Οδοποιία ΙΙ (2009-10)

Συντονιστής: University Editors

Re: Οδοποιία ΙΙ (2009-10)

Δημοσίευσηαπό ingenieurin26 » Τρί, 25 Μάιος 2010 7:37 pm

mdag έγραψε:
ingenieurin26 έγραψε:όχι αυτά τα νούμερα δεν είναι σωστά
Β-29.3.1 Επιφάνεια Εκσκαφής Τάφρου =(1,17+0,15)*0,8=1,056 m2

Α-25=Εμβαδόν φυτικών γαιών χώρου όπισθεν ρείθρου*Μήκος Τάφρων+Εμβαδον Φυτικών γαιών ερείσματος επιχώματος*Μήκος ημιπλατών που αντιστοιχούν σε επίχωμα όπου
Εμβαδόν φυτικών γαιών χώρου όπισθεν ρείθρου=0,54*(1,2+1,6)/2=0,756 με βάση την κλιμακα 1:25 που μας δίνουν για το ρειθρο
Εμβαδον Φυτικών γαιών ερείσματος επιχώματος=0.375*(1,1+1,5)/2=0,48 από την τυπική διατομή με αναλογίες μηκων που μετρησα με τον χάρακα δηλ. το νουμερο δεν ειναι ακριβες

Aυτό το έχει πει ο κ.Γλαρός?Γιατί στο δεύτερο τμήμα έχει πει ο καθηγητής Α-25= Εμβαδόν φυτικών γαιών χώρου όπισθεν ρείθρου*Μήκος Τάφρων

Όχι δεν το χει πει ο κ. Γλαρός! Τα παράπονα σας στον Elendil :D

d3ckart έγραψε:
άλλα παιδιά που ρώτησα παιρνουν το μισο του πάχους της διατομης δλδ ,025*3/2 + 5,50

αυτό είναι το σωστό, το άλλαξα κι εγώ στην εργασία μου χτες τα μεσάνυχτα και δεν προλαβα να το διορθωσω στη δημοσίευσή μου :yawn: :yawn: :yawn:
ingenieurin26
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό mdag » Τρί, 25 Μάιος 2010 9:11 pm

Mάλιστα!Και κάτι άλλο θα ήθελα να ρωτήσω.Για να υπολογίσω τα μέσα μήκη των στρώσεων των ημιδιατομών θα λάβω υπόψη και το πάχος του αντιολισθητικού ή θα θεωρήσουμε ότι το μέσο μήκος του αντιολισθητικού είναι 5,5m?
mdag

Δημοσίευσηαπό ingenieurin26 » Τρί, 25 Μάιος 2010 10:23 pm

θα θεωρησουμε ότι είναι 5,5.

Τα νούμερα για τα πλάτη ημιδιατομών στρώσεων στο excel που είναι ανεβασμένο στο site είναι σωστά εκτός από την κάτω στρώση υπόβασης για επίχωμα που είναι 5,50+0,275*1,5+1,5/2=6,6625, τα δεκαδικά φυσικά δεν παίζουν κανενα ρολο, ο κύριος Γλαρός τα υπολογισε αυτά στην τάξη προσεγγιστικά.
ingenieurin26
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό taliampes » Τετ, 26 Μάιος 2010 1:07 am

Kαλησπερα.Οσον αφορα τον τελευταιο πινακα του αναλυτικου προυπολογισμου,ειναι λογικο οτι στην συνολικη δαπανη μου βγαινει το ιδιο αποτελεσμα με αλλα τρια ατομα με διαφορετικο αυξωντα?Ειναι λαθος η μηπως οφειλεται στις στρογγυλοποιησεις?Ευχαριστω.
taliampes

Δημοσίευσηαπό d3ckart » Τετ, 26 Μάιος 2010 1:17 am

taliampes έγραψε:Kαλησπερα.Οσον αφορα τον τελευταιο πινακα του αναλυτικου προυπολογισμου,ειναι λογικο οτι στην συνολικη δαπανη μου βγαινει το ιδιο αποτελεσμα με αλλα τρια ατομα με διαφορετικο αυξωντα?Ειναι λαθος η μηπως οφειλεται στις στρογγυλοποιησεις?Ευχαριστω.

Συμβαίνει λόγω στρογγυλοποιήσεων..
d3ckart

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό karoubaleas » Πέμ, 27 Μάιος 2010 3:14 pm

γεια σας παιδια!!!!

ξερει κανεις τι πεφτει στις εξετασεις??? απο θεωρια και ασκησεις. ευχαριστω πολυ!
karoubaleas

Δημοσίευσηαπό ingenieurin26 » Πέμ, 27 Μάιος 2010 3:36 pm

ingenieurin26 έγραψε: :arrow: Από το περσινό topic, τα Θέματα της Κανονικής Εξεταστικής 2008-09:

dimos έγραψε:6 μονάδες η θεωρία και 4 μονάδες οι ασκήσεις.
Τον Ιούλιο η θεωρία είχε τα εξής:
1) Διάγραμμα Μπρούκνερ και να φέρουμε τις γραμμές διανομής.
2) Σχεδίαση τυπικής διατομής
3) Να σχεδιαστούν κάποιοι κόμβοι, διαμάντι, Α2, Α4, κλπ...
4) Υπήρχε συνδυασμός μηκοτομής και οριζοντιογραφίας και έπρεπε να διαπιστώσουμε αν είναι επιτυχής ή όχι η χάραξη.
5) Στάθμη εξυπηρέτησης και λοιπά συγκοινωνιακά. :)

Ασκήσεις:
Μια απλή άσκηση με μηκοτομή, που αρκούσαν οι γνώσεις οδοποιίας Ι.
Άσκηση με Μπρούκνερ και κάποιους υπολογισμούς με ΜΑΜ κλπ.
Άσκηση με κόμβο (οριζοντιογραφία, μηκοτομή) που στην ουσία ήταν σαν την ασκηση στη σελ. Β-13.

:arrow: Σημειώση για τη ύλη: Όπως είπε ο κ. Κανελαίδης (φέτος) από τα μερικά τετράφυλλα που παρουσιάζονται στις σελίδες Β-35 & Β-36 θα εξεταστούν μόνο οι τύποι Α2&Α4
ingenieurin26
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό m.q.n.i.n.a » Πέμ, 27 Μάιος 2010 7:18 pm

manolios έγραψε:Τα θέματα θα πιάσουν περίπου 1 με 1,5 μον. :o και αυτα που πρέπει να ξέρουμε είναι τα εξής:
Σε γενικές γραμμές 10 βασικές έννοιες: :D
1) Κυκλοφοριακός φόρτος
2) Διακύμανση κυκλοφορίας
3) Σύνθεση κυκλοφορίας
4) Κυκλοφοριακή ικανότητα
5) Βασικές συνθήκες κυκλοφορίας
6) Στάθμη εξυπηρέτησης
7) ΕΜΗΚ (Ετήσια μέση ημερήσια κυκλοφορία)
8) ΜΕΑ
9) ΩΦΜ(Ωριαίος φόρτος μελέτης)
10)ΣΩΑ (Συντελεστής ωριαίας αιχμής)
Ακόμα 2 τύποι που πρέπει να ξέρουμε απ έξω: :angel:
1) Q=V.K (Κυκλοφοριακος φορτος= ΜΕση_χωρικη_ταχυτητα.Πυκνοτητα_κυκλοφοριας)
2) ΣΩΑ=Q60/(4*Q15max) Συντελεστής ωριαίας αιχμής= Κυκλοφοριακος φορτος ωρας / (4* μεγιστος κυκλοφοριακος φορτος 15λεπτου ωρας)

Τα παραπάνω που γράφει ο manolios είναι sosάκια θεωρίας από το κεφάλαιο Δ του βιβλίου (έννοιες βασικών παραμέτρων κυκλοφορίας).
Επίσης από το 1ο τμήμα έχω σημειώσει για sos τα παρακάτω:
από το κεφάλαιο Γ (χάραξη οδού στο χώρο):
- χαρακτηριστικά προβλήματα συνδυασμών οριζοντιογραφίας-μηκοτομής (π.χ. βύθισμα, άλμα κλπ, βλέπε σελίδες Γ-12 έως Γ-15)
- σύμπτωση σημείων καμπής οριζοντιογραφίας-μηκοτομής (βλέπε σελίδες Γ-16 έως Γ-18 και τα bold των σελίδων Γ-19 έως Γ-24)
από το κεφάλαιο Β (στοιχεία ισόπεδων και ανισόπεδων κόμβων):
- χαρακτηριστικές μορφές κόμβων (π.χ. ρόμβος, τρομπέτα κλπ, βλέπε σελίδες Β-1 έως Β-6)
- εφαρμογές ισόπεδων κόμβων (υπολογισμός μηκών-γωνιών τριγώνου, σελίδες Β-12, Β-13 και φυλλάδιο ασκήσεων)
- κατασκευή τρίτοξου (σελίδες Β-20 έως Β-23 και φυλλάδιο ασκήσεων)
-μερικά τετράφυλλα τύπου Α2 και Α4 σελ. Β-35
-σύγκριση σελ. Β-37 των δύο τύπων σάλπιγγας
-λωρίδες αλλαγής ταχύτητας και ειδικά τις εφαρμογές στις σελ. Β-51 & Β-54 έως Β-55
από το κεφάλαιο Α (χωματισμοί - κίνηση εκχωμάτων):
-τυπική διατομή, λεπτομέρεια οδοστρώματος (σελίδα Α-4)
- διάγραμμα επιφανειών (σελίδες Α-19, Α-20)
- διάγραμμα bruckner (σελίδες Α-28 έως Α-30)
- αντιστοίχιση μηκοτομής - διαγράμματος επιφανειών - διαγράμματος bruckner (σελίδες Α-33, Α-34)
- γραμμές διανομής, οριακή απόσταση μεταφοράς, βέλτιστη γραμμή διανομής (σελίδες Α-35, Α-39, Α-41 έως Α-47, Α-52 έως Α-57)
- άσκηση μηκοτομής (εφαρμογή υψομετρικής εξίσωσης).
Επίσης οι ασκήσεις των φυλλαδίων που έχουν λυθεί στο μάθημα.
Για να μη γίνει καμία παρεξήγηση, δεν έχει γίνει αναφορά από τους διδάσκοντες στις συγκεκριμένες σελίδες που γράφω πιο πάνω. Την αντιστοίχιση την έχω κάνει μόνη μου με βάση τις σημειώσεις μου από Κανελλαϊδη-Γλαρό και ό,τι έχουν αναφέρει στο μάθημα ως σημαντικό/sos/"μπορεί να βάλω κι ένα τέτοιο", καταλαβαίνετε τι εννοώ. Απλά είπα να τα ανεβάσω γιατί ο Κανελλαϊδης λέει πάντα στο μάθημα "θα βάλω π.χ. ένα μπρούκνερ, μια μηκοτομή και ένα τρίτοξο ή έναν ανισόπεδο κόμβο" και όντως βάζει αυτά που έχει πει! ( :thumbup: )
Τελευταία επεξεργασία από ingenieurin26 και Τετ, 29 Σεπ 2010 11:19 pm, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
Αιτία: προστέθηκαν κάποια sos από το κεφάλαιο Β
Άβαταρ μέλους
m.q.n.i.n.a Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Δημοσίευσηαπό ingenieurin26 » Τετ, 02 Ιουν 2010 3:53 am

Ανέβηκε εδώ η διαφάνεια " Κυκλοφοριακή Ικανότητα οδού υπό βασικές συνθήκες " που παραδόθηκε όταν κάναμε το κεφάλαιο Δ και είναι SOS.

Από σήμερα όσοι είμαστε στο 1ο τμημα μπορούμε να παρουμε το θέμα μας διορθωμένο από τη Γραμματεία του τομέα
ingenieurin26
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό christiana777 » Τετ, 02 Ιουν 2010 4:26 pm

m.q.n.i.n.a έγραψε:
manolios έγραψε:Τα θέματα θα πιάσουν περίπου 1 με 1,5 μον. :o και αυτα που πρέπει να ξέρουμε είναι τα εξής:
Σε γενικές γραμμές 10 βασικές έννοιες: :D
1) Κυκλοφοριακός φόρτος
2) Διακύμανση κυκλοφορίας
3) Σύνθεση κυκλοφορίας
4) Κυκλοφοριακή ικανότητα
5) Βασικές συνθήκες κυκλοφορίας
6) Στάθμη εξυπηρέτησης
7) ΕΜΗΚ (Ετήσια μέση ημερήσια κυκλοφορία)
8) ΜΕΑ
9) ΩΦΜ(Ωριαίος φόρτος μελέτης)
10)ΣΩΑ (Συντελεστής ωριαίας αιχμής)
Ακόμα 2 τύποι που πρέπει να ξέρουμε απ έξω: :angel:
1) Q=V.K (Κυκλοφοριακος φορτος= ΜΕση_χωρικη_ταχυτητα.Πυκνοτητα_κυκλοφοριας)
2) ΣΩΑ=Q60/(4*Q15max) Συντελεστής ωριαίας αιχμής= Κυκλοφοριακος φορτος ωρας / (4* μεγιστος κυκλοφοριακος φορτος 15λεπτου ωρας)

Τα παραπάνω που γράφει ο manolios είναι sosάκια θεωρίας από το κεφάλαιο Δ του βιβλίου (έννοιες βασικών παραμέτρων κυκλοφορίας).
Επίσης από το 1ο τμήμα έχω σημειώσει για sos τα παρακάτω:
από το κεφάλαιο Γ (χάραξη οδού στο χώρο):
- χαρακτηριστικά προβλήματα συνδυασμών οριζοντιογραφίας-μηκοτομής (π.χ. βύθισμα, άλμα κλπ, βλέπε σελίδες Γ-12 έως Γ-15)
- σύμπτωση σημείων καμπής οριζοντιογραφίας-μηκοτομής (βλέπε σελίδες Γ-16 έως Γ-18 και τα bold των σελίδων Γ-19 έως Γ-24)
από το κεφάλαιο Β (στοιχεία ισόπεδων και ανισόπεδων κόμβων):
- χαρακτηριστικές μορφές κόμβων (π.χ. ρόμβος, τρομπέτα κλπ, βλέπε σελίδες Β-1 έως Β-6)
- εφαρμογές ισόπεδων κόμβων (υπολογισμός μηκών-γωνιών τριγώνου, σελίδες Β-12, Β-13 και φυλλάδιο ασκήσεων)
- κατασκευή τρίτοξου (σελίδες Β-20 έως Β-23 και φυλλάδιο ασκήσεων)
από το κεφάλαιο Α (χωματισμοί - κίνηση εκχωμάτων):
- διάγραμμα επιφανειών (σελίδες Α-19, Α-20)
- διάγραμμα bruckner (σελίδες Α-28 έως Α-30)
- αντιστοίχιση μηκοτομής - διαγράμματος επιφανειών - διαγράμματος bruckner (σελίδες Α-33, Α-34)
- γραμμές διανομής, οριακή απόσταση μεταφοράς, βέλτιστη γραμμή διανομής (σελίδες Α-35, Α-39, Α-41 έως Α-47, Α-52 έως Α-57)
- άσκηση μηκοτομής (εφαρμογή υψομετρικής εξίσωσης).
Επίσης οι ασκήσεις των φυλλαδίων που έχουν λυθεί στο μάθημα.
Για να μη γίνει καμία παρεξήγηση, δεν έχει γίνει αναφορά από τους διδάσκοντες στις συγκεκριμένες σελίδες που γράφω πιο πάνω. Την αντιστοίχιση την έχω κάνει μόνη μου με βάση τις σημειώσεις μου από Κανελλαϊδη-Γλαρό και ό,τι έχουν αναφέρει στο μάθημα ως σημαντικό/sos/"μπορεί να βάλω κι ένα τέτοιο", καταλαβαίνετε τι εννοώ. Απλά είπα να τα ανεβάσω γιατί ο Κανελλαϊδης λέει πάντα στο μάθημα "θα βάλω π.χ. ένα μπρούκνερ, μια μηκοτομή και ένα τρίτοξο ή έναν ανισόπεδο κόμβο" και όντως βάζει αυτά που έχει πει! ( :thumbup: )

____________________________________________________________________________________________________________________________
Καλησπέρα!! θέλω αν είναι εύκολο μερικές διευκρινήσεις! Για θεωρία είναι σος το κεφάλαιο Δ και ποια άλλα?? Επίσης που μπορώ να βρω τις λύσεις των ασκήσεων που έχουν δωθεί στο μάθημα.... και τέλος γράφουμε και ασκήσεις και θεωρία με ανοιχτά βιβλία???
christiana777

Έτος εισαγωγής: 2009

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο 3ο Έτος

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες