Έχοντας περάσει κοντά 4 χρόνια σε αυτή τη σχολή πιστεύω πως ήρθε η ώρα να κάνω μία πρόταση για να βελτιωθεί ο τρόπος των εξετάσεων. Είναι πεποίθηση μου ότι μπορούν να βελτιωθούν οι εξετάσεις. Δεν θα αναφερθώ στα θέματα που πέφτουν, αλλά στην επίβλεψη την ώρα που γράφουμε. Για να μην κάνουμε ακόμη πιο περίπλοκη τη συζήτηση ας δεχθούμε ότι οι επιτηρητές (πχ υποψήφιοι διδάκτορες) έχουν όλη την καλή διάθεση να διασφαλιστεί το επίπεδο των εξετάσεων. Όμως είναι ανθρώπινο λάθος να μην παρατηρήσουν κάποια κινητά που είναι ενεργά την ώρα της εξέτασης. Δύο τινά μπορούν να συμβούν πιστεύω με ανοιχτά κινητά. Να έχει κάποιος φωτογραφίες με θέματα θεωρίας ή να υπάρχει επικοινωνία είτε μεταξύ των εξεταζόμενων είτε και με άτομα εκτός της εξέτασης. Σε αυτές τις περιπτώσεις τι μπορεί να γίνει; Τουλάχιστον μπορεί να διακοπεί η επικοινωνία μεταξύ των όποιων:
Προτείνω κάτι που εφαρμόζεται και στη Νομική Σχολή Αθηνών: μηχάνημα παρεμβολής κινητών τηλεφώνων-jamming device. Με μία γρήγορη αναζήτηση στο ίντερνετ βρήκα πως το κόστος κυμαίνεται γύρω στα 100€. Είναι ένα κόστος αλλά πιστεύω αποδεκτό-λογικό. Μία ενδεικτική σελίδα είναι η εξής: http://www.espy.gr/vmchk/tilexeirizomen ... onias.html
Γράφουμε τα περισσότερα μαθήματα στο Γκίνη, είμαστε όλοι μαζί και γίνεται με μία τέτοια συσκευή αν όχι να λύσουμε όλα τα προβλήματα μας τουλάχιστον να τα περιορίσουμε.
Γενικά πολλά ακούγονται για τις εξετάσεις, δεν χρειάζεται να αναφερθώ πολύ πιο συγκεκριμένα, δεν είναι δουλειά μου να καρφώνω το τι κάνουν οι άλλοι. Μάλιστα άκουσα πως ίσως λίγο πριν την επόμενη εξεταστική να κατέβει δσ με ζήτημα τα κινητά την ώρα της εξέτασης. Μπορεί αν θέλει να προτείνει και αυτό επικουρικά.
Προφανώς και κάποιος που βολεύεται με την παρούσα κατάσταση θα μου πει τα χίλια μύρια για την πρόταση μου ή θα με ειρωνευτεί. Οι υπόλοιποι παρακαλώ να δείτε σοβαρά την πρόταση μου, να την σκεφτείτε και ας συζητήσουμε τρόπους για να την υλοποιήσουμε εφόσον συμφωνείτε. Είναι κάτι που αφορά τη σχολή μας, και την αξία των πτυχίων μας, και για να προλάβω κάποιους: δεν θα κάνει τα πτυχία μας θεϊκά αλλά σίγουρα είναι προς μία σωστή κατεύθυνση την οποία κρίνω αναγκαία να ακολουθήσουμε σύμφωνα με αυτά που βλέπω και ακούω γύρω μου.