Κύρος ΕΜΠ

Πολιτικά θέματα; Οργανωτικά Προβλήματα; Προτάσεις Βετλτίωσης; Όλα τα ζητήματα που αφορούν στη σχολή αναλύονται εδώ.

Re: Κύρος ΕΜΠ

Δημοσίευσηαπό zavarakatranemia » Κυρ, 03 Μαρ 2013 11:03 pm

lasa έγραψε:Δεν εξαρτάται το κύρος σε αποκλειστικό βαθμό από τη δυσκολία των εξετάσεων, συνήθως όμως η δυσκολία αυτή αποτελεί ένα από κριτήρια της σοβαρότητας του πανεπιστημίου.

Δεν έχω χρόνο να ασχοληθώ εκτενώς με το θέμα σήμερα, αλλά ορισμένα πράγματα πάνε πολύ...Δε σε χαλάει που βάζουν αγγούρια θέματα για να "υπερασπιστούν" το κύρος της σχολής (ΕΛΕΟΣ)Αντιθέτως, το γουστάρεις κιόλας.Γούστα είναι αυτά, πάω πάσο.Δε σε ενοχλεί ούτε το ότι ΠΟΛΛΟΙ φοιτητές περνάνε μαθήματα με διάφορους τρόπους ΕΚΤΟΣ του διαβάσματος;Και μη βρεθεί κανείς να κάνει τον ανήξερο...Έχουμε δεί όλοι μηνύματα που πέφτουν εν ώρα εξέτασης, κόλλες που αλλάζουν χέρια, συνεργασίες παραταξιακών κλπ κλπ.Πού είναι τότε η "σοβαρότητα" του Πανεπιστημίου;Μην κρυβόμαστε πίσω απ'το δάχτυλό μας.Προβλήματα υπάρχουν πολλά!Και φταίνε πολλοί γι'αυτό.Φοιτητές-καθηγητές.Και όχι, όποιος τα βλέπει και τα λέει, δεν είναι ούτε αδιάβαστος,ούτε βλάκας που ψάχνει δικαιολογίες για την "αποτυχία"του.Έλεος πια μ'αυτό το κόμπλεξ!
zavarakatranemia

Έτος εισαγωγής: 0

Δημοσίευσηαπό ifi » Κυρ, 03 Μαρ 2013 11:16 pm

συμφωνώ απολύτως μαζί σου zavarakatranemia .γιατί δεν κατάλαβα από που ακριβώς φάνηκε πως αυτά που είπα ήταν δικαιολογίες για την αποτυχία μου (και το συμπέρασμα περί αποτυχίας από που βγήκε)
ifi

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό lasa » Δευτ, 04 Μαρ 2013 12:58 am

Δεν ξέρω ifi τη κάνεις εσύ προσωπικά με τις σπουδές σου και δεν αμφισβητώ το πώς πορεύεσαι. Απλώς επειδή τυχαίνει να είμαι λίγα χρόνια μεγαλύτερος, ξέρω από την εμπειρία μου ότι τέτοιες απόψεις περί δήθεν δυσκολίας των θεμάτων διατυπώνονται κατά 90% από φοιτητές που δεν δικαιούνται να τη διατυπώνουν, καθώς θέλουν με μη μικρή έως μέση προσπάθεια να περνάνε τα μαθήματα. Το ότι πολλοί φοιτητές περνούν τα θέματα με πλαγίους τρόπους είναι ένα υπαρκτό και σοβαρό θέμα, πλην όμως άσχετο με τη συζήτησή μας.Το ζητούμενο είναι η αξιοκρατική βαθμολόγηση και η διασφάλιση της διαφάνειας της εξεταστικής διαδικασίας (ανεξάρτητα από τη δυσκολία των θεμάτων) και όχι οι εκπτώσεις ως προς τη δυσκολία της εξέτασης.
Και ναι zavarakatranemia, όταν ήμουν φοιτητής γούσταρα πιο πολύ όταν πέρναγα το μάθημα μετά από μία δύσκολη εξέταση, γιατί και τέσταρα τον εαυτό μου και ένιωθα δικαιωμένος για το σκληρό διάβασμα που είχα ρίξει.

Και συγνώμη για το ύφος, αλλά διαπιστώνω ότι κάποιοι δεν έχουν καταλάβει που βρίσκονται. Το ΤΕΙ Δομικών είναι στο Αιγάλεω παιδιά και το Έργων Υποδομής στου Ρέντη. Όπως θέλετε να έχετε δικαιώματα πάνω στα τεκταινόμενα της σχολής (και πρέπει να έχετε, οι φοιτητές πρέπει να συμμετέχουν στη διοίκηση) και δε θέλετε να περάσουν οι διάφορες μεταρρυθμίσεις που (σε γενικές γραμμές σωστά) πιστεύετε ότι θα πλήξουν το επίπεδο σπουδών, έχετε και υποχρεώσεις. Κανονικά το να διατηρούνται τα θέματα (και η διδασκαλία βέβαια) σε υψηλό επίπεδο δυσκολίας έπρεπε να είναι ζητούμενο.
Τελευταία επεξεργασία από ingenieurin26 και Δευτ, 04 Μαρ 2013 9:48 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Αιτία: συγχώνευση δημοσιεύσεων
lasa

Δημοσίευσηαπό AlPacino » Δευτ, 04 Μαρ 2013 1:07 am

Η αλήθεια πάντα είναι κάπου στη μέση...

Τόσο το επίπεδο των εξετάσεων , όσο και το επίπεδο των φοιτητών είναι υψηλό!
Το Ε Μ Π είναι στην απαξίωση που είναι σε σχέση με άλλα πανεπιστήμια για λόγους υποδομών, εργαστηρίων, κτλ...

Οι εξετάσεις πρέπει να είναι στο ίδιο πάνω κάτω επίπεδο, με την ποιότητα διδασκαλίας του κάθε μαθήματος απλα...
Και να μην έχουν τόσο σοβαρές διακυμάνσεις δυσκολίας από εξεταστική σε εξεταστική.
Για μένα επίσης σοβαρό ζήτημα είναι να είναι σε περισσότερα μαθήματα ανοιχτα βιβλία, έστω κ με σημαντικα αυξημένο βαθμό δυσκολίας θεμάτων.
Η προσωρινή αποστήθιση τύπων ή άλλων πληροφοριών που όταν θα τα χρειαστούμε σίγουρα θα ανατρέξουμε σε βιβλιογραφία, δεν μπορω να καταλάβω σε τί μας ωφελεί...

Κατά τη γνώμη μου, αν εξεραίσεις 10-15 μαθήματα που θέλουν σοβαρό διάβασμα, τα υπόλοιπα κ μόνος σου αν ψαχτεις κ λιγο εδω για το τι να διαβασεις φεύγουν. Όχι με βαθμό, αλλά φεύγουν... ;-)
Όταν τσακώνονται δύο άνθωποι φταίει πάντα ο ευφυέστερος.
AlPacino

Δημοσίευσηαπό lasa » Δευτ, 04 Μαρ 2013 1:10 am

Όντως το ότι γίνονται εξετάσεις με κλειστά βιβλία ΕΙΝΑΙ απαράδεκτο και αντίθετο με τη την αποστολή του πανεπιστημίου να αναπτύσσει την κριτική σκέψη.
lasa

Δημοσίευσηαπό tranikos » Δευτ, 04 Μαρ 2013 1:31 am

Σιγα καλέ δεν τελίωσες και το harvard για να εκθειάζεις τόσο πολυ το ΕΜΠ σε σχεση με τα ΤΕΙ. Ας χαλαρώσουμε λίγο για το πόσο σοβαρά είναι αυτά που μας μαθαίνουν μέσα στη σχολή και αφου είσαι και λίγο μεγαλύτερος θα έχεις διαπιστώσει οτι μάλλον πολυ λιγα σε μάθανε για να σε παιδευουν τόσο πολύ.

Οσο για την διαφάνεια τησ σχολής και απο την μεριά των καθηγητών να μην σχολιάσουμε... Γιατι μόνο για τους φοιτητές λέμε συνέχεια και πόσες λαμογιές κάνουν...

Αυτά
tranikos

Δημοσίευσηαπό BullsEye » Δευτ, 04 Μαρ 2013 1:31 am

Επίσης, δεν βλέπω να θίγεται πουθενά το (ευαίσθητο) θέμα της παρακολούθησης. Πώς γίνεται να θέλουμε να σταθούμε αντάξιοι των σχολών του εξωτερικού, όταν δεν έχουμε καν υποχρεωτικές παρουσίες; Έξω οι εξετάσεις είναι (ίσως) πιο εύκολες γιατί ο φοιτητής παλεύει όλη τη χρονιά με εργασίες και υποχρεωτικές παρουσίες. Πιστοποιείται η παρακολούθηση και η γνώση που παίρνει, έτσι αναβαθμίζεται το πτυχίο του και οι ώρες που έχει επενδύσει έχουν και αντίκρυσμα και στο δίπλωμά του, εκτός από το προσωπικό όφελος της γνώσης. Συμφωνούμε όλοι πιστεύω πως στη σχολή μας, πέρα από 10~15 μαθήματα, στα υπόλοιπα δεν είναι απαραίτητη η παρακολούθηση. Εαν κάποιος λοιπόν περνάει τη συντριπτική πλειοψηφία των μαθημάτων χωρίς να είναι παρών στην τάξη, για ποιο "κύρος" μιλάμε;
BullsEye

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό lasa » Δευτ, 04 Μαρ 2013 1:58 am

Κάνεις μεγάλο λάθος. Με μάθανε πάρα πολλά τα οποία είναι και άμεσα εφαρμόσιμα. Βέβαια το πόσα μαθαίνει κάποιος εξαρτάται κυρίως από το πόσα είναι διατεθειμένος να μάθει, οπότε ενδέχεται να μην του κάνει διαφορά είτε είναι στο MIT είτε στο ΕΜΠ είτε στο ΤΕΙ Δομικών 'Εργων
lasa

Δημοσίευσηαπό lasa » Δευτ, 04 Μαρ 2013 2:01 am

Άρα bulls-eye είναι σαν να λες ότι οι εξετάσεις δεν είναι και τόσο δύσκολες. Μη νομίζετε ότι στα πανεπιστήμια του εξωτερικού (για τα καλά μιλάω) οι εργασίες κατά τη διάρκεια της χρονιάς είναι κάτι το ιδιαίτερο και ότι είναι ιδιαίτερα δύσκολες. Θα το ξαναπώ για χιλιοστή φορά σε αυτό το site. Το ΕΜΠ είναι εξαιρετικό πανεπιστήμιο, με μία διαφορά: είναι για όποιον θέλει και μόνο.
lasa

Δημοσίευσηαπό music » Δευτ, 04 Μαρ 2013 2:56 am

FREEMAN έγραψε:Καλησπερα!μια παρατηρηση θα ηθελα να κανω.εχει αναφερθει πολλες φορες κατα τη διαρκεια των εξετασεων το κυρος της σχολης και του ΕΜΠ γενικοτερα.και ακομη περισσοτερο,οτι αυτο εξαρταται απο τη δυσκολια ή μη των θεματων.ενα αναρωτιεμαι.αν ερθει στην Ελλαδα μια επιτροπη που κατατασσει τις σχολες,αραγε θα παει αμεσως στο Γκινη να δει τα θεματα?και αν παει θα δει απ'εξω το λαθρεμποριο,το εμποριο ναρκωτικων,τη χρηση τους,θα δει απο μεσα το κτιριο χωρις να ξεπαγιαζει απο το κρυο(αν υπαρχει καποιος να ανοιξει την πορτα) και θα πει'' τα θεματα ηταν δυσκολα,δεν περναει κανεις,ουτε διαβασμενος που να εχει λιωσει την καρεκλα του αναγνωστηριου εδω και εξαμηνο και πλεον,που να εχει καταναλωσει καφεδες για να διαβαζει και τοσα χρηματα (λες και εχει κανουλα που αναβλυζει χρημα) για ολα τα εξοδα μετακινησης,φωτοτυπιες κ.τλ.,ουτε αδιαβαστος που να αντεγραψε,αφου δε καταλαβαινε καν τι ζητουσανε,οποτε βαλτε το ΕΜΠ στην 1η θεση!!!!του αξιζει πραγματικα!''.ειμαι σιγουρος οτι αυτο θα γινει!οχι,οχι.δεν ειμαι ουτοπικος.πως να ειμαι ουτοπικος.εφ'οσον διαβασα σε αρθρο οτι στο συνεδριο του πασοκ καποιοι ΕΛΛΗΝΕΣ!??? υποδεχθηκαν τον GAP με την επευφημια ''νατος,νατος ο Πρωθυπουργος".πως να ειμαι τοτε ουτοπικος και για τα παραπανω?αγαπητοι συμφοιτητες και συμπατριωτες,ειμαι πλεον πεπεισμενος,πως ειμαστε αξιοι της μοιρας μας και πως πρεπει να καταλαβουμε πλεον τι ζηταμε και να κανουμε τις σωστες επιλογες,ειδαλλως τα παραπανω δε θα ναι ουτοπια και ο Ρινοκερος του Ιονεσκο δε θα ειναι απλα θεατρο του παραλογισμου,αλλα η καθημερινοτητα μας!(το απευχομαι)

Ρε φίλε, τέσσερις σελίδες μίρλα για το κύρος του ΕΜΠ, τόσα χρόνια να προσπαθείς να περάσεις τα παλούκια θέματα και να σε κόβουν παρόλου που παρακολουθείς και διαβάζεις, δεν αξίζει.... Άλλαξε πανεπιστήμιο και πήγαινε κάπου με πιο πολύ κύρος και πιο εύκολα θεματάκια...!

Off topic:
Βγήκε κανένα μπετό πρόσφατα που δεν το είδα και απογοητευτήκατε??
music Σημαντική βοήθεια στο MQN.gr

Έτος εισαγωγής: 2008

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Σχόλια/Προτάσεις/Παρατηρήσεις για τη Σχολή

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες