Αθήνα 7 Αυγούστου 2015
Αγαπητοί μου φοιτητές/φοιτήτριες,
Ελπίζοντας οτι η “παρέμβασή” μου αυτή στην καλοκαιρινή σας ξεκούραση δεν είναι ενοχλητική, σάς επισυνάπτω τις ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ που εγώ θα έδινα σε 3 από τα θέματα του Διαγωνίσματος. Φυσικά και άλλοι τρόποι απαντήσεως επίσης κρίθηκαν θετικά κατά την βαθμολόγηση. Οπως όμως θα διαπιστώσετε οι συγκεκριμένες αυτές Απαντήσεις είναι σύντομες και (κυρίως) αξιοποιούν τό Τυπολόγιο που σας έδωσα στην εκφώνηση, και το οποίο, γενικώς, μάλλον αγνοήθηκε στις απαντήσεις σας. Αυτό φυσικά δεν επηρέασε καθόλου την βαθμολογία – η πιό διεξοδική-πολύλογη-έμμεση απάντηση θεωρήθηκε επίσης ορθή (ή σχεδόν ορθή, μερικές φορές). Ομως είχε αρνητική επίδραση σε σάς: απώλεια (πολύτιμου) χρόνου. Και άρα λιγότερον χρόνο για την επίλυση άλλων θεμάτων. Η ακριβολογία και η αποφυγή ασαφειών και βερμπαλισμών είναι σημαντικά στοιχεία γιά έναν μηχανικό/επιστήμονα (έστω και όταν αυτός δίνει απλοποιημένες λύσεις).
Πιστεύοντας, όπως πολλές φορές σας το τόνισα στην τάξη, οτι τα διαγωνίσματα έχουν ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ, περισσότερο, παρά “βαθμοχρηστική” σημασία σας στέλνω τις απαντήσεις σε τρία θέματα. Θα συμφωνήσετε μαζί μου οτι απ’ αυτά μόνον το δεύτερο ερώτημα του Γ είχε κάποια δυσκολία.
Ελπίζω οτι οι Απαντήσεις αυτές θα έχουν μιά μικρήν έστω συμβολή στην (εδαφο)μηχανική σας αντίληψη.
Καλό υπόλοιπο καλοκαίρι.
Γιώργος Γκαζέτας
Ευχαριστούμε!Το αρχείο ανέβηκε στο πάνελ 
...άνθρωπέ μου τι ξεφτίλα,να σου χαλάνε τ'όνειρο κι εσύ να τους αφήνεις...