαρα αν ζητηθεί να βγει εξίσωση με ελάχιστους βαθμούς τι ακριβώς πρέπει να κάνουμε; αυτό που περιέγραψα παραπάνω ας πούμε ισχύει ή παίζει ρόλο μου μένει ένας υπερστατικός φορέας;
Ever tried.Ever failed.No matter.Try again.Fail again.Fail better.
Samuel Beckett
Άβαταρ μέλους
Cipher
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2014

Δημοσίευσηαπό fiddlerontheroof » Τετ, 27 Σεπ 2017 12:36 am

Την ερωτηση την εκανα επειδη είδα την λυμμενη ασκηση του σαπ ,ο Ραντ με καταλαβε(αν και εγω την απαντηση δεν την πολυκαταλαβα,αν τελικα πρεπει να απαλειψεις τον εσωτερικο κομβο ολοκληρο η απλα τις παραπανω ελευθερωσεις του :crazy2: )
Γουατεβερ,ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις :D
Off topic:
Γιολο,θα αυτοσχεδιασω
make Orwell fiction again
Άβαταρ μέλους
fiddlerontheroof
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό GiannisRad » Τετ, 27 Σεπ 2017 1:04 am

Φιντλερ αν προλαβεις να το δεις πριν γραψεις, η απαντηση ειναι οτι δεν υπαρχει απαντηση! Αν ο Σαπ σου επιτρεπει να συμπυκνωσεις κομβους, τοτε οι ελαχιστοι ειναι 3, ομως μαλλον εννοει με τους υπαρχοντες κομβους οποτε η απαντηση ειναι 3 ανα κομβο, δηλαδη 12 συνολικα.

Οι δυο αυτες απαντησεις ομως αν το σκεφτεις ειναι η ιδια, αφου αν απαλειψεις ολους τους βαθμους ελευθεριας εκτος απο τρεις και κανεις ενα υπερστοιχειο ολο τον φορεα, ουσιαστικα θα εχεις ενα ισοστατικο μελος που -μαντεψε- στηριζεται σε εναν κομβο (πακτωση).

Συνεπως, οι ελαχιστοι βαθμοι ανα πλαισιακο κομβο ειναι 3, ενω οι ελαχιστοι βαθμοι ανα φορεα εξαρτονται απο το συνολο των κομβων που επιθυμεις να εχει ο τελικος φορεας που θα λυσεις.
Άβαταρ μέλους
GiannisRad

Δημοσίευσηαπό Cipher » Τετ, 27 Σεπ 2017 1:10 am

ναι αλλά όταν μας ζητάει να έχει τον ελάχιστο δυνατό αριθμό βαθμών ελευθερίας? εννοεί να το κάνουμε σαν να απλά να έχει μία πάκτωση όλος ο φορέας?
Ever tried.Ever failed.No matter.Try again.Fail again.Fail better.
Samuel Beckett
Άβαταρ μέλους
Cipher
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό GiannisRad » Τετ, 27 Σεπ 2017 1:12 am

Φανταζομαι ζητας διευκρινηση. Λογικα (99%) ζηταει απλα τα "τροποποιημενα μητρωα", να απαλειψεις την ελευθερωση - το αλλο ειναι ακραιο σαν σεναριο.
Άβαταρ μέλους
GiannisRad

Δημοσίευσηαπό george16 » Τετ, 27 Σεπ 2017 9:49 am

Όταν ζητάει τους ελαχιστους βαθμούς ελευθεριας κάνεις σ.σ. τους μη ενεργού β.ε. Δηλαδή αν έχεις δύο οριζόντιες ράβδους οι οποίες συνδέονται με μια κυλιόμενη πάκτωση τότε κάνεις σ.σ. τις δύο μετακινήσεις αριστερά και δεξιά της κυλιόμενης πακτωσης. Επίσης εάν η μία εκ των δύο ράβδων ειναι αρθρωμενη και όχι πακτωνενη τότε κάνεις σ.σ. της στροφής της. Ελπίζω να το έχω καταλάβει σωστά.
george16

Δημοσίευσηαπό Bruce T. Wayne » Παρ, 13 Απρ 2018 11:41 am

Σε ποιά ύλη γίνεται η πρόοδος την Τρίτη;
Άβαταρ μέλους
Bruce T. Wayne

Έτος εισαγωγής: 1950

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο 6ο Εξάμηνο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης