manolios έγραψε:Τα θέματα θα πιάσουν περίπου 1 με 1,5 μον.

και αυτα που πρέπει να ξέρουμε είναι τα εξής:
Σε γενικές γραμμές 10 βασικές έννοιες:
1) Κυκλοφοριακός φόρτος
2) Διακύμανση κυκλοφορίας
3) Σύνθεση κυκλοφορίας
4) Κυκλοφοριακή ικανότητα
5) Βασικές συνθήκες κυκλοφορίας
6) Στάθμη εξυπηρέτησης
7) ΕΜΗΚ (Ετήσια μέση ημερήσια κυκλοφορία)
8) ΜΕΑ
9) ΩΦΜ(Ωριαίος φόρτος μελέτης)
10)ΣΩΑ (Συντελεστής ωριαίας αιχμής)
Ακόμα 2 τύποι που πρέπει να ξέρουμε απ έξω:
1) Q=V.K (Κυκλοφοριακος φορτος= ΜΕση_χωρικη_ταχυτητα.Πυκνοτητα_κυκλοφοριας)
2) ΣΩΑ=Q60/(4*Q15max) Συντελεστής ωριαίας αιχμής= Κυκλοφοριακος φορτος ωρας / (4* μεγιστος κυκλοφοριακος φορτος 15λεπτου ωρας)
Τα παραπάνω που γράφει ο manolios είναι sosάκια θεωρίας από το κεφάλαιο Δ του βιβλίου (έννοιες βασικών παραμέτρων κυκλοφορίας).
Επίσης από το 1ο τμήμα έχω σημειώσει για sos τα παρακάτω:
από το κεφάλαιο Γ (χάραξη οδού στο χώρο):-
χαρακτηριστικά προβλήματα συνδυασμών οριζοντιογραφίας-μηκοτομής (π.χ. βύθισμα, άλμα κλπ, βλέπε σελίδες Γ-12 έως Γ-15)
-
σύμπτωση σημείων καμπής οριζοντιογραφίας-μηκοτομής (βλέπε σελίδες Γ-16 έως Γ-18 και τα bold των σελίδων Γ-19 έως Γ-24)
από το κεφάλαιο Β (στοιχεία ισόπεδων και ανισόπεδων κόμβων):-
χαρακτηριστικές μορφές κόμβων (π.χ. ρόμβος, τρομπέτα κλπ, βλέπε σελίδες Β-1 έως Β-6)
-
εφαρμογές ισόπεδων κόμβων (υπολογισμός μηκών-γωνιών τριγώνου, σελίδες Β-12, Β-13 και φυλλάδιο ασκήσεων)
-
κατασκευή τρίτοξου (σελίδες Β-20 έως Β-23 και φυλλάδιο ασκήσεων)
-
μερικά τετράφυλλα τύπου Α2 και Α4 σελ. Β-35-
σύγκριση σελ. Β-37 των δύο τύπων σάλπιγγας-
λωρίδες αλλαγής ταχύτητας και ειδικά τις εφαρμογές στις σελ. Β-51 & Β-54 έως Β-55
από το κεφάλαιο Α (χωματισμοί - κίνηση εκχωμάτων):-
τυπική διατομή, λεπτομέρεια οδοστρώματος (σελίδα Α-4)
-
διάγραμμα επιφανειών (σελίδες Α-19, Α-20)
-
διάγραμμα bruckner (σελίδες Α-28 έως Α-30)
-
αντιστοίχιση μηκοτομής - διαγράμματος επιφανειών - διαγράμματος bruckner (σελίδες Α-33, Α-34)
-
γραμμές διανομής, οριακή απόσταση μεταφοράς, βέλτιστη γραμμή διανομής (σελίδες Α-35, Α-39, Α-41 έως Α-47, Α-52 έως Α-57)
-
άσκηση μηκοτομής (εφαρμογή υψομετρικής εξίσωσης).
Επίσης
οι ασκήσεις των φυλλαδίων που έχουν λυθεί στο μάθημα.
Για να μη γίνει καμία παρεξήγηση, δεν έχει γίνει αναφορά από τους διδάσκοντες στις συγκεκριμένες σελίδες που γράφω πιο πάνω. Την αντιστοίχιση την έχω κάνει μόνη μου με βάση τις σημειώσεις μου από Κανελλαϊδη-Γλαρό και ό,τι έχουν αναφέρει στο μάθημα ως σημαντικό/sos/"μπορεί να βάλω κι ένα τέτοιο", καταλαβαίνετε τι εννοώ. Απλά είπα να τα ανεβάσω γιατί ο Κανελλαϊδης λέει πάντα στο μάθημα "θα βάλω π.χ. ένα μπρούκνερ, μια μηκοτομή και ένα τρίτοξο ή έναν ανισόπεδο κόμβο" και όντως βάζει αυτά που έχει πει! (

)