Πρόταση βελτίωσης της εξεταστικής διαδικασίας

Πολιτικά θέματα; Οργανωτικά Προβλήματα; Προτάσεις Βετλτίωσης; Όλα τα ζητήματα που αφορούν στη σχολή αναλύονται εδώ.

Πρόταση βελτίωσης της εξεταστικής διαδικασίας

Δημοσίευσηαπό chris_z » Κυρ, 01 Ιούλ 2012 3:16 pm

Έχοντας περάσει κοντά 4 χρόνια σε αυτή τη σχολή πιστεύω πως ήρθε η ώρα να κάνω μία πρόταση για να βελτιωθεί ο τρόπος των εξετάσεων. Είναι πεποίθηση μου ότι μπορούν να βελτιωθούν οι εξετάσεις. Δεν θα αναφερθώ στα θέματα που πέφτουν, αλλά στην επίβλεψη την ώρα που γράφουμε. Για να μην κάνουμε ακόμη πιο περίπλοκη τη συζήτηση ας δεχθούμε ότι οι επιτηρητές (πχ υποψήφιοι διδάκτορες) έχουν όλη την καλή διάθεση να διασφαλιστεί το επίπεδο των εξετάσεων. Όμως είναι ανθρώπινο λάθος να μην παρατηρήσουν κάποια κινητά που είναι ενεργά την ώρα της εξέτασης. Δύο τινά μπορούν να συμβούν πιστεύω με ανοιχτά κινητά. Να έχει κάποιος φωτογραφίες με θέματα θεωρίας ή να υπάρχει επικοινωνία είτε μεταξύ των εξεταζόμενων είτε και με άτομα εκτός της εξέτασης. Σε αυτές τις περιπτώσεις τι μπορεί να γίνει; Τουλάχιστον μπορεί να διακοπεί η επικοινωνία μεταξύ των όποιων:
Προτείνω κάτι που εφαρμόζεται και στη Νομική Σχολή Αθηνών: μηχάνημα παρεμβολής κινητών τηλεφώνων-jamming device. Με μία γρήγορη αναζήτηση στο ίντερνετ βρήκα πως το κόστος κυμαίνεται γύρω στα 100€. Είναι ένα κόστος αλλά πιστεύω αποδεκτό-λογικό. Μία ενδεικτική σελίδα είναι η εξής: http://www.espy.gr/vmchk/tilexeirizomen ... onias.html
Γράφουμε τα περισσότερα μαθήματα στο Γκίνη, είμαστε όλοι μαζί και γίνεται με μία τέτοια συσκευή αν όχι να λύσουμε όλα τα προβλήματα μας τουλάχιστον να τα περιορίσουμε.
Γενικά πολλά ακούγονται για τις εξετάσεις, δεν χρειάζεται να αναφερθώ πολύ πιο συγκεκριμένα, δεν είναι δουλειά μου να καρφώνω το τι κάνουν οι άλλοι. Μάλιστα άκουσα πως ίσως λίγο πριν την επόμενη εξεταστική να κατέβει δσ με ζήτημα τα κινητά την ώρα της εξέτασης. Μπορεί αν θέλει να προτείνει και αυτό επικουρικά.
Προφανώς και κάποιος που βολεύεται με την παρούσα κατάσταση θα μου πει τα χίλια μύρια για την πρόταση μου ή θα με ειρωνευτεί. Οι υπόλοιποι παρακαλώ να δείτε σοβαρά την πρόταση μου, να την σκεφτείτε και ας συζητήσουμε τρόπους για να την υλοποιήσουμε εφόσον συμφωνείτε. Είναι κάτι που αφορά τη σχολή μας, και την αξία των πτυχίων μας, και για να προλάβω κάποιους: δεν θα κάνει τα πτυχία μας θεϊκά αλλά σίγουρα είναι προς μία σωστή κατεύθυνση την οποία κρίνω αναγκαία να ακολουθήσουμε σύμφωνα με αυτά που βλέπω και ακούω γύρω μου.
chris_z

