Συμφωνείτε να γίνονται οι εξετάσεις στα Νέα Κτίρια Ζωγράφου;

Πολιτικά θέματα; Οργανωτικά Προβλήματα; Προτάσεις Βετλτίωσης; Όλα τα ζητήματα που αφορούν στη σχολή αναλύονται εδώ.

Συμφωνείτε να γίνονται οι εξετάσεις στα Νέα Κτίρια Ζωγράφου;

Το δημοψήφισμα λήγει στις Σάβ, 10 Οκτ 2009 3:59 pm

Ναι, το θεωρώ καλύτερο.
253
48%
Όχι, προτιμώ να διεξάγονται στο κτίριο Γκίνη.
269
52%

Σύνολο ψήφων : 522

Re: Συμφωνείτε να γίνονται οι εξετάσεις στα Νέα Κτίρια Ζωγράφου;

Δημοσίευσηαπό merde_conserve » Κυρ, 14 Ιουν 2009 1:41 pm

Επειδή τώρα πήρα πρέφα το σκηνικό που παίζει στις τελευταίες 2 σελίδες το οποίο ρέπει στο flaming, θα σας υπενθυμίσω ότι το topic αυτό δεν προσφέρεται για κόντρες αλλά για συζήτηση, η οποία προϋποθέτει τη πολιτισμένη αντιπαράθεση επιχειρημάτων.
Πέραν αυτών, το να σχολιάζετε ειρωνικά και επιθετικά τα επιχειρήματα των άλλων δεν πιστεύω ότι σας τιμά ως ομιλητές. Δεν θα ανακηρύξουμε "νικητή" στο topic, συζητάμε απλά το θέμα, και καλό είναι να είμαστε ήρεμοι. Αναφέρομαι πιο συγκεκριμένα σε εκφράσεις τέτοιου τύπου:
bladia έγραψε:καλα εχεις μεγαλο προβλημα φιλε..πολυ μεγαλο...ισως να φταινε οι ζεστες...

ή στο
bladia έγραψε:καλα ειμαστε σοβαροι????επιτελους εβαλαν τις εξετασεις σε ανθρωπινο χωρο και λετε οτι θελετε γκινη???ε αυτο ειναι μαζοχισμος.

Το εριστικό ύφος δεν ωφελεί κανένα φίλε bladia. Σε παρακαλώ αν θες να εκθέσεις τα επιχειρήματά σου όπως όλοι οι υπόλοιποι ήρεμα και χωρίς να τους χαρακτηρίζεις.

Επίσης, εδώ έχουμε όλοι nicknames όπως είπαν και πιο πριν και είμαστε όλοι ψηφιακά "γνωστοί". Καλό θα είναι να αναφέρεστε στους συνομιλητές σας με το όνομά τους, και όχι με το (υποτιμητικό κατά τη γνώμη μου) τρίτο πληθυντικό.
και για καποιους οι οποιοι γραφουν χωρις να ξερουν τι λενε

οσο για καποιους που μου λενε για ξενα πανεπιστημια

Σας παρακαλώ λοιπόν να κόψετε το flaming , δεν θα ανεχτώ άλλους προσωπικούς χαρακτηρισμούς και σχόλια. Αν έχετε καμία κόντρα να λύσετε υπάρχουν και τα Προσωπικά Μηνύματα, εδώ είναι απλή παράθεση απόψεων.
CSI computer expert έγραψε:I'll create a GUI interface using Visual Basic, see if i can track an IP Address out of this.

http://www.youtube.com/watch?v=ygB0Zviq ... r_embedded
Άβαταρ μέλους
merde_conserve
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2005

Δημοσίευσηαπό Ingeniero_civil » Κυρ, 14 Ιουν 2009 2:43 pm

Με την έννοια ότι είναι πιο λογικό να γίνονται οι εξετάσεις στον ίδιο χώρο που γίνεται και η εκπαιδευτική διαδικασία θα συμφωνήσω. Επιπλέον θα συμφωνήσω και ότι οι συνθήκες είναι καλύτερες στα νέα κτήρια μιας και στην Πατησίων δεν υπάρχει κλιματισμός και υπάρχουν πολλές φορές και εξωτερικοί θόρυβοι (μου έχει τύχει να γίνεται τρομερός θόρυβος και να μην μπορούμε να κλείσουμε τα παράθυρα γιατί δεν υπήρχε διαθέσιμος επιστάτης να τα ξεκολλήσει!). Κι όμως πιστεύω ότι η μετακίνηση αυτή είναι λάθος. Οι λόγοι μου είναι συναισθηματικοί κυρίως αλλά πολύ σημαντικοί από τη σκοπιά μου. Πρέπει να έχουμε μία επαφή με τον ιστορικό χώρο έστω και τις μέρες της εξεταστικής (όσοι δεν πάνε κι άλλες) και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να νεκρώσει ένας τέτοιος ιστορικός χώρος, μνήμης και έκφρασης. Και κάτι τέτοιο θα συμβεί σίγουρα με την απόφαση αυτή. Λένε ότι θα γίνει μουσείο, κάτι που δεν ξέρω αν ισχύει αλλά και να ισχύει δε θα είναι το ίδιο. Άσε που μέχρι να εγκριθεί και να περατωθεί κάτι τέτοιο θα περάσουν κι εγώ δεν ξέρω πόσα χρόνια.. Είδαμε και το τζαμί των μουσουλμάνων που λόγω της γραφειοκρατίας καθυστερούσε χρόνια και έπρεπε να γίνουν τα επεισόδια και να έρθουν τα συγκεκριμένα αποτελέσματα εκλογών για να επισπευθεί λίγο η διαδικασία(θα δείξει).
Για να κλείσω, ως προς το θέμα των μετακινήσεων καταλαβαίνω ότι άλλους τους βολεύει στο Πολυτεχνείο και άλλους στου Ζωγράφου. Εγώ ανήκω στους πρώτους μιας και για τη μία διαδρομή θέλω 20 λεπτά ενώ με το 608 πάνω από μία ώρα, αλλά γενικά αυτό δεν έχει τόση σημασία για μένα (πως εξάλλου πάω όταν θέλω, στα μαθήματα;). Απλά όποια παιδιά προβάλουν τους πρακτικούς λόγους που ανέφερα κι εγώ πιο πάνω, ας σκεφτούν αν αξίζουν το αντίτιμο της νέκρωσης του ιστορικού χώρου του Πολυτεχνείου.
Αν δε θελήσεις όταν μπορέσεις, δε θα μπορέσεις όταν θελήσεις..
Ingeniero_civil

Έτος εισαγωγής: 2006

Δημοσίευσηαπό amfisvitias » Κυρ, 14 Ιουν 2009 6:04 pm

Θα προσπαθήσω να απαντήσω το ερώτημα με γνώσεις που πήρα από τη σχολή. Να αρχίσω με λίγα μαθηματικά, λέγοντας πως όντως οι συμφοιτητές μας από επαρχία λογικά μένουν κοντά Ζωγράφου και δεν είναι αμελητέο ποσοστό. Παρόλα αυτά όμως δεν είναι λίγες οι πιθανότητες να αποτελούν πλειοψηφία ακόμα και αν συμψηφιστούν με όσους έχουν αμάξι δεδομένου πως σύμφωνα με το poll υπερδιπλάσια άτομα προτιμούν οι εξετάσεις να γίνονται στου Γκίνη;

Συνεχίζοντας με λίγη οδοποιία που παρακολούθησα πρόσφατα, να επισημάνω πως οι δρόμοι δεν σχεδιάζονται για να παίρνουν το μέγιστο φόρτο. Στου Ζωγράφου αν έρθουν μαζί όλοι οι φοιτητές μπορούν να επηρεάσουν τη στάθμη εξυπηρέτησης, αλλά στο κέντρο που που χρησιμοποιεί τα ΜΜΜ τόσος κόσμος, πόσο μπορεί να επηρεαστεί το επίπεδο από το αν έρθουν 500 ή 1000 άτομα παραπάνω; Να επισημάνω επίσης πως λογικά δεν θα ερχόμαστε ομοιόμορφα ανά την ώρα μιας και ουσιαστικά όλοι θέλουν να είναι στη σχολή περίπου 10-30 λεπτά πριν αρχίσει η εξέταση, και όταν έχουμε τέτοια ανομοιομορφία (ή αλλιώς χαμηλό συντελεστή ώρας αιχμής), τότε για τον ίδιο αριθμό οχημάτων ανά ώρα χρειάζεται να μπορούν να εξυπηρετηθούν περισσότερα οχήματα από ότι για μια πιο ομοιόμορφη κατάσταση.

Και βάζοντας και λίγη κοινή λογική και παρατηρητικότητα, που επίσης χρειάζονται, μπορεί κανείς να δει πως για τους περισσότερους οι διακυμάνσεις στην ώρα που θα χρειαστείς είναι υψηλότερη στη Ζωγράφου. Ενώ στο κέντρο και υπάρχουν πολλά λεωφορεία και άμα φτάσεις Ομόνοια μπορείς να το περπατήσεις γρήγορα, αντιθέτως άμα φτάσεις Κατεχάκη πρέπει να πάρεις το 242, που δεν ξέρεις αν θα καταφέρεις να μπεις καν μέσα σε περιόδους μεγάλου συνωστισμού και που μπορεί να αργεί πολύ αν έχει τροχονόμο. Όσο για την καραμέλα που έχουν βρει όλοι, όπως έρχεσαι όλο το χρόνο να έρθεις και τώρα ας εξηγήσω γιατί δεν ισχύει. Για να έρθω χρησιμοποιώ μία σειρά μετρό και λεωφορείων, που ξέρω ότι αν είμαι άτυχος με τις μετεπιβιβάσεις και έχει και τροχονόμο στην Κατεχάκη μπορεί να αργήσω και να χάσω μέρος ή και σχεδόν όλη την πρώτη ώρα. Δυσάρεστο μεν, αλλά κάτι που δεν πειράζει τόσο πολύ. Αν από την άλλη αργήσεις στην εξέταση ενός μαθήματος για μία ώρα, τότε μπορώ να πω πως υπάρχει σοβαρό πρόβλημα.

Υ.Γ. Παραδεχτείτε το, χαίρεστε πραγματικά που δεν παρακολουθώ όλα τα μαθήματα. :lol:
Perception dictates reality.
amfisvitias

Δημοσίευσηαπό ingenieurin26 » Κυρ, 14 Ιουν 2009 6:13 pm

Επειδή η συζήτηση κατέληξε σαν μια κόντρα μεταξύ ορισμένων χρηστών αναγκαστήκαμε να σβήσουμε κάποιες δημοσιεύσεις .
Το topic θα κλειδωθεί για μερικές μέρες και παρακαλώ να λύνετε τις όποιες προσωπικές διαφορές με πμ από δω και πέρα!
Τέτοια συμπεριφορά δεν θα γίνει ξανά ανεκτή, μόλις σπατάλησα 20 λεπτά για να διαγράψω δημοσιεύσεις, την επόμενη φορά θα αποκλείσω χρήστες για μερικές μέρες, που είναι λιγότερο χρονοβόρο.
ingenieurin26
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό ingenieurin26 » Σάβ, 20 Ιουν 2009 1:46 am

To topic ξεκλειδώθηκε για όσους θέλουν να προβάλουν με σύνεση τα επιχειρήματα τους για το θέμα το οποίο αφορά η ψηφοφορία.
ingenieurin26
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό dmvagos » Τρί, 23 Ιουν 2009 3:10 pm

Κατά τη γνώμη μου είναι καλύτερα να γίνονται οι εξετάσεις στου Γκίνη. Ας μην ξεφεύγουμε από το ζητούμενο, εδώ μιλάμε για την εξεταστική. Ούτε το πράσινο της Πολυτεχνειούπολης παίζει ρόλο, ούτε η ιστορικότητα του Πολυτεχνείου. Το βασικά προβλήματα είναι ο τρόπος προσέλευσης και οι συνθήκες εξέτασης. Το Πολυτεχνείο είναι 5 λεπτά από την Ομόνοια απ' όπου περνάει και μετρό και ηλεκτρικός. Κάποιοι δεν έχουν άμεση πρόσβαση σε κανένα από τα δύο. Οκ, σχεδόν σε κάθη περιοχή (αν όχι σε όλες) υπάρχει τουλάχιστον ένα λεωφορείο που φτάνει κέντρο, είτε αυτό λέγεται Σύνταγμα, Κάνιγγος, Πανεπιστήμιο ή Ομόνοια. Και σίγουρα κάποιο λεωφορείο θα περνάει από κάποιο σταθμό μετρό, έστω κι αν κάνει 15 λεπτά. (προσωπικά με το τραμ κάνω 20 λεπτά να παώ Νέο Κόσμο για μετρό αλλά μπροστά στο χάος του 242 δεν είναι τίποτα). Το 242 και το 608 δεν παλεύονται με τίποτα, ειδικά το 242 που θέλει να χωρέσει κόσμο δύο λεωφορείων σε ένα.
Όσον αφορά τις συνθήκες εξέτασης, στα αμφιθέατρα του Γκίνη δεν μπορούμε να κάτσουμε σαν άνθρωποι, αλλά ούτε μπορούμε και να τρέχουμε πάνω κάτω σαν τα παλαβά στην Πολυτεχνειούπολη επειδή αλλοι γράφουν στα νέα κτίρια κι άλλοι στο Αντοχής Υλικών. Και περίεργο πράγμα, σε κάθε μάθημα οι επιτηρητές μεταφέρουν κόσμο από αίθουσα σε αίθουσα επειδή ή είναι λίγοι ή δεν χωράνε... Κακά τα ψέμματα, αλλιώς το αντιμέτωπίζεις σε ένα κτίριο γεμάτο μεγάλες αίθουσες κι αλιώς στο κτΖ στου Ζωγράφου (που να σε στείλουν και στο Αντοχής). Προτιμώ πάντως να στριμωχτώ λίγο στου Γκίνη, παρά να ψάχνομαι στου Ζωγράφου (σήμερα τρέχαμε 10 λεπτά με τον καθηγητή στους διαδρόμους να βρούμε αίθουσα, έλεος! :crazy: )
dmvagos

Έτος εισαγωγής: 2004

Δημοσίευσηαπό BM » Τρί, 23 Ιουν 2009 3:40 pm

dmvagos έγραψε:Το Πολυτεχνείο είναι 5 λεπτά από την Ομόνοια

Ακριβώς..
Vae Victis
BM

Έτος εισαγωγής: 2004

Δημοσίευσηαπό recon » Παρ, 03 Ιούλ 2009 6:41 pm

τι εγινε ρε παιδια?? στα μεσα της εξεταστικης ειμαστε. καμια ΕΜΠειρια δεν ειχαμε απο εξεταστικη στα νεα κτιρια??
σήμερα τρέχαμε 10 λεπτά με τον καθηγητή στους διαδρόμους να βρούμε αίθουσα, έλεος!

κ αλλα! θελω κ αλλα!!
Don't squeeze too tight
'Cos I can blow up in your face like dynamite
recon Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό akis » Παρ, 03 Ιούλ 2009 7:03 pm

Παντως περα απ τις εμπειριες (δυσαρεστες ή ευχαριστες) που μπορει να εχει ο καθενας κ σ αυτη την εξεταστικη, το ποσοστο υπερ των κτηριων στου Ζωγραφου ανεβηκε καπως κατα τη διαρκεια των εξετασεων... Να αλλο ενα ενδιαφερων δημοσκοπικο δεδομενο, θα ελεγε ο Μαυρος της VPRC... Ακομα πιο ενδιαφερων βεβαια ειναι που και η εξεταστικη του Σεπτεμβρη θα γινει στα πανω κτηρια... Το ξεχασαμε το Γκινη μου φαινεται παροτι ειναι ακομα πρωτο στις προτιμησεις των φοιτητων...
akis:-Πάμε για καφέ;
lybe:-Περιμένεις λίγο να πάω τα δίδακτρα στη Γραμματεία;
akis:-ΟΚ. Εγώ τα πλήρωσα χτες. Έμαθα θα σε πάρουν στο πρόγραμμα του ΑΚΤΩΡΑ.
lybe:-Ναι ισχύει. Καλός ο Μπόμπολας. Δίνει πολλά λεφτά στο ΕΜΠ. Δουλεύει κι η αδερφή μου εκεί. Πληρώνεται 500ευρώ το μήνα. Καλά είναι κι αν είναι καλή δεν θα την απολύσουν του χρόνου όπως μπορούν να κάνουν αλλά θα την κρατήσουν με 700ευρώ.
akis
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό intelx86 » Παρ, 03 Ιούλ 2009 7:52 pm

Σήμερα που μίλησα με έναν 5οετή φοιτητή για το θέμα μου είπε ότι προτιμάει στου Ζωγράφου καθώς είναι εξοικειωμένος με τις αίθουσες από τη διδασκαλία σε αντίθεση με το κτ. Γκίνη όπου είχε περισσότερο άγχος αφού μόνο για εξετάσεις πηγαίναμε και παρόλο που ξεκινάει 1,5 ώρα νωρίτερα απ' ότι για κέντρο.
Ποιος είδε τον ικανοτικό και δεν τον φοβήθηκε

I used to be an adventurer like you.
Then I took a longitudinal reinforcement in the knee.

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
Απολαύστε υπεύθυνα...
Άβαταρ μέλους
intelx86
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2006

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Σχόλια/Προτάσεις/Παρατηρήσεις για τη Σχολή

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης