Αποστολή e-mails από φοιτητικές παρατάξεις κ.α.

Πολιτικά θέματα; Οργανωτικά Προβλήματα; Προτάσεις Βετλτίωσης; Όλα τα ζητήματα που αφορούν στη σχολή αναλύονται εδώ.

Re: Αποστολή e-mails από φοιτητικές παρατάξεις κ.α.

Δημοσίευσηαπό BullsEye » Τρί, 22 Οκτ 2013 10:58 pm

Πιστεύω πως είναι εντελώς αντιδεοντολογικό να στέλνεις μέσω e-mail γραμματείας κείμενο που αναφέρει "ως ανεξάρτητη αριστερή παρέμβαση αντιλαμβανόμαστε..."
Εαν θέλεις να ενημερώσεις τους φοιτητές, μπορείς να γράψεις εσύ, ως διοικητικός, ένα κείμενο, ή έστω να αποσύρεις την παραταξιακή ταυτότητα του υπάρχοντος. Δεν δώσαμε τα e-mail μας στη γραμματεία για να μας ενημερώνει για ανακοινώσεις φοιτητικής παράταξης. Όποια κι αν είναι αυτή. Αν μη τι άλλο, αυτός ο αντιεπαγγελματισμός δίνει τροφή σε αυτούς που μιλάνε για νοοτροπία "δημόσιου υπάλληλου".
Πιστεύεις δηλαδή πως όσοι επιλέγουμε να μην έρθουμε στις συνελεύσεις, δεν ενημερωνόμασταν για τις ανακοινώσεις; Και τώρα που πήραμε mail από τη γραμματεία με την συνδρομή των ΕΑΑΚ θα αλλάξουμε γνώμη;
BullsEye

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό ksiv » Τρί, 22 Οκτ 2013 11:40 pm

ze έγραψε:Άλλη μια φορά κοιτάμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος. Η ανακοίνωση λοιπόν γράφτηκε από την εαακ και προτείναμε στους εργαζόμενους να τη μοιράσουν μέσω mail. Εκείνοι δέχτηκαν και έτσι έγινε. Σε καμία περίπτωση δε μπορώ να πω ότι οι εργαζόμενοι ξαφνικά υιοθέτησαν το πολιτικό λόγο της εαακ και μας κάνουν προμοσιον. Η αλήθεια είναι ότι οι άνθρωποι απεργούν 7 εβδομάδες και πραγματικά διψάνε να βρουν στήριξη πάνω στους φοιτητές. Σε αυτό το πλαίσιο νομίζω οποιαδήποτε ενέργεια γίνεται από πλευρά των φοιτητών ,έχει τη στήριξη τους (βλ. αρχιτεκτονική, γιαπί, κτλ). Επίσης να σας καθησυχάσω ότι ούτε την αναλυτική σας βαθμολογία έχουμε, ούτε τίποτα. Για να είμαι όμως ειλικρινής δε νομίζω ότι πρέπει να περιμένει κανείς την αναρπα για να ανησυχήσει για τα προσωπικά του στοιχεία στο διαδίκτυο το 2013! Πιστεύω δηλαδή πως αυτή η ανησυχία που περιγράφεται στο τοπικ περιλαμβάνει πιο πολύ την ανησυχία για αποφυγή οποιασδήποτε πολιτικής διαδικασίας/διαλόγου. Συγκεκριμένα όταν μεγάλη μερίδα φοιτητών εδώ και 1.5 μήνα αποφεύγουν με κάθε τρόπο να μπουν σε μια κουβέντα για το πανεπιστήμιο, όταν η ''κουβέντα'' μπει απο μόνη της σπίτι τους...λογικό είναι να ''σπαστούν''.

Εάν πάω εγώ να δώσω κάτι στη γραμματεία, θα το μοιράσει ή όχι;

Και επίσης, επειδή βλέπετε αποχή από τα κοινά, δε σημαίνει οτι δεν ενημερωνόμαστε. Την ανακοίνωση αυτή συγκεκριμένα, τη διάβασα και στο MQN που είχε ανέβει. Δεν νομίζω οτι οι εικασίες για το πού ζούμε, ή για το αν γνωρίζουμε τα αιτήματα των εργαζομένων ή την θέση καθενός, δικαιολογούν να χρησιμοποιείται μια λίστα, τυφλά και να στέλνονται e-mails. Γιατί κι εγώ εικάζω οτι οι φοιτητές δεν έχουν δοκιμάσει την μαγειρική μου και στέλνω να τους καλέσω σπίτι μου. Στην ουσία, αυτό κάνετε. Εικάζετε οτι δε διαβάσαμε την ανακοίνωση σας, οτι ζούμε σε γυάλα ή οτιδήποτε άλλο και λέτε "ας το στείλουμε στα e-mail όλων". έτσι όμως, περνάτε τον πολιτικό σας λόγο μέσω εμπιστευτικών στοιχείων. Δεν ξέρω, σας αρέσει που έχουν τα τηλέφωνα σας οι διάφορες εταιρίες και σας κάνουν promotion; Διότι κάτι παρόμοιο είναι αυτό. Και την προσφορά της Nova είδα και την ανακοίνωση. Το αν θα ακολουθήσω είναι δική μου δουλειά. Δεν ξέρω τι πιστεύετε εσείς, αλλά εγώ δεν πιστεύω οτι η χρήση των στοιχείων μας είναι στην κρίση του οποιουδήποτε εργαζόμενου ή ομάδας εργαζομένων που θα δεχτούνν ή όχι να μοιράσουν μια ανακοίνωση. Υπάρχουν κανόνες. Είτε ζούμε όλοι με αυτούς τους κανόνες, που στο κάτω κάτω ούτε αστυνομία τους επιβάλλει, ούτε κράτος ούτε κανείς, εμείς οι άνθρωποι για να ζούμε αρμονικά, είτε νικάει ο πιο "μάγκας". Για να ξέρω οτι τα στοιχεία μου είναι προστατευμένα και το περιεχόμενο που λαμβάνω συγκεκριμένο. Λυπάμαι που σκέφτεστε έτσι και κρίμα γιατί είστε νέοι άνθρωποι σ'ένα ίδρυμα που έχει μεγάλη ιστορία στην πάλη εναντίον του "φακελώματος" κλπ.
ksiv

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό eX-mc » Τρί, 22 Οκτ 2013 11:46 pm

Συγχωρέστε με για την παρέμβαση, δεν έχω διαβάσει όλα όσα έχετε γράψει απλά δεν έχω καταλάβει γιατί χρειάζεται να έχει δώσει η γραμματεία τα συγκεκριμένα μέιλ; Πόσο δύσκολο είναι να στείλεις ένα κυκλικό μέιλ στα μέλη ακόμα και όλου του πολυτεχνείου πες χωρίς να σου δώσει κανείς κανένα στοιχείο.

Υ.Γ. αν έχω καταλάβει κάτι λάθος διορθώστε με παρακαλώ
c'est en faisant n'importe quoi
qu'on devient n'importe qui

Spoiler: show
δεν είναι πτήση, είναι πτώση με στυλ.
Άβαταρ μέλους
eX-mc
Site Admin

Έτος εισαγωγής: 2010

Δημοσίευσηαπό apo7 » Τρί, 22 Οκτ 2013 11:56 pm

Οι εργαζομενοι εχουν παρει ξεκαθαρη θεση εδω και καιρο. Δεν τους νοιαζει τι ειναι σωστο, ποιος ειναι ο ρολος τους - νοιαζονται μονο για το τομαρι τους. Ας παει στο διαολο η εξεταστικη, οι εγγραφες, μπορει και το εξαμηνο - θα παρουμε ομηρους τους φοιτητες μπας και περασει το δικο μας. Τι κι αν οι φοιτητες εχουμε δωσει τα η-μεηλ μας για να επιβεβαιωνουμε τις εγγραφες και να λαμβανουμε ακαδημαικα νεα - οι εργαζομενοι τα'χουν τακιμιασει με τα εαακ, οποτε θα λαμβανουμε το προπαγανδιστικο υλικο των τελευταιων.
Δε λεω οτι μ'αρεσει αυτη η κατασταση, αλλα δεν εκπλησσομαι. Κι οποιος παρακολουθει τι γινεται τους τελευταιους μηνες με τις απεργιες του διοικητικου δε θα πρεπει να εκπλησσεται, ηταν αναμενομενο.

eX-mc έγραψε:Συγχωρέστε με για την παρέμβαση, δεν έχω διαβάσει όλα όσα έχετε γράψει απλά δεν έχω καταλάβει γιατί χρειάζεται να έχει δώσει η γραμματεία τα συγκεκριμένα μέιλ; Πόσο δύσκολο είναι να στείλεις ένα κυκλικό μέιλ στα μέλη ακόμα και όλου του πολυτεχνείου πες χωρίς να σου δώσει κανείς κανένα στοιχείο.

Υ.Γ. αν έχω καταλάβει κάτι λάθος διορθώστε με παρακαλώ

Η γραμματεια δεν εδωσε τα η-μεηλ των φοιτητων, η γραμματεια εστειλε η ιδια αυτα τα η-μεηλ με υλικο των εαακ στους φοιτητες.
Τελευταία επεξεργασία από eX-mc και Τετ, 23 Οκτ 2013 12:01 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Αιτία: Συγχώνευση δημοσιεύσεων.
apo7

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό another brick » Τετ, 23 Οκτ 2013 12:00 am

Εμένα πάλι μου φαίνεται ότι κοροιδευόμαστε... Δεν γίνεται να μιλάτε για φακέλωμα και να κατηγορείτε τα εαακ για αυτό το πράγμα. Τα στοιχεία των φοιτητών τα έχει η γραμματεία και μόνο! Και εμένα δεν μου αρέσει να μου στέλνει μέιλ από το συμβούλιο ιδρύματος, αλλά το δέχομαι γιατί είμαι μέλος μιας κοινότητας και αυτό συνεπάγεται και άλλου είδους ενημέρωση πέρα από τα μαθήματα. Αλλιώς υπάρχουν και σπηλιές για να ζει κανείς αν αηδιάζει τόσο πολύ με την πολιτική ενασχόληση (στο κάτω-κάτω δεν ήταν προπαγάνδα-διαφήμιση για εκλογές/ψήφους κτλ, για ένα θέμα που μας αφορά ήταν).

Και κάτι ακόμα για εσάς που ΤΩΡΑ εξεγερθήκατε και σας φταίνε οι παρατάξεις (και καλά όλες, μόνο τα εαακ σας φταίνε και πείτε το ευθέως :twisted: ) τόσα χρόνια με τα φακελώματα της ΔΑΠ μια χαρά ήταν; Που αρχειοθετούσαν από τηλέφωνο, διεύθυνση κτλ μέχρι τι ψηφίζουν οι γονείς/ η σχέση/ οι φίλοι!!!
Εμένα δεν μου φαίνεται τόσο αθώο αυτό που σας έπιασε τωρα με το μειλ :shock: ...Πολύ φασαρία για το τίποτα.
another brick

Δημοσίευσηαπό ingenieurin26 » Τετ, 23 Οκτ 2013 12:06 am

Off topic:
Υπάρχει τρόπος με τον οποίο μπορεί ο καθένας, χωρίς να ζητήσει άδεια, να στείλει σε όλο το ΕΜΠ mail, επειδή τα mail διαφέρουν μόνο στον κωδικό (cv...@mail.ntua.gr). Στο παρακάτω mail μπορείτε να στείλετε το ανεπιθήμητο μήνυμα και να αποκλειστεί ο αποστολέας:
report-spam@ntua.gr .
Αυτό, να τονίζω ότι το αναφέρω για τις περιπτώσεις που ο αποστολέας δεν έχει ζητήσει άδεια από το ΕΜΠ, πχ για τις εταιρίες και ότι ίσχυε όταν το ΕΜΠ λειτουργούσε.
ingenieurin26
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό eX-mc » Τετ, 23 Οκτ 2013 12:10 am

another brick έγραψε:Και κάτι ακόμα για εσάς που ΤΩΡΑ εξεγερθήκατε και σας φταίνε οι παρατάξεις (και καλά όλες, μόνο τα εαακ σας φταίνε και πείτε το ευθέως :twisted: ) τόσα χρόνια με τα φακελώματα της ΔΑΠ μια χαρά ήταν; Που αρχειοθετούσαν από τηλέφωνο, διεύθυνση κτλ μέχρι τι ψηφίζουν οι γονείς/ η σχέση/ οι φίλοι!!!
Εμένα δεν μου φαίνεται τόσο αθώο αυτό που σας έπιασε τωρα με το μειλ :shock: ...Πολύ φασαρία για το τίποτα.

Μπορεί να δίνουμε περισσότερη σημασία απ'ότι χρειάζεται από την άλλη όμως δεν αφαιρεί το γεγονός της κατάχρησης κάποιων στοιχείων που δεν είχα δοθεί γι'αυτό το σκοπό. Εξάλλου μπορούσε να γίνει κι ορθότερα.
c'est en faisant n'importe quoi
qu'on devient n'importe qui

Spoiler: show
δεν είναι πτήση, είναι πτώση με στυλ.
Άβαταρ μέλους
eX-mc
Site Admin

Δημοσίευσηαπό Jakarta » Τετ, 23 Οκτ 2013 12:24 am

elcv έγραψε:
Jakarta έγραψε:
ΧΡΙΣΤΙΝΑ έγραψε:Επειδή εν γένει είναι μία περίοδος κάπως τεταμένη, και η γραμματεία είναι λογικό να μην λειτουργεί με τον απολύτως ορθό τρόπο,

Επειδή η γραμματεία δεν λειτουργεί αυτό σημαίνει ότι έχει περάσει στα χέρια κάποιων άλλων ? Μήπως έχει σχέση και με το μπάχαλο που έχει γίνει στα στοιχεία φοιτητών ?

Νομίζω ότι τεκμηριωμένη απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα δεν μπορεί να δώσει κάποιος κι ας μην έχουμε απαίτηση απ'τους συντονιστές και τους διαχειριστές να τα γνωρίζουν όλα.Η δουλειά τους δεν είναι να λύνουν τις δικές μας απορίες παρά όπως λέει και ο τίτλος τους να συντονίζουν συζητήσεις και να διαχειρίζονται θέματα τεχνικά κλπ του φόρουμ.Κι εμένα προσωπικά με ανησυχεί αρκετά το γεγονός ότι δεν μπορώ να διαβάσω τα στοιχεία μου στο σαιτ της σχολής ή ότι μπορεί ο οποιοσδήποτε να έχει πρόσβαση στις πληροφορίες μου,αλλά μόνο όταν ηρεμήσουν τα πράγματα πιστεύω ότι θα μάθουμε πραγματικά από κάποιον αρμόδιο τι συνέβη.Μέχρι τότε μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε

Δεν έχω καμία απαίτηση απο τους συντονιστές να μου δώσουν απάντηση σε αυτό , μιά συζήτηση κάνουμε και η ερώτηση δεν απευθύνεται στους συντονιστές
Jakarta

Δημοσίευσηαπό ksiv » Τετ, 23 Οκτ 2013 12:44 am

Καλά το "φακέλωμα" ήταν λίγο στον οίστρο. Another brick, άλλο το Συμβούλιο ιδρύματος, άλλο μια παράταξη. Μην τα βάζουμε στο ίδιο τσουβάλι. Και κάθε φορά που λαμβάνω επίσημο mail έχει από κάτω υπογραφή. Το Συμβούλιο, ή ο Πρύτανης υπογράφει, έχει νομική αναγνώριση και ευθύνη στο ίδρυμα. Αν φτιάξω δηλ εγώ αύριο μια παράταξη θα έχω δικαίωμα να στέλνω e-mails; Εγώ θεωρώ οτι είναι κατάφωρη κατάχρηση στοιχείων, και δεν το λέω με έχθρα προς την ΕΑΑΚ, ότι και να ήταν. Τα στοιχεία αυτά, είναι προσωπικά δεδομένα σ'ένα βαθμό, που εγώ εκχωρώ μόνο στη γραμματεία.
ksiv

Δημοσίευσηαπό Nysta » Τετ, 23 Οκτ 2013 1:00 am

A-nik-i έγραψε:Another brick, άλλο το Συμβούλιο ιδρύματος, άλλο μια παράταξη. Μην τα βάζουμε στο ίδιο τσουβάλι. Και κάθε φορά που λαμβάνω επίσημο mail έχει από κάτω υπογραφή. Το Συμβούλιο, ή ο Πρύτανης υπογράφει, έχει νομική αναγνώριση και ευθύνη στο ίδρυμα

Το συμβούλιο ιδρύματος είναι μια δομή που έχει εκλεγεί απέναντι σε όλες τις αποφάσεις συλλογικών οργάνων που υπάρχουν στην 3οβάθμια εκπαίδευση, εκτός ίσως από το χαροκόπειο. Από μόνο του αποτελεί παραβίαση κάθε δημοκρατικής διαδικασίας. Δηλαδή αν ο σύλλογος που έχει νομική αναγνώριση, διαλυθεί, έτσι όπως προβλέπουν οι νόμοι Διαμαντοπούλου-Αρβανιτόπουλου, θα έχεις κάποιο πρόβλημα με το να κάνουμε συνέλευση;

A-nik-i έγραψε:Αν φτιάξω δηλ εγώ αύριο μια παράταξη θα έχω δικαίωμα να στέλνω e-mails; Εγώ θεωρώ οτι είναι κατάφωρη κατάχρηση στοιχείων, και δεν το λέω με έχθρα προς την ΕΑΑΚ, ότι και να ήταν. Τα στοιχεία αυτά, είναι προσωπικά δεδομένα σ'ένα βαθμό, που εγώ εκχωρώ μόνο στη γραμματεία.

αν συμφωνούν οι απεργοί προφανώς και θα το στείλουν. Να σου δώσω ένα παράδειγμα, κατα τη διάρκεια συνεδρίασης του ΔΣ του συλλόγου, όταν πήραν χαμπάρι οι εργαζόμενοι ότι κάποιοι εκεί είναι δαπίτες ήρθαν και τους βρίσανε. Η γραμματεία αυτή τη στιγμή δεν αντιλαμβάνεται ότι ο ρόλος σου είναι να είσαι στο σπίτι σου όσο και αν δε σου αρέσει και θέλησε να σου στείλει το Mail. Αν ήθελες να στείλεις μια ενημέρωση για κάτι που δεν έχει σχέση με τον αγώνα τους πολύ πιθανό να μην το δεχόντουσαν.
Η πληρότητα του μπλε κάδου είναι ευθέως ανάλογη με το επίπεδο του διαλόγου στο forum..
Άβαταρ μέλους
Nysta

Έτος εισαγωγής: 2009

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Σχόλια/Προτάσεις/Παρατηρήσεις για τη Σχολή

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες