ze έγραψε:Άλλη μια φορά κοιτάμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος. Η ανακοίνωση λοιπόν γράφτηκε από την εαακ και προτείναμε στους εργαζόμενους να τη μοιράσουν μέσω mail. Εκείνοι δέχτηκαν και έτσι έγινε. Σε καμία περίπτωση δε μπορώ να πω ότι οι εργαζόμενοι ξαφνικά υιοθέτησαν το πολιτικό λόγο της εαακ και μας κάνουν προμοσιον. Η αλήθεια είναι ότι οι άνθρωποι απεργούν 7 εβδομάδες και πραγματικά διψάνε να βρουν στήριξη πάνω στους φοιτητές. Σε αυτό το πλαίσιο νομίζω οποιαδήποτε ενέργεια γίνεται από πλευρά των φοιτητών ,έχει τη στήριξη τους (βλ. αρχιτεκτονική, γιαπί, κτλ). Επίσης να σας καθησυχάσω ότι ούτε την αναλυτική σας βαθμολογία έχουμε, ούτε τίποτα. Για να είμαι όμως ειλικρινής δε νομίζω ότι πρέπει να περιμένει κανείς την αναρπα για να ανησυχήσει για τα προσωπικά του στοιχεία στο διαδίκτυο το 2013! Πιστεύω δηλαδή πως αυτή η ανησυχία που περιγράφεται στο τοπικ περιλαμβάνει πιο πολύ την ανησυχία για αποφυγή οποιασδήποτε πολιτικής διαδικασίας/διαλόγου. Συγκεκριμένα όταν μεγάλη μερίδα φοιτητών εδώ και 1.5 μήνα αποφεύγουν με κάθε τρόπο να μπουν σε μια κουβέντα για το πανεπιστήμιο, όταν η ''κουβέντα'' μπει απο μόνη της σπίτι τους...λογικό είναι να ''σπαστούν''.
Εάν πάω εγώ να δώσω κάτι στη γραμματεία, θα το μοιράσει ή όχι;
Και επίσης, επειδή βλέπετε αποχή από τα κοινά, δε σημαίνει οτι δεν ενημερωνόμαστε. Την ανακοίνωση αυτή συγκεκριμένα, τη διάβασα και στο MQN που είχε ανέβει. Δεν νομίζω οτι οι εικασίες για το πού ζούμε, ή για το αν γνωρίζουμε τα αιτήματα των εργαζομένων ή την θέση καθενός, δικαιολογούν να χρησιμοποιείται μια λίστα, τυφλά και να στέλνονται e-mails. Γιατί κι εγώ εικάζω οτι οι φοιτητές δεν έχουν δοκιμάσει την μαγειρική μου και στέλνω να τους καλέσω σπίτι μου. Στην ουσία, αυτό κάνετε. Εικάζετε οτι δε διαβάσαμε την ανακοίνωση σας, οτι ζούμε σε γυάλα ή οτιδήποτε άλλο και λέτε "ας το στείλουμε στα e-mail όλων". έτσι όμως, περνάτε τον πολιτικό σας λόγο μέσω εμπιστευτικών στοιχείων. Δεν ξέρω, σας αρέσει που έχουν τα τηλέφωνα σας οι διάφορες εταιρίες και σας κάνουν promotion; Διότι κάτι παρόμοιο είναι αυτό. Και την προσφορά της Nova είδα και την ανακοίνωση. Το αν θα ακολουθήσω είναι δική μου δουλειά. Δεν ξέρω τι πιστεύετε εσείς, αλλά εγώ δεν πιστεύω οτι η χρήση των στοιχείων μας είναι στην κρίση του οποιουδήποτε εργαζόμενου ή ομάδας εργαζομένων που θα δεχτούνν ή όχι να μοιράσουν μια ανακοίνωση. Υπάρχουν κανόνες. Είτε ζούμε όλοι με αυτούς τους κανόνες, που στο κάτω κάτω ούτε αστυνομία τους επιβάλλει, ούτε κράτος ούτε κανείς, εμείς οι άνθρωποι για να ζούμε αρμονικά, είτε νικάει ο πιο "μάγκας". Για να ξέρω οτι τα στοιχεία μου είναι προστατευμένα και το περιεχόμενο που λαμβάνω συγκεκριμένο. Λυπάμαι που σκέφτεστε έτσι και κρίμα γιατί είστε νέοι άνθρωποι σ'ένα ίδρυμα που έχει μεγάλη ιστορία στην πάλη εναντίον του "φακελώματος" κλπ.