Συγγράμματα 4ου εξαμήνου (2016-17)

Συντονιστής: University Editors

Συγγράμματα 4ου εξαμήνου (2016-17)

Δημοσίευσηαπό TEL9021 » Πέμ, 16 Μαρ 2017 1:20 pm

Ο Εύδοξος άνοιξε σήμερα, και εγώ είπα να μάθω Matlab στα γεράματα.
Έχω 40 μονάδες από ανταλλαγή βιβλίων, οπότε μπορώ να πάρω δύο από τα κάτωθι βιβλία του μαθήματος "Μέθοδοι Επίλυσης με Η/Υ":

1) "Το MATLAB στην Υπολογιστική Επιστήμη και Τεχνολογία"Σύγγραμμα, Charles F. Van Loan & K-Y Daisy Fan, 2012, DaVinci, ISBN: 9789609732000

2) "ΜΑΘΕΤΕ ΤΟ MATLAB 7"Σύγγραμμα, Τόμος: Α΄, DUANE HANSELMAN, BRUCE LITTLEFIELD, 2006, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ ΕΠΕ, ISBN: 960-209-973-9

3) "Προγραμματισμός με τη Χρήση Matlab"Σύγγραμμα, Γραββάνης Γιώργος, Γιαννουτάκης Κωνσταντίνος, 2012, Παπασωτηρίου, ISBN: 978-960-491-057-1

4)"Προγραμματίζοντας σε matlab"Σύγγραμμα, Στεφανάκος Χ.Ν, 2011, Εκδόσεις Συμμετρία, ISBN: 978-960-266-349-3

Θά'θελα να μου πείτε τη γνώμη σας για αυτά τα συγγράμματα, αν τα επιλέξατε, αν τα διαβάσατε/ξεφυλλίσατε ή όχι και γιατί.
Παλιοί και νέοι δώστε τα φώτα σας!

Spoiler: show
(Και μη μου πείτε απλά να πατήσω F1 στο matlab :raspberry: )

Spoiler: show
500 ποστ ουουουουουουουουου
Άβαταρ μέλους
TEL9021 Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2012

Re: Συγγράμματα 4ου εξαμήνου (2016-17)

Δημοσίευσηαπό Zagreus » Πέμ, 16 Μαρ 2017 1:28 pm

Λοιπόν ΤΕΛ επειδή αυτό κοίταζα τώρα από άποψη περιγραφής μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρον το "Μάθετε το MATLAB 7" το οποίο λέει εστιάζει σε εφαρμογές τις οποίες μπορείς να τρέχεις παράλληλα με το διάβασμα.
Άβαταρ μέλους
Zagreus Σημαντική βοήθεια & οικονομική ενίσχυση στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2014

Δημοσίευσηαπό xvantsik » Πέμ, 16 Μαρ 2017 1:34 pm

Έχω το πρώτο και το βρήκα πάρα πολύ καλό. Μου το είχε προτείνει και ο Λαγαρός. Βέβαια το Ματλαμπ 7 δεν το θυμάμαι όταν τα κοιτούσα. Πάντως πράγματι έχει πάρα πολλές εφαρμογές σε όλα τα βασικά του Ματλαμπ κι έχει μοντε καρλο έξτρα μπόνους
Άβαταρ μέλους
xvantsik Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2012

Δημοσίευσηαπό νεχεανές » Πέμ, 16 Μαρ 2017 1:48 pm

Ἔχω πάρει τὸ 1ο, τὸ ἔχω ψιλοεξαντλήσει στὸ διάβασμά καὶ ἔχω νὰ πῶ τὰ ἐξῆς:

1. Δὲν εἶναι τὸ κλασικό βιβλίο που σου μαθαίνει προγραμματισμό ἀπό τὸ μηδέν ἤ τουλάχιστον δὲν θὰ εἶναι εὔκολο γιὰ κάποιον χωρίς προγραμματιστική ἐμπειρία. Ἀπὸ τὴν ἄλλη, γιὰ κάποιον ποὺ ἥδη γνωρίζει κάποια πράγματα γύρω ἀπό προγραμματισμό εἶναι ἡ πιὸ ἐνδιαφέρουσα ἐπιλογή.

2. Γιὰ ἐκείνον ποὺ θέλει ἀπλὰ νὰ περάσει τὸ μάθημα ἤ ἀπλὰ νὰ μάθει τὴν γλώσσα δὲν θὰ τὸ συνιστούσα, γιατί καὶ πάλι ἡ φιλοσοφία τοὺ δὲν εἶναι νὰ σοὺ μάθει ἀπλὰ τίς λειτουργίες τοῦ Matlab. Σοὺ μαθαίνει κάπως πιό σύνθετες λειτουργίες μέσα ὅμως ἀπό δικές του ἐφαρμογές που ἐν γένει δὲν σχετίζονται μὲ τίς ἐφαρμογές ΠΜ.

3. Εἶναι ἡ καλύτερη ἐπιλογή γιὰ προγραμματιστάκηδες ποὺ ἐν γένει θέλουν νὰ ἐμβαθύνουν στὴν γλώσσα καὶ εἰκάζουν ὅτι δὲν θὰ ἔχουν ἰδιαίτερο πρόβλημα μὲ τὸ νὰ περάσουν τὸ μάθημα.

Ἐν ὀλίγοις, διδάσκει μέσω ἐφαρμογῶν, τὰ βασικὰ δὲν τὰ πολυαναλύει, οὔτε τοῦ προγραμματισμοῦ οὔτε τοῦ Matlab συγκεκριμένα. Συνιστᾶται γιὰ αὐτοὺς ποὺ θέλουν νὰ τὸ "γλεντήσουν" καὶ τοὺς ἀρέσει ὁ προγραμματισμός. Γιὰ ὅσους θέλουν ἀπλὰ πράγματα καὶ βασικά προτείνω κάποιο ἄλλο.
«Τήν Ὀρθοδοξία μας σάν Ἕλληνες τήν ὀφείλουμε στόν Χριστό καί τούς Ἁγίους Μάρτυρες καί τούς Πατέρες τῆς Ἐκκλησίας μας. Καί τήν ἐλευθερία μας τήν ὀφείλουμε στούς ἥρωες τῆς Πατρίδας μας πού ἔχυσαν τό αἷμα τους γιά μᾶς. Αὐτήν τήν ἁγία κληρονομιά ὀφείλουμε νά τήν τιμήσουμε καί νά τήν διατηρήσουμε καί ὄχι νά τήν ἐξαφανίσουμε στίς ἡμέρες μας. Εἶναι κρῖμα νά χαθῆ ἕνα τέτοιο Ἔθνος.»
-Ὁσίου Παϊσίου, Λόγοι
Άβαταρ μέλους
νεχεανές

Έτος εισαγωγής: 2014

Δημοσίευσηαπό homo sapiens contras » Παρ, 17 Μαρ 2017 4:15 pm

Θεωρώ ότι τα δύο πρώτα είναι γενικά εφάμιλλα σαν βιβλία και μπορούν να σου μεταδόσουν την ''προγραμματιστικη'' λογική, που δεν μπορεις να πάρεις κατ'εμέ, ούτε απ'τα άλλα δύο συγγράμματα (ειδικά το 4ο θεωρώ ότι είναι απλά άθλιο :thumbdown: ), ούτε φυσικά απ'το help. Απλά το πρώτο επικεντρώνεται περισσότερο σε μαθηματικά παραδείγματα (fibonacci, χρυσή τομή, σφαίρα, μέθοδος monte carlo και γενικά πετάει διάφορα απο θεωρία παιγνίων :ugeek: ) όμως θεωρώ ότι δεν δίνει τον ανάλογο χώρο σε παραδείγματα και θεωρία βελτιστοποίησης, έχει κάποια πράγματα αλλά λίγα σχετικά. Απ'την άλλη το 2ο βιβλίο έχει πολύ ψωμί από βελτιστοποίηση, σε σημείο που μπορείς με τον συνδυασμό πια της ματλαμπ και του βιβλίου να κατανοήσεις και να βουλώσεις κενά από αριθμητική ανάλυση που θεωρώ ότι είναι σημαντικό εργαλείο για τον μηχανικό, όμως επικεντρώνεται κατά βάση εκεί και αντίστοιχα υπολείπεται σε μαθηματικοποιημένα παραδείγματα...Ζυγίζεις και παίρνεις :crazy2:
Άβαταρ μέλους
homo sapiens contras

Έτος εισαγωγής: 2013

Επιστροφή στο 4ο Εξάμηνο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης