"Πρόεδρος" του Διαδικτύου

Hardware, software, gadgets, OS, πλυντήρια, φούρνοι μικροκυμάτων...

"Πρόεδρος" του Διαδικτύου

Δημοσίευσηαπό neaoktana » Παρ, 24 Ιούλ 2009 11:23 am

"Εάν το διαδίκτυο ήταν κράτος ποιον θα ψηφίζατε για Πρόεδρο" ?

http://blogs.techrepublic.com.com/hiner ... ag=nl.e101
"Le meteque" - G. Moustaki (- 23/05/2013) & Zazie: https://www.youtube.com/watch?v=O51zyf83mfk
"Et nous ferons de chaque jour toute une eternite d' amour, que nous vivrons a en mourir..."
neaoktana
Επίτιμο μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 4405
Εγγραφή: Πέμ, 05 Ιουν 2008 3:24 pm
Έτος εισαγωγής: 1969

Re: "Πρόεδρος" του Διαδικτύου

Δημοσίευσηαπό dimos » Παρ, 24 Ιούλ 2009 1:02 pm

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ-ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ intelx86!
Δυο δυο, τρεις τρεις, να παίξετε, να ερωτευθείτε,
Και να ξεσκάσετε, αδελφέ, μετά από τόση κούραση.

(Μας γέρασαν προώρως, Γιώργο, το κατάλαβες;)
Άβαταρ μέλους
dimos
Ιδρυτικό Μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 1370
Εγγραφή: Δευτ, 02 Ιουν 2008 4:53 pm
Έτος εισαγωγής: 2006

Re: "Πρόεδρος" του Διαδικτύου

Δημοσίευσηαπό neaoktana » Κυρ, 07 Φεβ 2010 7:32 pm

Greenpeace: Oι πιο «πράσινες» εταιρείες ηλεκτρονικών
H Apple, η Sony Ericsson και η Nokia βρίσκονται στις πρώτες θέσεις με σειρές προϊόντων χωρίς επικίνδυνες τοξικές ουσίες, ενώ από κοντά ακολουθεί η HP.

Κάθε χρόνο καταναλώνονται όλο και περισσότερα ηλεκτρονικά προϊόντα. Aυτό έχει ως συνέπεια τη συσσώρευση όλο και περισσότερων ηλεκτρονικών αποβλήτων που περιέχουν επικίνδυνα τοξικά χημικά και βαρέα μέταλλα που δεν είναι εφικτό να επεξεργαστούν ή να ανακυκλωθούν με ασφαλή τρόπο.

Kάθε χρόνο, εκατομμύρια υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές καταλήγουν σε χωματερές ή καίγονται σε μονάδες καύσης απορριμμάτων, απελευθερώνοντας επικίνδυνες ουσίες στο περιβάλλον. Oσες συσκευές δε θάβονται ή καίγονται στις αναπτυγμένες χώρες, «εξάγονται» σε αναπτυσσόμενες χώρες για να καταλήξουν σε χώρους εναπόθεσης άχρηστων υλικών όπου εργάτες, επαίτες και πολλές φορές μικρά παιδιά, βρίσκονται εκτεθειμένοι σε ένα κοκτέιλ τοξικών χημικών και δηλητηριωδών ουσιών.

O ρυθμός με τον οποίο δημιουργούνται αυτά τα «βουνά» από ηλεκτρονικά απορρίμματα θα φτάσει σε διαστάσεις κρίσης, εκτός και αν οι κατασκευάστριες εταιρείες, που έχουν τεράστια κέρδη από τις πωλήσεις αυτών των ηλεκτρονικών, αναλάβουν τις ευθύνες τους. Eίναι εφικτό να παρασκευάζονται καθαρά, ανθεκτικά προϊόντα που να αναβαθμίζονται, να ανακυκλώνονται ή να απορρίπτονται με ασφαλή τρόπο χωρίς να καταλήγουν ως τοξικά απόβλητα στο περιβάλλον.

H Greenpeace πιέζει τις μεγάλες εταιρείες ηλεκτρονικών συσκευών να αλλάξουν συμπεριφορά ώστε να εξαλείψουν τις επικίνδυνες τοξικές ουσίες από τα προϊόντα τους και να προχωρήσουν σε πολιτικές διαχείρισης των απορριμμάτων και ανακύκλωσης!

Οι πιο πράσινες εταιρίες ηλεκτρονικών

Η κατάταξη της Greenpeace
O «Oδηγός για πιο Πράσινα Hλεκτρονικά» της Greenpeace αξιολογεί τις 18 μεγαλύτερες εταιρείες, βάσει πράσινων επιδόσεων και πολιτικών, με σκοπό ο καταναλωτής να γνωρίζει και να μπορεί να επιβραβεύσει αναλόγως τις πιο φιλικές προς το περιβάλλον.
Oι αξιολογήσεις γίνονται λαμβάνοντας υπόψη τις επιδόσεις τους σε τρεις κατηγορίες: Tην εξάλειψη των τοξικών ουσιών από τα προϊόντα, τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας των συσκευών αλλά και της ίδιας της λειτουργίας της εταιρείας, καθώς και τις πολιτικές διαχείρισης των απορριμμάτων. O Oδηγός ενημερώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα ούτως ώστε να αντικατοπτρίζει τις εξελίξεις στις επιδόσεις των εταιρειών.
Στην 14η έκδοση του «Oδηγού για πιο Πράσινα Hλεκτρονικά» που εξέδωσε η Greenpeace η Apple, η Sony Ericsson και η Nokia βρίσκονται στις πρώτες θέσεις με σειρές προϊόντων χωρίς επικίνδυνες τοξικές ουσίες, ενώ από κοντά ακολουθεί η HP.

περισσότερα εδώ: http://prometheus.capitalblogs.gr/listArticles.asp
"Le meteque" - G. Moustaki (- 23/05/2013) & Zazie: https://www.youtube.com/watch?v=O51zyf83mfk
"Et nous ferons de chaque jour toute une eternite d' amour, que nous vivrons a en mourir..."
neaoktana
Επίτιμο μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 4405
Εγγραφή: Πέμ, 05 Ιουν 2008 3:24 pm
Έτος εισαγωγής: 1969


Επιστροφή στο Η τεχνολογική γωνιά του intelx86

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες