Με αφορμή το τελευταίο e-mail που έλαβα(μιλάω για το e-mail χωρίς υπογραφή μεν(ωραία πράγματα ε; Στέλνουμε e-mail αλλά δεν λέμε ποιοι είμαστε...) αλλά με σαφή αναφορά στην "Ανεξάρτητη Αριστερή Παρέμβαση"), σε μια διεύθυνση ταχυδρομείου που ξέρω πολύ καλά πως δεν έχω δώσει σε κανέναν παραταξιακό/κομματικό/συνδικαλιστικό χώρο και ενθυμούμενος οτι έχει συμβεί τουλάχιστον 2 ακόμη φορές κάτι ανάλογο , θέλω να θίξω αυτό το ζήτημα της διείσδυσης δηλαδή, σε προσωπικά δεδομένα.
Δεν ξέρω ποιος με ποιόν τρόπο έχει πρόσβαση σε αυτά τα στοιχεία αλλά η διεύθυνση του αποστολέα είναι noreply@civil.ntua.gr. Για μένα, αυτό αποτελεί μείζον ζήτημα. Δε λέω, το -καπιταλιστικά και κεφαλαιοκεντρικα αναπτυσσόμενο- διαδίκτυο είναι ένας ωραίος τρόπος να στέλνεις ένα newsletter, να ενημερώνεις κάποιους ενδιαφερόμενους/πελάτες/φίλους για τις θέσεις/προϊόντα/νέα σου. Δεν ξέρω αν η "Ανεξάρτητη Αριστερή Παρέμβαση" πουλάει κάτι, αυτό που ξέρω στα σίγουρα όμως είναι οτι για την ώρα, ούτε φιλίες έχω, ούτε ενδιαφέρον έχω εκδηλώσει. Οπότε το να τους έδωσα εγώ το e-mail μου για να μου στέλνουν απίθανο.
Και να αναφέρω, οτι μια φορά, 2 εκπρόσωποι του Μ.Α.Σ. σε μια ενημέρωση, μου ζήτησαν να τους δώσω το e-mail μου για να με ενημερώσουν για τις δράσεις τους κλπ. Αρνήθηκα ευγενικά, τους ευχαρίστησα και αυτό. Δε θυμάμαι να μου έχουν στείλει ποτέ. Και φαντάζομαι (δεν ξέρω αν μπορεί κάποιος να το επιβεβαιώσει) εάν το έδινα, ο αποστολέας θα ήταν κάτι σε "masemp@blabla.gr" ή κάτι τέτοιο.
Για να το κλείσω, εάν συγκεντρωθούν και άλλοι με ίδιο ή παρόμοιο προβληματισμό τότε νομίζω κάποιος εκπρόσωπος της παράταξης αυτής οφείλει να απαντήσει σε μια σειρά ερωτημάτων:
1) Πώς χρησιμοποιείται μια τέτοια διεύθυνση για την αποστολή e-mail; Εγώ, μπορώ να έχω;
2) Πώς έχουν πρόσβαση στις διευθύνσεις ανθρώπων που δεν έχουν δώσει στην παράταξη τέτοιες πληροφορίες
3) Τί άλλες προσωπικές πληροφορίες έχουν