Αποστολή e-mails από φοιτητικές παρατάξεις κ.α.

Πολιτικά θέματα; Οργανωτικά Προβλήματα; Προτάσεις Βετλτίωσης; Όλα τα ζητήματα που αφορούν στη σχολή αναλύονται εδώ.

Re: Αποστολή e-mails από φοιτητικές παρατάξεις κ.α.

Δημοσίευσηαπό Jakarta » Τετ, 23 Οκτ 2013 1:05 am

Nysta έγραψε: Η γραμματεία αυτή τη στιγμή δεν αντιλαμβάνεται ότι ο ρόλος σου είναι να είσαι στο σπίτι σου όσο και αν δε σου αρέσει και θέλησε να σου στείλει το Mail.

Δηλαδή έχουν ''πάρει'' το Πολυτεχνείο στα χέρια τους και το χρησιμοποιούν όπως θέλουν. Εννοείται πως δεν μου αρέσει .
Jakarta

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό another brick » Τετ, 23 Οκτ 2013 1:07 am

A-nik-i έγραψε:Καλά το "φακέλωμα" ήταν λίγο στον οίστρο. Another brick, άλλο το Συμβούλιο ιδρύματος, άλλο μια παράταξη. Μην τα βάζουμε στο ίδιο τσουβάλι. Και κάθε φορά που λαμβάνω επίσημο mail έχει από κάτω υπογραφή. Το Συμβούλιο, ή ο Πρύτανης υπογράφει, έχει νομική αναγνώριση και ευθύνη στο ίδρυμα. Αν φτιάξω δηλ εγώ αύριο μια παράταξη θα έχω δικαίωμα να στέλνω e-mails; Εγώ θεωρώ οτι είναι κατάφωρη κατάχρηση στοιχείων, και δεν το λέω με έχθρα προς την ΕΑΑΚ, ότι και να ήταν. Τα στοιχεία αυτά, είναι προσωπικά δεδομένα σ'ένα βαθμό, που εγώ εκχωρώ μόνο στη γραμματεία.

Οι εργαζόμενοι στη Γραμματεία σε καιρό λειτουργίας στέλνουν μόνο ότι τους υποδεικνύει ο πρόεδρος-καλώς ή κακώς. Τώρα οι εργαζόμενοι που απεργούν, επέλεξαν να σταλεί ένα μέιλ που καλεί σε μια συζήτηση. Το καλεί το σχήμα των εαακ, αλλά αναφέρεται σε πολύ περισσότερο κόσμο, είναι ευρύ κάλεσμα σε εργαζόμενους από διάφορους χώρους, φοιτητές και από άλλα σχήματα/παρατάξεις και δεν έχει σκοπό να είναι κάτι στενά περιορισμένο στα εαακ. Δεν είναι πολιτικά ουδέτερο μέιλ, όχι όμως επειδή προέρχεται από ένα σχήμα (δεν είμαστε παράταξη), αλλά επειδή παίρνει θέση υπέρ των εργαζομένων, κάτι που απ' ότι φαίνεται δεν υποστηρίζει το σύνολο της σχολής.
another brick

Έτος εισαγωγής: 2010

Δημοσίευσηαπό ksiv » Τετ, 23 Οκτ 2013 1:20 am

Nysta έγραψε:Η γραμματεία αυτή τη στιγμή δεν αντιλαμβάνεται ότι ο ρόλος σου είναι να είσαι στο σπίτι σου όσο και αν δε σου αρέσει και θέλησε να σου στείλει το Mail.

Δηλαδή, εγώ θα πρέπει να λαμβάνω ή να μην λαμβάνω e-mails ανάλογα με το τί ρόλο κρίνει η γραμματεία οτι θα πρέπει να έχω;
ksiv

Δημοσίευσηαπό dima » Τετ, 23 Οκτ 2013 1:57 am

Πως γίνεται να μου έρθει mail απο παράταξη στο λογαριασμό μου στην σχολη ; Ποιος έδωσε πρόσβαση στα δικά μου δεδομένα ; Και με ποιο δικαίωμα στο κάτω κάτω
dima

Έτος εισαγωγής: 1999

Δημοσίευσηαπό .moonwillow » Τετ, 23 Οκτ 2013 3:04 am

Απορώ γιατί βρίσκετε ακόμα παράλογο που οι εργαζόμενοι της γραμματείας συμφώνησαν με μία κίνηση η οποία στηρίζει τον αγώνα που κάνουν εδώ και 7 εβδομάδες και συμφώνησαν να την κοινοποιήσουν.
Επίσης, δεν τίθεται θέμα ότι "κάνουν ότι θέλουν τη σχολή". Καλώς ή κακώς η γραμματεία απαρτίζεται από άτομα και όχι ρομπότ που κάνουν τη δουλειά τους μόνο όπως τους υπαγορεύει ο χ,ψ χωρίς να παίρνουν πρωτοβουλίες και σε τέτοιες συγκυρίες το θεωρώ λογικό με τα μέσα που διαθέτουν να καλούν κόσμο για ενημέρωση/συζήτηση. Ναι ακόμα και με μέιλ.
Τώρα αν θέλετε να συνομοσιωλογήσετε περί φακελώματος από την ΕΑΑΚ, το βρίσκω στην καλύτερη ανούσιο (για να μην πω γελοίο :P ).
Everything is broken up and dances.
Άβαταρ μέλους
.moonwillow

Δημοσίευσηαπό ksiv » Τετ, 23 Οκτ 2013 11:47 am

.moonwillow έγραψε:Απορώ γιατί βρίσκετε ακόμα παράλογο που οι εργαζόμενοι της γραμματείας συμφώνησαν με μία κίνηση η οποία στηρίζει τον αγώνα που κάνουν εδώ και 7 εβδομάδες και συμφώνησαν να την κοινοποιήσουν.
Επίσης, δεν τίθεται θέμα ότι "κάνουν ότι θέλουν τη σχολή". Καλώς ή κακώς η γραμματεία απαρτίζεται από άτομα και όχι ρομπότ που κάνουν τη δουλειά τους μόνο όπως τους υπαγορεύει ο χ,ψ χωρίς να παίρνουν πρωτοβουλίες και σε τέτοιες συγκυρίες το θεωρώ λογικό με τα μέσα που διαθέτουν να καλούν κόσμο για ενημέρωση/συζήτηση. Ναι ακόμα και με μέιλ.
Τώρα αν θέλετε να συνομοσιωλογήσετε περί φακελώματος από την ΕΑΑΚ, το βρίσκω στην καλύτερη ανούσιο (για να μην πω γελοίο :P ).

Πιστεύεις δηλαδή, οτι τα στοιχεία που δίνουμε στη γραμματεία, είναι δυνατόν να χρησιμοποιούνται για ενημέρωση (επί οποιουδήποτε θέματος) κατά την κρίση των υπαλλήλων της γραμματείας; Εάν όπως λες θέλουν να καλέσουν σε ενημέρωση και συζήτηση υπάρχουν πολλοί τρόποι. Blogs υπάρχουν, fora υπάρχουν (καλή ώρα το συγκεκριμένο) που μπαίνουν και γράφουν οτιδήποτε επιθυμούν. Η δήλωση των στοιχείων μας γίνεται για πολύ συγκεκριμένους λόγους, για πολύ περιορισμένης ποικιλίας ενημερώσεις. Ούτε για διαφημίσεις, ούτε για ανακοινώσεις τέτοιου τύπου, ούτε τίποτα σχετικό.

Επαναλαμβάνω, δε γίνεται να υποθέτουμε οτι δεν ενημερώνονται οι φοιτητές άρα θα χρησιμοποιήσουμε τα στοιχεία που εμπιστευτικά μας έχουν δώσει. Δεν ξέρω, όπως είπε η ingenieurin26, μάλλον υπάρχουν τρόποι να στείλεις σε φοιτητές κλπ. όμως όπως παραδέχτηκαν πιο πριν 2 μέλη του σχήματος αυτού, έδωσαν την ανακοίνωση στη γραμματεία για να διαμοιραστεί με αυτόν τον τρόπο.

Δηλαδή, αν πέσει το δίκτυο, θα μας στείλουν και μηνύματα στα κινητά; Πληροφόρηση υπάρχει παντού. Την ανακοίνωση αυτή, την είδα πριν λίγες μέρες εδώ από τον χρήστη "TrexoKaiDenftano" ή κάπως έτσι. Το blog με τις ανακοινώσεις των εργαζομένων το ξέρουμε. Τους χώρους του πολυτεχνείου, τους ξέρουμε κι αυτούς. Όλοι οι χώροι από τους οποίους ενημερωνόμαστε είναι ανοιχτοί και προσβάσιμοι και στην κρίση του καθενός το αν θέλει και πως θα ενημερωθεί και αν θα αναλάβει κάποια δράση.

Και όπως ξαναλέω δεν είναι το πρόβλημα με την ΕΑΑΚ. Οποιοσδήποτε και να ήταν το ίδιο θα έλεγα και αν προκύψει ξανά τέτοιο θέμα εδώ θα είμαι να το καταγράψω. Η ΕΑΑΚ και η κάθε ΕΑΑΚ, τη "δουλειά" της κάνει θέλει να κοινοποιήσει τις θέσεις της, να έχει ενδεχομένως μια αποδοχή κ.ο.κ. Η γραμματεία όμως, οφείλει να διαχειρίζεται με υπεύθυνο τρόπο τα στοιχεία μας. Εγώ εκεί βρίσκω την ευθύνη. Διότι σήμερα είναι η ΕΑΑΚ, αύριο θα είναι η ΔΑΠ, μεθαύριο οι Σαϊεντολόγοι και την Κυριακή η Θύρα 13. Αν η γραμματεία διαφύλασσε τα στοιχεία μας κατευθυνόμενη από την επαγγελματική και ηθική της ευθύνη όποιος και να ζητούσε "διευκόλυνση" θα προσέκρουε σε τοίχο.

Εγώ το θεωρώ πολύ μεγάλο ζήτημα. Ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα, ειδικά όταν υπάρχουν και άλλα μέσα που δε χρειάζονται "αγιασμό" για να χρησιμοποιηθούν. Για τη συγκεκριμένη ιστορία, θεωρώ -και να το πω ανοιχτά- οτι οι εργαζόμενοι στην προκειμένη τα έχουν "τακιμιάσει" με την ΕΑΑΚ έχουν μια δεδομένη σύγκλιση απόψεων, οπότε τους διευκόλυναν κατ'αυτόν τον τρόπο. Ή θα το στηλιτεύσουμε αυτό σαν πρακτική, ή την επόμενη φορά που η γραμματεία θα αποφασίσει να προωθήσει κάτι άλλο (μέσω των προσωπικών μας στοιχείων!) δεν πρέπει να βγάλει κανένας άχνα.
ksiv

Δημοσίευσηαπό kliu » Τετ, 23 Οκτ 2013 1:07 pm

A-nik-i έγραψε:
.moonwillow έγραψε:Απορώ γιατί βρίσκετε ακόμα παράλογο που οι εργαζόμενοι της γραμματείας συμφώνησαν με μία κίνηση η οποία στηρίζει τον αγώνα που κάνουν εδώ και 7 εβδομάδες και συμφώνησαν να την κοινοποιήσουν.

Πιστεύεις δηλαδή, οτι τα στοιχεία που δίνουμε στη γραμματεία, είναι δυνατόν να χρησιμοποιούνται για ενημέρωση (επί οποιουδήποτε θέματος) κατά την κρίση των υπαλλήλων της γραμματείας; Εάν όπως λες θέλουν να καλέσουν σε ενημέρωση και συζήτηση υπάρχουν πολλοί τρόποι. Blogs υπάρχουν, fora υπάρχουν (καλή ώρα το συγκεκριμένο) που μπαίνουν και γράφουν οτιδήποτε επιθυμούν. Η δήλωση των στοιχείων μας γίνεται για πολύ συγκεκριμένους λόγους, για πολύ περιορισμένης ποικιλίας ενημερώσεις. Ούτε για διαφημίσεις, ούτε για ανακοινώσεις τέτοιου τύπου, ούτε τίποτα σχετικό.

Επαναλαμβάνω, δε γίνεται να υποθέτουμε οτι δεν ενημερώνονται οι φοιτητές άρα θα χρησιμοποιήσουμε τα στοιχεία που εμπιστευτικά μας έχουν δώσει. Δεν ξέρω, όπως είπε η ingenieurin26, μάλλον υπάρχουν τρόποι να στείλεις σε φοιτητές κλπ. όμως όπως παραδέχτηκαν πιο πριν 2 μέλη του σχήματος αυτού, έδωσαν την ανακοίνωση στη γραμματεία για να διαμοιραστεί με αυτόν τον τρόπο.

Δηλαδή, αν πέσει το δίκτυο, θα μας στείλουν και μηνύματα στα κινητά; Πληροφόρηση υπάρχει παντού. Την ανακοίνωση αυτή, την είδα πριν λίγες μέρες εδώ από τον χρήστη "TrexoKaiDenftano" ή κάπως έτσι. Το blog με τις ανακοινώσεις των εργαζομένων το ξέρουμε. Τους χώρους του πολυτεχνείου, τους ξέρουμε κι αυτούς. Όλοι οι χώροι από τους οποίους ενημερωνόμαστε είναι ανοιχτοί και προσβάσιμοι και στην κρίση του καθενός το αν θέλει και πως θα ενημερωθεί και αν θα αναλάβει κάποια δράση.

Και όπως ξαναλέω δεν είναι το πρόβλημα με την ΕΑΑΚ. Οποιοσδήποτε και να ήταν το ίδιο θα έλεγα και αν προκύψει ξανά τέτοιο θέμα εδώ θα είμαι να το καταγράψω. Η ΕΑΑΚ και η κάθε ΕΑΑΚ, τη "δουλειά" της κάνει θέλει να κοινοποιήσει τις θέσεις της, να έχει ενδεχομένως μια αποδοχή κ.ο.κ. Η γραμματεία όμως, οφείλει να διαχειρίζεται με υπεύθυνο τρόπο τα στοιχεία μας. Εγώ εκεί βρίσκω την ευθύνη. Διότι σήμερα είναι η ΕΑΑΚ, αύριο θα είναι η ΔΑΠ, μεθαύριο οι Σαϊεντολόγοι και την Κυριακή η Θύρα 13. Αν η γραμματεία διαφύλασσε τα στοιχεία μας κατευθυνόμενη από την επαγγελματική και ηθική της ευθύνη όποιος και να ζητούσε "διευκόλυνση" θα προσέκρουε σε τοίχο.

Εγώ το θεωρώ πολύ μεγάλο ζήτημα. Ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα, ειδικά όταν υπάρχουν και άλλα μέσα που δε χρειάζονται "αγιασμό" για να χρησιμοποιηθούν. Για τη συγκεκριμένη ιστορία, θεωρώ -και να το πω ανοιχτά- οτι οι εργαζόμενοι στην προκειμένη τα έχουν "τακιμιάσει" με την ΕΑΑΚ έχουν μια δεδομένη σύγκλιση απόψεων, οπότε τους διευκόλυναν κατ'αυτόν τον τρόπο. Ή θα το στηλιτεύσουμε αυτό σαν πρακτική, ή την επόμενη φορά που η γραμματεία θα αποφασίσει να προωθήσει κάτι άλλο (μέσω των προσωπικών μας στοιχείων!) δεν πρέπει να βγάλει κανένας άχνα.

:clap: :thumbup: σα να το χα γραψει εγω!
~happiness is a mood not a destination~
kliu

Δημοσίευσηαπό shamrock1992 » Τετ, 23 Οκτ 2013 2:52 pm

A-nik-i έγραψε:

Το κείμενό σου με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο!!!
shamrock1992

Δημοσίευσηαπό Jakarta » Τετ, 23 Οκτ 2013 3:21 pm

Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί αφήνουν οι εργαζόμενοι τα ΕΑΑΚ να χρησιμοποιούν την απεργία για να εξυπηρετήσουν δικούς της σκοπούς .
Jakarta

Δημοσίευσηαπό Archodas » Τετ, 23 Οκτ 2013 3:30 pm

Αυτα που λεει η συναδελφος Α-νικ-ι ειναι σωστα, ωστοσο δυστυχως ειναι παρα πολυ ευκολο για τον οποιοδηποτε να παρει την διευθυνση ταχυδρομειου μας απο την σχολη, και οχι μονο (ακομα και να συνδιασει το ονοματεπωνυμο μας με την διευθυνση και κατ επεκταση με το ΑΜ μας)!
Επισης ειμαι ευκολο να στειλει καποιος με διευθυνση αποστολης οποια θελει με ειδικη μεθοδο (δηλαδη να βλεπεις οτι στο εστειλε ο noreply@ntua.gr κλπ ενω στο εστειλε πραγματικα ο tapantaola@mpordelo.net)

Εαν θελετε μπορω να σας πω τι να κανετε για να διαπιστωσετε τα λεγομενα του πρωτου σκελους σε μια γραμμη, ωστοσο θεωρησα καλο να μην ανοιξω τα ματια πολλων για ευνοητους λογους! :twisted:
Archodas

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Σχόλια/Προτάσεις/Παρατηρήσεις για τη Σχολή

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες