Σχόλια για το Νέο Σύστημα Παραλαβής Συγγραμμάτων

Πολιτικά θέματα; Οργανωτικά Προβλήματα; Προτάσεις Βετλτίωσης; Όλα τα ζητήματα που αφορούν στη σχολή αναλύονται εδώ.

Re: Συγγράμματα 5ου Εξαμήνου

Δημοσίευσηαπό Lost.in.Athens » Σάβ, 22 Οκτ 2011 11:12 am

neaoktana έγραψε:Το να καρπωθούν οι διδάσκοντες τον οβολό τους δεν το θεωρώ παράλογο και απαιτητό.
Τονίζω ότι από Θωμαίδιο ΔΕΝ ήταν πλέον δυνατό να πληρωθούν, θα συνέγραφαν δωρεάν... ΚΑΙ επί πλέον θα έπρεπε να προτείνουν και ΔΥΟ εμπορίου, για τα οποία κάποιοι άλλοι θα εισέπραταν!
Αυτά συμβαίνουν όταν φοράς κορσέ σε όλα τα ΑΕΙ με πρόσχημα μάλιστα τη "δημοκρατική κατάκτηση" ΔΥΟ συγγραμμάτων...

Έχω να κάνω σε αυτό το θέμα μια παρατήρηση. Θεωρώ λογικό οι καθηγητές να πληρώνονται για βιβλία που κάθονται και γράφουν (αρκεί να τα ανανεώνουν κι όλας), αλλά εγώ μια ζωή νόμιζα ότι οι καθηγητές δεν πληρώνονταν για τα βιβλία του Θωμαίδειου! Κανείς δεν είχε φροντίσει να μας το πει αυτό. Εδώ υπάρχουν και κίτρινα που έχουν αυτούσια (μεταφρασμένα) κομμάτια από ξένα βιβλία! Η αριστερά ειδικά έλεγε μισόλογα για κλείσιμο των εκτυπωτικών κέντρων των πανεπιστημίων, χωρίς να αναφέρει ότι αυτό θα συμβεί επειδή οι καθηγητές δεν θα μπορούν να πληρώνονται, αφήνοντας εσκεμμένα να εννοηθούν άλλα... Αυτή η ημιμάθεια και η μισή αλήθεια πραγματικά με σκοτώνει! Θα ήταν πολύ καλύτερο να μας έλεγαν στα ίσια το και το.
Όσο για τα δύο συγγράμματα, επιτρέψτε μου δάσκαλε να διαφωνήσω. Το θεωρώ πολύ καλό που έχω το δικαίωμα να επιλέξω ποιο σύγγραμμα θα πάρω, ακόμα και αν τις περισσότερες φορές επιλέγω το πρώτο ή του καθηγητή ο οποίος κάνει το μάθημα. Ειδικά εφόσον οι καθηγητές πληρώνονται γι αυτά, δεν θα ήταν ηθικά σωστότερο να μπορούμε και μεις να τα κρίνουμε, από το να δίνεται σε όλους το ένα και αυτό σύγγραμμα, ακόμα και αν δεν είναι καλό, έχοντας έτσι "εξασφαλισμένη πελατεία" (συγγνώμη για την έκφραση);
Lost.in.Athens
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2008

Δημοσίευσηαπό lybe33 » Σάβ, 22 Οκτ 2011 12:15 pm

Lost.in.Athens έγραψε:Η αριστερά ειδικά έλεγε μισόλογα για κλείσιμο των εκτυπωτικών κέντρων των πανεπιστημίων, χωρίς να αναφέρει ότι αυτό θα συμβεί επειδή οι καθηγητές δεν θα μπορούν να πληρώνονται, αφήνοντας εσκεμμένα να εννοηθούν άλλα...
Θα μας τρελάνεις εντελώς?Τα εκτυπωτικά κέντρα των πανεπιστημίων κλείνουν γιατί η ανώτατη εκπαίδευση νεοφιλελευθεροποιείται.Το ότι δεν πληρώνονται οι καθηγητές για τα μπεζ οφείλεται στο κλείσιμο των κέντρων αυτών και όχι το ανάποδο, τι πιο σαφές?
Για το ΕΜΠ το ότι το Θωμαϊδειο λειτουργούσε έχει να κάνει με ένα ιδιότυπο μεταιχμιακό καθεστώς που ισχύει από όταν ήμασταν 1ο έτος και απ'ότι φαίνεται πνέει τα λοίσθια...
Ας καταλογίσουμε και κάτι στους πραγματικούς υπαίτιους!Ακόμη και γι'αυτό η γαμημένη η αριστερά φταίει?

Α, και +1 στον Elendil!
Άβαταρ μέλους
lybe33
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό paktomenos » Σάβ, 22 Οκτ 2011 12:20 pm

Ακόμη και γι'αυτό η γαμημένη η αριστερά φταίει?

ΝΑΙ ΡΕ!!!

Σε όποια προβλήματα προκύψουν -όπως έγινε και με αυτό της εξεταστικής- να δεις που θα κατηγορούν εμάς που "διαταράξαμε την ομαλότητα" με τις καταλήψεις.Εδώ θα είμαστεεε!
Όταν δίνω τροφή στους φτωχούς, με λένε άγιο. Όταν ρωτάω γιατί οι φτωχοί δεν έχουν τροφή, με λένε κομμουνιστή.
Έλντερ Πεσσόα Κάμαρα, αρχιεπίσκοπος Ολίντα-Ρετσίφε Βραζιλίας
(καλά σου κάνουν! οι φτωχοί είναι χαζοί! Αξιοκρατία ΡΕ!!!!)
paktomenos

Δημοσίευσηαπό kavourdista-amugdala » Σάβ, 22 Οκτ 2011 12:21 pm

Η αριστερά φταίει για όλα ρε. Είναι κακιά και παραπληροφορεί τον κόσμο. (τρολάςςςςςςς αλλά πρέπει να λέμε ορισμένες αλήθειες επιτέλους :lol: )

:ellinofreneia:
Ήμουν αντάμης, δε θα πεθάνω κιότης κι αναδρομάρης χορτασμένος και προδότης
kavourdista-amugdala

Δημοσίευσηαπό ingenieurin26 » Σάβ, 22 Οκτ 2011 12:38 pm

Ξέρετε να διαβάσετε μια δημοσίευση; Αυτό που λες lybe δεν απαντάει στον Lost.in.Athens. Οι περισσότεροι δεν ξέρουν ότι για τα βιβλία του ΕΜΠ πληρώνονταν οι καθηγητές, δεν ξέρω αν φταίει η αριστερά για αυτό, αλλά υπάρχει ελλειπής ενημέρωση μεταξύ των φοιτητών κάτι που καταλογίζω σε ατομικές ευθύνες κυρίως . Πιστεύω ότι με τον Νόμο Γιαννάκου και μετά γίνεται τεράστια σπατάλη προς τους εκδοτικούς οίκους και οτι θα μπορούσαμε να επιλέξουμε συγγράμματα μεταξύ διαφορετικών πανεπιστημιακών εκδόσεων αν το θέμα ήταν η επιλογη. Δηλαδή το πρόβλημα δεν είναι τα λεφτα που πηγαινουν στους καθηγητές , που κάποια πηγαινανε ήδη, αλλά τα λεφτα που χάνονται για καλά εξωφυλλα και το κερδος του εκδοτικού οίκου.
ingenieurin26
Επίτιμο μέλος

Έτος εισαγωγής: 2007

Δημοσίευσηαπό lybe33 » Σάβ, 22 Οκτ 2011 12:47 pm

ingenieurin26 έγραψε:Ξέρετε να διαβάσετε μια δημοσίευση;

Lost.in.Athens έγραψε:κλείσιμο των εκτυπωτικών κέντρων των πανεπιστημίων, χωρίς να αναφέρει ότι αυτό θα συμβεί επειδή οι καθηγητές δεν θα μπορούν να πληρώνονται
Ο παραπάνω συλλογισμός είναι λίγο σαφής νομίζω: καθηγητές που δεν πληρώνονται -> κλείσιμο εκτυπωτικών κέντρων :crazy2:
Ξέρω να διαβάζω, ευχαριστώ...
Άβαταρ μέλους
lybe33
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό Lost.in.Athens » Σάβ, 22 Οκτ 2011 12:51 pm

Μα μπεζ βιβλία συνεχίζουν ακόμα να τυπώνονται (Στατική 3, Οδοποιίες κλπ) οπότε δεν νομίζω ότι πρόκειται να κλείσει το Θωμαίδειο, απλά δεν θα το προτιμούν οι καθηγητές που θέλουν να πληρωθούν για τον κόπο τους. Συνεπώς αν θεωρήσουμε ως "κλείσιμο" αυτήν την παρακμή που παρατηρείται, ισχύει ο συλλογισμός που έγραψα παραπάνω.
Φυσικά άλλο κλείσιμο και άλλο παύση πληρωμών... Το πρώτο από ό,τι φαίνεται δεν πρόκειται να συμβεί όπως ακουγόταν.
Lost.in.Athens
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό lybe33 » Σάβ, 22 Οκτ 2011 1:03 pm

O συλλογισμός ''απαξίωση εκτυπωτικών κέντρων και γενικά ό,τι δημόσιου υπάρχει ακόμα στο πανεπιστήμιο -> παύση πληρωμών -> κλείσιμο'' δηλαδή είναι σκάρτος?
Η συσχέτιση με την αριστερά πως προκύπτει...Από το 1ο έτος λέγαμε ότι είναι πολιτική απόφαση η απαξίωση του Θωμαίδειου (τώρα φαίνεται να εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο του νόμου), στα πλαίσια της υποχρηματοδότησης της παιδείας. Εσύ με το συλλογισμό σου εξειδικεύεις αυτή την απαξίωση με τον τεχνικό τρόπο της ''μη πληρωμής''.
Άβαταρ μέλους
lybe33
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό Lost.in.Athens » Σάβ, 22 Οκτ 2011 1:11 pm

Δεν είναι σκάρτος, απλά δεν ειπώθηκε ποτέ μέχρι σήμερα!
Πρώτη φορά σε αυτό το θέμα το έμαθα πάντως εγώ ότι παλιότερα οι καθηγητές πληρώνονταν από το Θωμαίδειο και γι' αυτό το έχουν γυρίσει πλέον οι περισσότεροι στους ιδιωτικούς εκδοτικούς οίκους (ούτε καν δυστυχώς στις πιο επίσημες Πανεπιστημιακές Εκδόσεις ΕΜΠ, βλέπε Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης, που είναι στολίδια!)
Η συσχέτιση με την αριστερά προκύπτει επειδή ούτε η αριστερά έλεγε ποτέ τα παραπάνω, απλά αρκούνταν σε απλουστευτικά συμπεράσματα, χωρίς να αναφέρει τους ενδιάμεσους κρίκους της αλυσίδας. Εμένα δεν μου αρκεί να ξέρω μόνο το αποτέλεσμα, αλλά θέλω να γνωρίζω ακόμα το πώς και το γιατί, καθώς μόνο έτσι μπορώ να κρίνω. Από την αριστερά λοιπόν έχω αυτήν την απαίτηση, προκειμένου να λάβω στα σοβαρά τα επιχειρήματά της, καθώς μόνο έτσι θα μπορέσει να θεμελιωθεί σαφής επιχειρηματολογία. Οι απλουστετικές και γραφικές αναλύσεις δεν έχουν θέση στην αριστερά που θα υποστήριζα.
Lost.in.Athens
Επίτιμο μέλος

Δημοσίευσηαπό merde_conserve » Σάβ, 22 Οκτ 2011 2:13 pm

Ο συλλογισμός "καθηγητές που δεν πληρώνονται --> κλείσιμο εκδοτικών κέντρων" δεν είναι τελείως σαφής.

Ίσως έτσι απεμπλακεί το Θωμαϊδιο από λογικές μαζικών φτηνών δωρεάν μπεζ φωτοαντιγραφικών εκτυπώσεων και μετατραπεί επιτέλους σε ένα ανταγωνιστικό ποιοτικό εκτυπωτικό κέντρο - αντίστοιχο με τις ΠΕΚ που διαπρέπουν σε αυτό τον τομέα με τα βιβλία τους. Βαρέθηκα στο μεγαλύτερο και πιο σημαντικό πολυτεχνικό ίδρυμα της χώρας να παίρνω κακομεταφρασμένα εγχειρίδια ή χειρόγραφες συρραφές ακατανόητων σημειώσεων στον αντίποδα με εξαιρετικά χρήσιμα βιβλία (όπως αυτό των Ανοικτών του 7ο), και όλα να σταθμίζονται ως "μπεζ" και "ισα". Ανεξάρτητα με το ότι ψηφίζεται θα πρέπει να εφαρμοστούν κάποιοι ποιοτικοί δείκτες και να αναβαθμιστεί ο ρόλος του εκτυπωτικού κέντρου, και να μην έχουμε ούτε την πλήρη απαξίωσή του (που πολύ φοβάμαι ότι θα έρθει σύντομα) αλλά ούτε και την προηγούμενη κατάσταση των άθλιων συγγραμμάτων που παίρναμε.

Υ.Γ Θα γίνω πάλι ο κλασσικός δεξιός κράχτης (κάτι το οποίο γουστάρω ανυπερθέτως), λέγοντας ότι ο ρόλος της αριστεράς δεν είναι μεν πρωταγωνιστικός - είναι όμως ενδεικτικός της απουσίας λύσης που προτείνει σε αυτό το θέμα, και γενικότερα σε όλα αλλά ας μην πάμε τόσο μακριά. Η Αριστερά (του συνδικαλισμού στη σχολή μας) ικανοποιείται με τις προηγούμενες συνθήκες δωρεάν συγγραμμάτων - φθηνών, άθλιων, μπεζ, δωρεάν συγγραμμάτων. Ακριβώς επειδή είναι ΔΩΡΕΑΝ. Δεν προχωρά στο να ερευνήσει ούτε το ποιόν ούτε την ποιότητά τους. Αντιθέτως, επιδιώκει a priori επέκταση του μέτρου, δηλαδή ει δυνατόν να παίρνουμε σε όλα ανυπερθέτως τα μαθήματα τέτοιας ποιότητας συγγράμματα. Και όλα αυτά γιατί αρκείται στο ΔΩΡΕΑΝ, σε μία λογική λαϊκισμού. Υπό αυτή την έννοια, όχι ρε φίλε, εγώ θα γούσταρα να πληρώσω και το εκτυπωτικό κόστος (5-10 ευρώ) ενός συγγράμματος-στολιδιού για τη βιβλιοθήκη μου αντί για αυτό τον πάκο που παίρνουμε τώρα.

Υπό αυτό το πρίσμα ++++ Lost.in.Athens.
CSI computer expert έγραψε:I'll create a GUI interface using Visual Basic, see if i can track an IP Address out of this.

http://www.youtube.com/watch?v=ygB0Zviq ... r_embedded
Άβαταρ μέλους
merde_conserve
Ιδρυτικό Μέλος

Έτος εισαγωγής: 2005

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Σχόλια/Προτάσεις/Παρατηρήσεις για τη Σχολή

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης