A-nik-i έγραψε:Reporter έγραψε:Θεωρώ στην παρούσα φάση της απεργίας την κίνηση του συγκεκριμένου σχήματος άστοχη και εύκολα παρεξηγήσιμη (και δε νομίζω οτι κερδίζουν και κάτι), αλλά νομίζω οτι αν δεν παρέχονται στον οποιονδήποτε τα προσωπικά μας δεδομένα δεν τρέχει και κάτι. Ίσως είναι ζήτημα διαφορετικής αντίληψης απέναντι στο πως θέλει να προσλαμβάνει κάποιος εξωτερικά ερεθίσματα...Τι να πω. Μάλλον θα διαφωνούμε επ άπειρον....
Ναι, αλλά ποιος κρίνει ποια μέθοδος θα ακολουθείται; Έχουμε τη δική σου, που λέει "δεν πειράζει", έχουμε την δική μου που λέει "πειράζει". Όταν όμως έδωσες τα στοιχεία σου, υπήρχε πουθενά κάποιος όρος, κάτι; Ή μήπως τα περισσότερα e-mails που λαμβάνουμε είναι τέτοιου χαρακτήρα; Όχι. Αυτό αποτελεί μια εξαίρεση (νομίζω έχει ξανασυμβεί) σ'αυτά που σιωπηρά συμφωνούμε να δεχόμαστε στα e-mails μας (π.χ. το mycourses είναι my-
courses , ούτε my-party, ούτε my-car ούτε τίποτα τέτοιο). Από που πηγάζει λοιπόν το δικαίωμα του διαχειριστή αυτών των στοιχείων να "εμπλουτίζει" την συμφωνημένη χρήση τους κατά το δοκούν; Ας βάλουμε στην άκρη πολιτικά, συνδικαλιστικά , απεργιακά σχόλια και προβληματισμούς.
Αυτό που θέλω να πω είναι οτι ναι μεν, θα συμφωνήσουμε οτι διαφωνούμε αλλά υπάρχει ένας κοινός παρανομαστής. Και νομίζω πως αυτός ο παρανομαστής τοποθετείται από τη χρήση που γίνεται ως τώρα στο μέσο αυτό, που αν δεν κάνω λάθος είναι πολύ συγκεκριμένη.
Και πέραν όλων, παραταξιακή ανακοίνωση ήταν, ούτε καν ανακοίνωση των εργαζομένων. Τους την έδωσαν να την στείλουν
Όπως ξαναέγραψα θεωρώ αδύνατο και παρεξηγήσιμο να υπάρχουν όροι κατά την δήλωση του προσωπικού μέιλ, του στυλ θέλω να λαμβάνω μόνο συγκεκριμένου περιεχομένου και προέλευσης μέιλ, γιατί κι αυτό με τη σειρά του οδηγεί σε δημιουργία βάσης δεδομένων που θα διαφοροποιεί κάποιους από τους υπόλοιπους φοιτητές, δηλαδή θα αποτελεί μία μορφή φακελώματος.
Επίσης, αν σκεφτόμαστε στυγνά νομικίστικα και αναρωτιόμαστε από πηγάζει το σύννομο δικαίωμα του καθενός να μας στέλνει ένα απλό μέιλ πρόσκλησης σε μια συζήτηση, θα σου πω οτι αυτό δεν έχει κανένα νόημα, και θα προσθέσω οτι οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε απεργία έχουν το ηθικό δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν κάποια μέσα ωστε να ενημερώσουν για μια εκδήλωση που πιθανόν θα βοηθήσει στον αγώνα τους.
Τέλος, μου κάνει εντύπωση οτι τότε που ήρθε το γράμμα σπίτι μας από την εταιρεία, μέσω των στοιχείων που είχαμε δώσει στη γραμματεία (γιατί δεν θα ήρθε μόνο σε μένα), κανένας δεν το έκανε θέμα (τουλάχιστον εδώ). Άρα καταλήγω κι εγώ στο συμπέρασμα οτι είναι θέμα διαφορετικής αντίληψης στο πως θέλει να προσλαμβάνει κανείς ερεθίσματα από τον κοινωνικό του περίγυρο. Άλλος έχει την αντίληψη οτι ναι μεν διαφωνώ με κάποιους αλλά είμαι ανοιχτός στη συζήτηση ή έστω στην αποστολή ενός μέιλ. Άλλος έχει την αντίληψη οτι αν διαφωνώ με κάποιους πρέπει να αποκλείσω κάθε είδους δίαυλο επικοινωνίας με αυτούς και την άποψή τους.
Εγώ σταματάω εδώ την συζήτηση γιατί νομίζω οτι
αν δεν διαρρέουν τα προσωπικά μας στοιχεία , κουραζόμαστε και χάνουμε τον χρόνο μας για κάτι ασήμαντο. Καλή συνέχεια!