ingenieurin26 έγραψε:Παιδιά συναδελφικότητα και αλληλεγγύη είναι να αντιλαμβάνεσαι τον εαυτό ως μέρος ενός συνόλου , να καταλαβαίνεις ότι την απορία που έχεις εσύ στο μάθημα την έχουν κι άλλοι 50 και να επιδιώκεις μαζί με τους άλλους να κάτσει ο καθηγητής να τη λύσει αντί να αναλύει το τι θα γίνει αν σκάσει η βόμβα στο θεμελίο. Να κάθεσαι να λύνεις τις ασκήσεις σου μαζί με άλλους και έτσι να μαθαίνετε όλοι ο ένας από τα λάθη του άλλου. Συναδελφικότητα δεν είναι να σκας λεφτά για να κάνεις τη δουλίτσα σου μόνος σου ή να ψηφίζεις κάτι που δεν σε αντιπροσωπευει και να έχεις γραμμένους τους άλλους. Μην ωραιοποιούμε καταστάσεις.
Well said!

Γενικώς αυτό το επιχείρημα με την αλληλεγγύη το θυμόμαστε όποτε θέλουμε. Στο μυαλό μου, είμαστε φοιτητές που θέλουμε (ή μερικές φορές μονάχα πρέπει) να μάθουμε κάποια πράγματα. Πρέπει να βοηθάμε όσο μπορούμε ο ένας τον άλλο να καταλάβει, όχι απλώς να ξεμπερδέψει με τις υποχρεώσεις του. Προσωπικά (όχι ότι με αφορά, αφού δεν είμαι ΠΜ) δεν μου φαίνεται καθόλου παράλογο το να κοπεί το θέμα με τα κινητά την ώρα της εξέτασης (αυτό λέω απλώς). Ισχύει και αυτό που λέει ο taliampes αν και προσωπικά στην εξέταση ό,τι ξέρω γράφω. Αν δεν ξέρω, στην επόμενη εξεταστική (βέβαια δεν έχω πολλά έτη στην πλάτη μου...). Έτσι έχω μάθει να σκέφτομαι ως προς εμένα. Κατά τα άλλα είμαι και ελαφρώς κουφός οπότε είμαι ο πλέον ακατάλληλος για να βοηθήσω άλλους την ώρα της εξέτασης...

Για αυτούς που ξέρουν και δεν γράφουν, εκτός από έλλειψη χρόνου και οτιδήποτε άλλο, μπορώ να σας πω ότι έχω ακούσει και την άποψη "φοβάμαι μην χαρακτηριστώ (ενν. από καθηγητές)". Τουλάχιστον στη δική μου σχολή γράφουμε ακόμα σχετικά λίγοι στο forum μας (σε σχέση με το MQN).
Off topic:
Όσο για το γλείψιμο, γενικώς ισχύει σε πάρα πολλές περιπτώσεις (btw, κι εγώ αυτό που λέει ο Reporter κατάλαβα). Ωστόσο, πιστεύω ότι σε κάποιες περιπτώσεις θέλεις πάρα πολύ να μιλάς περισσότερο με κάποιους ανθρώπους (ενίοτε καθηγητές) επειδή ρε παιδί μου "σου αρέσουν" σαν άνθρωποι (παίζει και αυτό που λέμε "μέντορας" στη μέση). Επιδιώκεις βέβαια να το κάνεις αφού ξεμπερδέψεις με τα μαθήματά τους συνήθως. Δεν ξέρω κατά πόσο το βλέπει και κανείς άλλος έτσι... Δείτε τη σχολή λίγο πιο δημιουργικά ακόμα και σε ακαδημαϊκό επίπεδο!