neaoktana έγραψε:Το να καρπωθούν οι διδάσκοντες τον οβολό τους δεν το θεωρώ παράλογο και απαιτητό.
Τονίζω ότι από Θωμαίδιο ΔΕΝ ήταν πλέον δυνατό να πληρωθούν, θα συνέγραφαν δωρεάν... ΚΑΙ επί πλέον θα έπρεπε να προτείνουν και ΔΥΟ εμπορίου, για τα οποία κάποιοι άλλοι θα εισέπραταν!
Αυτά συμβαίνουν όταν φοράς κορσέ σε όλα τα ΑΕΙ με πρόσχημα μάλιστα τη "δημοκρατική κατάκτηση" ΔΥΟ συγγραμμάτων...
Έχω να κάνω σε αυτό το θέμα μια παρατήρηση. Θεωρώ λογικό οι καθηγητές να πληρώνονται για βιβλία που κάθονται και γράφουν (αρκεί να τα ανανεώνουν κι όλας), αλλά εγώ μια ζωή νόμιζα ότι οι καθηγητές δεν πληρώνονταν για τα βιβλία του Θωμαίδειου! Κανείς δεν είχε φροντίσει να μας το πει αυτό. Εδώ υπάρχουν και κίτρινα που έχουν αυτούσια (μεταφρασμένα) κομμάτια από ξένα βιβλία! Η αριστερά ειδικά έλεγε μισόλογα για κλείσιμο των εκτυπωτικών κέντρων των πανεπιστημίων, χωρίς να αναφέρει ότι αυτό θα συμβεί επειδή οι καθηγητές δεν θα μπορούν να πληρώνονται, αφήνοντας εσκεμμένα να εννοηθούν άλλα... Αυτή η ημιμάθεια και η μισή αλήθεια πραγματικά με σκοτώνει! Θα ήταν πολύ καλύτερο να μας έλεγαν στα ίσια το και το.
Όσο για τα δύο συγγράμματα, επιτρέψτε μου δάσκαλε να διαφωνήσω. Το θεωρώ πολύ καλό που έχω το δικαίωμα να επιλέξω ποιο σύγγραμμα θα πάρω, ακόμα και αν τις περισσότερες φορές επιλέγω το πρώτο ή του καθηγητή ο οποίος κάνει το μάθημα. Ειδικά εφόσον οι καθηγητές πληρώνονται γι αυτά, δεν θα ήταν ηθικά σωστότερο να μπορούμε και μεις να τα κρίνουμε, από το να δίνεται σε όλους το ένα και αυτό σύγγραμμα, ακόμα και αν δεν είναι καλό, έχοντας έτσι "εξασφαλισμένη πελατεία" (συγγνώμη για την έκφραση);