Έτος εισαγωγής: 0

Re: Πρόταση βελτίωσης της εξεταστικής διαδικασίας

Δημοσίευσηαπό blindone1712 » Κυρ, 01 Ιούλ 2012 3:48 pm

σημερα αποσο ξερω δεν εχει τοση ζεστη για να πω οτι σε πειραξε ωστε να γραψεις αυτη την προταση..τοτε τι σε βασανιζει και θες οπωσδήποτε να σταματήσει το θέμα των κινητών?
για να μην τον εχει βαλει ακομα τον πομπο η σχολη,παει να πει οτι δεν θελει...εμεις τωρα γιατι να το ζορισουμε το θεμα?
Κι εγώ είμαι ο Μάκης....
blindone1712

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό lybe33 » Κυρ, 01 Ιούλ 2012 3:52 pm

chris_z έγραψε:Είναι κάτι που αφορά τη σχολή μας, και την αξία των πτυχίων μας...

Των ποιών?
http://www.alterthess.gr/content/prytan ... yme-ptyxia
Άβαταρ μέλους
lybe33
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό chris_z » Κυρ, 01 Ιούλ 2012 4:11 pm

''τοτε τι σε βασανιζει και θες οπωσδήποτε να σταματήσει το θέμα των κινητών?'' άρα αναγνωρίζεις ότι υπάρχει θέμα

''για να μην τον εχει βαλει ακομα τον πομπο η σχολη,παει να πει οτι δεν θελει'' αυτό δεν είναι απαραίτητο, οτιδήποτε έχει εφαρμοστεί έχει ξεκινήσει από μία ιδέα, εάν έλεγε κάποιος πάντα ''αφού δεν το έχουν κάνει ακόμη δεν το θέλουνε'' θα ήμαστε ακόμη στα δέντρα και στις σπηλιές

''Των ποιών?'' Προφανώς και υπάρχει ένας αναβρασμός, δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα αφήσουμε όλα να σαπίσουν μέχρι αηδείας, και εάν πιστεύεις ότι δεν θα πάρουμε πτυχίο, για ποιό λόγο γράφεις μαθήματα και έρχεσαι στη σχολή; εκτός και εάν δεν γράφεις και δεν έρχεσαι στη σχολή. Τέλος πάντων, όποτε πάρουμε ότι πάρουμε ας έχει κάποια αξία.
chris_z

Δημοσίευσηαπό neaoktana » Κυρ, 01 Ιούλ 2012 4:12 pm

http://mycourses.ntua.gr/announcements/ ... =CIVIL1092

Μηχανική των Ρευστών
Ανακοινώσεις

Διεξαγωγή Εξετάσεων
1.7.2012

Υπενθυμίζεται ότι οι Σπουδάστριες και Σπουδαστές εξετάζονται σε προκαθορισμένες αίθουσες.

Τονίζεται ότι η συμμετοχή στην εξέταση σε διαφορετική από την ως άνω αίθουσα, συνεπάγεται μηδενισμό του γραπτού.

Μηδενισμό συνεπάγεται και η απλή παρουσία, έστω και ανενεργού, κινητού τηλεφώνου πάνω στο έδρανο του Σπουδαστή ή Σπουδάστριας.
Τελευταία επεξεργασία από ingenieurin26 και Κυρ, 01 Ιούλ 2012 4:17 pm, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
Αιτία: διόρθωση link
"Le meteque" - G. Moustaki (- 23/05/2013) & Zazie: https://www.youtube.com/watch?v=O51zyf83mfk
"Et nous ferons de chaque jour toute une eternite d' amour, que nous vivrons a en mourir..."
neaoktana
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 1969

Δημοσίευσηαπό ingenieurin26 » Κυρ, 01 Ιούλ 2012 4:14 pm

Δασκαλε το link δεν λειτουργεί. Σε ποιο μάθημα αναφέρεται η ανακοίνωση για να το βρούμε;
ingenieurin26
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό blindone1712 » Κυρ, 01 Ιούλ 2012 4:15 pm

Μηχανική των Ρευστών

Ανακοινώσεις

Διεξαγωγή Εξετάσεων

1.7.2012
Υπενθυμίζεται ότι οι Σπουδάστριες και Σπουδαστές εξετάζονται σε προκαθορισμένες αίθουσες.

Τονίζεται ότι η συμμετοχή στην εξέταση σε διαφορετική από την ως άνω αίθουσα, συνεπάγεται μηδενισμό του γραπτού.

Μηδενισμό συνεπάγεται και η απλή παρουσία, έστω και ανενεργού, κινητού τηλεφώνου πάνω στο έδρανο του Σπουδαστή ή Σπουδάστριας.
Κι εγώ είμαι ο Μάκης....
blindone1712

Δημοσίευσηαπό civil13 » Κυρ, 01 Ιούλ 2012 4:29 pm

Εμενα με απασχολουν πιο πολυτα συνεχως αυξανομενης δυσκολιας θεματα εξετασεων cris-z.Εσεναμπορει να μην σε ενδιαφερει γιατι δεν χρωστας..Καποιοι χρωστουν ομως..δεν ζηταμε ευκολα θεματα,αλλα προσεγγισιμα!κατι το οποιο δεν πολυφαινεται στον οριζοντα.Προφανως και αυτο το θεμα που αναφερεις ειναι πολυ σοβαρο και ολοι πιστευω πως εχουμε δει παααρα πολλα...
civil13

Δημοσίευσηαπό chris_z » Κυρ, 01 Ιούλ 2012 4:34 pm

''Προφανώς και κάποιος που βολεύεται με την παρούσα κατάσταση θα μου πει τα χίλια μύρια για την πρόταση μου ή θα με ειρωνευτεί.'' είπα αρχικά

''σημερα αποσο ξερω δεν εχει τοση ζεστη για να πω οτι σε πειραξε ωστε να γραψεις αυτη την προταση'' η πρώτη απάντηση ήταν αυτή

είμαι σίγουρος ότι μπορείς να σέβεσαι περισσότερο τους άλλους εάν θέλεις και οι άλλοι να σέβονται εσένα ή αν δεν θες το mqn να γίνεται γήπεδο με συνθήματα και φωνές, με κάτι τέτοιες απαντήσεις αμφιβάλλω αν στο τέλος κάποιος θα παίρνει στα σοβαρά τις συζητήσεις εδώ μέσα (συγγνώμη για το οφφτόπικ)

civil13 αυτό μπορεί να συζητηθεί σε ένα άλλο τόπικ
chris_z

Δημοσίευσηαπό ingenieurin26 » Κυρ, 01 Ιούλ 2012 4:37 pm

civil13 έγραψε:Εμενα με απασχολουν πιο πολυτα συνεχως αυξανομενης δυσκολιας θεματα εξετασεων cris-z.Εσεναμπορει να μην σε ενδιαφερει γιατι δεν χρωστας..Καποιοι χρωστουν ομως..δεν ζηταμε ευκολα θεματα,αλλα προσεγγισιμα!κατι το οποιο δεν πολυφαινεται στον οριζοντα.Προφανως και αυτο το θεμα που αναφερεις ειναι πολυ σοβαρο και ολοι πιστευω πως εχουμε δει παααρα πολλα...

Μήπως όμως και η δυσκολία των θεμάτων αυξάνεται για να μην προλαβαίνεις να μιλήσεις με τους διπλα, μήπως είναι ένας τρόπος αντιμετώπισης των μη "μοντέρνων" τρόπων αντιγραφής που μας επηρεάζει όλους τελικά;
ingenieurin26
Επίτιμο μέλος

Επόμενο

Επιστροφή στο Σχόλια/Προτάσεις/Παρατηρήσεις για τη Σχολή

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες