Αποστολή e-mails από φοιτητικές παρατάξεις κ.α.

Πολιτικά θέματα; Οργανωτικά Προβλήματα; Προτάσεις Βετλτίωσης; Όλα τα ζητήματα που αφορούν στη σχολή αναλύονται εδώ.

Re: Αποστολή e-mails από φοιτητικές παρατάξεις κ.α.

Δημοσίευσηαπό Jakarta » Πέμ, 24 Οκτ 2013 5:45 pm

Reporter έγραψε:
Δε νομίζω οτι είναι το ίδιο μια προσωπική υποψηφιότητα κάποιου οπουδήποτε, ή η εκδήλωση μιας οποιασδήποτε μ.κ.ο, με μία πρόσκληση σε συζήτηση για ένα θέμα που αφορά άμεσα την πολυτεχνειακή κοινότητα και για το οποίο ενδεικτικά σ αυτό το φόρουμ έχουν γραφτεί τόσα και έχουν ανοιχτεί παραπάνω από ένα τόπικ. Προσωπικά δε θα με πείραζε αν η δαπ έστελνε μέσω της ίδιας διαδικασίας μία πρόσκληση για μία συζήτηση ή για ένα σεμινάριο, που αφορά άμεσα τις σπουδές στο ίδρυμα, με την προϋπόθεση οτι αυτό θα γινόταν μετά από αίτημα στον υπεύθυνο της γραμματείας και δεν θα κινδύνευαν τα προσωπικά μου δεδομένα από τον οποιονδήποτε. Χωρίς βέβαια να σημαίνει οτι θα πήγαινα κιόλας, θα το θεωρούσα χρήσιμο γιατί θα μου δινόταν η ευκαιρία να ενημερωθώ για το τι συμβαίνει στη σχολή μου με ένα απλό μέιλ ακόμα και σχετικά με κάποιους που διαφωνώ πολιτικά. Θεωρώ παράλογο να θέλουμε να αποκλείσουμε εαυτούς από οποιαδήποτε είδηση αφορά τις σπουδές μας, και να συζητάμε γι αυτό επί πέντε+ σελίδες.

Δεν αποκλείουμε τους ευατους μας απο την είδηση , την έχουμε διαβάσει 15 φορές , το νο.3 του δάσκαλου είναι σαφές
Jakarta

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό Reporter » Πέμ, 24 Οκτ 2013 5:53 pm

@Jakarta

Θεωρώ στην παρούσα φάση της απεργίας την κίνηση του συγκεκριμένου σχήματος άστοχη και εύκολα παρεξηγήσιμη (και δε νομίζω οτι κερδίζουν και κάτι), αλλά νομίζω οτι αν δεν παρέχονται στον οποιονδήποτε τα προσωπικά μας δεδομένα δεν τρέχει και κάτι. Ίσως είναι ζήτημα διαφορετικής αντίληψης απέναντι στο πως θέλει να προσλαμβάνει κάποιος εξωτερικά ερεθίσματα...Τι να πω. Μάλλον θα διαφωνούμε επ άπειρον....
Reporter

Δημοσίευσηαπό ksiv » Πέμ, 24 Οκτ 2013 6:11 pm

Reporter έγραψε:Θεωρώ στην παρούσα φάση της απεργίας την κίνηση του συγκεκριμένου σχήματος άστοχη και εύκολα παρεξηγήσιμη (και δε νομίζω οτι κερδίζουν και κάτι), αλλά νομίζω οτι αν δεν παρέχονται στον οποιονδήποτε τα προσωπικά μας δεδομένα δεν τρέχει και κάτι. Ίσως είναι ζήτημα διαφορετικής αντίληψης απέναντι στο πως θέλει να προσλαμβάνει κάποιος εξωτερικά ερεθίσματα...Τι να πω. Μάλλον θα διαφωνούμε επ άπειρον....

Ναι, αλλά ποιος κρίνει ποια μέθοδος θα ακολουθείται; Έχουμε τη δική σου, που λέει "δεν πειράζει", έχουμε την δική μου που λέει "πειράζει". Όταν όμως έδωσες τα στοιχεία σου, υπήρχε πουθενά κάποιος όρος, κάτι; Ή μήπως τα περισσότερα e-mails που λαμβάνουμε είναι τέτοιου χαρακτήρα; Όχι. Αυτό αποτελεί μια εξαίρεση (νομίζω έχει ξανασυμβεί) σ'αυτά που σιωπηρά συμφωνούμε να δεχόμαστε στα e-mails μας (π.χ. το mycourses είναι my-courses , ούτε my-party, ούτε my-car ούτε τίποτα τέτοιο). Από που πηγάζει λοιπόν το δικαίωμα του διαχειριστή αυτών των στοιχείων να "εμπλουτίζει" την συμφωνημένη χρήση τους κατά το δοκούν; Ας βάλουμε στην άκρη πολιτικά, συνδικαλιστικά , απεργιακά σχόλια και προβληματισμούς.

Αυτό που θέλω να πω είναι οτι ναι μεν, θα συμφωνήσουμε οτι διαφωνούμε αλλά υπάρχει ένας κοινός παρανομαστής. Και νομίζω πως αυτός ο παρανομαστής τοποθετείται από τη χρήση που γίνεται ως τώρα στο μέσο αυτό, που αν δεν κάνω λάθος είναι πολύ συγκεκριμένη.

Spoiler: show
Και πέραν όλων, παραταξιακή ανακοίνωση ήταν, ούτε καν ανακοίνωση των εργαζομένων. Τους την έδωσαν να την στείλουν
ksiv

Δημοσίευσηαπό Reporter » Πέμ, 24 Οκτ 2013 6:35 pm

A-nik-i έγραψε:
Reporter έγραψε:Θεωρώ στην παρούσα φάση της απεργίας την κίνηση του συγκεκριμένου σχήματος άστοχη και εύκολα παρεξηγήσιμη (και δε νομίζω οτι κερδίζουν και κάτι), αλλά νομίζω οτι αν δεν παρέχονται στον οποιονδήποτε τα προσωπικά μας δεδομένα δεν τρέχει και κάτι. Ίσως είναι ζήτημα διαφορετικής αντίληψης απέναντι στο πως θέλει να προσλαμβάνει κάποιος εξωτερικά ερεθίσματα...Τι να πω. Μάλλον θα διαφωνούμε επ άπειρον....

Ναι, αλλά ποιος κρίνει ποια μέθοδος θα ακολουθείται; Έχουμε τη δική σου, που λέει "δεν πειράζει", έχουμε την δική μου που λέει "πειράζει". Όταν όμως έδωσες τα στοιχεία σου, υπήρχε πουθενά κάποιος όρος, κάτι; Ή μήπως τα περισσότερα e-mails που λαμβάνουμε είναι τέτοιου χαρακτήρα; Όχι. Αυτό αποτελεί μια εξαίρεση (νομίζω έχει ξανασυμβεί) σ'αυτά που σιωπηρά συμφωνούμε να δεχόμαστε στα e-mails μας (π.χ. το mycourses είναι my-courses , ούτε my-party, ούτε my-car ούτε τίποτα τέτοιο). Από που πηγάζει λοιπόν το δικαίωμα του διαχειριστή αυτών των στοιχείων να "εμπλουτίζει" την συμφωνημένη χρήση τους κατά το δοκούν; Ας βάλουμε στην άκρη πολιτικά, συνδικαλιστικά , απεργιακά σχόλια και προβληματισμούς.

Αυτό που θέλω να πω είναι οτι ναι μεν, θα συμφωνήσουμε οτι διαφωνούμε αλλά υπάρχει ένας κοινός παρανομαστής. Και νομίζω πως αυτός ο παρανομαστής τοποθετείται από τη χρήση που γίνεται ως τώρα στο μέσο αυτό, που αν δεν κάνω λάθος είναι πολύ συγκεκριμένη.

Και πέραν όλων, παραταξιακή ανακοίνωση ήταν, ούτε καν ανακοίνωση των εργαζομένων. Τους την έδωσαν να την στείλουν

Όπως ξαναέγραψα θεωρώ αδύνατο και παρεξηγήσιμο να υπάρχουν όροι κατά την δήλωση του προσωπικού μέιλ, του στυλ θέλω να λαμβάνω μόνο συγκεκριμένου περιεχομένου και προέλευσης μέιλ, γιατί κι αυτό με τη σειρά του οδηγεί σε δημιουργία βάσης δεδομένων που θα διαφοροποιεί κάποιους από τους υπόλοιπους φοιτητές, δηλαδή θα αποτελεί μία μορφή φακελώματος.
Επίσης, αν σκεφτόμαστε στυγνά νομικίστικα και αναρωτιόμαστε από πηγάζει το σύννομο δικαίωμα του καθενός να μας στέλνει ένα απλό μέιλ πρόσκλησης σε μια συζήτηση, θα σου πω οτι αυτό δεν έχει κανένα νόημα, και θα προσθέσω οτι οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε απεργία έχουν το ηθικό δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν κάποια μέσα ωστε να ενημερώσουν για μια εκδήλωση που πιθανόν θα βοηθήσει στον αγώνα τους.
Τέλος, μου κάνει εντύπωση οτι τότε που ήρθε το γράμμα σπίτι μας από την εταιρεία, μέσω των στοιχείων που είχαμε δώσει στη γραμματεία (γιατί δεν θα ήρθε μόνο σε μένα), κανένας δεν το έκανε θέμα (τουλάχιστον εδώ). Άρα καταλήγω κι εγώ στο συμπέρασμα οτι είναι θέμα διαφορετικής αντίληψης στο πως θέλει να προσλαμβάνει κανείς ερεθίσματα από τον κοινωνικό του περίγυρο. Άλλος έχει την αντίληψη οτι ναι μεν διαφωνώ με κάποιους αλλά είμαι ανοιχτός στη συζήτηση ή έστω στην αποστολή ενός μέιλ. Άλλος έχει την αντίληψη οτι αν διαφωνώ με κάποιους πρέπει να αποκλείσω κάθε είδους δίαυλο επικοινωνίας με αυτούς και την άποψή τους.
Εγώ σταματάω εδώ την συζήτηση γιατί νομίζω οτι αν δεν διαρρέουν τα προσωπικά μας στοιχεία , κουραζόμαστε και χάνουμε τον χρόνο μας για κάτι ασήμαντο. Καλή συνέχεια!
Reporter

Δημοσίευσηαπό mourgolykos » Πέμ, 07 Νοέμ 2013 2:24 pm

Έλαβα ένα μέιλ!!
Δεν είναι βέβαια από φοιτητική παράταξη αλλά όν τόπικ, μιας και συζητήθηκε το θέμα διαρροής προσωπικών δεδομένων που δίνουμε στη γραμματεία. Την διεύθυνση που μου ήρθε το εν λόγω μέιλ, μιας και είναι καινούρια, την είχε ΜΟΝΟ η γραμματεία (ούτε καμιά ΔΑΠ-μαζεύουμε υπογραφές, ούτε κανένας άλλος σχετικός με το ΕΜΠ…)
Το υστερόγραφο ειδικά είναι όλα τα λεφτά!!
Το βάζω μέσα σε όφ τόπικ, μην κάνουμε και διαφήμιση... :ellinofreneia:

Off topic:
Άβακας Υποστήριξη Σπουδών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Μη μη μη μη σβήσεις τόσο γρήγορα το παρόν e-mail. Δέκα δευτερόλεπτα παίρνει να διαβάσεις τα ακόλουθα:

Σίγουρα μέσα στο μήνα το Ε.Μ.Π. θα ανοίξει και το πιθανότερο είναι να ανοίξει από τη Δευτέρα. Και επίσης σίγουρα, αυτό έχει δείξει η εμπειρία του παρελθόντος, θα δοθούν εξεταστικές για τους φοιτητές. Μη διαπραγματεύσιμο.

http://www.ntua.gr/announcements/rector ... rytani.pdf

Είσαι έτοιμος να «ξεφορτώσεις» από μαθήματα με το άνοιγμα της σχολής σου;

Χρειάζεσαι εξατομικευμένες σημειώσεις, επίλυση θεμάτων, συλλογή ασκήσεων, ηλεκτρονική ή έντυπη βιβλιογραφία, ταχύρυθμη υποστήριξη;

Ο Άβακας, το πρώτο δίκτυο ανεξάρτητων ελεύθερων επαγγελματιών, θα σε βοηθήσει να επιτύχεις αυτό που θες, στο βέλτιστο χρόνο !!!

Βρες μας στο http://www.avakas.net

Υ.Γ. Η φοιτητική διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας επιλέχθηκε τυχαία. Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε νέα, ενημερώσεις και προσφορές από τον Άβακα παρακαλώ απαντήστε σε αυτό το μήνυμα γράφοντάς μας την διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Πολυτεχνείου.

--
Άβακας - Εφαλτήριο στην Επιτυχία
Υποστήριξη Σπουδών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης για όλα τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα - Επαγγελματική Συμβουλευτική

ιστοσελίδα: http://www.avakas.net
group στο facebook: Άβακας
τηλέφωνα επικοινωνίας: 693 2322803 (Q) & 693 7114637 (What's up) & 698 6205464 (CU)
e-mail: avakasteam@gmail.com
info@avakas.net
mourgolykos

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό ksiv » Πέμ, 07 Νοέμ 2013 3:35 pm

mourgolykos έγραψε:Έλαβα ένα μέιλ!!
Δεν είναι βέβαια από φοιτητική παράταξη αλλά όν τόπικ, μιας και συζητήθηκε το θέμα διαρροής προσωπικών δεδομένων που δίνουμε στη γραμματεία. Την διεύθυνση που μου ήρθε το εν λόγω μέιλ, μιας και είναι καινούρια, την είχε ΜΟΝΟ η γραμματεία (ούτε καμιά ΔΑΠ-μαζεύουμε υπογραφές, ούτε κανένας άλλος σχετικός με το ΕΜΠ…)
Το υστερόγραφο ειδικά είναι όλα τα λεφτά!!
Το βάζω μέσα σε όφ τόπικ, μην κάνουμε και διαφήμιση... :ellinofreneia:

Off topic:
Άβακας Υποστήριξη Σπουδών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Μη μη μη μη σβήσεις τόσο γρήγορα το παρόν e-mail. Δέκα δευτερόλεπτα παίρνει να διαβάσεις τα ακόλουθα:

Σίγουρα μέσα στο μήνα το Ε.Μ.Π. θα ανοίξει και το πιθανότερο είναι να ανοίξει από τη Δευτέρα. Και επίσης σίγουρα, αυτό έχει δείξει η εμπειρία του παρελθόντος, θα δοθούν εξεταστικές για τους φοιτητές. Μη διαπραγματεύσιμο.

http://www.ntua.gr/announcements/rector ... rytani.pdf

Είσαι έτοιμος να «ξεφορτώσεις» από μαθήματα με το άνοιγμα της σχολής σου;

Χρειάζεσαι εξατομικευμένες σημειώσεις, επίλυση θεμάτων, συλλογή ασκήσεων, ηλεκτρονική ή έντυπη βιβλιογραφία, ταχύρυθμη υποστήριξη;

Ο Άβακας, το πρώτο δίκτυο ανεξάρτητων ελεύθερων επαγγελματιών, θα σε βοηθήσει να επιτύχεις αυτό που θες, στο βέλτιστο χρόνο !!!

Βρες μας στο http://www.avakas.net

Υ.Γ. Η φοιτητική διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας επιλέχθηκε τυχαία. Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε νέα, ενημερώσεις και προσφορές από τον Άβακα παρακαλώ απαντήστε σε αυτό το μήνυμα γράφοντάς μας την διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Πολυτεχνείου.

--
Άβακας - Εφαλτήριο στην Επιτυχία
Υποστήριξη Σπουδών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης για όλα τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα - Επαγγελματική Συμβουλευτική

ιστοσελίδα: http://www.avakas.net
group στο facebook: Άβακας
τηλέφωνα επικοινωνίας: 693 2322803 (Q) & 693 7114637 (What's up) & 698 6205464 (CU)
e-mail: avakasteam@gmail.com
info@avakas.net

Η διεύθυνση του αποστολέα, ήταν της εν λόγω εταιρίας;
ksiv

Δημοσίευσηαπό neaoktana » Πέμ, 07 Νοέμ 2013 3:39 pm

* Ο XXX αποτελείται από ανεξάρτητους ελεύθερους επαγγελματίες καθηγητές.
Όλα τα λεφτά στο ανεξάρτητους και ελεύθερους :clap:
"Le meteque" - G. Moustaki (- 23/05/2013) & Zazie: https://www.youtube.com/watch?v=O51zyf83mfk
"Et nous ferons de chaque jour toute une eternite d' amour, que nous vivrons a en mourir..."
neaoktana
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 1969

Δημοσίευσηαπό Σοφία Κ. » Πέμ, 07 Νοέμ 2013 3:56 pm

Από την ίδια "εταιρεία" έχω πάρει και εγώ mail στο παρελθόν.
Ήξερα αμέσως πως βρήκαν τα στοιχεία μου. Ειδικά ο δικός μου κωδικός cv------- εάν προέκυπτε από γεννήτρια, τότε θα έπαιρναν το ίδιο mail οι μισοί Πολιτικοί Μηχανικοί απόφοιτοι του Ε.Μ.Π. :lolno:
Άβαταρ μέλους
Σοφία Κ.

Δημοσίευσηαπό mourgolykos » Πέμ, 07 Νοέμ 2013 4:33 pm

Αποστολέας? Avakas <avakasteam1@gmail.com>
Το μέιλ μου ήρθε σε προσωπική διεύθυνση στο γούγλη την οποία έδωσα πρώτη φορά στη γραμματεία με την εγγραφή μου στο χειμερινό εξάμηνο το έτος 2012-2013. Παράξενο… Και το επίμαχο μέιλ του τόπικ για μια συγκέντρωση τις προάλλες ήρθε στην ίδια διεύθυνση…

Αναρωτιέμαι αν υπάρχει κάποια σχέση… Μουμπλε, μουμπλε… :twisted:
mourgolykos

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό ksiv » Πέμ, 07 Νοέμ 2013 5:10 pm

Σοφία Κ. έγραψε:Από την ίδια "εταιρεία" έχω πάρει και εγώ mail στο παρελθόν.
Ήξερα αμέσως πως βρήκαν τα στοιχεία μου. Ειδικά ο δικός μου κωδικός cv------- εάν προέκυπτε από γεννήτρια, τότε θα έπαιρναν το ίδιο mail οι μισοί Πολιτικοί Μηχανικοί απόφοιτοι του Ε.Μ.Π. :lolno:

mourgolykos έγραψε:Αποστολέας? Avakas <avakasteam1@gmail.com>
Το μέιλ μου ήρθε σε προσωπική διεύθυνση στο γούγλη την οποία έδωσα πρώτη φορά στη γραμματεία με την εγγραφή μου στο χειμερινό εξάμηνο το έτος 2012-2013. Παράξενο… Και το επίμαχο μέιλ του τόπικ για μια συγκέντρωση τις προάλλες ήρθε στην ίδια διεύθυνση…

Αναρωτιέμαι αν υπάρχει κάποια σχέση… Μουμπλε, μουμπλε… :twisted:

Αυτό συζητήσαμε και πιο πάνω στο τόπικ, διότι τέθηκε -και δικαίως- το αντεπιχείρημα "μα γιατί κατηγορείς τη γραμματεία αφού τα πολυτεχνειακά e-mails (cv κλπ) είναι εύκολα να τα βρεις". Σε εμένα πάντως, όπως και στον mourgolykos και φαντάζομαι και σε άλλους έχουν έρθει mails σε διευθύνσεις προσωπικές
ksiv

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Σχόλια/Προτάσεις/Παρατηρήσεις για τη Σχολή

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες