ηθελα καιρο να διαβασω το τοπικ και δεν προλαβαινα

ενα ενα
1. ζητω συγνωμη απ τα μελη του εγκελαδου για τον προκλητικο τονο μου. απλα στο συλλογικο ασυνειδητο η λεξη "καταληψη" στην ελλαδα εχει σχεδον παντα πολιτικοκοινωνικο, επαναστατικο χαρακτηρα και σχετιζεται με το φοιτητικο κινημα. προφανως μια οποιαδηποτε καταληψη δε χρειαζεται να εχει τετοια κινητρα. εδω στην ολλανδια, για παραδειγμα, μπορεις να "καταλαβεις" νομιμα σπιτι που εχει μεινει αδειο για πολυ καιρο (ενα χρονο συγκεκριμενα) και να ΖΗΣΕΙΣ, κατι το οποιο δημιουργησε κινημα εξαιτιας του υψιλου κοστους ακινητων στη συγκεκριμενη χωρα. επομενως οι καταληψεις μπορουν να εχουν και απλο, πρακτικο χαρακτηρα. αλλα οτι εχω ακουσει οντως μελη του εγκελαδου να αποκαλουν αυτη την αποθηκη καταληψη, δεν εχω λογω να πω ψεματα. "στεκι" του εγκελαδου ξερω μονο στην τσαμαδου. και εννοειται δε χρειαζεται να λογοδοτησουν, τουλαχιστον οχι σ εμενα. εξαλλου δεν ειπα καν πως τον καταστρεφουν. το κατα ποσο ηταν χρησιμος αυτος ο χωρος πριν δεν το γνωριζω. η καταληψη σε αποθήκη του Εργαστηρίου Στατικής & Αντισεισμικών Ερευνών, αντιθετως, που ανεφερε ο θοδωρης, ειναι μαλλον προβληματικη (το λεω με επιφυλλαξη, χωρις να εχω σαφη εικονα της καταστασης) (απο την αποψη οτι ηταν ενας χωρος που ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ το συγκεκριμενο εργαστηριο. και βεβαια ειναι καλο να " δημιουργέις έναν χώρο χαράς και ανθρώπινης επαφής μέσα στην τρομοκρατία του γκρίζου και του "απαγορεύεται" ", οπως ειπε και ο Qeye, αλλα η ελευθερια του ενος σταματαει εκει που ξεκιναει η ελευθερια του αλλου, προφανως!).
2. οκ, οχι λασπη στις παραταξεις για τις αιθουσες που χρειαζονται, αλλα γιατι αυτη η διακριση υπερ των παραταξεων? (προφανως για μενα ειναι αληθινο διπολο και οχι ψευτοδιπολο, οσο κι αν προσπαθει να το ωραιοποιησει ο V) νομιζω πως ολοι οι "παραταξιακοι" γκρινιαζουν γιατι οι "ανενταχτοι" τους τα χωνουν, αλλα οι δευτεροι ειναι καπως πεσμενοι παντα. το πιο απλο, οι αποθηκευτικοι χωροι των παραταξεων και τα λοκερς πχ, γιατι τα κοροιδευεις, 3? πιστευεις οτι δε σου αξιζει ενα? αν σου το παραχωρουσαν εσυ μην το παρεις. αν ειναι ουτοπικο να το ζητησεις, ενα απλο ντουλαπακι, τοτε πως ζητας αλλα, σπουδαιοτερα πραγματα, που βελτιωνουν την ποιοτητα της σχολης?
3. ακη, τι θα ηθελες να ακουσεις δηλαδη για να "δικαιολογησεις την αδρανεια των ανενταχτων φοιτητων"? πως και η ανθρωπινη υπομονη εχει τα ορια της? και ναι, με κολακευει που ακομα συζητατε για την ανοητη "παρεμβαση" μου σε μια ΓΣ, χαχα, αλλα ειλικρινα, εχει αλλαξει τιποτα? και αν εβγαινα σε καθε ΓΣ και εκανα την ιδια παρατηρηση καθε δεκα λεπτα (το απλο και αυτονοητο δηλαδη, να μιλανε σαν ανθρωποι και να κανουμε συζητηση) και αν εβγαιναν και το ελεγαν κι αλλα πεντε ατομα, πιστευεις πως θα μας ακουγε κανεις? η θα γινομασταν η μασκοτ της συνελευσης? αληθεια, ποση υπομονη πιστευετε πως εχει ενας "ανενταχτος"? δεν εχει απο πισω του μια πολιτικη ιδεολογια/προπαγανδα να τον στηριζει ψυχολογικα και να του τονιζει την αυτοπεποιθηση. απλως, απο ενα σημειο και μετα θελει να φυγει οσο γινεται αλωβητος απ' αυτο τον παραλογισμο και να κανει την προσωπικη του ζωη ανθρωπινη, ισως και καποια κοινωνικη προσφορα, ακομα και με την επιγνωση του οτι εκει εξω το πολιτικο/κοινωνικο σκηνικο ειναι πιο σκατα απ' οτι το αντιστοιχο στη σχολη (και οτι σχεδον ολες οι προσπαθειες μας πανε στο βροντο)