Software για Fortran

Hardware, software, gadgets, OS, πλυντήρια, φούρνοι μικροκυμάτων...

Software για Fortran

Δημοσίευσηαπό Jimmis » Πέμ, 31 Μαρ 2011 8:30 pm

Ξερει κανεις αν υπαρχει κανα καλο προγραμμα για να γραφεις fortran και ποιο ειναι καλυτερο για καποιον που ξεκιναει τωρα για να γραφει τα προγραμματα του?
Your gonna eat lightning, and your gonna crap thunder!
Mickey Goldmill
Rocky (1976)
Άβαταρ μέλους
Jimmis Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2010

Re: Software για Fortran

Δημοσίευσηαπό MakisH » Πέμ, 31 Μαρ 2011 8:55 pm

Για Windows είναι πολύ καλό το Force που υπάρχει και στην καρτέλα του μαθήματος εδώ.
Αρκετά καλή προσπάθεια, πολύ απλό στη χρήση (αν και σε μπερδεύει στην αρχή αν έχεις συνηθίσει να γράφεις σε έκδοση μετά την 77) κτλ.
Ίσως να μην σε βοηθήσει τόσο στις αναφορές που δίνει για τα λάθη. Εκεί η "κλασσική" Compaq είναι πολύ καλύτερη αλλά είναι εμπορική και δεν αναπτύσσεται πλέον (ακόμα και παράνομα δύσκολα τη βρίσκεις).

Μια άλλη εναλλακτική είναι το περιβάλλον της Silverfrost. Αρκετά καλύτερο περιβάλλον από το Force, αλλά στη δωρεάν έκδοση σου βγάζει ένα μήνυμα κάθε φορά που τρέχει το πρόγραμμα που είναι λίγο σπαστικό... Επίσης είναι κυρίως για Fortran 95 και ίσως σε μπερδέψει στην αρχή.

Νομίζω οι Πολιτικοί γράφετε σε Fortran 77 πάντως, οπότε πόνταρε στο Force. ;-)

(όποιος άλλος ξέρει καλές εναλλακτικές με ενδιαφέρει πολύ...)

edit: Αν θες κάτι πιο "σοβαρό" και έχεις το Microsoft Visual Studio, μπορείς να δοκιμάσεις τον compiler της Intel (αυτός είναι ο "επίσημος" πλέον). Η δοκιμαστική έκδοση είναι πλήρης και νομίζω ότι δεν λήγει...
Ζητούνται βιβλία στο Αναγνωστήριο Χημικών Μηχανικών! Στείλτε μου αν θέλετε να δώσετε.
MakisH Οικονομική ενίσχυση στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2008

Re: Software για Fortran

Δημοσίευσηαπό MakisH » Τρί, 05 Απρ 2011 6:10 pm

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε από το σπίι σας και το Geany που βρίσκεται εγκατεστημένο στο cloud του ΕΜΠ για να γράψετε fortran. Στο wiki του Κέντρου Η/Υ θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες επ' αυτού. :)
(φυσικά, αν σας αρέσει, μπορείτε να το εγκαταστήσετε και στον υπολογιστή σας, είτε έχετε Windows είτε Linux)

Επιτρέψτε μου επίσης να παραπέμψω και εδώ, όπου έχω μαζέψει αρκετές πληροφορίες επί του θέματος.
Ζητούνται βιβλία στο Αναγνωστήριο Χημικών Μηχανικών! Στείλτε μου αν θέλετε να δώσετε.
MakisH Οικονομική ενίσχυση στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2008

Επιστροφή στο Η τεχνολογική γωνιά του intelx86

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες