Κύρος ΕΜΠ

Πολιτικά θέματα; Οργανωτικά Προβλήματα; Προτάσεις Βετλτίωσης; Όλα τα ζητήματα που αφορούν στη σχολή αναλύονται εδώ.

Re: Κύρος ΕΜΠ

Δημοσίευσηαπό FREEMAN » Τρί, 05 Μαρ 2013 4:33 pm

συμφωνω με lasa,εκτος απο το θεμα των παραταξεων.
FREEMAN

Δημοσίευσηαπό 3 » Τρί, 05 Μαρ 2013 8:00 pm

Εγω νομιζω οτι υπαρχει μια τεραστια παρανοηση που γινεται χρονια. Οι δυο πλευρες δεν μπορουνε να τα βρουνε γιατι δεν μπορει να καταλαβει η μια τον κοσμο της αλλης. Ο προπτυχιακος φοιτητης στην πραγματικοτητα ειναι σε τεραστια πιεση μεχρις ωτου να τελειωσει. Δινει 65 μαθηματα, αλλεπαλληλης, κλιμακουμενης δυσκολιας. Βατα; Γενικα ναι, καποια μερα θα τελειωσει, αποκλειεται να μην τελειωσει, μεχρι τοτε βεβαια θα αγχωνεται, θα περιμενει ΧΡΟΝΙΑ. Αυτο τωρα το εκμεταλλευεται η καθηγητικη πλευρα στη λογικη του, "τραβατε τους κι ας κλαινε, το θεμα ειναι να ζοριστουν, να μαθουν κατι παραπανω, το παθαμε κι εμεις, και πιο παλια ηταν και πιο δυσκολα κλπ κλπ".

Και νομιζω πεφτουμε πολυ στη λουμπα, οτι απαξ και σε ενα σημειο εχεις ανεβει το βουνο, παιρνεις το πτυχιο, λες "δεν βαριεσαι, τσιτωσα, ξεπατωθηκα, αλλα αξιζε. Ωραιο το πανεπιστημιο, ωραιοι οι καθηγητες, ωραιο το επιπεδο. Να μην αλλαξει τιποτα". Και ετσι οι μεν δεν θελουν να αναγνωρισουν το προβλημα. Δηλαδη το προβλημα δεν υπαρχει; Παλι θα το ριξουμε στον αποδιοπομπαιο τραγο του "τυπα με τον φραπε";

Η αρχη στη λυση των προβληματων ειναι να σεβεσαι τον κοπο του αλλου, οσο μικρο ή μεγαλο να τον θεωρεις. Με αυτα που διαβαζω απο μερικους κανονικα επρεπε επι της ουσιας σε καθε σπουδαστη ΤΕΙ, ΙΕΚ ή κολλεγιου (που δεν πληρωνει βεβαια για να περασει μαθηματα) να τον πυροβολουμε στα ποδια γιατι "δεν προσπαθησε". Γιατι ξερω πολλα μαθηματα που δυσκολευουν αναιτια πχ των πρωτων ετων. Γιατι στα μεγαλυτερα ετη, το 5αρι παει συννεφο και γενικα ο μεσος ορος εξαιτιας ειδικα καποιων μαθηματων, αρχιζει και πεφτει. Εγω τι να υποθεσω μετα; Θες κυριος να φτασουμε την αριστεια, μαζι σου. ΔΩΣΕ ΚΑΝΑ 10 ΣΤΟΝ ΔΙΠΛΑΝΟ ΜΟΥ ΝΤΕ (ουτε καν σε μενα). Δωσε ευκαιριες. Ακου τι σου λεει και κανενας αλλος. Βαλε και καμια εργασια οπου επιλεγουμε εμεις το θεμα, να βρουμε κινητρο να γουσταρουμε. ΑΣΕ ΜΕ ΝΑ ΨΑΞΩ. Στις αλλες σχολες καλυτεροι ειναι; Και εξηγησε επιτελους που θελουμε να φτασουμε ποιο ειναι το επιπεδο σπουδων που επιθυμεις. Να ξερουμε τι και κυριως ΓΙΑΤΙ; Το να φτασουμε "ποσοστο επιτυχιας" το θεωρω τον ορισμο του συστηματος "ΔΙΑΒΑΖΩ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΨΩ" με την εννοια του οτι υποτιμαει τον φοιτητη γιατι "δεν ξερει αυτος, αλλα θα με ευχαριστει μετα απο καποια χρονια". Και καπως ετσι γεννιεται η πιστη στην αυθεντια και στην εξουσια που βλεπουμε στην κοινωνια μας..
Εικόνα
3

Έτος εισαγωγής: 2005

Δημοσίευσηαπό neaoktana » Τρί, 05 Μαρ 2013 8:28 pm

Για μια φορά ο <3> έγραψε ένα κείμενο, σε πολλά σημεία του οποίου συμφωνώ :eh:
Σκεπτόμουν να καταγράψω κάποιες αντιρρήσεις μου, αλλά είπα "άσε μη το χαλας"...
"Le meteque" - G. Moustaki (- 23/05/2013) & Zazie: https://www.youtube.com/watch?v=O51zyf83mfk
"Et nous ferons de chaque jour toute une eternite d' amour, que nous vivrons a en mourir..."
neaoktana
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 1969

Δημοσίευσηαπό Argh » Τρί, 05 Μαρ 2013 9:13 pm

πως καταρρίπτονται οι 7 σελίδες που έχετε γράψει???

πολύ απλά όταν πάει επιτροπή από μια παράταξη στον κ. ...... και του ζητάει να μπει ομπρέλα στου Γκινη.
και η απάντηση είναι... "ναι!! ξέρετε κάτι? το κτήριο στατικά δεν αντέχει να βάλουμε ομπρέλα" :crazy2: :crazy2: :crazy2:

τι κύρος γρανάζι και κουραφέξαλα μου λέτε....

γιατί κύρος μιλάμε όταν η βάση είναι το 3? και με κανονικοποίηση γίνετε 5?
γιατί κύρος μιλάμε όταν δεν υπάρχει μια διαβάθμιση στις μονάδες? (άλλος γράφει 5 την μια χρόνια με δύσκολα θέματα και άλλος την επομένη με εύκολα γράφει 8. ισονομία πτυχίου είναι αυτό???)
γιατί κύρος μιλάμε όταν στο μεγαλύτερο μέρος των 65 μαθημάτων δεν εξεταζόμαστε στα βασικά πράγματα του κάθε μαθήματος
γιατί κύρος μιλάμε όταν την ώρα της εξέτασης μαθαίνεις ότι γράφεις με κλειστές σημειώσεις
γιατί κύρος μιλάμε όταν περιμένεις μισή ώρα πριν την εξέταση να μάθεις αν πρέπει να πας σχολή να δώσεις λόγο κακοκαιρίας.

ότι κύρος έχει το Ε.Μ.Π προς τα έξω δεν το έχει πάντως ούτε για τα μαθήματα του ούτε για τους καθηγητές του,
και ποσά ακόμα γιατί γιατί γιατί, έχουν δει τα ματάκια μου όλα αυτά τα χρόνια εκεί μέσα.
Αυτά και...... καληνύχτα σας

υγ. και ποτέ δεν με ενόχλησε τα αμφιθέατρα του γκινη...
αντιθέτως μερικά από αυτά που με ενόχλησαν ηταν τα τεστ σε πάση φύσεως νερά που καθόμασταν σε πυκνότητα μισού τετραγωνικού μέτρου 10 άτομα και η αντιγραφή πήγαινε σύννεφο. (τέτοια τεστάκια είναι ανούσια και προς τους φοιτητές και προς τους καθηγητές)
με ενόχλησαν οι εργασίες και οι ασκήσεις κατά την διάρκεια του εξαμήνου και στο τέλος δεν μέτραγαν, με ενόχλησε η κοροϊδία του πάνω από 4 θα μετρήσει ο βαθμός τις εργασίας, με ενόχλησε που οι καθηγητές έκαναν ότι ήθελαν και δεν τους έλεγχε κάνεις.

υγ. το ψαρί δεν φταίει ποτέ από την ουρά, αλλά πάντα από το κεφάλι.....
Argh

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό neaoktana » Τρί, 05 Μαρ 2013 9:22 pm

Off topic
- Θα σας μοιράσουμε ομπρέλες!
- Μα δε βρέχει...
- Θα σας φέρουμε και βροχές!
"Le meteque" - G. Moustaki (- 23/05/2013) & Zazie: https://www.youtube.com/watch?v=O51zyf83mfk
"Et nous ferons de chaque jour toute une eternite d' amour, que nous vivrons a en mourir..."
neaoktana
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 1969

Δημοσίευσηαπό Alexander » Τετ, 06 Μαρ 2013 12:36 am

το κοπή τη πίτα :shock:
Alexander Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Δημοσίευσηαπό tranikos » Τετ, 06 Μαρ 2013 2:28 am

Argh +100000000000000000
πες τα χρυσοστομε
tranikos

Δημοσίευσηαπό Argh » Τετ, 06 Μαρ 2013 10:44 pm

τι να πω κύριε συνάδελφε???

"Τα εν οίκω μη εν δήμω" (απλά το ρίχνουμε στην παλαβή)

όπως και

"τον γλειψιματία πολυ εμισησαν, το γλείψιμο ουδείς"
Argh

Δημοσίευσηαπό doodookopoulos » Πέμ, 07 Μαρ 2013 3:55 pm

Οι σιδεραδες μολις εκαναν το μπαμ στη συζητηση περι κυρους της σχολης βαζοντας 11(εντεκα). Δλδ αυτος που γραφει 11 ειναι καλυτερος απο αυτον που γραφει 10 ,αλλα αυτος που γραφει 10 εχει γραψει τον καλυτερο βαθμο!
Κρυφά και φανερά σ' ακολουθούνε
οι συμμορίες κι οι βασανιστές
και ψάχνουν μέρα - νύχτα να σε βρούνε,
μα δεν υπάρχει δρόμος να διαβούνε
γιατί ποτέ δεν ήταν ποιητές,
το χώμα που πατούν να προσκυνούνε..
doodookopoulos

Έτος εισαγωγής: 2005

Δημοσίευσηαπό amazing_happens » Παρ, 08 Μαρ 2013 8:04 am

Διαβασα ολα τα ποσταρισματα και θελω να γραψω και εγω καποιες σκεψεις γυρω απο το θεμα.
Ζουμε σε μια εποχη που τα περισσοτερα πραγματα δεν λειτουργουν σωστα. Σ αυτη την εποχη, αν αναλυσουμε το κυρος του ΕΜΠ ενδελεχως, θα χασουμε "τη μπαλα"... Διαβασα χθες-προχθες στο news24 οτι το ΕΜΠ ειναι και στη φετινη λιστα με τα 300-400 καλυτερα πανεπιστημια στον κοσμο. Μαζι με το ΑΠΘ, το ΕΚΠΑ και της Κρητης νομιζω. Το ΕΚΠΑ ειναι πρωτο απο ολα τα ελληνικα πανεπιστημια και μετα ακολουθουν τα υπολοιπα.
Εμεις λοιπον, το ζουμε απο μεσα και ξερουμε ολα τα καλα και ολα τα κακα του. Διανυω το 6ο ετος μου στη σχολη και τωρα που ειμαι στο τελειωμα μπορω να πω με σιγουρια οτι εχουν δει πολλα τα ματακια μου εδω. Το κυρος του ΕΜΠ, αναλογικα με το χαλι της Ελλαδας ειναι σε πολυ καλο επιπεδο κατα γενικη ομολογια. Εχω κραξει ουκ ολιγες φορες καθηγητικες, φοιτητικες και διοικητικες αυθαιρεσιες. Ιδανικα θα ηθελα να μην υπηρχαν! Αλλά ο κοσμος μας, μόνο ιδανικος δεν ειναι! Η χωρα μας δε, κατεχει τα ηνια προς την αντιθετη κατευθυνση της εννοιας της ιδανικοτητας.
Ολα οσα γραφει η Argh και ο 3 εχουν βαση.. Ολοι λιγο ή πολυ τα ξερουμε. Ερχομαι και σας ρωταω ευθεως, τι περιμενατε ρε παιδια? Κατι διαφορετικο? Στην Ελλαδα του 2013, τι διαφορετικο θα μπορουσε να υπαρχει? Θα μου πεις, κατσε ρε φιλε και το 2005, τα ιδια γινονταν! Θα σου πω οτι και τοτε, ιδια ηταν η Ελλαδα αλλά δεν μας ειχαν παρει χαμπαρι! Η εικονα μιας χωρας, αποτελειται απο τις μικροτερες εικονες των βασικων "φορεων" της! Εκπαιδευση-Υγεια-Πολιτικη-Οικονομια! Νομιζω αυτο δεν θελει παραπανω σχολιασμο... αυτες οι λεξεις μας πονανε!

Σε αυτο που διαφωνω καθετα με τα περισσοτερα ποσταρισματα ειναι το γεγονος οτι παμε να προσεγγισουμε το κυρος του πανεπιστημιου, διαμεσου "στραβων" γεγονοτων! Ναι οκ, τα θεματα της κανονικης στο Μπετο ηταν σαφως πιο ευκολα, απο τα θεματα του Σεπτεμβριου! Ναι οκ, σε αιφνιδιασε το γεγονος οτι απο φετος γραφεις με κλειστα βιβλια τα Σιδερα! Ναι οκ, οταν υπαρχει απεργια σε ενημερωνουν οποτε τους καυλ..σει! Ναι οκ, σε μερικα μαθηματα παει η μουτζα συννεφο! (οπου μουτζα το ταληρακι) και χιλια άλλα παρομοια στραβα! Και εγω μαζι σας, να βγουμε και να τα κραξουμε ολα αυτα! Ομως τα περισσοτερα απο αυτα, δεν εχουν αμεση σχεση με το κυρος του ΕΜΠ. Χεστηκανε, αυτοι που κανουν τις ετησιες καταταξεις των πανεπιστημιων αν στην μηχανικη ο μ.ο απο μια εξεταστικη ειναι 2.9! Τη προσεγγιση του Freeman αναφορικα με τη δυσκολια των θεματων, το κρυο στου Γκινη και τα πρεζακια στη Στουρναρη, τη βρισκω αστοχη. Το κυρος ενος πανεπιστημιου κρινεται βασει του ετησιου επιστημονικου εργου που παραγει στη διεθνη επιστημονικη κοινοτητα. Κανεναν και σε καμια επιτροπη, δεν τον νοιαζει αν εγω και εσυ, γραψαμε Σιδερα 1 με κλειστα βιβλια ή αν ψαχνεις εναν καθηγητη και δεν μπορεις να τον βρεις! Καθε χρονο θα βρεθουν 5-10 ατομα σε ολο το ΕΜΠ, που θα κανουν κατι καλο και το ΕΜΠ θα ακουστει ανα τον κοσμο. Για μενα λοιπον το κυρος του ΕΜΠ απεμπλεκεται απο ολα τα "κακα" και "στραβα" που εχω συναντησει μεσα στο ΕΜΠ.
Προσωπικα θεωρω, οτι το βασικοτερο προβλημα του ΕΜΠ (και του ελληνικου πανεπιστημιου γενικοτερα), βρισκεται στις νοοτροπιες των ατομων που αποτελουν το ΕΜΠ. Και ναι μαντεψε, σ αυτους ειμαι και εγω, εισαι και εσυ, ειμαστε ολοι! Οκ, το μεριδιο ευθυνης ειναι διαφορετικο, αλλα ολοι φταιμε! Ο χοντροπαγκαλος ειπε αθελα του, τη μεγαλυτερη αληθεια για το χαλι της χωρας! Προσωπικα θεωρω απαραδεκτο, το γεγονος οτι στο MQN γραφουν μονο δυο καθηγητες! Οκ, και αλλοι 5-10 καθηγητες θεωρουν απαραδεκτο που εχω περασει το μαθημα τους και δεν εχω πατησει ουτε μια ωρα στο μαθημα τους! Η αληθεια πολλες φορες ειναι στη μεση! Εγω με τη σειρα μου, θεωρω απαραδεκτο, να παρακολουθω μαθημα απο καθηγητη τριτοβαθμιας εκπαιδευσης και να δυσκολευομαι να κρατηθω ξυπνιος! Και αυτος ο κυριος να μην ελεγχεται ετησια απο κανεναν ή εστω να μην εχει την "ευαισθησια" να υποβαλλει μια παραιτηση και να κατσει σπιτι του! Για αυτο και δεν ξαναπαω ποτε στο μαθημα του! Και ναι, μπορει σε αρκετες περιπτωσεις να οδηγουμαι σε αφορισμους και ισοπεδωσεις, αλλά πολλοι τυποι που εργαζονται στο δημοσιο τομεα πρεπει να πανε σπιτι τους ή να αποφασισουν-αναγκαστουν να κανουν σωστα τη δουλεια τους.Το γενικευω δυστυχως, αλλά πολλοι καθηγητες πανεπιστημιων δεν διαφερουν σε τιποτα απο τον τελευταιο ρεμπελο που δουλευει στην εφορια...
Οι φοιτητες εχουμε μεγαλο μεριδιο ευθυνης και εμεις με τη σειρα μας που εχουμε βαψει το πανεπιστημιου με πολιτικα χρωματα! Ειναι δυνατον να μην εχουμε ευθυνη?? Θα μου πεις τωρα εσυ, κατσε ρε μαγκα, οι φοιτητες πρεπει να εχουν ενα φορεα που να τους εκφραζει! Ναι οκ, ειναι αναγκη αυτο να γινει μεσω της μικρογραφιας των μεγαλων κομματων?? Δεν μπορουμε να ειμαστε απολιτικ θα μου πεις εσυ!!Δεν πρεπει! Δεν ειναι σωστο! Ναι οκ... ΤΚ9 θα σου πω εγω! ( Του Κωλου τα 9μερα) Ειδαμε ποσο ωραια τα καταφερνουν τα μεγαλα κομματα και που μας οδηγησαν οι κατα καιρους "καινοτομες" αποψεις τους! .... Πολλες αλλες αναλογες σκεψεις μπορουν να γινουν, αναμφιβολα...

Μονο αν αλλαξουμε τροπο σκεψης θα παμε σαν χωρα μπροστα... αλλιως θα ειμαστε μαζι με τα σκατα. Μονο αν ο καθε Γκολιας και η καθε Μιμικου, αλλαξει τον τροπο σκεψη της θα παμε ενα βημα πιο μπροστα. Μονο αν ο Πασπιτης και ο καθε Πασπιτης παψει να σκεφτεται το καλο της παραταξης του και κοιταξει το συνολικο καλο, θα παμε ενα βημα πιο μπροστα. Μονο αν παψουμε να ειμαστε εγωκεντρικη κοινωνια, εχουμε ελπιδα! Δεν χρειαζονται πολλες πραξεις, αλλαζοντας μυαλα ολα θα γινουν καλυτερα. Δυστυχως, πολυ φοβαμαι οτι αυτο δεν προκειται να γινει!! Οταν η αντιδραση ενος λαου εναντι του "υποτιθεμενου συστηματος" ειναι 10% Χρυσα Αυγα... οσο αισιοδοξος και να ειμαι, δεν μπορω να εχω πολλες ελπιδες! Ειμαστε αξιοι της μοιρας μας σε ολους τους τομεις! Η εκπαιδευση δεν θα μπορουσε να ξεφυγει απο το γενικο χαλι...
amazing_happens

Έτος εισαγωγής: 2007

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Σχόλια/Προτάσεις/Παρατηρήσεις για τη Σχολή

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες