Αποστολή e-mails από φοιτητικές παρατάξεις κ.α.

Πολιτικά θέματα; Οργανωτικά Προβλήματα; Προτάσεις Βετλτίωσης; Όλα τα ζητήματα που αφορούν στη σχολή αναλύονται εδώ.

Re: Αποστολή e-mails από φοιτητικές παρατάξεις κ.α.

Δημοσίευσηαπό ksiv » Τετ, 23 Οκτ 2013 3:33 pm

Jakarta έγραψε:Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί αφήνουν οι εργαζόμενοι τα ΕΑΑΚ να χρησιμοποιούν την απεργία για να εξυπηρετήσουν δικούς της σκοπούς .

Κοίτα, εγώ όπως είπα παραπάνω, θεωρώ οτι αυτό συνέβη επειδή η ΕΑΑΚ στηρίζει δυναμικά την απεργία τους και μπορούμε να πούμε οτι πιθανότατα υπάρχει μια σύγκλιση απόψεων.

Το μείζον θέμα όμως είναι, μπορεί η γραμματεία να χρησιμοποιεί τα στοιχεία μας για να προωθεί το οτιδήποτε αυτή βρίσκει αποδεκτό; Οπότε, ας μην στοχεύσουμε στην ΕΑΑΚ καθώς δεν είναι αυτή που έχει πρόσβαση στα στοιχεία μας (;) αλλά η γραμματεία.
ksiv

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό ksiv » Τετ, 23 Οκτ 2013 3:36 pm

Archodas έγραψε:Αυτα που λεει η συναδελφος Α-νικ-ι ειναι σωστα, ωστοσο δυστυχως ειναι παρα πολυ ευκολο για τον οποιοδηποτε να παρει την διευθυνση ταχυδρομειου μας απο την σχολη, και οχι μονο (ακομα και να συνδιασει το ονοματεπωνυμο μας με την διευθυνση και κατ επεκταση με το ΑΜ μας)!
Επισης ειμαι ευκολο να στειλει καποιος με διευθυνση αποστολης οποια θελει με ειδικη μεθοδο (δηλαδη να βλεπεις οτι στο εστειλε ο noreply@ntua.gr κλπ ενω στο εστειλε πραγματικα ο tapantaola@mpordelo.net)

Εαν θελετε μπορω να σας πω τι να κανετε για να διαπιστωσετε τα λεγομενα του πρωτου σκελους σε μια γραμμη, ωστοσο θεωρησα καλο να μην ανοιξω τα ματια πολλων για ευνοητους λογους! :twisted:

Πολύ σωστό αυτό που λες και με προβλημάτισε κι εμένα (μην κατηγορούμε τσάμπα τους ανθρώπους). Αλλά νομίζω οτι απαντήθηκε στις πρώτες σελίδες.
ksiv

Δημοσίευσηαπό Archodas » Τετ, 23 Οκτ 2013 4:00 pm

A-nik-i έγραψε:Πολύ σωστό αυτό που λες και με προβλημάτισε κι εμένα (μην κατηγορούμε τσάμπα τους ανθρώπους). Αλλά νομίζω οτι απαντήθηκε στις πρώτες σελίδες.

Δεν νομιζω να τιθεται θεμα τσαμπα κατηγοριας πλεον.
Διαβαζοντας το θεμα (οσο μπορουσα) εχω διαπιστωσει δυο ζητηματα:
1 κατα ποσο ειναι ηθικο να γινεται χρηση των προσωπικων μας στοιχειων απο την γραμματεια για εξυπηρετηση αλλων σκοπων εκτος υπηρεσιακων - δεν θα σχολιασω καθως αυτο γινεται 5 σελιδες τωρα!

2 κατα ποσο ασφαλη ειναι τα προσωπικα δεδομενα μας απο τα ματια τριτων - πιστευω πως πρεπει να το συζητησουμε καποια στιγμη, καθως η ασφαλεια προσωπικων δεδομενων ειναι ενα πολυ σοβαρο και ευαισθητο ζητημα το οποιο αφορα ολους.
Και θα θεσω τις εξης ερωτησεις: πως ειμαι σιγουρος οτι δεν μπορει οποιος θει να δει τα στοιχεια μου (ονοματα, τηλεφωνα, διευθυνσεις κ.α.); Πως θα ξερω οτι δεν μπορει καποιος να μαθει (η να αλλαξει) τον κωδικο και να εχει προσβαση στα στοιχεια φοιτητων, να βλεπει τι χρωσταω και τι οχι, ενδεχομενως να μου πειραξει και την δηλωση γιατι δεν με γουσταρει;
Archodas

Δημοσίευσηαπό ksiv » Τετ, 23 Οκτ 2013 4:04 pm

Archodas έγραψε:2 κατα ποσο ασφαλη ειναι τα προσωπικα δεδομενα μας απο τα ματια τριτων - πιστευω πως πρεπει να το συζητησουμε καποια στιγμη, καθως η ασφαλεια προσωπικων δεδομενων ειναι ενα πολυ σοβαρο και ευαισθητο ζητημα το οποιο αφορα ολους.
Και θα θεσω τις εξης ερωτησεις: πως ειμαι σιγουρος οτι δεν μπορει οποιος θει να δει τα στοιχεια μου (ονοματα, τηλεφωνα, διευθυνσεις κ.α.); Πως θα ξερω οτι δεν μπορει καποιος να μαθει (η να αλλαξει) τον κωδικο και να εχει προσβαση στα στοιχεια φοιτητων, να βλεπει τι χρωσταω και τι οχι, ενδεχομενως να μου πειραξει και την δηλωση γιατι δεν με γουσταρει;

Πολύ σωστό κι αυτό. Βέβαια είναι κάπως εξειδικευμένο αντικείμενο για να συζητηθεί από Πολ.Μηχ. ( :twisted: ) στην περίπτωση που εννοείς οτι πρέπει να διασφαλιστεί η αποθήκευση τους (hardwadre-software). Τώρα, για το ποιος έχει τι είδους πρόσβαση, να το συζητήσουμε βεβαίως.
ksiv

Δημοσίευσηαπό eX-mc » Πέμ, 24 Οκτ 2013 2:37 am

Ωραία, μάλλον, τα λέτε από εδώ. Οκ, μαζί σας. Γιατί δεν ήρθατε λοιπόν σε αυτό το κάλεσμα που έγραφε και η «προσβλητική» προς τα προσωπικά σας δεδομένα κίνηση; Αυτή τη στιγμή δεν υποστηρίζω καμία από τις δύο μεριές απλά καταθέτω το ερώτημα. Εγώ πήγα σήμερα σε αυτή τη.. συζήτηση τέλος πάντων και παρά τα όσα γράφτηκαν πριν ή περίμενα κι εγώ ο ίδιος, το επίπεδο ήταν παραπάνω από ικανοποιητικό. Γιατί μη νομίζετε ότι κράζοντας από το MQN ή αν τα λέτε μεταξύ σας θα αλλάξει κάτι. Αυτό θα ισχύει και για καθετί που γίνεται σε αυτή τη ριμάδα τη σχολή. Τώρα απλά θα περάσει στο ντούκου και θα έχουμε απλά τροφή για μίρλα τα επόμενα χρόνια. Η διαφωνία είναι υπαρκτή κι έχει πρόσωπο. Δεν είναι μια οθόνη υπολογιστή.

Υ.Γ. η λογική και η χρησιμότητα του φόρουμ είναι πολύπλευρη κι αναντικατάστατη σε πολλά. Όταν όμως φτάνουμε να επαναλαμβάνουμε κάποια πράγματα συνεχώς τότε τελειώνει ο αποκλειστικά διαδικτυακός διάλογος κι έρχεται η πραγματική διαπροσωπική κουβέντα κι αντιπαράθεση. Διαφορετικά είμαστε άξιοι της γκρίνιας μας. Γενικότερα το παραθέτω αυτό, εξάλλου το συγκεκριμένο θέμα δεν έχει κορεστεί ακόμα όσο άλλα πάγια προβλήματα όπως Γ.Σ. κ.α.
c'est en faisant n'importe quoi
qu'on devient n'importe qui

Spoiler: show
δεν είναι πτήση, είναι πτώση με στυλ.
Άβαταρ μέλους
eX-mc
Site Admin

Έτος εισαγωγής: 2010

Δημοσίευσηαπό Mechalis » Πέμ, 24 Οκτ 2013 2:39 pm

Καλά ντάξει, βομβαρδιζόμαστε με πληροφορίες πλέον ούτως ή άλλως, ένα email δεν είναι τίποτα, δε θα λιώσετε. Αλλά ντάξει, ίσως είναι πιο επιρρεπείς στην προπαγάνδα οι μικρότεροι. Ίσως έπρεπε να τα στέλνουν από το 2ο έτος και πάνω (αλλά κάτσε, έχουν καν γραφτεί;)
Mechalis

Δημοσίευσηαπό ksiv » Πέμ, 24 Οκτ 2013 3:40 pm

Mechalis έγραψε:Καλά ντάξει, βομβαρδιζόμαστε με πληροφορίες πλέον ούτως ή άλλως, ένα email δεν είναι τίποτα, δε θα λιώσετε. Αλλά ντάξει, ίσως είναι πιο επιρρεπείς στην προπαγάνδα οι μικρότεροι. Ίσως έπρεπε να τα στέλνουν από το 2ο έτος και πάνω (αλλά κάτσε, έχουν καν γραφτεί;)

Βομβαρδιζόμαστε με πληροφορίες, λέγοντας; Από την τηλεόραση που ανοίγεις για να δεις, από την εφημερίδα ή το περιοδικό που αγοράζεις, από την ιστοσελίδα που επισκέπτεσαι, από την ομιλία που παρακολουθείς. Επίσης, δε μιλήσαμε για προπαγάνδα δεν είναι όλα πολιτικά. Και διαφημίσεις να έστελναν το ίδιο θα έλεγα εγώ (φαντάζομαι και οι υπόλοιποι που συμφώνησαν με τα λεγόμενά μου).

Αυτό που λέμε είναι κατά πόσο είναι δυνατό/ηθικό/πρέπον/"μπεσαλίδικο" να χρησιμοποιούνται να προσωπικές μας πληροφορίες για εξυπηρέτηση πληροφόρησης άλλης από αυτής που εξ'αρχής προορίζονταν. Διότι αν εγώ ήξερα πως το τι θα λαμβάνω στο e-mail μου (κι επειδή νομίζω τέθηκε ένα ερώτημα σχετικό δε χρησιμοποιώ το cvXXXXX e-mail αλλά ένα προσωπικό, οπότε δεν στέλνονται με "μαντεψιά" σε αυτά) εναπόκειται στην κρίση του οποιουδήποτε και δεν είναι ένα "φιξαρισμένο" είδος ενημερώσεων από καθηγητές, από την πρυτανεία, ακόμη και για ημέρα αιμοδοσίας ρε αδερφέ, αλλά οτι θα λαμβάνω ενδεχομένως και "spam" ,απλά δε θα το έδινα.

eX-mc έγραψε:Ωραία, μάλλον, τα λέτε από εδώ. Οκ, μαζί σας. Γιατί δεν ήρθατε λοιπόν σε αυτό το κάλεσμα που έγραφε και η «προσβλητική» προς τα προσωπικά σας δεδομένα κίνηση;

Δίκιο έχεις σ'αυτό που λες. Πιστεύω οτι αυτό το θέμα μπορεί να λειτουργήσει ως μια αρχική σφυγμομέτρηση και όταν ομαλοποιηθεί η κατάσταση τότε όσοι "μαζευτούμε" να δράσουμε αναλόγως. Το να πάμε σε μια συζήτηση που έχει να κάνει με την απεργία τους για να τους πετάξουμε το δικό μας, ανώφελο θα είναι πιστεύω. Ας στρώσουν τα πράγματα και θα τα δούμε αυτά.
ksiv

Δημοσίευσηαπό neaoktana » Πέμ, 24 Οκτ 2013 4:58 pm

Έχει χαθεί κάθε μέτρο, έως "έχουμε τρελαθεί εντελώς"... 5 σελίδες συζήτηση για αυτονόητα θέματα.
1. Ο γράφων έχει κατηγορηθεί = "διαφήμιση στον εαυτό σας κάνετε;", επειδή ανήρτησε στο MQN γνωστοποίηση για ΔΩΡΕΑΝ εκδήλωση, όπου επίσης ΧΩΡΙΣ ΑΜΟΙΒΗ θα παρουσίαζε κάποιο θέμα (το οποίο προφανώς θεωρούσε "σημαντικό").
2. Πως θα σας φαινόταν να έστελνε μέσω mycources διαφήμιση για την υποψήφιοτητά του στις εκλογές του ΤΕΕ; Ή για συμμετοχή σε εκδήλωση της Green peace; Τα οποία θεωρεί "εξόχως σημαντικά"...
3. ΟΥΔΕΙΣ, ο οποίος κατέχει (λόγω της υπηρεσιακής του θέσης) ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ, έχει το δικαίωμα να τα χρησιμοποιεί για σκοπούς πέραν από τους οποίους παραχωρήθηκαν, ακόμη και εάν οι δικοί του σκοποί θεωρούνται (από τον ίδιο) "σημαντικοί", έως "επαναστατικοί".
"Le meteque" - G. Moustaki (- 23/05/2013) & Zazie: https://www.youtube.com/watch?v=O51zyf83mfk
"Et nous ferons de chaque jour toute une eternite d' amour, que nous vivrons a en mourir..."
neaoktana
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 1969

Δημοσίευσηαπό airetikos » Πέμ, 24 Οκτ 2013 5:23 pm

neaoktana έγραψε:Έχει χαθεί κάθε μέτρο, έως "έχουμε τρελαθεί εντελώς"... 5 σελίδες συζήτηση για αυτονόητα θέματα.
3. ΟΥΔΕΙΣ, ο οποίος κατέχει (λόγω της υπηρεσιακής του θέσης) ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ, έχει το δικαίωμα να τα χρησιμοποιεί για σκοπούς πέραν από τους οποίους παραχωρήθηκαν, ακόμη και εάν οι δικοί του σκοποί θεωρούνται (από τον ίδιο) "σημαντικοί", έως "επαναστατικοί".

:clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:
Αρχιεπίσκοπος Άρειος ο Α'
airetikos

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό Reporter » Πέμ, 24 Οκτ 2013 5:42 pm

neaoktana έγραψε:Έχει χαθεί κάθε μέτρο, έως "έχουμε τρελαθεί εντελώς"... 5 σελίδες συζήτηση για αυτονόητα θέματα.
1. Ο γράφων έχει κατηγορηθεί = "διαφήμιση στον εαυτό σας κάνετε;", επειδή ανήρτησε στο MQN γνωστοποίηση για ΔΩΡΕΑΝ εκδήλωση, όπου επίσης ΧΩΡΙΣ ΑΜΟΙΒΗ θα παρουσίαζε κάποιο θέμα (το οποίο προφανώς θεωρούσε "σημαντικό").
2. Πως θα σας φαινόταν να έστελνε μέσω mycources διαφήμιση για την υποψήφιοτητά του στις εκλογές του ΤΕΕ; Ή για συμμετοχή σε εκδήλωση της Green peace; Τα οποία θεωρεί "εξόχως σημαντικά"...

Δε νομίζω οτι είναι το ίδιο μια προσωπική υποψηφιότητα κάποιου οπουδήποτε, ή η εκδήλωση μιας οποιασδήποτε μ.κ.ο, με μία πρόσκληση σε συζήτηση για ένα θέμα που αφορά άμεσα την πολυτεχνειακή κοινότητα και για το οποίο ενδεικτικά σ αυτό το φόρουμ έχουν γραφτεί τόσα και έχουν ανοιχτεί παραπάνω από ένα τόπικ. Προσωπικά δε θα με πείραζε αν η δαπ έστελνε μέσω της ίδιας διαδικασίας μία πρόσκληση για μία συζήτηση ή για ένα σεμινάριο, που αφορά άμεσα τις σπουδές στο ίδρυμα, με την προϋπόθεση οτι αυτό θα γινόταν μετά από αίτημα στον υπεύθυνο της γραμματείας και δεν θα κινδύνευαν τα προσωπικά μου δεδομένα από τον οποιονδήποτε. Χωρίς βέβαια να σημαίνει οτι θα πήγαινα κιόλας, θα το θεωρούσα χρήσιμο γιατί θα μου δινόταν η ευκαιρία να ενημερωθώ για το τι συμβαίνει στη σχολή μου με ένα απλό μέιλ ακόμα και σχετικά με κάποιους που διαφωνώ πολιτικά. Θεωρώ παράλογο να θέλουμε να αποκλείσουμε εαυτούς από οποιαδήποτε είδηση αφορά τις σπουδές μας, και να συζητάμε γι αυτό επί πέντε+ σελίδες.
Reporter

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Σχόλια/Προτάσεις/Παρατηρήσεις για τη Σχολή

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες